mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 16:41:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?  (Prebrano 25358 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #30 : ponedeljek, 12.05.2008 : 10:54:42 »

Klasang bravo!

Jaz bi spremenila edino tole:

Kaj storiti, da bi se situacija med majhnimi psi izboljšala?


Kaj storiti, da bi se situacija med VSEMI psi izboljšala, je zame bolje rečeno.

Meni gredo pač še vedno bolj na živce nevzgojeni veliki psi, kot majhni. Slednjih selažje otresem. Če že moram izbirat. Se pa držim tega, da je zame pes pes, ne glede na veličino. Očitno za vse ne velja enako. Škoda.

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #31 : ponedeljek, 12.05.2008 : 10:56:15 »

Ah, tega z baterijami sem pa tudi jaz že navajena. Samo potem so nekateri postali kao malo bolj izvirni in so me začeli spraševati če je na akumulator, predvsem pri starejšemu yorkiju, ki je malček večji. Ko smo še imeli sky terierja so se obvezno norčevali, da radiator na vrvici vozim okoli. Tako, da to z baterijami zdaj kar preslišim.
.

Jaz jim odgovorim, da smo ekološko osveščeni in je moj že na sončne celice. Potem jih vprašam, kdaj se bodo za njihove kerozinarje kaj podobnega omislili.  Tongue
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 12.05.2008 : 10:58:25 »

Lahko se gres pa Shreka in kaksnemu s kerozincem, ki mora komentirat, reces, ce kaj kompenzira s svojim velkim psom. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #33 : ponedeljek, 12.05.2008 : 10:59:02 »

moji so na dizel
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #34 : ponedeljek, 12.05.2008 : 11:42:17 »

Nanook,  Grin
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #35 : ponedeljek, 12.05.2008 : 19:18:47 »


Na srečo, jaz komentarja, da imam psa na baterije, ne slišim. Ubistvu, do sedaj nisem slišala niti enega slabega ali negativnega komentarja ampak ravno obratno. Samo navdušenje, lepe besede in pozitivni komentarji. In se pravzaprav že dobra pol leta sprašujem, če vseeno nismo malo bolj razgledani, v tem smislu, kako danes gledamo na (manjše) pse - na splošno. Čeprav na zgoraj prebrano, vseeno dvomim.  Roll Eyes

Pa še ena zadeva me je zelo presenetila. Cca en mesec nazaj, je bilo na oglasni deski v bloku obvestilo, ki me je šokiralo. Bilo je namreč opozorilo lastniku psa, naj takoj preneha tepsti svojega psa, da vsi vemo kdo je, da se psov ne tepe in če ne bo prenehal sledi prijava inšpekciji in policiji. Nekako tako je pisalo. Čeprav se javno ni govorilo o tem in se še danes ne ve, kdo je to bil (je velik blok in veliko psov) niti kdo je opozorilo napisal, je pa le nekaj. Človek, za katerega večina sumi, da je bil on, psa na srečo nima več. Ampak, najbolj žalostno je pa to, da si ne bi niti v sanjah mislila, da je on bil ta "pretepač" niti bi si lahko to mislila za vse ostale lastnike psov v našem bloku. Idealiziranje? Mogoče.

Hotela sem povedati, (čeprav je tepež skrajnost) da tudi tukaj tolerance ni več in se stvari verjetno počasi le spreminajo - na bolje.  In moramo biti optimisti, da bo nekoč z vsemi rečmi tako.  Smiley

Mislim, da sem malo zašla s teme .... Se opravičujem.  sram

 
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #36 : torek, 13.05.2008 : 08:28:28 »

No, pokica, mogoče je kdo res tepel psa, mogoče pa tudi ne.
Sem tudi jaz doživljala vprašanja, kaj smo počeli s psom, da je tako strašno jokal. Pa sem rekla, da nič, da je (glede na opisan čas) pač "trpel", ker sem bila jaz pod tušem. Mi soseda ni verjela, dokler ni sama doživela njegovega histerišenja, ko mu je dovolila (je sam hotel!) v košaro na mini motorčku, v katerem sicer ona vozi svojo psičko. Pes je skočil noter in se potem od navdušenja tako drl, da je pol sosedov letelo gledat, kaj se dogaja.
No, dober nauk za sosede. Zdaj vedo, da ga ne pretepam  Tongue Je pa dobil nov vzdevek. Driska - vriska  Lips Sealed Shocked Grin
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #37 : torek, 13.05.2008 : 08:51:02 »


Driska - vriska Grin  Grin
Yo, se popolnoma strinjam. Ni mogoče vedeti, kaj se je v resnici dogajalo v tem primeru.

Vendar, je včasih/vedno, bolje zagnati paniko (mogoče) brez veze (tako kot v tvojem primeru), kot pa da bi enkrat pa res zamočili in take stvari spregledali.

Ponavadi so ljudje še preveč tolerantni in se na take reči niti ne ozirajo, zato me je to obvestilo na oglasni še toliko bolj presenetilo.  Shocked  Smiley



 
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #38 : torek, 13.05.2008 : 08:56:06 »

Imaš v bistvu čisto prav.
No, od ene od forumovk je dobil še en vzdevek - Cvilimožek ali nekaj takega (si nisem zapomnila, ker je zame v takih primerih pač kreten ali pa bezeg - splošni izraz za take norce pri nas, da se otrok ne naleze in navadi pregrdih besed  Grin Grin Grin )
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #39 : torek, 13.05.2008 : 09:24:04 »


A ta cvilimož je on? Smiley  Cheesy

Bezeg je pa zelo lepo povedano! Wink  Grin
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #40 : torek, 13.05.2008 : 10:39:12 »

Sem malo razmišljala o tem, zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani oz. kaj je tisto, da nas ostali ne razumejo. Morda zato, ker, ko vidimo psa, ki brezglavo teče po prometni cesti, začnemo gledati naokoli, kje je lastnik. Mogoče zato, ker ga po možnosti še ulovimo in se potem trudimo z vsem, kar sledi. Mogoče zato, ker opazimo npr. novo mačko v naselju, ki izgleda izgubljena ali zavržena, medtem, ko je večina ljudi sploh ne opazi ali pa reče samo: Oh, kako je ljubka. Mogoče zato, ker si enostavno ne predstavljamo življenja brez naših ljubljenčkov in smo bolj odprti (vsaj nekateri) za dojemanje trpljenja, žalosti ipd.?
Mene osebno opazke ne ganejo preveč oz. me kvečjemu razjezijo. Zaboli pa me npr. opazka, da nam, ljubiteljem živali le-te več pomenijo kot ljudje. Zase lahko trdim, pa verjetno za veliko večino ostalih tudi velja, da mi ljudje ogromno pomenijo. Me zanima, zakaj sem potem bila kakšen mesec nazaj pred enim od trgovskih centrov edina, ki je izstopila iz avta (v katerem sta bila 2 psa, ker sem pač nora) in se šla prerekat z očetom, ki je skozi odprt prtljažnik nabijal po otroku, privezanem v otroškem stolčku? Ker sem nora in vidim samo živali? Menda, da res, ja. No, ostali so samo opazovali. Najprej pretepanje, kasneje pa tudi vse ostalo dogajanje. Toliko o humanosti "ta normalnih".
In po vsem razmišljanju še vedno nisem prišla do zaključka, zakaj smo ljubitelji živali tolikokrat zasmehovani. Mogoče samo zato, ker je humanost v današnjem tempu življenja postala... nenavadna? Ali celo nenormalna?
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #41 : torek, 13.05.2008 : 10:58:35 »

Moti pa me predvsem drugo predalčkanje, in sicer: mahne kosamte pse si omislijo mestne afne. Če si dekle omisli majhnega psa in ima to smolo da živi v mestu in si, bog ne daj, dovoli z njim kdaj v mesto na kavico jo večina avtomatično obsodi, da ima psa za modni dodatek.

Ja tole gre pa tudi meni zelo v nos. Po službi grem vedno najprej po svojo psico v varstvo (pred službo pa jo tja seveda preljem) in kakšni pogledi sledijo ko 'mestna damica' v visokih petah pelje svojega baterijskega psa po cesti, če se pa slučajno s kolegicami ustavi še na kavi pa itak katastrofa. U bistvu me sploh ne 'užge' več, je pa skrajno nesramno in nikogar nič ne briga če svojega psa peljem ven v visokih petah (no u bistvu ga ne peljem ven, ampak samo iz lokacije na lokacijo, ampak tega nisem dolžna nikomur razlagati).

lpk
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #42 : torek, 13.05.2008 : 11:00:29 »

Dobro razmišljaš, Yo.

Tudi meni ljudje veliko pomenijo, sploh seveda najbližji, in si res ne bi mogla predstavljati, da jih ni. Sva si pa kar podobni: ti si šla mirit človeka, ki je pretepal svojega otroka, jaz pa sem ustavila avto sredi prometnega križišča, in šla pobirat človeka, ki je bil zelo pijan. PA sem bila edina izmed prb. 30 - ih ljudi, ki so mu šli pomagat. Nisem mogla verjet, da ljudje dajejo žmigavce, in obkrožajo na tleh ležečega človeka. Ko sta dva človeka videla mene, kako se matram z njim, sta mi končno prišla na pomoč, da smo ga spravili dol s ceste v senco, na varno.

Toliko o tem, da imamo ljubitelji živali radi le živali. Je pa nekaj res: za UNICEF, RK ipd. dobrodelne inštitucije ne dajem nič denarja, pomagam pa po svojih močeh živalim, tudi finančno. Nekaj si moraš izbrati. Se mi zdi, da je še vedno več takšnih ljudi, ki pomagajo ljudem, zato jaz pomagam živalim.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #43 : torek, 13.05.2008 : 11:11:51 »

...za UNICEF, RK ipd. dobrodelne inštitucije ne dajem nič denarja, pomagam pa po svojih močeh živalim...

Tudi jaz ne. Zaradi tega, ker ne maram dajat tisto malo, kar sem sposobna prispevat inštitucijam, ki potem seveda vzamejo še svoj delež, ki ponavadi niti ni majhen.
Če imam kaj "viška" pomagam finančno, če ne gre, pomagam z nasveti ali pomočjo pri oskrbi in negi. To znam. Ne spuščam se pa v stvari, ki jih ne poznam dovolj, to pa vključuje tudi mnoge oblike pomoči ljudem, kar nam mnogokrat tako radi očitajo. Če nečesa ne obvladam, se v to ne spuščam, ker lahko naredim več škode kot koristi.
Če bi vsak pomagal pri tem, kar pozna/ obvlada, bi bil svet veliko prijaznejši in lepši - pa ne glede na to, komu pomagaš.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #44 : torek, 13.05.2008 : 13:04:41 »

Moje mišljenje je tako, da so živali enakovredna bitja nam. Ker smo si nekatere preko stoletij prisvojili in jih iztrgali iz njihovega naravnega okolja, da so postali naši hišni ljubljenčki, smo definitvno odgvorni, da pskrbimo za njih.

To, da si nekdo vzame čas za reševanje prvič videne živalce, je nekaj najlepšega kar lahko človek goji v sebi. Veliko psv in mačk, ki so tako ali drugače na cesti so tam zgolj zaradi enega faktorja - človeka. Če takemu sploh lahko rečem tako.

Meni se veliko ljudi smeji, ker vidijo kako sem navdušena nad živalmi, kako mi je hujše pri srcu, ko vidim ranjeno žival, kot pa nepoznanega človeka. Pač to izhaja iz mojega prepričanja, da žival ne more preživeti sama (govorim o hišnih ljubljenčkih), navajena je, da jo mi hranimo. Za svojo usodo bi rekla, da ne morejo odgovarjati. Človek pa v veliki meri.

Nekoč sem mislila, da se mi bo zmešalo, ko je tast prijavil, da imam rajši živali kot ljudi. V veliki meri res. Žival ti vrača, je pristna, nepokvarjena (no včasih malo tudi znajo že izkoriščati Smiley). Koliko ljudi v življeneju pa je takih, ki so pred tabo preprosto to kar in ni neke prikrite hinavščine. Malo, zelo malo.

Tudi jaz ne dam Evra organizacijam, kot so RK,...  Veliko raje smetki, repku. Vsaj vem za kaj sem dala.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines