mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 12:14:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?  (Prebrano 25378 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #45 : nedelja, 18.05.2008 : 14:16:31 »

Vedno bolj imam obcutek, da ne spadam v ta svet.  Huh

Parkrat se mi je zgodilo, da sem nasla cloveka, ki je lezal na tleh in si ni mogel pomagati. Ali je bila slabost ali pa kaj drugega. Ko sem mimoidoce prosila za pomoc, so vedno postavili le eno vprasanje, ce je lezeci pijan. Enako se je zgodilo celo takrat, ko sem klicala prvo pomoc. Moj odgovor je bil vedno enak: "Ne vem in ne vem zakaj bi to bilo pomembno." Ali ni najpomembnejse, da se cloveka spravi na varno, pa naj bo se tako pijan. V enem primeru je bilo namrec tako, da je clovek lezal na majhni brvi. Nikakor se ni mogel premakniti, ker ga je zgrabila strasna slabost in je bil povsem brez moci. Ce bi padel z brvi bi se upotil v potoku, ki sicer ni bil visok a ravno dovolj, da se tako slabotna oseba utopi.
Eh, saj nima smisla. Vem samo to, da pac ne morem iti mimo nekoga, ki si sam ne more pomagati.

Druga zgodba, ki je vezana za pse, se mi je zgodila ravno danes.
Na sprehodu imam pse privezane in jih vedno dam na poleg, ce se kdo pribliza. Pa ne zato, ker bi bili popadljivi, temvec zaradi fleksov v katere se z lahkoto zapletes in zaradi tega, ker moji psi prav uzivajo, ce lahko nekoga zapletejo v te spagce.
In tako je bilo tudi danes. Nasproti mi je prisla ena starejsa gospa za katero vem, da ne mara psov in sem ji pred kaksnim letom ali dvema ze skresala nazaj kar ji gre, ko je nekaj sikala. Od takrat je bil mir.
Pse dam na poleg in hocem mimo nje. Pa zaslisim, ko sikne: "......... pasja." Mislim, da je rekla "zalega pasja". V momentu sem eksplodirala, ker imam resnicno dovolj, da se bo vsak, ki ima 5 sekund casa, znasal nad menoj. Tako sem se zdrla nazaj, da je tastara vkljucila turbo pogon in izginila za ovinkom.
Razumela bi, ce bi mojim psom dovolila, da ji tezijo ali da bi se kdaj zgodilo kaj takega, da bi se lahko pocutila ogrozeno, ampak to se nikoli ni zgodilo. Psom tega enostavno ne dovolim, ker se zavedam, da se nekateri ljudje bojijo zivali iz taksnega ali drugacnega razloga. In ce se tega zavedam in naredim vse, da so moji psi cim manj moteci za okolico, potem nikakor ne bom dovolila, da se bodo neki prenapeti osebki vtikali v moje pse in me zalili.

Priznam, da nisem izpadla cisto nic damsko in da je bil rafal mojih besed vse kaj drugega kot vljuden, a resnicno imam dovolj, da se moram neprestano umikati in trpeti polivanje gnoja po meni in mojih psih samo zato, ker je nekdo vstal na levo nogo.
Mi je pa cisto vseeno kaj si misli, ker bom zdaj spet imela kaksno leto mir pred njo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
aussie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93


« Odgovor #46 : nedelja, 18.05.2008 : 15:53:39 »

Tudi sama jih zadnje čase slišim (sploh pa po tem, ko sva se odločila, da Ozija vzameva s sabo na jug) v stilu: Ja, a dol pa ni mačkov?  A veš, kolk mačkov bi za ta denar dobila dol? A ga bosta res vzela s sabo?
Seveda se takoj obregnem nazaj, da je Ozi pač en in edini. Če bi doma imeli žival, bi že vedeli, kaj govorim. Ozi je vreden vsakega centa, ki ga dam zanj. Zato se mi s takimi sploh ne da ubadat in jim rečem, da dam svoj denar raje za mačka, kot za njih.
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #47 : nedelja, 18.05.2008 : 16:57:18 »

Jaz se pa sploh ne sekiram zarad takih ljudi...raje sem med tistimi, ki smo zasmehovani zaradi ljubezni do živali, kot pa med onimi na drugi strani. Pa tudi sama osebno raje dam zadnji € za najbolj kvalitetno hrano za mačka ali za veterinarja, pa četudi to pomeni, da ta mesec še ne bom mogla k frizerju ali si kupiti kakšne nove cunjice. Če sem zaradi tega čudna, potem sem rada čudna Wink
Roko na srce, še nikoli nisem doživela posmeha od "mentalno zdravih" ljudi. Zakaj bi se potemtakem obremenjevala s tako primitivnimi osebki?

Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #48 : nedelja, 18.05.2008 : 17:32:55 »

Za vse ljudi, ki sem jih imela žal priliko spoznat in niso marali živali, so jih zaničevali kot da so nepotrebna zalega, nekako tako so izrazili svoje mnenje, je znano, da nikoli v življenju niso pomagali človeku v stiski. Ampak res nikoli. Sem jih taktično pripeljala do njihovega priznanja. Ker zanje je tudi vsak človek sam kriv, če se znajde v bolezni ali nesreči. In če je sam kriv, naj si po njihovem tudi sam pomaga. Za bruhat, res.
Drejči, bravo, ker si povedala tisti trapi kar ji gre, boš imela vsaj sedaj nekaj časa mir pred njo. A ne kako takim ljudem na obrazu piše, da sovražijo vse živo, tudi sebe. Ta negativna čustva, ki so v njih jim nekako iznakazijo poteze obraza, zato so grdi.
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #49 : nedelja, 18.05.2008 : 18:05:42 »


Drejči, bravo, ker si povedala tisti trapi kar ji gre, boš imela vsaj sedaj nekaj časa mir pred njo. A ne kako takim ljudem na obrazu piše, da sovražijo vse živo, tudi sebe. Ta negativna čustva, ki so v njih jim nekako iznakazijo poteze obraza, zato so grdi.

Se čisto strinjam. Ni težko prepoznat takega človeka. Drejči, tud jaz upam da boš imela vsaj nekaj časa mir pred to veščo. Treba se je postavit zase in za svoja prepričanja...samo ne dovolit da ti takšni ljudje uničijo dan. Niso vredni, da se sekiramo zaradi njih!
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #50 : nedelja, 18.05.2008 : 20:33:20 »

Vedno bolj imam obcutek, da ne spadam v ta svet.  Huh

Parkrat se mi je zgodilo, da sem nasla cloveka, ki je lezal na tleh in si ni mogel pomagati. Ali je bila slabost ali pa kaj drugega. Ko sem mimoidoce prosila za pomoc, so vedno postavili le eno vprasanje, ce je lezeci pijan. Enako se je zgodilo celo takrat, ko sem klicala prvo pomoc. Moj odgovor je bil vedno enak: "Ne vem in ne vem zakaj bi to bilo pomembno." Ali ni najpomembnejse, da se cloveka spravi na varno, pa naj bo se tako pijan.

Hvala enako.

Sem slišala, da starejši ljudje rečejo glede tega, če hočeš pomagati na tleh ležečemu pijancu, da te lahko v primeru, če se mu kaj zgodi toži. Ah, blebetajo. Meni je tudi najbolj važno, da se mu pomaga.

Logiran
ChEeSe
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #51 : ponedeljek, 18.08.2008 : 21:15:53 »

men je bla smešna moja mami. se ji je zdelo neumno, ko je gledala naše kolege, ki so imeli pse kako so jim pravli: lubček moj, pridi k mamici moj moj a si moj, češ lej kk so neumni kot da bi pes bil otrok.

Seveda imamo mi zdaj psička (sem jaz lastnica in ga mam najraj in je tako tudi obravnavan da je čist preveč scrklan hehe)

Zadnjič pa pride iz trgovine in me ni vidla in je začela: ja ka je ti, ja lubči moj si me vesel ane?
Prav lepo se mi je zdelo. Pa kr naprej mu kupuje posladke pa nevem ka vse še, da ma ekstra predal za vse svoje igrače pa posladke =)
Čist jo je spremenil in me prav veseli =)
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #52 : torek, 19.08.2008 : 10:11:12 »

Ponavadi mi, tisti normalni lastniki psov, naj.... ravno zaradi neodgovornih lastnikov, ki svojim psom pustijo, da počnejo karkoli želijo.
Moramo računati na to, da se določeni ljudje bojijo psov; da jih sovražijo ali pa da jih preprosto ne marajo.
Na ulicah in krajih, kjer se mi potepamo, pogrešam osnovno oliko. Oliko lastnikov psov in nelastnikov psov.
Ko gremo kam, poskrbim, da moji psi niso moteči za okolico in s tem zmanjšam tveganje, da bom dala komu razlog, da se vtakne vame. To je olika z moje strani.
Žal pa olike z druge strani ne dočakam prav velikokrat. Ali smo umazani in smrdimo, ali moramo it rikverc po ulici, da ja ne bomo šli mimo človeka, ali ''mi bodo ven zbili vse zobe, če me še enkrat vidijo, da se s pitbulom sprehajam mimo njihovega bloka''  Undecided
Ali grabijo otroke že 100 m pred nami ali jih histerično kličejo k sebi. Čeprav so psi na povodcih. In čeprav jih zanima vse drugo, kot tisti otroci.
Olike preprosto ni. Niti najmanjšega bontona, ki bi moral ljudi malo ustavit. Sploh pri verbalnih napadih na nas- lastnike psov.
Kaj pa je naš zločin?
To, da imamo radi živali?
To, da jih sprehajamo?
To, da si drznemo it v mesto, ko je polno? Ko ni prazno?
Al kaj delamo narobe?
Meni vsa logika odpove.
Razumem, da ne maraš živali. Razumem, da se jih bojiš. Razumem, da ti ni moja prepirsana pojava všeč. Razumem te, res te. Imaš to pravico, da ti nekaj ni všeč.
Ne razumem pa, kako si lahko ti vzameš pravico, da žališ mene! Da žališ moje živali! In da groziš meni in mojim živalim! Te pravice preprosto nimaš!
Nimaš je. Ampak vseeno to počneš. In me je prizadelo. In je povzročilo, da sem se umikala, dokler se nisem več imela kam umaknit. In je v meni zgradilo en zid, ki me ščiti pred tvojimi žalitvami in tvojimi grožnjami. In...skoraj mi je postalo vseeno.
A ni to grozno? Da te tolikokrat užalijo, naderejo, grozijo...da ti preprosto postane vseeno.
Da se nočeš več prilagajat? Da nočeš več razumet, da določeni ljudje pač ne marajo živali?
Ampak se še vedno prilagajam(o)....
Ker je to vljudno  Roll Eyes
Logiran
andrejaa
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #53 : torek, 19.08.2008 : 11:44:46 »

ko sem bila otrok, je imela soseda kodra in vedno mu je govorila ''pridi k mamici''. meni se kot otroku ni zdelo tako zelo čudno, itak sem pa že od nekdaj imela rada živali in sem morda že takrat gledala na to drugače,...ampak odziv sosedov in drugih ljudi!!! baba zmešana, čist je prtegjena zarad tega cucka, nima kej bolj pametnga delat,......v bistvu rasteš s tem gor in in si potem kar ne upaš pokazati svojih pravih čustev. ampak, ne morem iz svoje kože. ker pač nimamo doma trenutno psa, se ozrem in ogovorim vsakega ki ga srečam na cesti, pa naj si mislijo kar si hočejo, saj lastnikom je tvšeč, ko jih ogovoriš zaradi njihovega kosmatinca. ko ga bom pa imela mi bo pa vseeno, kaj si mislijo drugi..a ni nekaj najlepšega pokazati ljubezen nekomu, ki ti jo tako pošteno in iskreno vrne?
Logiran
ChEeSe
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #54 : torek, 19.08.2008 : 15:03:46 »

zdaj ko imam psa me marsikdo ustavi Se zanima kok je star, kje smo ga kupil, kako mu je ime, ga malo pobožajo. Nekateri pa grejo bol stran pa uno sovražno gledajo. al pa ziher se bo podelu pa pobrala ne bo kakca al pa kake take bedarije pa na moji travi se že ne bo...blabla
Logiran
gj1984
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #55 : torek, 19.08.2008 : 16:19:23 »

no tudi jaz imam prvič psa pa nimam toliko slabih izkušenj ko našo ayo peljem na sprehod...me tudi velikokrat vprašajo katera pasma je ...koliko je stara...kako ji je ime.....mene je najbolj prizadelo to ko je ene parkrat ušla-grem za njo pa vidim kako so jo brcali in metali kamničke-in niso bili kr eni-skoraj da sosedje...nekaj hiš naprej-tudi sami imajo pse.....
drugače pa naj se nam smejejo ko kosmatinču rečemo punčka ali lubica ali pridi k mamimici.............to naš kuža rabi pa naj bo še tako smešno
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #56 : torek, 19.08.2008 : 16:30:23 »

Jst tudi do zdaj še nisem imela občutka, da bi se kdo delal norca iz mene na račun psov. Mogoče zadnjič, ko mi je sestrična rekla, da zdej ko imava s fantom pa Sisi, pa ziher nikoli ne bova imela otrok.  Grin Ja, ker to je res ful povezano in eno z drugim ne gre, a ne.
Drugače pa tudi nas s Sisi na sprehodu ustavljajo in sprašujejo o Sisi - ko pride do vprašanja, katera pasma je to, pa rečem, da pitbull - pa takoj šok in pametovanje, da bomo morali zelo paziti pri vzgoji, da je treba to in ono...blablabla... k da sem tavelik butelj tam, k nimam pojma, kaj me čaka.
Zadnjič mi je en lastnik enega odraslega pitbulla povedal: ''Zdej hoče vsak, ki pride mimo s psom ali brez, čohat majhno Sisi, ko bo pa zrasla, bodo pa metrske kroge okoli naju delali.''
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #57 : torek, 19.08.2008 : 16:33:01 »

Zadnjič mi je en lastnik enega odraslega pitbulla povedal: ''Zdej hoče vsak, ki pride mimo s psom ali brez, čohat majhno Sisi, ko bo pa zrasla, bodo pa metrske kroge okoli naju delali.''
Pa ne samo metrske Grin
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #58 : torek, 19.08.2008 : 16:35:45 »

Ampak, a ni to žalostno? Mislim, meni se prav za malo zdi, ker ima Sisi že zdej tako rada ljudi, potem bo pa iz njihove strani začutila odpor, strah, prezir...
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #59 : torek, 19.08.2008 : 16:39:49 »

Res je žalostno. Ampak, a ti povem nekaj?
Ne glede na to, koliko brcam se je Paxx že izognil in koliko jih je pokasiral in kolikokrat sva tekla stran od ljudi, je še vedno večni zaljubljenec - v ljudi Kiss
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines