mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:54:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napadanje domačih psov
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napadanje domačih psov  (Prebrano 11925 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« : ponedeljek, 19.11.2007 : 10:54:54 »

Kot veste imam yorkija, ki je star 1 leto in dva meseca. Z bullmastifko se razume in nimam probelmov, tudi muco je lepo sprejel in se igrata, tudi zunaj se s psi lepo igra in nimam težav. Težave pa nastanejo pri psih od staršev. Mami ima še dva yorkija, že starejša, stara 12 in 13 let. Enega kolikor toliko tolerira oziroma ga je enkrat napadel potem pa ne več in gresta en mimo drugega. Drugega yorkija pa ne more videt in ga napade že samo če se ta preveč približa njemu ali meni. Moj je bolestno ljubosumen in jezen na vse kar je preblizu meni. Sedaj so se te napadi malo umirili, vedno sem posredovala, mojega okregala in mu dala prostor ali ga za nekaj časa zaprla v drugo sobo da se ohladi.

Sedaj pa smo dobili mladička maltežana, starega 2 meseca. Prvi dan ga je moj zelo lepo sprejel, skupaj sta se igrala, lovila in valjala po tleh. Drugi dan pa ga je napadel. Pred napadom nikoli ne opozori z renčanjem ampak napade hinavsko. Pride malo povohat in se dela da je vse uredu potem pa v sekundi...zagrabi. Sem jih potem naslednji da probala še enkrat dati skupaj ampak sem takoj videla, da že pisano gleda in rep stoji kot raketa, zadnjo sekundo ko bi zagrabil sem ga dvignila. Tvegati ne upam več ker nočem, da ima mladič slabo izkušno s psi.

Sploh ne vem kaj naj naredim. Čisto sem razočarana. Sem veliko pri starših in res bi želela da se razume z ostalimi. Sem mislila, da bo vsaj mladiča sprejel kot vsak normalen pes ampak ne. Sedaj so pač ločeni ampak sem res žalostna da ne more sobivati niti z mladičkom. Kaj mi svetujete?
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #1 : ponedeljek, 19.11.2007 : 17:04:44 »

Zadnjič sem brala eno tujo internetno stran o vzgoji psov in je bil nasvet sicer za relacijo otrok-pes, vendar mislim da bi se to dalo tudi v tvojem primeru. Fora je v tem, da se tvojemu yorkiju začnejo dogajati same dobre stvari, ko je v bližini pes, ki ga ne mara (božanje, pozornost, briketki itd.), takoj ko tisti kuža oddide iz prostora, se tudi yorkiju nehajo dogajat dobre stvar, se ga ignorira (to počnejo vsi, ki so v tistem trenutku v sobi). Ko pride psiček nazaj, se začne spet znova (božanje, briketki, igrača). S tem je treba začeti takoj, ko je kuža, ki ga yorki ne mara, v njegovem vidnem polju, vendar še vedno tako daleč, da ga ne more takoj napasti. Pozabila sem že, koliko časa naj bi se to počelo, morda dva tedna. Gre se za pogojevanje (dražljaj-odgovor). Ko bo yorki povezal dobre stvari z tem kužatom, mu ne bo padlo na pamet, da bi se vanj zaganjal. Mislim, da škodovati ne more, poskusite. Pazite samo, da ga ne boste nagrajevali, če ga bo ravno tisti trenutek zgrabil, raje jih držite v varni razdalji. Pa dosledni morate biti.

lp
B.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 19.11.2007 : 19:36:22 »

Ko zagrabi, samo uscipne ali prav do krvi rani mladica?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #3 : ponedeljek, 19.11.2007 : 19:43:41 »

Prav zagrabi, do krvi mu sicer ne uspe ker takoj posredujem ampak prav zares napade. Zakadi se direkt za vrat.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 19.11.2007 : 19:50:10 »

Kaj pa tamali naredi?
Tudi moj tastarejsi je namrec startal direktno v Shenzi (in kasneje tudi v MoMo). Prvi dan (petek) sem cvikala, drugi dan (sobota) sem zbirala pogum (in cincala), v nedeljo pa pustila, da je do konca opravil (njegovega startanja nisem prekinila). Naredil ji ni cisto nic, je bilo pa grozno za videt (rencanje, kazanje zob, slina).
Pri MoMo ga pa niti nisem poskusala ustavit.
Najvec kar je kateri naredil je bil en navaden scip. Kri je tekla (par kapljic na dlaki) pa samo med igro, ko sta se ponesreci butnila z gobci. Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #5 : ponedeljek, 19.11.2007 : 21:32:05 »

Mali je začel jokati. Posredujem zato, ker nočem da bi s tako izkušnjo mali imel strah pred psi ali sam postal napadalen. Ko je enkrat napadel starejšega sem posredovala nekaj sekund kasneje, ker nisem bila ravno čisto zraven in se mu je dobesedno obesil za vrat. Je ugriznil. Sem ga skoraj spulila stran. In še ko sem ga že držala se je poskušal ponovno zagnati in napasti. Definitivno ima namen ugriznit in tudi nehal ne bi. Mali je star dva meseca in se nikakor še zna branit pa tudi nočem, da bi se moral. Zdaj sta ločena.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #6 : torek, 22.01.2008 : 12:52:28 »

Na tole sem pa cisto pozabila. Sasenka, kako je pri vas?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Karmii
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 16.07.2009 : 15:02:30 »

Imam 5 let starega nemškega ovčarja, ki ni biv še nikol v pasji šoli. Use sprejema (druge ljudi, kolesarje...) razen drugih psov . k greva na sprehod se zaganja v druge pse in se hoče z njimi tut tepst. zadnjič se je spravu na enga psa k je že mal star in se je začev z njim dobesedn tepst in grist (clo do krvi).  A bi kej pomagal, če bi ga zdej upisala u šolo, sam tok da se navad na druge pse? al pa kakrš drug predlog bi prov pršu :)bitte!!!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 16.07.2009 : 15:06:01 »

Obvezno dober inštruktor, zelo verjetno kastracija in NAGOBČNIK na sprehodu!

In če še niste plačali nobene kazni imate blazno srečo.
Logiran
vižlar
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #9 : četrtek, 06.08.2009 : 10:14:55 »

Zdravo!
Tudi mi imamo kar velike probleme... Pred 2 dnevoma sem domov pripeljala mladička madžarske vižle. Moja sestra ima 4 mesece starega weimaranca in pri vzraditelju sta se kar razumela, ko pa smo ju pripeljali domov, je bilo vsega konec. Mali bi si rad weimaranca podredil (ga "naskakuje"), poleg tega pa v igri prestopi vse meje, začne renčati in gristi (ne igrivo). Danes zjutraj se mu je na skupnem sprehodu tudi sestrin pes seveda postavil po robu, s tem da on ne renči odkrito, ampak hinavsko ščipa in grizr, da mali prične cvilit. Jaz se že kar malo bojim pretepa. Naj povem še, da mojo vižlico sicer skregam in obrnem na hrbet, vendar se mi zdi, da mali sploh ni bil pravilno socializiran. Zdaj je star 3.5 mesecev in ne vem kaj naj naredim. V leglu ga je za hrano tudi nek pes napadel. Kaj naj storim?
LP
Nina
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #10 : četrtek, 06.08.2009 : 10:21:31 »

Mali se obnaša popolnoma normalno za mladiča - nenehno grizljanje drugih psov in skakanje nanje - kar pa ne pomeni, da je to sprejemljivo, če drugemu psu to ne ustreza. V tem primeru mu ne smete dopustiti, da nadleguje drugega psa. Obračanje na hrbet tu ne bo nič zaleglo, temveč odločen, vztrajen NE in na vrvico.

Tudi weimeranec se ne obnaša prav nič hinavsko. Mladiči se med sabo ščipajo in grizejo. To je del igre.

Sprašujem se, če sploh ločite med pasjo igro in nadlegovanjem! Med igro se mladiči ščipajo, grizejo, valjajo, napadajo iz zasede. Dokler to drugi pes sprejema brez jeze, cviljenja in skrivanja je OK. Če pa drugemu psu to očitno ne ustreza in se stvar prelevi v nadlegovanje, morate poseči vmes.

Obema priporočam čim prejšnji vpis v dobro pasjo šolo.
Logiran
vižlar
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 06.08.2009 : 18:03:58 »

Ja, ločimo med igro in nadlegovanjem, samo tukaj ne gre več za običajno ščipanje in grizljanje, ampak za že prave ugrize. Poleg tega med igro z drugimi psi ni nobeden od njiju takšen. Ko se igrata med samo pa je res pravo renčanje in "naježenost", kazanje zob. Hvala za nasvet,
Nina
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #12 : petek, 07.08.2009 : 10:30:05 »

Jaz bi oba psa ločila, vsaj takrat, ko nista 100% pod nadzorom. Dovolila bi jima nadzorovano igro, ki bi jo dosledno prekinila takoj, ko bi en od mladičev postal nadležen. Na sprehode bi ju vodila ločeno, ali pa vsaj tako, da bi bil vsaj eden od njiju vedno privezan, spuščeni pa privezanega ne bi smel niti najmanj nadlegovati. Takoj ko bi poskusil, bi se znašel na povodcu tudi on. Vsakemu posebej bi omogočila čimveč  stikov z drugimi psi, predvsem odraslimi. Tujemu psu bi bilo dovoljeno kaznovati mojega psa za nevljudnost. Moj pes pa ne bi smel najedati tujemu, če bi bil ta slučajno pretirano prijazen in bi to dopustil.
Pri medsebojni  igri z drugimi mladiči pa velja isto kot pri medsebojni igri obeh vaših psov: igro se prekine takoj, ko en od mladičev pozabi na bonton.
Logiran
brul
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #13 : sreda, 21.10.2009 : 18:27:05 »

Jaz imam en problem, ki ne vem kako naj ga rešim ! doma imam dva psa labradorko in pa angleški buldog. Problem je v temu da mi anglež grize labradorko za sprednje tace. Narazen sem jih že dala labradorka je v pesjaku anglež pa v hiši ampak ko jih spustim pred hišo se ponovi ista zgodba npr.: pride poštar lajale bosta kot utrgane potem pa jo bo angležinja kar začela spet gristi ! Če kdo ve kaj naj naredim prosim naj mi odpiše.

Lp
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #14 : četrtek, 22.10.2009 : 19:02:15 »

brul, anglezinja je bolj dominantna, in se pocuti vaznejso od labradorke, ker ji najverjetneje, glede na to, da zivi v hisi (hote ali nehote), posvecate vec pozornosti. Moje mnenje.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napadanje domačih psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines