mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:35:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: Pravila razstavljanja v VB
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pravila razstavljanja v VB  (Prebrano 16044 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« : sobota, 24.11.2007 : 15:11:39 »

No glede na to, da se kar nekaj slovenskih razstavljalcev odloci za razstavljanje svojih psov v tujini, sem si vzela nekaj casa za razlago pravil v Veliki Britaniji. Zadeve izgledajo dokaj komplicirane in rabila sem kar nekaj casa, da sem popolnoma razumela v kateri razred se lahko pes uvrsti.  Smiley

Razstave se delijo na Open in Championship Dog Shows. Kolikor razumem, so Open shows bolj na lokalni ravni in na njih se ne mores kvalificirati za Sampionate.
Championship Shows so razstave kjer se psi lahko potegujejo za naslov Sampiona. Obstajajo 3 Championship Razstave: General, Group Champ in Breed Champ Show. Na vseh razstavah se vse pasme ne morejo potegovati za CC (Challenge Certificate). Se pravi da obstaja 11 Group Ch Razstav (logicno, glede na to da KC deli pasme na 11 skupin). Pri pasemskih (Breed Champ Shows) razstavah, jih vecinoma organizira pasemski klub in stevilo le teh variira od kluba do kluba.

Challenge Certificate: Zmagovalec vseh razredov pri eni pasmi dobi naslov CC. Vsaka pasma ima toraj CC za samca in CC za samice. Drugouvrsceni dobi naslov Reserve CC. Oba predstavnika se potem potegujeta za naslov BOB.

Za Angleski Sampionat mora vsak pes dobiti tri CCje, ki jih morajo podeliti trije razlicni sodniki. Vsaj eden od teh mora biti dobljen po enem letu starosti.

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #1 : sobota, 24.11.2007 : 15:41:04 »

Razredi pri vsaki pasmi so naslednji:

Minor Puppy: Za pse od 6 meseca starosti, ki ne presegajo starosti 9 mesecev.

Puppy: Za pse od 6 meseca starosti, ki ne presegajo starosti 12 mesecev.

Junior: Za pse od 6 meseca starosti, ki ne presegajo starosti 18 mesecev.

Beginners: Za vse razstavljalce/lastnike, ki se nikoli niso dosegli nobenega naslova na nobeni od Ch razstav.

Maiden: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali prvega mesta na nobeni od Open ali Champ razstav.

Novice:  Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali 3 ali vec prva mesta na nobeni od Open ali Champ razstav.

Tyro: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali 5 ali vec prvih mest na nobeni od Open ali Champ razstav.

Debutant: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali prvo mesto na nobeni Champ razstav.

Undergraduate: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali 3 ali vec prva mesta na nobeni Champ razstav.

Graduate: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali 4 ali vec prva mesta na nobeni Champ razstav v Graduate, Post Graduate, Minor Limit, Mid Limit, Limit and Open razredih.

Post Graduate: Za pse, ki niso dosegli se nobenega CC ali 5 ali vec prva mesta na nobeni Champ razstav v Graduate, Post Graduate, Minor Limit, Mid Limit, Limit and Open razredih.

Minor Limit: Za pse, ki nimajo 2 CCja ali 3 ali vec prva mestana nobeni Champ razstav v  Minor Limit, Mid Limit, Limit and Open razredih.

Mid Limit: Za pse, ki nimajo 3 CCje ali 5 ali vec prva mestana nobeni Champ razstav v Graduate, Post Graduate,  Mid Limit, Limit and Open razredih.

Limit: Za pse, ki nimajo 3 CCje pri treh razlicnih sodnikih ali 7 ali vec prva mestana nobeni Champ razstav v  Limit and Open razredih.

Veteran: Za pse ki so starejsi od 7 let.

Champion: Za vse pse, ki so dosegli naslov Sampiona.
Obstajajo pa se naslednji razredi: Rare Breeds, Field Trial, Working Trial, Stud dogs (za samce, katerih vsaj dva potomca se razstavljata na Champ razstavah), Brood Bitch, Progeny, Brace, team, Breeders, Imported Register.


Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #2 : sobota, 24.11.2007 : 16:05:45 »

Ory, to si lepo napisala. Hvala ti.

Zanima me pa še vedno kaj pomeni, če nimaš nobenega od spodnjih pogojev, ker še nismo nikoli razstavljali v VB. Lahko prijavimo povsod? Kolikor vem je Open klasa brez nobenih pogojev (žal je nisi opisala). Pomeni da lahko prijavimo samo tam?

Hvala še enkrat.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3 : sobota, 24.11.2007 : 16:18:36 »

He, he a ves da za Open klaso pa res nisem vedela kako naj napisem (beri: se vedno ne razumem kaj zahtevajo zanjo). 

No sem zdajle malo pobrskala in tole pise za Open Class (citiram): For all dogs of the breed for which the class is provided and eligible for entry at the Show.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #4 : sobota, 24.11.2007 : 16:21:23 »

Simon _in_Bay daj mi kaksen dan da se pozanimam v katero klaso bi vidva morala (predvidevam da gre tudi ARIEB  Wink) prijaviti.  Smiley

lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #5 : nedelja, 25.11.2007 : 00:24:49 »

Za moje razumevanje je to preveč...

Razen v Champion (na Cruftsu pa celo sploh ni predvidena tako imenovana klasa)... za vse vse klase piše: "Za pse, ki nimajo...." ("For dogs which have not won...") ... kaj pa tisti, ki imajo, kam pa tisti spadajo Shocked

Za lažje razumevanje morda še to: "A CACIB is equivalent to winning a Challenge Certificate in the UK and should be counted as such."

Pa to me zelo zanima. Npr na prijavnici piše:
- First Entry....
- Additional Classes with same dog
.... potem pa še vstopnina, katalog parkiranje itd....
KAJ bi pa to pomenilo, da je en pes lahko v več klasah Shocked Shocked Shocked

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #6 : nedelja, 25.11.2007 : 00:35:03 »

Citat
Good Citizen Dog Scheme: je pa organizacija pod okriljem KCja, ki promovira odgovorno lastnistvo psa in vkljucuje osnovno izobrazevanje lastnika in pa seveda tudi stirinozca. Kolikor se jaz spoznam, lahko dosezes vec stopenj: bronasta, srebrna in zlata. Za vsako posebej ne vem, kaj mora pes znati, lahko se pa pozanimam 

Hja, iz prevoda bi tudi tako razumela, a tudi jaz si ne predstavlja, kako lahko psa v to klaso prijaviš, je pa kot klasa definirana... Huh
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #7 : nedelja, 25.11.2007 : 08:53:58 »

Pa tudi ne razumem ali je potem če imaš npr. več kot 3 CACIB-e (glede na to, da se jih šteje kot CC) in imaš dosežen naziv Šampiona se moraš obvezno prijaviti v klaso Šampionov, čeprav nimaš zaključenega njihovega šampionata?
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #8 : nedelja, 25.11.2007 : 09:41:41 »

Simon, klase šampionov npr. za Crufts sploh nimaš razpisane. S temi klasami je odvisno od pasme, npr. laekenois ima razpisani samo 2 klasi, Coton de tullar npr. 4, pa chihuahua 8, large munsterlander 9, pointer 11, pa f.c. retriver 13 ....
Npr. šiperke imajo razpisanih 7 kls, BC pa 12 kls, a nobene od teh ni kks šampionov.

Pa še vpr. za Ory (ali kdo drugi, če mi zna povedat):
CC smo definirali, s čim ga lahko nadomestimo mi Smiley, kaj pa pravzaprav pomeni "prvo mesto na ... razstavi" - a je to v klasi, pasmi, BOG, BIS Shocked
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #9 : nedelja, 25.11.2007 : 10:46:34 »

ARIEB CC je v bustvu isto kot nas CAC. Ne pomeni nic drugega kot prvo mesto v svojem razredu (npr. razredu mladih, vmesnih, zrelih itd.)  Smiley ......

Na strani KC pise (nova verzija): "CAC in CACIB sta enakovredna angleskemu CCju in se jih kot take pri uvrscanju v razrede tudi steje." Pise tudi: "Vse dosezene tocke pod kateim koli registrom (npr. FCI, AKC), ki ga priznava Kennel Club in ki se stejejo/ so potrebne za naslov Sampiona, se stejejo pri uvrstitvi v razrede". Upam, da sem kolikor toliko razumljivo prevedla.
ARIEB zate sigurno vem, da se lahko uvrstis v Champion Class.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #10 : nedelja, 25.11.2007 : 11:06:26 »

Ups sele zdajle sem opazila kaj si hotela povedati......... Schipperka ima omenjene samo nekatere grupe. Zdaj ne vem ali bos razstavljala Bona ali Iro. Ira gre potem v klaso Veteranov, za Bona pa lahko povprasam. Za Good Citizen Award se v nobenem primeru ne mores uvrstiti, ker nisi obiskovala njihoveih tecajev.  Za Additional Class with the same dog je pa v bistvu to, da ce bi npr svojega psa uvrstila v razred Limit in se v kaksen razred pri Obedience Championship.

Aja pa se zelo pomembno vprasanje.... ali imata zrihtano ATC (Authority to Compete) stevilko?
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #11 : nedelja, 25.11.2007 : 11:52:28 »

V bistvu sem povedala, da za crufts sploh ni predvidena ti. po naše klasa šampionov (Glej pravila Definitions of classes) Roll Eyes Torej za nobenega, ne samo za šiperke. Izgleda, da moraš psa nekam drugam uvrstiti, če želiš ta nivo.

Definitivno gre Ira v veterane pri njenih takrat globoko dopolnjenih 11 letih (za njo ni problema, tudi zato, ker ima kvalifikacije narejene kar iz vseh treh razredov: v Lux iz veterano, v Prt iz Ch in iz Bratislave iz open Grin).
Za Bona pa bi ga "ruknila" tam, kjer je najvišji nivo (kot je pri nas CH). Tudi v Lux, kjer se je v bistvu kvalificiral, je bil v CH. Zelo bi ti bila hvaležna, če se lahko pozanimaš Wink

Še to mi ostaja odprto, pa če se še to pozanimaš, kaj je, ker je menda tudi v naši temi o šiperkah bilo nekaj pisanega, pa tudi Barbki ni prav jasno...
Citat
Pa to me zelo zanima. Npr na prijavnici piše:
- First Entry....
- Additional Classes with same dog
.... potem pa še vstopnina, katalog, parkiranje itd....
KAJ bi pa to pomenilo, da je en pes lahko v več klasah
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #12 : nedelja, 25.11.2007 : 14:19:40 »

Ja, ja, ATC imamo zrihtano za vse tri  Wink
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #13 : nedelja, 25.11.2007 : 19:48:23 »

Ja, ja, ATC imamo zrihtano za vse tri Wink

3??

Pa se lahko prijaviš v katerokoli klaso, ker nimamo njihovih CC-jev ali se moramo obvezno prijaviti v "najvišjo", glede na to da imamo več CACIBov in Ch nazivov? Mi imamo kvalifikacijo v odprtih (Milano), šampionih (Portorož) in še Int. Ch.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #14 : nedelja, 25.11.2007 : 19:52:04 »

Ahaaa vse mi je zdaj jasno ARIEB!!!  Smiley So mi razlozili, da res ni Champ klase in da je za vse ki imajo Sampionate predviden Open Class. Se pravi, Bon bo Open!  Aja pa se kar se tice prijavljanja v dve skupini...... psa za razliko od FCI razstav LAHKO prijavis v dve skupini naenkrat. Npr ravno mi je ena gospa razlozila, da bo ona svoji dve 9 letni psicki prijavila v Open in Veteran.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #15 : nedelja, 25.11.2007 : 19:54:18 »

Simon, ne smes prijaviti v nizjo klaso kot jo je dosegel tvoj pes. Se pravi, ce je ze Ch, potem mora v Open Class! Sem slisala, da so nekomu vzeli titulo potem, ko so ugotovili, da je bil v bistvu prijavljen v nizjo skupino kot bi moral biti.  Sad
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #16 : nedelja, 25.11.2007 : 20:02:52 »

Citat
3??
Ja, Simon, za Bay, beiro in Bona - saj so trije, a ne Grin

"Ockey" Ory, ti si res ena fontana, iz katere želimo sedaj črpati Wink Ampak... kdo ve... jaz bi malo tako izkustveno: kaj to pomeni, da prijaviš v dve klasi - da greš dvakrat v ring, da imaš dvakrat več možnosti, kot samo v eni klasi... Hja... hmmmm.... jaz bi lahko Iro prijavila vsepovsod (razen v puppy pa junior ne Grin), pa Bona tudi kar nekam... To se, pls, Ory, "enu-mau" pozanimaj, v lčem je tle fora (če že ne moremo nobenega našega vprašati).

Citat
Se pravi, ce je ze Ch, potem mora v Open Class
Grrr, grrrr... hmm... to spet ne vem. To bi bila torej klasa za vse tako na široko Wink Pri nas, dajmo reči, najštevilčnejša, za vse tiste, ki se še niso prav odločili Tongue Jaz mislim, da to glih ni primerljivo z našo Ch. klaso...

Ah, saj nič ne vem, akj splog polemiziran in razmišljam... NE VEM in NE RAZUMEM!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : nedelja, 25.11.2007 : 21:26:59 »

Kolk je pa tole zakomplicirano. Roll Eyes Sem kar vesela, da grem spet samo gledat. Grin
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #18 : nedelja, 25.11.2007 : 22:17:57 »

Simon, ne smes prijaviti v nizjo klaso kot jo je dosegel tvoj pes. Se pravi, ce je ze Ch, potem mora v Open Class! Sem slisala, da so nekomu vzeli titulo potem, ko so ugotovili, da je bil v bistvu prijavljen v nizjo skupino kot bi moral biti. Sad

Huh, to pomeni dvoje, da kot prvo moreva oba z Nadjo spet poslati ATC številko v Anglijo, z vsemi potrditvami šampionatov, ker tega nisva naredila prvič, moreva spet plačati 5 funtov za spremembo in potem prijaviti v open klaso, kar me pa zelo čudi je pa to, da ta klasa sploh ni za šampione.
Jaz sem poslal vprašanje na organizatorja Cruftsa, pozabil sem edino napisati pasmo, ker nisem vedel, da niso za vse pasme iste klase. Napisal pa sem da ima več ch-jev in CACIBov in da še nikoli nisem razstavljal v UK. Zdej pa da vidimo, če mi bodo sploh odgovorili.
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #19 : ponedeljek, 26.11.2007 : 09:57:14 »

Citat
poslati ATC številko v Anglijo, z vsemi potrditvami šampionatov, ker tega nisva naredila prvič,
In nisva naredila, ker je pisalo, da se samo napiše katere šampionate ima osvojene... Ma mislim, da to ni nujno, ker pa potem v pravilih piše, da če se prijavi v tiske klase, kjer se zahteva "bla-bla-CC-bla-bla" se pošlje zraven prijavnice kopije.

Verjetno nam vsem skupja predstavlja še večji problem vse skupja, ker želimo njihove klase uvrstiti v naše... A tako je Undecided No, počakajmo sedaj na uradno obv. Simonu. Pa še na kakšno inf. od Ory (sem si sprintala šiperke prejšnjih let in res ugotovila, da so isti psi v različnih pasmah sodelovali...)
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #20 : ponedeljek, 26.11.2007 : 10:01:27 »

Simon kar se tice koomunikacije s KC, jaz nisem nikoli imela nobenih problemov. So mi takoj odgovorili na vsa moja vprasanja  Smiley ..... tudi, ko sem jih po telefonu klicala, so bili zelo prijazni. verjetno pa bodo sedaj, ko se prijavlja toliko tujcev morali biti se bolj potrpezljivi  Grin. Malokateremu je namrec jasno kaj in kako se dogaja.

Citat
Huh, to pomeni dvoje, da kot prvo moreva oba z Nadjo spet poslati ATC številko v Anglijo, z vsemi potrditvami šampionatov, ker tega nisva naredila prvič, moreva spet plačati 5 funtov za spremembo in potem prijaviti v open klaso, kar me pa zelo čudi je pa to, da ta klasa sploh ni za šampione.
Baje so vsi Ch-ji v Open in Veteran. Joj saj vem da je zakomplicirano, se sama sem na trenutke zmedena lol. Aja, pa povedali so mi zakaj niso pri vseh pasmah iste klase. Zato ker je odvisno od tega, koliko se jih prijavi in verjetno potem glede na statistiko prejsnjih let razpisejo razrede.

ARIEB mi je odgovorila v cem je fora prijavljanja v razlicne razrede..... napisala je tole:
"Svojo psico sem prijavila v dva razreda zato, da lahko primerjam kako se odreze med najboljsimi starejsimi in med najboljsimi mlajsimi. Vse je predvsem zaradi primerjave. Nikoli ne ves, lahko da zmaga v obeh in se naprej poteguje za CC in Best of Sex.  Smiley" No evo!  Wink

lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #21 : ponedeljek, 26.11.2007 : 10:23:34 »

Hudiča... pa vidiš da je res, da V SLOGI JE MOČ
Še malo, pa bomo vse razvozlali (namesto vse, beri: nam bo malček bolj jasno )
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #22 : ponedeljek, 26.11.2007 : 15:02:33 »

He, he, pa res ja  Grin!! Pocasi se prebijamo..... a ves, da sem mislila da mi je vse jasno, pa  potem bolj ko si me sprasevala, manj sem bila sigurna vase.

lp
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #23 : ponedeljek, 26.11.2007 : 15:07:00 »

Ko boste vse pogruntali, povejte, da to potem spravimo v en pregleden sistem in nalimamo sem, kaj pravite? Sicer pa hvala Ory za tole temo. Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #24 : ponedeljek, 26.11.2007 : 15:38:04 »

Ja, in veš kdaj bo to? Čez enih 5 let, ko bova s Simonom tam že pet-krat... Tako nekako je bilo pri nas v SLO, po enih 5 razstavah se mi je nekaj sanjalo...
Za žačetek smo pa vsi prav odlični!  Grin
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #25 : ponedeljek, 26.11.2007 : 15:42:45 »

Arieb, a se nam kam mudi al kaj? Meni ne ...
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.11.2007 : 16:19:37 »

 Smiley Agnes, tebi ne, ma meni malo ja...  Wink
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #27 : ponedeljek, 26.11.2007 : 20:05:04 »

Nadja, kaj boš hodla 5x gor, sej rabiš samo 3 CC-je  Wink Cheesy Grin
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #28 : torek, 27.11.2007 : 12:26:48 »

Dobil sem odgovore:
iz VB so mi poslali link do razstav kjer se lahko kvalificiram na Crufts 2008, tako da bomo počakali, da dobim še en odgovor.
Kolegica iz Italije, ki se že 3 leta udeležuje Cruftsa, pa mi je povedala, da je edina klasa kamor lahko prijavim Bay Open, ker oni štejejo vse CACe in CACIBe, ne glede na državo, kje si dosegel te naslove in v tej klasi so tudi vsi šampioni. Pa ni potrebno več študirati  Grin
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #29 : torek, 27.11.2007 : 12:56:54 »

Vidiš Simon, nekaj smo rešili Wink
Bona in Bay v odprte (ker v druge ju ne moremo, kot kaže), pa verjetno bo treba kakšen Ch ali CACIB zraven poslati. Je pa to (vsaj pri šiperkah) najmočnejša klasa.
In če je temu tako, da se lahko enega psa kar v dve klasi prijavi, bom jaz Iro v odprte in veterane (pa še gratis je, saj zato sem se ta trenutek tako odločila).

Še vedno pa ponavljam isto: NORCI SMO, skoraj že mislim, da potrebni kakšnega pregleda pri... no, tistemu, ki zdravi odvisnost! Jaz se že dva meseca "nerviram" v zvezi s tem.

Ory, a gremo dalje z vprašanji, sedaj ko smo to rešili? Jaz jih imam še cel kup Grin
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #30 : torek, 27.11.2007 : 14:00:53 »

Ja seveda ARIEB!!  Smiley Se oproscam za kasni odgovor, moja mami pride v cetrtek na obisk in ze par dni letamo kot kure in pospravljamo hiso  Grin ......

Agnes, tebi pa se opravicujem za zmedene poste v tej temi, kot vidis vsak dan odkrijem kaj novega  Wink ...

lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #31 : torek, 27.11.2007 : 14:08:50 »

Torej ce zdaj prav sklepam iz prebranega, gres Arieb na Crufts naslednje leto?

A lahko temo onesnazim za naslednje vprasanje: najugodnejša kombinacija prevoza do tja (pa brez psa zaenkrat Wink )?
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #32 : torek, 27.11.2007 : 18:09:53 »

Brez psa ti je definitivno najugodnejše (in najudobnejše) letalo.
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #33 : sreda, 12.12.2007 : 09:07:30 »

Jaz sem se prijavil v Fosse data Systems, preko katerega se lahko prijavljaš na VB razstave. Zanima pa me, če je možno prilepiti potem tudi npr. skeniran kartonček s kvalifikacijske razstave ali potrdilo za mednarodnega prvaka (ker se samo tako lahko prijaviš na Crufts)? Sem sicer vprašal gospoda iz Anglije ki razstavlja, pa še nisem dobil odgovora. Je pa preko tega programa prijava cenejša (19 funtov).
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #34 : četrtek, 20.12.2007 : 13:13:52 »

Ni nič več novic?
No, mi smo se prijavili, stalo nas je dobrih 61 evrov, prijava je sicer 19 funotv, vendar ti potem še obračunajo 5 funtov za katalog, 11 za drugo osebo za vstopnico, 8 za avto in 1 funt za administracijo. Te kar lepo olupijo. Sem najprej mislil, kako poceni je prijava za eno tako razstavo v primerjavi z našimi razstavami. Prijavil sem preko neta in gre kar enostavno, v Open.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #35 : četrtek, 20.12.2007 : 13:37:48 »

Uf, kar drago. Kateri dan ste vi na vrsti?

McKruster, najbolj se ti splaca easy jet, mi smo za tri  karte dali okrog 270 evrov. Bi bilo pa se ceneje, ce ne bi tako dolgo odlasali in komplicirali kdaj gremo gor in kdaj nazaj. Roll Eyes Predlani sva dala za dve karti 30 bivsih jurjev. lp
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #36 : četrtek, 20.12.2007 : 14:04:15 »

8. marec, sobota.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: Pravila razstavljanja v VB
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines