mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 12:59:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Božične licitacije  |  Tema: Vesel Božič tudi v Horjulu 2007
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vesel Božič tudi v Horjulu 2007  (Prebrano 5896 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : četrtek, 29.11.2007 : 15:49:49 »

Ne glede na praznični čas se razmere v Zavetišču Horjul dolgoročno nikakor nočejo premakniti na bolje in zadnja odločitev vodje zavetišča je zaprtje le-tega zaradi konstantnih finančnih in formalnih težav, prenapolnjenosti, pomanjkanja posvojiteljev ...
V kolikor želi Zavetiše Horjul še v naprej poslovati po pravilnikih in zakonih, ter zapuščenim živalim zagotavljati tisto, kar vsaki od njih že po vseh moralnih normah pripada, kar pa za Zavetišče Horjul nikakor ni vprašanje, ste vabljeni, da jim priskočimo na pomoč.

Dominika je zapisala:
Če Horjula ne uspemo obdržati, smo kot člani te slovenske družbe odpovedali...

Strinjam se z njo, čeprav samo finančna pomoč dolgoročno ne bo rešila vseh težav, jih bo pa pomagala premostiti, da bo na voljo več časa in možnosti za formalne spremembe, ki so nujne, da bo živalim v Sloveniji v prihodnosti nudeno vsaj najnujnejše, s tem pa bodo tudi pogoji za delovanje takega zavetišča za živali, kot je Zavetišče Horjul, ugodnejši.

Zato vas vabim, da se nam pri aktivnostih v letošnjem prazničnem decembru pridružite tudi vi.

V nadaljevanju te teme bomo nanizali različne oblike pomoči in sami se lahko odločite, kaj med ponujenim boste izbrali, seveda pa ste kadarkoli dobrodošli, da pomagate tudi kako drugače.


Božične razglednice

* Vabimo vas k nakupu 8 simpatičnih božičnih razglednic z mačje-pasjimi motivi. Primerne so za pošiljanje po pošti ali prilaganje k darilom.

Razglednice so last Zavetišča Horjul in se prodajajo v korist varovancev tega zavetišča. Iz sredstev, ki jih bodo pridobili s prodajo teh razglednic, bodo plačali veterinarsko oskrbo za živali, ki so v oskrbi Zavetišča Horjul.

Več o nakupu božičnih razglednic ...


Licitacije novoletnih daril

Že drugo leto organiziramo dobrodelne licitacije novoletnih daril.
Vsa pravila v zvezi s temi posebnimi novoletnimi licitacijami najdete v temi Licitacije novoletnih daril, z vprašanji, povezanimi z licitacijami pa se lahko na nas obrnete v temi Licitacije novoletnih daril - čvek.

Licitacije novoletnih daril potekajo od 29.11.2007 do 19.12.2007

Licitacije novoletnih daril so zaključene, zbrano je 480 €.


Licitacije voščilnic

* Licitacija voščilnic je nekoliko krajša od licitacij novoletnih daril in koledarjev zato, da bo dovolj časa za predajo izlicitiranih voščilnic in potem še za pošiljanje.
* Vse v zvezi z licitacijami voščilnic poteka v temi Licitacija voščilnic, kjer se oblikuje tudi seznam donatorjev in uspešnih kupcev.

Licitacije voščilnic potekajo od 29.11.2007 do 17.12.2007.

Licitacije voščilnic so zaključene, zbrano je 248 €.


Licitacije koledarjev

* Vse v zvezi z licitacijami koledarjev poteka v temi Licitacija koledarjev, kjer se oblikuje tudi seznam donatorjev in uspešnih kupcev.

Licitacije koledarjev potekajo od 1.12.2007 do 19.12.2007

Licitacije koledarjev so zaključene, zbrano je 631 €.


Božične donacije

Dominika piše:
Prebiram sporočila o tem, da se Zavetišče Horjul zapira....OK, recimo, da je to res in da Smetki ne znese več...
Razmišljam: na tem forumu "visim" vsak dan od januarja letos. Vmes sem pri Smetki posvojila na daljavo tri muce. Odnesla raznorazni material v/na Horjul. Ravno danes sem tudi dobila pošto - Krilca čestitko; seveda sem sredstva namenila nakup paketa Supertačka....in zadnjič mi je uspelo po prošnji  za pomoč ene od članic foruma namestiti brejo muco....in ker je takih, kot sem jaz verjetno veliko, ki pomagamo, kakor vemo in zmoremo in ki nas je ta novica bridko prizadela, predlagam naslednje:
članov na tem forumu je danes 7270. Vzemimo polovico - 3600, pa še polovico  - 1800 in zaokrožimo na 1000 ter naprosimo teh 1000, ki verjetno redno obiskujejo ta forum, da prispevajo vsaj 10 €.
Verjetno dolgoročno to ne bo rešilo težav, ker je to potrebno reševati v glavah ljudi, ampak finančno bi Smetki in varovancem malce olajšali življenje. Kajti zavetišča, kot je Horjul, zlepa ne najdeš.


Želite tudi vi pomagati po svojih močeh?

Pridružite se nam v temi Božične donacije.

Božične donacije potekajo od 29.11.2007 do 24.12.2007.

Do 24.12.2007 se je zbralo 1.891,50 €.


Donacije namesto daril

Namesto daril prijateljem, sorodnikom in znancem lahko donirate Zavetišču Horjul znesek, ki bi ga sicer za nakup daril namenili, za darila "prikrajšanim" prijateljem pa izročite "čestitko", v kateri jim pojasnite, zakaj darila letos od vas za njih ne bo Smiley.

Besedilo čestitke:

Ker prihaja čas veselega decembra in s tem veseljem tudi mnogo obdarovanj najbližjih, prijateljev, ter sorodnikov... mi vedno pride na misel ... kaj pa živali? Tiste, ki jih imamo mi, ki nam veliko in največ pomenijo, tistim je lepo, vendar nimajo vse te sreče, mnogo je lačnih, žejnih, brez tople roke, ki bi jih pobožala in nudila varnost in toplino ...
Dajmo tokrat res ponuditi konkretno pomoč ZAVETIŠČU HORJUL, ki je v stiski in darujmo vsaj delček tistega, kar bi sicer "zapravili" za včasih nepotrebna ali draga darila.
BODIMO PRIJAZNI DO ŽIVALI V ZAVETIŠČU HORJUL IN POKAŽIMO NA TA NAČIN, DA  NAM NI VSEENO. 

In ker meni ni vseeno, letos namenjam sredstva, ki so bila namenjena za nakup vašega darila - zavetišču Horjul.

Srečno!


Oblikovano čestitko lahko prenesete:

* preprosta čestitka je TUKAJ (.doc, 155 kb)
Čestitko sta spisali in oblikovali liza-asta in Dominika.

* bogatejša, kjer obdarjenca VIkate je TUKAJ (.pdf, 2,7 MB)
* bogatejša, kjer obdarjenca TIkate je TUKAJ (.pdf, 2,7 MB)
Čestitko sta uredila dog_lover in romci.


Prošnje prijateljem, znancem, sodelavcem ...

Vsak izmed nas ima znance, prijatelje, sorodnike, sodelavce ..., s katerimi komunicira po elektronski pošti. S spodnjim kratkim sporočilom se lahko obrnete nanje in jih obvestite, v kakšni stiski je Zavetišče Horjul ter ob tem poprosite, če lahko kako pomagajo tudi sami.

Besedilo sporočila:

Pozdravljen/a [osebno ime naslovnika],

eno izmed redkih zavetišč za živali, ki za le te poskrbi tako kot je treba, je v hudi finančni stiski. Če ne bo kmalu pomoči, ga bo treba zapreti, kar pa ne bi bilo dobro ne za živali in ne za ljudi, ki so to zavetišče poznali in vedeli, da je vedno odprtih rok sprejelo vsako najdeno žival, bolno ali poškodovano, vedno so dali in naredili vse, da so jih pozdravili, sterilizirali/kastrirali in jim našli nov dom, čeprav je velikokrat lastnica plačevala iz svojega žepa. Člani foruma mojpes.net že nekaj časa pomagamo zavetišču z licitacijami - http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,223.0.html (lahko prispevate tudi z licitacijo ali doniranjem predmetov za licitacijo) in pa s prispevki. Tudi zdaj smo se odločili za akcijo, da vsaj redni člani nakažemo zavetišču vsaj 10 eur in jim tako vsaj začasno pomagamo.
Zdaj naprošam tudi jaz vas znance, prijatelje, sorodnike, podjetja, da prosim pomagate. Prihaja čas Božiča, vsi bomo na veliko kupovali darila. Bodite prijazni in darujte zavetišču vsaj 10 eur in svojim najbližjim kupite pač čokoladico manj. 

Vesel Božič tudi v Zavetišču za živali Horjul - kako pomagati http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,178.0.html
Spletna stran Zavetiša Horjul http://www.zavetisce-horjul.net, kjer je tudi številka računa, kamor lahko nakažete. Lahko pa se obrnete tudi na mene.

Lep pozdrav,
[vaše ime]


V kolikor se boste odločili za to obliko obveščanja, vas v imenu mojpes.neta in Zavetišča Horjul prosim sledeče:
* V nobenem primeru ne pošiljajte množične (spam) pošte, saj boste z njo lahko naredili veliko več škode kot koristi. Za spam z zgornjo vsebino lahko mojpes.net in Zavetišče Horjul tudi preganjajo, kar pa najbrž ni vaš namen.
* Prosim, če sporočilo pošiljate kot osebno, torej samo tistim, ki jih tudi sicer poznate ali s katerimi redno komunicirate.
* Sporočilo pošljite vsakemu naslovniku posebej ali največ trem skupaj.
* mojpes.net in Zavetišče Horjul se distancirata od pošiljanja teh sporočil po elektronski pošti in ne prevzemata v zvezi s tem nobene odgovornosti.


Debata z idejami poteka v rubriki Specialne dobrodelne akcije. Tukaj bomo dodali še ostale ideje, ki bodo oblikovane v posamezno aktivnost.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Božične licitacije  |  Tema: Vesel Božič tudi v Horjulu 2007
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines