mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 10:43:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55126 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #255 : četrtek, 26.04.2007 : 14:25:10 »

Ko se polula v stanovanju je treba tako mesto dobro pomiti, da nima več vonja.
Ker če boste samo pobrisali se zna zgoditi, da se bo psiček ponovno polulal na točno tisto mesto.
Lula in kaka psiček vedno po hranjenju. Zato po obroku takoj ven na vrt in tam počakajte, da opravi potrebo
in ko jo, ga izdatno pohvalite.
Tudi zjutraj, takoj ko vstanete, je čas za lulanje in kakanje.
Precej kužkov, pa že nakazuje kdaj ga lulat in kakat in sčasoma boste tako obnašanje prepoznali in opazili, da kuža prosi za izhod na vrt za lulat ali kakat.
Meni se je v stanovanju pokakal samo enkrat  to je takrat, ko je prišel k nam domov in potem nikoli več. Je pa lažje ker imamo atrij in se psiček samo postavi pred vrata in rahlo zacvili in že vemo koliko je ura  Wink
Logiran
deika
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #256 : ponedeljek, 30.04.2007 : 09:11:34 »

Tetameta hvala za odgovor! A tako enostavno ej to?Super! Hvala še enkrat.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #257 : ponedeljek, 30.04.2007 : 09:18:46 »

Tetameta hvala za odgovor! A tako enostavno ej to?Super! Hvala še enkrat.
Ponavadi je...je pa odvisno od psa...kakšni se bodo zanalašč polulali noter, pa tudi če bodo prej cel dan zunaj (tudi za take primere sem že slišala)... Huh Drugače pa mislim, da bi vsak normalen pes s pravilnim pristopom (torej kreganje, ko se polula v stanovanju in nagrada, ko se zunaj) moral hitro zaštekati, kje naj lula in kje ne... Shocked
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #258 : četrtek, 03.05.2007 : 10:36:10 »

Z eno takšno, ki se je zanalašč polulala noter, če kaj ni bilo po njeni volji sem imela jaz kr nekaj mesecev precej trdega dela, da se je obneslo.

Drugače pa edino to je moj nasvet, namesto kreganja ko se polula v stanovanju se bolj obnese ignoriranje, ko pa zunaj lula pa ful pohvala. Pri kaksnem bolj obcutljivem psu lahko kreganje namrec povzroci, da zacne svoje luzice "skrivat".
Logiran
balu07
otrok do 14 let
***
Sporočil: 172


« Odgovor #259 : sreda, 04.07.2007 : 08:09:12 »

Živjo!
Jaz imam enak problem kot vi(nekateri).Moj psiček je star 2 meseca in v stanovanju lula in kaka.In seveda grizi.Ta problem grizenja sem probala s "poskusom" au in cviljenja a ni nič pomagalo je pa res,da je pomagalo tisto stresanje gube.Ko sem to naredila me je samo še gledal.
Hvala!LP in želim srečo tudi vam
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #260 : torek, 17.07.2007 : 12:10:27 »

Meni se zdi aaaau in cviljenje precej učinkovito. Prijateljičin shih-tzu ima sedaj obdobje "grizenje vsega kar neze in gre". Ko sem ji to svetovala in je poskusila in ni nič pomagalo, saj je rekla: au Kimi...zdolgočaseno in tiho.  Ko pa sem poiskusila jaz, in na ves glas zakričala, je takoj spustil in me začel lizati po roki. Za tako stvar je treba imeti malo "igralskega talenta"...Cheesy
Logiran
mirancar
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #261 : četrtek, 19.07.2007 : 15:43:16 »

Lep pozdrav.
sem lastnik 8 tednov starega stafford terrierja kateri grize renči in se zaganja v vse poznane ljudi prosim če mi pomagate ter mi napišete kako naj ga tega odvadim. Najprej sem ga nežo udaril po gobčku in rekel besedo fuj sedaj pa mi so v kinološkem društvu  povedali da se tega nesme. Prosim da mi kdo z izkušnjami pomaga Hvala.
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #262 : petek, 20.07.2007 : 08:56:10 »

Nemorem ti ravno pomagati, ima pa moja bivša sošolka mladega stafforda Arta in in imajo z nim veliiike probleme...včasih je hodila cela "pogrižena" v šolo. Poleg tega, da se zaganja v družinske člane, kim večkrat pobegne v gozd in take stvari... star je pa nekje pol leta...
Logiran
hilus
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #263 : ponedeljek, 23.07.2007 : 13:23:25 »

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu in danes je moj prvi dan z vami. Upam, da me boste sprejeli. Skratka še preden sem se včlanila, sem vsak dan spremljala vaše pogovore glede psov in vidim, da imamo vsi približno iste probleme. Cheesy Pred tednom dni smo namreč domov pripeljali našega otroka, ki sliši na ime Hilus. Star je dva meseca in je namška doga modre barve. Imamo 100% akcijo, vsak dan se polulamo tudi do 5x v eni uriiii. Seveda tudi po svojem ležišču, tako da smo enega že zamenjali drugega pa že dvakrat oprali   Roll Eyes. Kakšen nasvet prosim!!??
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #264 : ponedeljek, 23.07.2007 : 13:43:16 »

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu in danes je moj prvi dan z vami. Upam, da me boste sprejeli. Skratka še preden sem se včlanila, sem vsak dan spremljala vaše pogovore glede psov in vidim, da imamo vsi približno iste probleme. Cheesy Pred tednom dni smo namreč domov pripeljali našega otroka, ki sliši na ime Hilus. Star je dva meseca in je namška doga modre barve. Imamo 100% akcijo, vsak dan se polulamo tudi do 5x v eni uriiii. Seveda tudi po svojem ležišču, tako da smo enega že zamenjali drugega pa že dvakrat oprali Roll Eyes. Kakšen nasvet prosim!!??
Zanimivo... Shocked Naša se ni hotela polulati na svoje ležišče, še v stanovanje ne... Se je raje polulala na hodnik... Roll Eyes
Hm... Najprej mu dej vedeti, da ne sme lulat v stanovanje...recimo pokaži na lužo in ga kregaj (kak "fuj" ali kaj podobnega, ne mislim nič fizičnega)... Potem pa bodi z njim čimveč in čimdalj zunaj (zdej to res ni problem) in ga pohvali, ko se bo polulal zunaj... Na ta način je moja dokaj hitro zaštekala, kje naj lula... Shocked
Logiran
hilus
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #265 : ponedeljek, 23.07.2007 : 15:13:35 »

ja saj to vem ja. saj sem z njim veni koliko se le da. po vsakem obroku, spanju,... problem je le v tem da je hiter in še preden se vstanem zjutrjaj s postle on že lula.. Sad namreč doma smo v tretjem nadstropju in še po vrhu vsega brez lifta.. Undecided drugače bi ga kar hitro prijela in šla z njim takoj ven. sem mu naredila tudi "stranišče", vendar ga on uporablja za igranje in cefranje papirja..
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #266 : torek, 24.07.2007 : 08:02:53 »

Uf..imate pa velike probleme! Žal vam nebi znala pomagati čeprav doga, pa če prev mladiček ima že precej velik mehur in bi (po moje) lahko zdržele (glede na to, da zdržijo tudi višavci, čivave, cavalierji...). Mi je pa prav žal, da vam ne znam pomagat...SE bo oglasil še kdo z več izkušnjami.
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #267 : sreda, 22.08.2007 : 19:53:23 »

No, sedaj imam pa tudi sama problem... Naš Lou nikakor noče lulat in kakat zunaj (!!!). Danes je prvičk kakal po sprehodu (ta je bil po kosilu) in to notri, saj na sprehodu ni in ni hotel kakat... sedaj smo bili celo popoldne zunaj, pri sorodnikih in tudi ni ne lulan ne kakal... Takoj ko pa smo prišli domov - hitro na papir in lulat, na to pa še kakat... pomoč=?
Logiran
karlina
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #268 : nedelja, 26.08.2007 : 07:02:41 »

Naš dvomesečni pekinez se nam je pokakal in to ful v avtu na mojo , si mislite.Naj vam povem da smo šli vsi skupaj na dolg sprehod, sem ga tudi nosila, nato pa na pico.preden smo šli v picerijo sem ga nesla v avto in ko smo ugotovili da imamo mizo na terasi sem šla ponj.Nakar zagledam lep kupček na moji kapi Angry Angry Angry in še poleg otr. sedeža.Grooza!!!Mislite da se je podelal iz protesta?Tudi ko se eno jutro nisem znjim igrala, sem šla nazaj v postlo, se je polulal na laminat v spalnico, kjer se še nikoli ni.Mislimo si da protestira.Je to možno?Seveda sem ga kaznovala v boksu.
Glede grizenja ga malo švrknem po gobčku in rečem glasno NE!Še mojih japonk si ne upa grist ker dobro ve da ne sme.Mislimo si da nas ima za norca in da je zelo pameten.Kaznujemo pa ga z boksom za v avto in zelo dobro ve kje je zagrešil.Za grizt mu dam njegove igračke, zelo rad pa ima bikovo kito.Ko je tak podivjan ga nesem na vrt da se zdivja pol pa itak zaspi.
Tudi renčal je že ( to je nagon) pa sem reagirala isto kot pri grizenju.Naša 3 letna hčer se ga zaradi tega včasih boji.
Probajte ga kaznovat z boksom. Mogoče pa je rtes odvsno od vsakega psa posebej.
Pa srečno!
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #269 : nedelja, 26.08.2007 : 12:57:33 »

Karlina pokakal se sigurno ni zaradi protesta.  To, da bi bil v avtu, če ne bi imeli mize na terasi pa ni prav. V tej vročini zna biti celo usodno!
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines