mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 06:11:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55258 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #90 : sreda, 20.07.2005 : 11:47:09 »

Bori, pravis da je iztrebek bolj zdrizast. Verjetno ne more zadrzati in pac opravi kar na istem mestu. Mogoce bi bilo dobro zamenjati hrano in preveriti ob kateri hrani iztrebki postanejo bolj trdi. Po mojih izkusnjah so po mlecnih izdelkih (skuta, samo mleko) iztrebki veliko bolj mehki.

lp
Logiran
Bori
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #91 : sreda, 20.07.2005 : 13:13:10 »

Ja, vseskozi je Pro Plan. včasih dodam še Eukanubo meso. So pa jablane in ringlo na vrtu. Tudi te sadeže konzumira - vsaj tiste, ki jih ne poberemo sproti. Imam občutek, da ga nekaj moti (ali odhod sina na morje? vročina? ali pa ga je strah?). Zaradi zgodnjejutranjega kakanja ga ne kregam. Čez dan pa tudi nima problemov.
Logiran
mashy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 39


« Odgovor #92 : petek, 22.07.2005 : 09:43:43 »

Bori!
Tudi naš Bali je hrano Pro Plan, jo zemšamo z jogurtom, vendar ima normalne kakce. Je pa res, da ko na morju pride do kakšnih fig, ringlojev ipd., se jih naje in ima potem še cel dan drisko, ali pa jih kar izbruha. Zato ga ne pustimo do sadja brez nadzora, če kakšno figo vzame v gobček, mu jo vzamemo ven, na vrtu pa vse sproti pobiramo, da nimamo kasneje problemov.
Na sobno čistočo smo ga pa tako navadili (star je 6 mesecev) da smo imeli kar določene ure in smo ustajali ponoči, ga zbudili, in peljali kakat in lulat. Ker je tudi on cvilil šele takrat ko se je pokakal. Najprej smo vstajali na 2 uri, kasneje pa samo še ob 10. zvečer in 4. zjutraj. Smo pa velikokrat vstali za nič. Sedaj zadnji obrok poje od pol sedmih do pol devetih, zbuja pa se od petih do šestih.

Lp
Logiran
Bori
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #93 : petek, 22.07.2005 : 09:52:27 »

Problem je sedaj v tem, da Taras zadnjih deset dni to počne. Prej je bilo normalno. Okoli 21 spat in ob šestih zjutraj AUF in na lulanje inkakanje. Sedaj pa ga je nekaj zmotilo. Bom pa bolj pogosto vstajal in ga kontroliral. Tako bo še najboljše. Hvala.
lp
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #94 : torek, 02.08.2005 : 20:20:22 »

Pozdravljeni!

Sem novinka na forumu, lastnica 10 tednov starega sibirskega huskya. S psi nimam veliko izkušenj zato bi prosila če mi pomagate pri sledeči težavi: Moj psiček pogosto grize ljudi, in sicer roke,noge, oblačila, čeprav ima na voljo veliko igračk in predmetov za glodanje. Preprosto pride in malo šavsne, tudi če mu ne kažeš rok oz. se igraš z njim, pri tem pa pogosto sploh nima občutka, tako da precej boli. Ostra beseda ne zaleže, poskusila sem ga nekajkrat močneje stisniti za gobček, pa je samo še bolj podivjal. Ker stresanje za vratno gubo baje ni priporočljivo, ga sedaj odvrnem tako, da ga mahnem s časopisom po gobčku. Ali je to napačno ravnanje? Ali je premlad za tako kaznovanje?.
Poleg tega je zadnje dni začel renčati name kadar mu kaj ni po volji, npr. če ga poskušam zvleči od kakšne svinjarije na tleh ali pa če mu skušam kaj vzeti iz gobca, npr. kakšen copat ipd. Strah me je, da ga ne vzgajam prav in da bo postal napadalen. Ali je takšno renčanje dopustno? Naj povem še, da sem mu poskusila (po navodilu prijatelja, ki se bolj spozna na pse) med tem ko je jedel izmakniti posodo s hrano, pa pri tem ni renčal. Kako naj torej postopam ob njegovem renčanju kadar mu kaj ni po volji?
Tretja težava pa je, da sem ga poskušala peljati na povodcu, pa neprestano grize povodec, nekaj časa malo gre, potem pa se uleže na tla in noče naprej. Kdaj bo dovolj star, da ga navajam na povodec? In kako bi ga odvadila grizti za povodec? Ali je preveč ostrih besed 'ne' in 'fuj' in časopis pretirana strogost za takšnega mladega psa?

Hvala za odgovore in lep pozdravček!
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #95 : torek, 02.08.2005 : 20:42:25 »

Annie, težko je napisati kratek odgovor. Pa poizkusim!
To kar počne tvoj kuža je normalno vedenje mladega psa. Pes raziskuje z gobčkom, vendar se mora navaditi, kaj je tiste, ki bivajo z njim še sprejemljivo obnašanje in kdaj je šel čez mero. Tega ga drugače navadi mama oziroma v leglu, kjer se psi učijo kako močan ugriz je v igri še dovoljen. Kako to prenesti v odnose pes človek. Najbolje se obnese, da takrat ko te pes poizkuša gristi preusmeriš to energijo in igro v neko igračko, ki mu je všeč in jo lahko grizlja. Za mlajšega psa mehkejše igrače, ko pa začne menjat zobe (od 3 do 6 meseca) pa tudi igrače iz trše gume. Če je pes zelo razigran ga je mogoče za kratek čas, da se malo pomiri tudi osamiti (druga soba, kletka) in mu potem ponuditi igro z igračo. Vedno mora biti lastnik tisti, ki igro začne in konča. Pes ne sme igre izsiliti, saj s tem izkazuje svojo voljo in če mu to uspe bo poizkušal tudi drugje biti on šef.
Renčanje ob čuvanju predmetov ni dopusto. Tukaj moraš pa ukrepati. Zopet je najboljše preusmerit pozornost na tebe in zamenjati copato (ko jo izpusti) za košček hrane (pasji piškoti). Enako velja za svinjarijo.
Kar se tiče vzemanja hrane, to kar še utrjuj, ni treba prepogosto. Ko mu vzameš skledo mu zopet daj priboljšek in mu potem skledo takoj vrni.
Kar se povodca tiče imej s seboj igrače in se igraj ko hodita občasno pa mu daj priboljšek (zopet preusmeritev grizenja povodca).
Svetovala bi ti, da prebereš kakšno knjigo o vzgoji in se septembru pridružiš vzgoji mladega psa oz. mali šoli v kinološkem društvu.
Veliko veselja!
Lp Katja
Logiran
Dora
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #96 : sreda, 17.08.2005 : 10:16:54 »

Imam 4 mesece staro psicko. Dobila sem jo v zavetiscu priblizno 2 meseca od tega.
Imam problem in sicer: vsake tolko, vecinoma takrat ko jo peljem na kaksen travnik, se ji dobesedno strze. Zacne me napadat, skace po meni, renci in grize kot da bi ji bla najvecji sovraznik. Tudi kasneje ko jo pripeljem domov napada druge clane druzine. Vedno jo udarim po riti, a ne pomaga. Ugrizne me nazaj, brani se. Ce se zaderem, je mirna 5 sekund pol pa spet...

Ne vem kako naj ji "dopovem" da tega ne sme...



[/color]Hvala za odgovore!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #97 : sreda, 17.08.2005 : 10:31:05 »

...Ne vem kako naj ji "dopovem" da tega ne sme...

Z udarci in kričanjem sigurno ne bo šlo... Preberi si malo o vzgoji na forumu, veliko je praktičnih nasvetov, ki pa ne vključujejo agresije...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #98 : sreda, 17.08.2005 : 10:37:42 »

citiram se iz teme o samojedih:

Citat
Jaz sem imela podoben problem kot ti. Sammy je prav tako grizel in vlačil hlače in rokave, samo zdi se mi, da nekje pri 5ih mesecih in torej ne tako zgodaj kot tvoja. Takrat so mi vsi govorili, da je najbolj učinkovita kazen ignoriranje in to kar drži, vendar pri tej stvari je pa to težko prakticirat.

Če sem se obrnila stran od njega in hotela oditi, me je "zgrabil" od zadaj. Stresanje z nogo ali rokavom itak ne pomaga, ker ga samo še bolj spodbudi. Tako, da je po mojem najbolj učinkovito, če jo zgrabiš za gobček in ga držiš (toliko da ne more "ust" odpreti). Ampak moraš biti ful spreten. Najboljše je, če ga najprej primeš ob strani glave, skoraj pri vratu, lahko za dlako, z eno roko, z drugo (če si desničarka, najbolje z desno) pa primeš gobec. Nekaj časa ga tako drži, tudi če se bo upirala, ne smeš popustit! Pa če bo zacvilila, jo nekaj sekund še drži, nato pa jo spusti. Če se bo vlečenje obleke (ali grizenje rok, nog) še nadaljevalo, naredi spet isto in ponavljaj postopek vse dokler ne bo nehala. Lahko se zgodi, da bo jutri pa pojutrišnjem spet poskusila, ampak naredi isto in čez čas si bo že zapomnila.

Dodajam še to, da moj tega na sprehodih nikoli ni delal, ker je bilo skoraj vedno vse bolj zanimivo kot jaz Roll Eyes. To se je dogajalo doma, ampak na srečo sem težavo odpravila.
Logiran
Dora
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #99 : sreda, 17.08.2005 : 10:49:04 »

TinaZ: pa sej je ne mlatim pa ne derem se najnjo kot utrgana...poskusam jo umirit...to pa ni agresivno...

Sammy: veckrat jo probam ignorirat in takrat me zgrabi za nogo. To pa posteno boli. Takrat ji racem da ne sme in ona samo zalaja. Torej ne pomaga.
Ko jo primem za gobcek in nekaj casa tudi drzim, ko jo potem spustim me spet napade kot bi mi hotla to vrnit...

Sej ni po znacaju agresiven pes...sploh ne...samo kaksen krat jo prime...ampak samo ko sva sami...
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #100 : sreda, 17.08.2005 : 10:49:55 »

Dora mogoče si preberi:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4173.0.html  Wink
Logiran
Dora
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #101 : sreda, 17.08.2005 : 11:27:03 »

Tudi moja pricka je use pousot lulala.
Dajali so nam nasvete kot naprimer postaviti casopisni papir po celi hisi a sem nam je zdelo precej neumno ceprau pravijo da pomaga.

Lulat zunaj sem jo navadla tako da vedno kose je nastaula da bo lulala sem jo nekako ustaula jo dvignla in hitro odnesla na vrt. Hitro se je navadla, zdej pa ze prosi za izhod.

Veliko srece!
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #102 : sreda, 17.08.2005 : 13:22:14 »

Imam 4 mesece staro psicko. Dobila sem jo v zavetiscu priblizno 2 meseca od tega.
Imam problem in sicer: vsake tolko, vecinoma takrat ko jo peljem na kaksen travnik, se ji dobesedno strze. Zacne me napadat, skace po meni, renci in grize kot da bi ji bla najvecji sovraznik. Tudi kasneje ko jo pripeljem domov napada druge clane druzine. Vedno jo udarim po riti, a ne pomaga. Ugrizne me nazaj, brani se. Ce se zaderem, je mirna 5 sekund pol pa spet...

Ne vem kako naj ji "dopovem" da tega ne sme...



[/color]Hvala za odgovore!


Dora, mislim, da se tvoja psička hoče samo igrati Wink. Moja psička je tudi grizla ko "neumna" (boš našla mojo "tožbo" Grin nekje dva-tri mesece nazaj). Pa z ničemer je nisem mogla prepričati, da me to boli in mi ne paše. Sem vmes bila na trenutke že kar obupana zaradi tega. Danes se sama sebi zaradi tega seveda smejim. Eh, tako je, če nimaš izkušenj. Wink Izkazalo se je, da pravzaprav vsi majhni kužki grizejo. In sčasoma se je res to umirilo samo po sebi. Grizla je tudi, ko so se ji menjavali zobki. Me pa še danes, ko je stara 6 mesecev, s tem, da me zgrabi za gleženj (vendar narahlo in nikakor ne boleče) vabi, naj se grem igrat z njo Cheesy.
In še nekaj: z vpitjem ne boš nikamor prišla. Pri nas s kreganjem ne dosežemo nič kaj dosti, ker se takoj prebudi v njej uporna narava. Psička te bo hitreje ubogala, če boš z njo prijazna in jo vedno skrbno nagradila, ko bo naredila nekaj prav.  Ne pozabi, da je tvoja psička pravzaprav še otrok, ki ga je treba vsega naučiti. Veliko užitkov v pasji družbi ti želim! Smiley
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #103 : četrtek, 18.08.2005 : 10:32:54 »

Mislim, da sem že nekje napisala, da je učinkovita metoda tudi, da zacviliš v trenutku, ko pes zagrize v roko ali kam drugam.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #104 : četrtek, 18.08.2005 : 10:49:36 »

Udarci in vpitje je najslabsa mozna reakcija. Resi se z ignoriranjem, preusmerjanjem njegovih misli, ali pa tako kot je sammy napisal sam je potrebno iti pol tudi stran vsaj za par minut. Sit sem ze takih kot je npr. ena napisala v revijo moj dom: bolj kot ga tepem in bolj kot kricim slabse je. Ja normalno, da je slabse!!!!!!!!!!! ce bos mene tepla, te bom jaz tudi se bolj nazaj, ce me bos pa naucila, da to ni vredu pa tega ne bom pocel(mislim, da tako studira pes). Pa vedno preden ga udaris imej v mislih, da bi te lahko on kadarkoli zagrabu in ti zdrobil roko, pa ti je ne.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines