mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 14:00:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Pomirjevala
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomirjevala  (Prebrano 2840 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ben the man
novinec
*
Sporočil: 22


« : sobota, 29.12.2007 : 15:27:26 »

Živjo,

včeraj sem bila z Benom pri kardiologu in ker je bil med odvzemom krvi, rentgenom in EKGjem nemiren, so ga prej pomirili z mešanico dveh pomirjeval. Ni zaspal, ampak se samo pomiril. Rekli so mi, da je pomirjevalo zelo blago, saj ima Beni 14,5 let in ga raje niso popolnoma uspavali. No, Beni pa še danes noče nič jesti in je zelo utrujen, cel dan spi. Pomirjevalo je dobil včeraj ob enajstih dopoldne. Sicer je vstal in šel lulat na vrt in tudi malo vode pije, ampak vseeno je še vedno ves mehak in utrujen, noge ga ne držijo kot bi ga morale in pač ni tak Benki kot je ponavadi. Klicala sem dežurnega vet. za nasvet in je rekel, da gledam dlesni (so rožnate) in ga prisilim, da vsake toliko časa vstane in se sprehodi.
Ali je možno, da tako slabo prenaša ta pomirjevala? Moral bi jemati zdravila, ki jih je včeraj dobil, a noče jesti. Do kdaj naj počakam in zadevo smatram samo kot posledico stresnih ur pri veterinarju in pomirjeval? So vaši kužki tudi že tako slabo prenašali pomirjevala?

LP

Maja
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1 : sobota, 29.12.2007 : 16:14:41 »

O shit, no. Vidva sta pa res uboga. Sad Ja, zal je lahko od pomirjevala. Raje ne pomislim kaj je narkoza in pomirjevalo naredilo z mojo povsem zdravo mlado psico, kako ne bi vplivalo tudi na starcka. Imej ga na oceh, naj bo na toplem in po nasvetu veterinarja ga vsake toliko malo spodbudi, da bo vstal.
A res ni bilo mogoce vse to narediti brez pomirjevala? Midve sva s Kajo hodili na rentgen (prsni kos, trebusna votlina) in vsakic sem ze takoj rekla, da raje placam 5 slik, ce se bo premaknila, pomirjeval ne bo dobila. Je bilo treba kar malo vztrajati, da se je gospodicna, ki tam pomaga, odstranila iz sobe za rentgen, da sem lahko psico sama dala v pravi polozaj, ker se ni pustila prijet drugim. In sem videla, da jim ni vsec, da psica tako opleta in bi jo raje videli zadeto. Roll Eyes Zdaj sva dvakrat dali le kri, ker je rentgen prevec stresen in tudi zdaj je bil problem. Smo komaj dobili dovolj krvi, da smo jo lahko dali pregledat. Ampak nihce vec niti ne vprasa za pomirjevalo, lepo pocakajo, da jo jaz zagrabim in pomirim. Wink

Drzim pesti za vaju! Ze imate kaksna zdravila? lp

http://i213.photobucket.com/albums/cc174/Marina-du/th043.gif

Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #2 : sobota, 29.12.2007 : 16:48:24 »

Ja, povsem lahko je od sedacije. Tudi moja Spela je ena tistih, ki sedacije ne prenasa najbolje in je po njej zadeta se ves dan. Upam, da se bo Ben cimpreje "sestavil". Bi se pa stanje v vsakem primeru moralo tekom dneva izboljsevati. Ce je kuza priseben, mu lahko das hrano in s tem zdravila, a daj mu jo rajsi veckrat in v manjsih kolicinah kot navadno.

Zal se v nekaterih primerih diagnostike ne da izvesti brez pomirjevala, saj mora zival dlje casa lezati pri miru (ali ce je postopek neprijeten/bolec) in temeljit pregled srca je ena takih zadev. RTG je manj problematicen, ker kljub temu, da so poze vcasih za zival neprijetne, traja le kratek cas (je pa tudi v tem primeru vcasih potebno zival pomiriti).
m.
Logiran
Ben the man
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #3 : sobota, 29.12.2007 : 17:35:37 »

Benki je dobil diagnozo kronični bronhitis in pa degeneracija mitralne zaklopke. Zdaj ne rabimo več tritace za srce in edemida za odvajanje vode iz pljuč, ampak je dobil 14-dnevno kuro z medrolom in pa ventolin in flixotide.
Včeraj se ga sploh ni dalo pomiriti za odvzem krvi, 5 ljudi ga ni moglo držati, ker se je odločil, da se bo boril do konca. Za pomirjevalo so se odločili, ker so videli, da je že zelo pod stresom zaradi vsega in da bo lahko samo še huje, ko ga bomo poskušali držati na rentgenu, EKG-ju ipd. Tudi jaz sem bila zelo proti pomirjevalu, a sem videla, da drugače res ne bo šlo.
Sicer pa sem zdaj že nekoliko boljše volje, saj je prejle pojedel malo salamice...poskušala sem z raznovrstno hrano...od ribe, do raznega meska, na koncu pa se je odločil, da mu salamica najbolj diši. Dala sem mu jo toliko, da sem lahko vmes skrila tablete, več tudi ni hotel. Zdaj spet kaže zanimanje za hrano in mu bom pripravila en mljacki topel obrok. Kar v redu je, samo zasanjan je še precej, videti je kot da stalno premišljuje o včerajšnjem dnevu Huh

To diagnozo mu je postavila dr. Domanjko, in sicer na podlagi rezultatov EKG-ja, rentgena in vzorca krvi. Ker imam izkušnje z raznimi diagnozami, ki so mi jih že postavili pri psih in so bile napačne in smo jemali eno tono zdravil nonstop, sem se zdaj spraševala tudi o tej diagnozi. Res bi že rada opazila napredek pri Benkici in vedela za kaj gre. Saj zaupam presoji in znanju veterinarjev, sploh dr. Domanjko so zelo hvalili, samo rada bi že 1x bila 100%, da imamo pravo diagnozo in da mu medrola in vsega ne dajem spet kar tako. Dr. Domanjko je kar samozavestno postavila to diagnozo in je rekla, da ima Benki težave s pljuči in ne srcem in da gre za kronični bronhitis. Držim pesti, da ima prav.

LP
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #4 : sobota, 15.11.2008 : 13:50:06 »

Tudi jaz imam slabe izkušnje. Sep. sva najinega AB peljala na čiščenje ušes in cepljenje proti steklini in zajedalcem. Pes je dobil pomirjevalo in ko je vet. čistil ušesa je nehal dihati. Meni je zastal srce, bleda sem bila kot stena. Vet. ga je dvakrat  udaril po prstnem košu in po tem je spet začel dihati. Bil je slaboten dva dni, sploh se ni premaknil s kavča, tudi jedel ni nič, pil bolj malo. V dveh tednih je shulšal na 45kg. Nikoli prej ni bilo problemov. Ko je šel na operacijo oči, je bilo vse ok, tudi srce. Sedaj pa ne vem ali je na kaj alergičen ali je res samo rkc. na cepivo? Ker smo se odločili za kastracijo, ker je sedaj najboljši čas, ker se še ne goni, in je še praktično mladič, pa se bojimo. Defenitivno bo šel pred operacijo na teste za alergijo in še enkrat na pregled srca.
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #5 : sobota, 15.11.2008 : 14:10:43 »

Ko sva šli z mojo psičko nazadnje slikati pljuča, ji tudi niso dali pomirjeval, hvala bogu, saj je bila revica tisto leto kar 4krat pod narkozo. In verjetno to ni v redu (tako kot pri človeku), da si tolikokrat pod narkozo in to v tako kratkem času, ampak bilo je nujno in sedaj je vse ok in upam da bo tako še dolgo časa, saj me take stvari psihično izmučijo, poleg tega je pa grozno gledati psa, ko ga pripelješ domov po takih posegih, saj ti ne zna povedati kje ga boli, kaj hoče, je tako v redu, kjer leži, mu paše hrana, ki jo daš, bi rad šel ven nasprehod, ali je bolje, da ga pustiš... No midve sva hitro okrevali (tudi z drugo psičko),saj je že drugi dan hotela na spehod...in tako sva šli vsak naslednji dan par metrov več.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #6 : sobota, 15.11.2008 : 14:24:08 »

Pes je bil hkrati (se pravi isti dan) cepljen proti steklini in pod pomirjevali, da je vet ocistil usesa?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #7 : sobota, 15.11.2008 : 16:55:29 »

Sep. je dobil pomirjevalo in defensor3, 15 dni kasneje pa še eno cepivo proti zajedalcem. Je bil to problem mogoče?
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Pomirjevala
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines