mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:20:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: dopust z mačko
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: dopust z mačko  (Prebrano 24851 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #15 : ponedeljek, 16.06.2008 : 18:10:10 »

He, he  Grin. Nasvet iz leta 1937 je pisan meni na kožo, se mi je zdelo, da sem starokopitna  Grin . Mlajši pari se ga nikar ne držite  Wink.
Mož ima  na dopustu dobro kontrolo  Grin  Wink .
Sin, ki ne živi v isti hiši sicer zagotavlja, da bi lepo poskrbel za naše kosmatine, vendar jaz kljub temu ne bi bila mirna in od dopusta ne bi imela praktično nič drugega kot skrbi.
Sedaj pa zares komaj čakam, da nastopim dopust, pa bom morala še cel mesec potrpet  Tongue .
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 16.06.2008 : 19:06:21 »

Mi pustimo mace doma, seveda pa zanje priskrbimo zanesljivo varuško. Tastarejšo hčerko ali sosedo, če se "tastara" slučajn spomne, da bi šla z nami. Mi je sicer ful težko brez mac, ampak raje to, kot da jih vlačim s seboj, pa nima nihče nič od dopusta. Smo pa tolko bolj veseli en druzga, ka se spet vrnemo domov.  CheesyČist potih povem, da zadnjih par dni pa že komaj zdržim in se moram prav brzdat, da ne težim, da že spokajmo no domov.... Wink
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #17 : ponedeljek, 16.06.2008 : 19:24:25 »

Oaza88, te čist razumem, da je zadnje dni dopusta že kriza.  Smiley
 
Logiran
morris
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #18 : petek, 16.01.2009 : 17:38:41 »

mi smo jo letos po 12tih letih uzeli sabo na kolpo k smo sli u kamp da smo lahka vsi sli Smiley  1tedn kokr smo bli dol ni sla 1metr stran od avta Smiley

nikol vec.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #19 : petek, 16.01.2009 : 20:41:51 »

Imate pa presneto srečo, da ste jo pripeljali nazaj domov. Mačka je v tujem okolju namreč zelo prestrašena in bo kljub prisotnosti lastnika izkoristila priliko, da gre iskat svoj dom, ki ga je navajena.Ona ne ve, da se potem izgubi ali celo konča pod kolesi avtomobilov, želi si samo čimhitreje nazaj na svoj stari teren, ki ga ponavadi ne najde. Sprememba okolja je za mačko velik stres.  Mačka ni pes.
Svetujem, da jo prihodnjič pustite doma in zanjo priskrbite ustrezno varstvo, res.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #20 : petek, 16.01.2009 : 21:36:07 »

Mačka je v tujem okolju namreč zelo prestrašena

Sem že sumila, da mi je zmagica namesto mačke podvalila kaj drugega, toda zdaj, ko sem tole v citatu prebrala, sem prepričana! Wink Moja mačka, namreč, znakov stresa ni kazala. Absolutno nobenih. Bili sva 9 dni na potovanju, uporabljali javna prevozna sredstva. V novi sredini (pri moji mami) je bila prvič. Šla je ven iz transportera, kot da je to čist normalno, vse prevohala in po enem dnevu je tam bila doma (bolj, kot jaz Cheesy ). Ko sva se po 10urnem potovanju vrnili domov, je bila sicer totalno navdušena nad vsako rečjo, ki jo je našla in se je spomnila, nobene zbeganosti, užaljenosti ali česa podobnega pa nisem opazila.

Bala sem se, kako se bo izteklo in zdaj sem mirna in vesela, ker vidim, da je je bilo všeč. Meni pa tudi, raje sem videla, da je z mano kot, da bi zanjo skrbel kdorkoli.

Vedno ne bo možno izpeljati skupnega potovanja (spotoma odpiram natečaj za naj- začasnega oskrbnika ob mojih bodočih odsotnostih Wink ) in potem bo treba stvari reševati drugače. Toda k mami bo zagotovo šla še kdaj, sploh pa zato, ker sta ratali taki frendici, da je slovo bilo kar težko  Cheesy
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #21 : petek, 16.01.2009 : 22:32:27 »

Vse moje mačke pa so pod stresom že zaradi kratke vožnje do veterinarja. Nekatere izražajo strah tako, da jokajo in na vsak način hočejo iz transporterja, druge pa so čisto tiho in potihem trpijo. Katerikoli mucek se je znašel pri nas v začasnem domu, je bil nekaj dni prestrašen in je iskal pot za pobeg, kljub mojemu trudu, da bi stres omilila. Ko smo se pa selili z Levčijem iz bloka v hišo je en teden čepel skrit v nabolj temnem kotičku pod kavčem. Občasno je prišel iz skrivališča, da bi našel izhod in pot v prejšnje domovanje. Kljub temu, da je zelo navezan na naju. Sem morala pri vseh zelo paziti, da mi niso ušli na prosto prej predno so se navadili na novo domovanje.   Takšne so moje dolgoletne izkušnje.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #22 : petek, 16.01.2009 : 22:37:13 »

LISA, čisto verjamem, kaj pišeš. Moja prejšnja muca je tudi prejokala vsako pot in se na vsak načina skušala izvleč iz transporterja. Mila pa - kot bi kamen nosila v škatli Cheesy Cheesy Prav zanimivo, drugače ni ravno pogumna, potovanje pa prenaša neverjetno dobro.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #23 : petek, 16.01.2009 : 22:40:52 »

hja, Cats - me prav zanima, kako bo tole tvojo izjavo komentirala Mila v svojem jamralnem kotičku!  Shocked
btw - komej čakam! Wink Cheesy
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #24 : petek, 16.01.2009 : 23:26:38 »

Vedno ne bo možno izpeljati skupnega potovanja (spotoma odpiram natečaj za naj- začasnega oskrbnika ob mojih bodočih odsotnostih Wink ) in potem bo treba stvari reševati drugače.

Natečaj zaprt! Zmagala je... JEST!!!!!
(upam, da ti je to čisto, kristalno, 100% jasno?!? Lahko pa dodamo tudi v pogodbo!!!!!)  Angry Grin
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #25 : sobota, 17.01.2009 : 02:16:46 »

Za našega Coryja je samo slabih 5 km dolga pot to veterinarja cela mora: vsakič bruha, po možnosti se še pokaka in polula in cel živčen je. Je pa že itak občutljivček po karakterju, ki ga vsaka najmanjša sprememba vrže iz tira.

Mica in Roško pot dobro prenašata, povsem mirno. V novem okolju sta pa bolj previdna. Ko smo ju peljali enkrat na en travnik, se nista oddaljila več kot 20 ali 30m. Mogoče če bi bili tam malo dlje časa, bi se počasi opogumila in šla dalje raziskovat. Potem smo šli pa še na večerjo, Mica in Roško sta pa počakala v avtu, spuščena (ne v transporterju), kjer sem jima naštimala tudi vodo in brikete, naslednjič bom pa še wc sabo vzela.

Čisto odvisno od mačke. Meni bi blo fajn imet tako mačko, da jo lahko povsod sabo vozim. Sej zdej ko bo pomlad, bomo šli še kej pohajat, da se malo navadimo (Roško in Mica, Coryja ne bom matrala).
Logiran
BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #26 : torek, 20.01.2009 : 08:40:55 »

Pri nas je katastrofa. Že od zavetišča domov smo jokali na ves glas, zdaj pa ko ju peljem k staršem v varstvo (ko grem na dopust) ali pa k veterinarju me je vožnje presneto strah.
Prva izkušnja je bila, da sta obadva začela jezik ven molit in globoko dihat kot psa (kot da bi se hladila), hkrati pa je eden od njiju začel panično praskat po transporterju.
Druga izkušnja - bruhanje.
Tretja - maček se je nazadnje začel prav peniti, tako, da je slina tekla od njega.
K sreči sta se obadva kar hitro pomirila, ampak mi že samo jokanje para dušo.
Logiran
skiper
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #27 : sreda, 21.01.2009 : 12:58:51 »

Hola!

Še nekoliko drugačna iskušnja. Nekako istočasno z prihodom mac v moje življenje se je na dvorišču pojavil tudi avtodom. Najprej je prišlo na vrsto privajanje na oprsnice in povodec, lepo počasi prvo po dnevni sobi nato počasi ven in proti avtodomu. Prvi muc je bil v AD-ju že v enem tednu drugi mačkon pa je potreboval dodaten teden, da se je navadil na povodec in omejeno gibanje. Ko smo obvladali sobivanje z povodcem smo se osredotočili na AD. V njem smo preživeli vse več in več časa in nekajkrat tudi prespali. Z privajanjem na vožnjo ni bilo večjih težav in mace sta hodile z menoj v službo, medtem ko sem jaz služil ojre sta ona dva mirno spala v AD-ju in čakala, da se odpeljemo domov. Eden od muc ima sicer prvi dan nekaj malega potovalne slabosti, kar pa  uspešno rešujemo z tableto.

Mačka se seveda po AD-ju prosto gibata. Uporaba wcja med vožnjo ne povzroča probemov. V času zajtrka, kosila in večerje smo vedno parkirani. Kadar je le možnost sta mačka zunaj ( privezana za AD in pod stalnim nadzorom ) Če se mi2 potepava po mestu, AD z mački parkiram nekje na varovanem parkirišče, inkasantu razložim situacijo in dan napitnino, da je na naš avto še posebej pozoren. Če te možnosti ni, potem obisk mesta odpade.

V preteklem letu smo tako raziskovali Italijo, se vozili z trajektom, obiskali Grčijo in Albanijo, bežali pred tečnimi črnogorci in njihovem masovnem turizmu. Se ob izlivu Nereteve mastili z svežimi ribami katere sta od lokalnih ribičev nafehtarila mačkona. Pripravili učne delavnice "Z mačko na dopust" za polovico avtokampa na Krku in še marsikaj. Skratka se imeli fino in uživali v vsakem trenutku katerega smo preživeli skupaj. Ta način dopustovanja nama (meni in moji predragi) zelo ustreza saj se v hotelih in v organiziranih skupinah ne znajdeva, to da z nama lahko potujejo še mački, pa je samo en velik plus več.

Z uvajanjem v letošnjo sezono bomo žačeli vsak čas saj smo uspeli menjati AD in z novim še niso seznanjeni in kot vse kaže se nam bo letos na poti pridružil tudi tretji muc oz. muca katera naju noče zapustiti.

lp g.
Logiran
BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #28 : sreda, 21.01.2009 : 15:28:35 »

Zelo zanimivo!
Katere tablete pa uporabljate proti slabosti? Jaz sem želela mačka pred vožnjo pomiriti s kakimi kapljicami (baldrijan mi je nekdo odsvetoval, v lekarni jih tako ali tako niso imeli in sem vzela nadomestek - hmelj), vendar ni imel čisto nobenega učinka.
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #29 : četrtek, 22.01.2009 : 00:06:31 »

Waw, skiper, full dobro!  Cheesy
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: dopust z mačko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines