mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:23:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: ob družini?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: ob družini?  (Prebrano 6407 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« : četrtek, 10.01.2008 : 21:26:35 »

Pozdravljeni. Imam zlatega prinašalca starega 9mesecov. Dobili smo ga pri treh mesecih. Živimo v hiši. Oskar(njegovo ime) spi in preživlja dneve(takrat ko ni zunaj z nami) v kmečki sobi(kmečka soba ni v stanovanju ampak pod nami.). Moj problem je, da se že od vsega začetka zavzemam za to, da bi bil oskar poleg nas v stanovanju, toda se starša ne strinjata s tem, ker je oskar v svoji sobi zgrizel že ves kavč zdaj pa je načel še mizo. Predvidevam,  da je to posledica dolgčasa, saj je nas Oskar pravi "živc" in bi se rad ves čas igral ali lovil. Smiley
Moja vprašanja:
Ali mislite, da bi pes grizel kaj manj če bi bil v stanovanju poleg nas, saj mu tako ne bi bilo tako dolgčas?
Ali mislite, da je dobra ideja, da damo psa za nekaj dni na "preizkušnjo" v stanovanje da vidimo če bi grizel ali pa bi ga s tem samo zmedli?
Nekje na netu sm prebrala da lahko imajo družinski psi kot je npr. zlati prinašalec kasneje psihične posledice, ker niso ves čas ob družini. Zato me zanima čim več mnenj oseb, ki imajo zlatega prinašalca, da povedo kje njihov pes preživlja čas in če so kakšni problemi glede tega.
Za konec bi se povedala, da oskar veliko časa preživi zunaj z nami, toda veliko bolj bi mi bilo všeč če bi bil ves čas poleg nas.
Hvala za vase odgovore. lp Teja Wink
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1 : četrtek, 10.01.2008 : 21:33:18 »

p.s. Jana upam, da te teme se ni na forumu, saj sem prečekirala bolj ko ne use, kjer se mi je zdelo, da bi tema lahko bila. lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 10.01.2008 : 21:58:23 »

Ni problem, Miss Teja., bomo poskusili tukaj oblikovat debato, ce ne jo pa lahko kasneje prikljucimo h kaksni drugi, ce se bo izkazalo za potrebno.

Moje mnenje, ceprav nimam zlatega prinasalca temvec nemsko dogo, bokserko in mesanko (vse tri so ves cas z nami v bivalnih prostorih) - pes se zagotovo dolgocasi, ce je sam. Posebej ce je sam v zaprtem prostoru. Je v takem primeru boljsa resitev vrt, kjer se mu vsaj kaj dogaja, tako pa se loti med stirimi stenami tistega, kar mu je na dosegu "gobca" Smiley.

Verjamem, da je problem, ce starsi ne dovolijo psu bivati v bivalnih prostorih. Morda je ob tem argument za prepricevanje predvsem pasja sproscenost, ki je obicajno posledica utecenega druzinskega ritma. Psi se ob dosledni vzgoji hitro navadijo, kdaj je treba dati mir, kaj se sme in cesa se ne sme, se vedno pa je lahko ob odsotnosti zaprt nekje, kjer ne povzroca skode, kadar je sam.

O kaksnih posledicah samote ti bodo pa drugi kaj napisali. Nase jih nimajo, ker so res izjemno malo same.
Logiran

horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #3 : četrtek, 10.01.2008 : 22:07:08 »

Preden sem jaz pripeljala prvo psicko domov, je moja mama rekla, da "pes pa ze ne bo v bajti". Jaz tega pac nisem upostevala (kaj dosti poslusna nisem bila ...  Tongue) in je bila zraven nas v vseh prostorih od prvega dne dalje.  Wink

Mogoce bi jih pripravila na kompromis - naj bo kuza v hisi samo takrat kot ti, ti pa se tisti cas trudi posvecati njegovi vzgoji, da se ne bo loteval stvari, zaradi katerih bi ti starsi lahko dejali: "Saj smo ti rekli ... "

Ne vem - meni je ful hudo, ko slisim, da pes ne more biti zraven ljudi v bajti  Sad
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #4 : četrtek, 10.01.2008 : 22:18:01 »

Jana in karizma hvala vama za odgovor.
Jana: Ali tvoji psi načenjajo kaksne stvari glodati ali tega ne počnejo?
         A razumejo se dober med sabo? Smiley
Karizma: Tudi jaz nisem za to, da bi bil pes stran od družine, toda zaenkrat je pri naši hiši še tako, da ima glavno besedo oče. Čeprav je oče prav tako zelo navezan na Oskarja, toda pravi da v stanovanju pa že ne bo, ker on ne misli vsak teden belit stene itd.
 
Me se zanima če psi pri vas doma kaj umažejo npr. stene. Nas oskar je že tk da se vrze na sprehodu na tla ravno tam kjer je najbolj blatno. Ali pse umivata za vsako ko pridejo s sprehoda?
Upam, da bo čim več odgovorov, da bom potem lahko mami in očetu tole "potisnila pod nos"  Cheesy
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #5 : četrtek, 10.01.2008 : 22:59:25 »

Mlad pes vsak kaj zgrize, ker menja zobe. Potem pa nehajo.
Saj pri nas je tako.
Doma ne zgrizejo nič, v kakšnem vikendu se je pa ze zgodilo, da je fantova bunda sla na kose...
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #6 : četrtek, 10.01.2008 : 23:21:23 »

To vem, toda naš kuža je že zdavnaj dobil nove zobe pa še kar veselo grize naprej  Smiley
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #7 : petek, 11.01.2008 : 08:51:35 »

Hm... Jaz sem imela dve psicki, pa nobena ni nikdar nicersar zgrizla, tako da glede tega ne morem pomagati... Res pa je, da sem ze od zacetka pazila in nisem pustila, da bi "peljali kaksno skodo".  Cool Ampak, kot sem ze rekla, ce bos tisti cas, ko bo notri, zraven njega in se z njim ukvarjala, ne bo imel prilike gristi oz. mu to omogoci tako, da se bo izzivljal nad cemer se lahko (igraca, ponoseni cevelj itd.)

... toda zaenkrat je pri naši hiši še tako, da ima glavno besedo oče

To je vse lepo in prav, toda ... a ga ne mores pripraviti do kaksnega manjsega kompromisa: npr. da dovoli, da je pes v hisi vsaj kaksno uro ali dve, predtem ga ti ocisti, notri se ukvarjaj z njim itd. in ce se bo vse dobro izteklo, bo pa morda scasoma le popustil in ... kdo ve  Cheesy

toda pravi da v stanovanju pa že ne bo, ker on ne misli vsak teden belit stene itd ....

Zakaj pa bi bile stene umazane? Shocked

Saj psa ocistis (ce je umazan) preden ga spustis noter, ce bi se hotel drgniti ob stene, mu to prepoves, pa je ...

Moras pa pac upostevati, da je kuza se mlad in se lepega vedenja ne bo naucil cez noc ...

Kakorkoli, zelim ti veliko uspeha pri diplomatskih pogajanjih! Wink

Lp
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #8 : petek, 11.01.2008 : 10:16:43 »

Mi (sestra in mama) imamo tudi zlatkota v hiši-in to od malega. Z grizenjem je hvala bogu kmalu prenehal-je pa res,da ko je zunaj dež,pride kar precej umazan iz sprehoda. Ponavadi ga pustimo v predsobi,kjer ima tudi ležišče,da se posuši,ga poprej še malo osušimo z brisačo. Ko je suh,ga je pa fajn malo pokrtačit.
V hiši pa morebitne težave z grizenjem lahko rešiš s kletko. Jaz imam v stanovanju weimija vedno v kletki,ko nas ni doma. Smo poskušali brez,vendar je uničil nekaj pohištva,pa še skoz se z mačkom igra in stoli kar frčijo po zraku. (je še mlad)
Če imaš možnost,nabavi si ogromno kletko in tudi,ko pride umazan domov,ga daš not da se posuši. Na tak način,boš tudi starše lažje prepričala.
LP
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #9 : petek, 11.01.2008 : 12:20:42 »

Zakaj pa bi bile stene umazane? Shocked

Naši prijatelji imajo bernsko planšarko 2meseca mlajšo od našega oskarja. se pravi da je stara 7mesecov. oni so rekli, da jo imajo notri ze od kar so jo dobili, ampak je problem, da morajo usak mesec beliti stene  Lips Sealed.
 No pomojem pri nas ne bi bilo tega problema saj bi bila jaz, (dokler se oskar ne  navadi da ne sme v stanovanju  delat kar mu paše) ves cas ob njem.
saj mamo bi se se dalo prepričati. sam zdei pa še oče Sad  bom poskusla itak na vse načine dosezt da bo oskar z nami Smiley
king roy: tisti čas ko nas ne bi bilo doma bi bil oskar v kmečki sobi, tako da glede časa ko nas ni doma,  ubistvo sploh ni problema. sam oče neki paničari za brez veze Tongue

hvala vam za ideje in nasvete. zdej pa kar se rabim nardit je to da prepričam očeta Smiley
lp Teja
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #10 : petek, 11.01.2008 : 12:25:00 »

Miss Teja., mi imamo našo dolgodlako mešanko z NO od prevega dne v stanovanju in vsepovsod bele stene in edina stena, ki je umazana je tista ob kateri ima ležišče, ko se vleže na hrbet  se kdaj pač upre s tacami v steno.
Ko pridemo s sprehoda vedno obrišemo tačke ali celo sfrotiram z brisačo kadar je zunaj mokro.
Na začetku smo tudi mi, tako kot king-roy, uporabljali bivalno kletko ker nam je uničila vrata, ko je kraspala po njih (hvala bogu, da še nismo imeli novih  Roll Eyes ), sedaj ji pred vrata postavim odprt dežnik (se ga boji) in je mir. Drugače ni pa nikoli nič zgrizla ali uničila, včasih najdem na njenem ležišču kakšen svoj škorenj ampak v uporabnem stanju  Smiley.
Vidim tudi, da je rada zraven nas, kajti ko imamo čistilno akcijo jo pripnem na teraso ali vrt, tako da bi lahko opazovala okolico, ampak ona sedi, leži obrnjena proti hiši cela nesrečna ker ne more biti noter, včasih še celo jamra zraven.
Drugače pa tisti čas, ko nas ni večinoma prespi na dekici ob oknu, da lahko vidi kdaj pridemo, čeprav se dogaja, da tako trdno spi, da ne sliši ne avta, ne mojih korakov dokler ne pridem čisto do okna in je potem, ko me končno zagleda, čist zmešana  Grin

Lp
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #11 : petek, 11.01.2008 : 12:45:23 »

Rossy., Uf poznam tole z vrati, saj nas oskar vedno ko nas sliši, če so vrata od stanovanja odprta, ves vesel začne skakati in krempati po vratih od njegove sobe, tako, da so zdaj
ze čist skrempana Roll Eyes
Tale fora z deznikom pri nas zihr ne bi vzgala, saj oskar use kar vidi, se mu zdi, da se lahka igra s tem in bi verjetn ceu deznik zgrizu Grin
Oskar je tudi zelo rad z nami, ker zmeraj ko pridemo s sprehoda ali z izleta ga ne moremo spraviti v kmečko sobo. na začetku je se nasedel na klobase ali kakšno igraco. zdei je pa pogruntal da bi ga radi samo v njegovo sobo spravli in potem bi bil sam Sad zdaj se pa zmeraj uleze v garazo, ki je nasproti kmečke sobe, in pogleda s tistimi zalostnimi očkami Sad
tako, da bi pomojem oskar uzival 100/h če bi biu ves cas poleg nas Cheesy
no ker je nas oskar en velik lump bi ga tako ali tako ta cas ko ne bi bili doma imeli v kmecki sobi. ceprau to bi bilo to redko, ker gre oskar skoraj povsod z nami, ker uziva ko se vozi v avto in potem z njegovimi lepimi očkami opazuje kaj se dogaja izven avta Grin
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: ob družini?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines