mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:28:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 241   Dol
Natisni
Avtor Tema: Schipperke - čvek  (Prebrano 343430 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #15 : sreda, 18.08.2004 : 19:11:34 »

Če imaš sliko na netu, vstaviš med znaka [img ] [img/ ] link.  Če pa slike ni na netu, pa ne moreš dodati slike.
Lahko pa meni pošlješ po mailu, pa jih bom jst objavila.  Wink  Tongue


Lp, jessy&pesjana
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #16 : četrtek, 19.08.2004 : 15:06:21 »

Citat
ORY: da ko enkrat postaneš lastnik izredno aktivnega kužka si nekako ne moreš več predstavjat česa drugega.
Grin Grin Grin jaaaaaaa, pa še res je, "hvala enako" Wink

Ja, to je res zanimivo. Jaz sem tudi prej imela črno mešančko (seveda, recimo, podobno šiperki) in je bila tudi zelo živahna. In sedaj, ko moram včasih (običajno imamo doma porazdeljeno, kdo gre s kom na sprehod oz. naj bi bila istočasno dva človeška sprehajalca) peljati oba na vrvici v levi roki….. ijoooojjjj Roll Eyes, čez par let bom imela levo roko daljšo za 10 cm in ojačano za dvigovanje uteži na poteg Tongue. Ampak, ju je pa lepo videti, posebej ko lepo hodita tik eden ob drugemu, sicer bolj poredko, a kljub temu.
In ko danes včasih rečem, da ko bom »stara« bom imela kaj majhnega, dolgega, pri tleh, počasnega…. prav vedno ugotovim, da bom verjetno vedno in stalno imela samo te »črne zveri«. Ko jo enkrat imaš, si z njo obseden!!!
Pa ne samo zaradi karakterja, ker je »glih« prav velika, je kot pravi kuža (tudi zaradi karakterja) a vseeno dovolj majhna, da jo lahko vzameš vsepovsod in ti nikjer ne delajo problemov. Če pa, jo vzameš v naročje in zopet jačaš levo roko ko prenašaš tistih 5 kg okrog,  kar je tudi zelo dobrodošlo pri morebitni (»buh ne dej«) bolezni.

JESSY: sedaj te bom še jaz oblegala s prošnjami o kakšni, slikici, da jo daš gor… Če je na netu jo zanm tudi jaz dat, ampak na net je ne znam!


Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #17 : četrtek, 19.08.2004 : 17:17:34 »

A ni nobenega drugega ljubitelja Schippkotov, ki bi se še kej pozanimal?  Smiley  Se mi zdi, da smo kar isti sogovorniki.....

Arieb in Kaja, mi se pa po vsej verjetnosti vidimo v Trbovljah, da si "zverince" ogledam. Upam, da vas bom našla. Ob keri uri pribl. pa boste na vrsti? Sicer boste verjetno ves dan tam, ampak jest bi vas vidla tudi, ko boste v "elementu".

lp
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #18 : četrtek, 19.08.2004 : 21:04:39 »

Ojla, no glede na povabilo, se tudi jaz oglašam v tej temi.

Sicer imam večjega brata (gn-ja) so šiperke res čisto posebni hudički, ki pa se ti usedejo v srce  Grin.

Poznam zaenkrat dva (vidla tri) Bon-čkota od Arieb in malo ščetko Bagico od Kaje. Oba sta  Kiss polna energije in zeeeeeeeloooo prisrčna.  Cheesy
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #19 : petek, 20.08.2004 : 14:41:48 »

 Wink ORY, ne skrbi, sigurno ne bo veliko različnih »sogovornikov«, saj nas je takih »posebnežev« v Sloveniji zelo malo (vseh je samo 6, pardon, 5; ker dva sta moja in jaz sem tisti ekstremni norc…). Saj navdušencev je kar dosti (izjave tipo: iiiijoooj, kako je lep, jaz bi ga tudi…), a prav takih konkretnih pa ne. No, ampak se bomo pa mi trudili, saj znamo biti zelo glasni.  Grin

Malo statistike v Sloveniji je vsega skupaj 6 šiperk
- v LJ en samček OT, veteranček, star 12 let, ki sem ga prvič videla pred dvema letoma in do takrat sploh nisem vedela, da obstoja; žal z njimi nimamo stikov;
- v Izoli je GIOVE, samček v pravih letih (menda štiri), njegova skrbnica Darja in Anja sta pravi klepetulji, obiskujeta razstave in seveda sta ponosni na svojega »mačota«, žal pa nista prisotni na netu
- v Luciji je mladi samček BISCUIT BIS, za katerega lepo skrbi Nika, je tudi na netu, a trenutno še na počitnicah (ej, Bisa je treba videt, to je energija na kvadrat)
v Trbovlju (Trbovljah) je mala BAGUETTE BAGI okrog katere se »matra« Kaja, je trenutno najbolj pametna mlada šiperka v Sloveniji, saj je na društvenem izpitu doselga 98 točk (od 100 možnih)
in potem sta moja dva diamantka: zlata pikica BEIRA, stara dobrih 7 ali slabih 8 let, Multi-Ch (Ch.J-SLO, Ch-SLO, Ch-A, Ch-I, Ch-HR, Ch-INT, EU-Win 02), z izpitom po prg. A (sedanji B); in mladi divjak BOMBON BON, ki me iz dneva v dan bolj navdušuje in razveseljuje.
Vsi naštei “mladi” bodo imeli kmalu
(7.09.) rojstni dan – eno leto! ... in tu je imel Bon 1 (en) mesec!
http://foto.volja.net/user_galleries/nadija-p/beira_mladicki/midi_2003-10-11_bon_1a.jpg

To je vse, kar ima Slovenija, na Hrvaškem, je samo ena samička, Kira. Pa tudi v Avstriji, Italiji in na Madžarskem jih ni prav veliko; še v Belgiji, njihovi matični državi, bi jih človek pričakoval več. Menda jih je največ v Franciji.

 Wink PETRA, kaj ne bi ti namesto o tervuerenu raje razmišljala o praktični inačici tvojega Bluja? Pa še Uroš bi bil zadovoljen.

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #20 : petek, 20.08.2004 : 15:47:24 »

Citat
Saj navdušencev je kar dosti (izjave tipo: iiiijoooj, kako je lep, jaz bi ga tudi…), a prav takih konkretnih pa ne.

Navdusenje se v trenutku, ko povem, da se pes ne bo zulil, da ne bo skakal naokoli od veselja, da bo pobozan in  da se niti slucajno ne bo vlegel na hrbet in pustil dveletniku, da ga mrcvari, hitro poleze.  Grin Meni je povsem prav! Poplave siperk prav gotovo ne bo! Grin Wink Z Bagi vsakodnevno delava na tem.  Cool Tisti pa, ki bodo kljub temu v siperki videli psicka s super karakterjem, pa so seveda dobrodosli (s hrenovkami, seveda). Pa da ne bo zdaj kdo mislil, da imam doma kilerja! Tako iskrenega navdusenja nad lastnikom in zelje po sodelovanju nisem srecala pri nobenem od svojih psov. Pa se danes recem, da je moja mesanka Kaja najboljsi pes! Ampak Bagi je....drugacna! Smiley

Ory, kdaj bomo v elementu je tezko reci. Odvisno koliko kuzkov bo pred nami! Sicer smo pa v elementu celo razstavo, malo bevskamo, malo se igramo z bratcem in mamico, potem malo poziramo, malo jemo in podobno. Pravi piknik, ti recem! Grin S hrenovkami jasno...za Bagi, ne zame! Grin lp
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #21 : petek, 20.08.2004 : 15:49:21 »

Joj, sem pozabila. Petra, hvala za pohvale. Upam, da se srecamo na kaksni razstavi, pa, da bosta imela tudi Bluja s seboj. Upam, da ga Bagi se ni pozabila! Wink lp
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #22 : petek, 20.08.2004 : 17:10:06 »

Arieb: če bi tega srčka vidla v živo dvomim mislm, da se me en dobr popoldan ne bi znebil  Smiley    SRČKAN medo!!
Vem pa tud kolk je s takimi dojenčki dela. Še pred letom in pol sm mela mojo kužiko majhno in se dobr spomnem nočnega vstajanja (ob 2h al pa 3h), da smo šli lulat. Pa da o raznih pogriženih kuhinjskih elementih sploh ne govorim.  Grin   Ampak, to pride pač zraven.....

Kaja: No, če ljudem ni všeč, da ti kužki niso podkuplivi pa tud prov....mene to namreč ne moti. Pravzaprav mi je to čist všeč. Še preveč izkušen sm mela s prejšnjo Labradorko, ki so nam jo ene parkrat ukradli (vedno je sicer po parih dneh prišla domov). Bla je namreč izredno prijazna in bi šla z vsakim, ki bi ji ponudil košček mesa.
Torej kar se tiče karakterja moram rečt, da sem po doooolgem iskanju v pasjih knjigah odkrila pasmo, ki mi v vseh pogledih odgovarja. Tko, da bo moj naslednji psiček skoraj 100% Schipperke. Iskala sm namreč psa, ki je dovolj majhen da ga vzamem povsod s sabo, ampak še vedno dovolj energičen, da gre z mano v gozd al pa v hribe. Psa, ki nima kakšnih posebnih genetsko prirojenih bolezni in ki ima dolgo življenjsko dobo. Psa, ki je izredno učljiv in inteligenten in pa zelo vdan gospodarju.......skratka, vse kar imajo Schipperke.

Ufffff, zdej sm se pa razpisala.....  Wink

lp in veliko dolgih sprehodov.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : petek, 20.08.2004 : 19:59:36 »

Oj, Ory! Samo nekaj naj pripomnem kot zanimivost. Nobeden od mladicev (vsaj kolikor sem informirana) ni v otrostvu zgrizel nicesar. Bagi ni poskusila zvecit niti omar, niti preproge, copat, vedno je uzivala le v zvecenju svojih igrac.

Ekola, to je pa Bagi, slikana pri 6 tednih! Kiss

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/mucki/midi_2003-10-26_bagi_1_(3).jpg

Pa tri dni preden je prisla k meni, stara 9 tednov

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/mucki/midi_2003-11-12_bagi_1.jpg

Taksne slike mi je vsakodnevno posiljala Nadija, da sem lazje docakala dan, ko sva s fantom sla ponjo! lp

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #24 : petek, 20.08.2004 : 20:44:21 »

ja a je lahko kdo tolk srčkan........ Smiley
Ful je luškana, morm pa rečt, da je tud tvoj drugi kuža k ga vidim na slikci (črno-bel) ful cukrček. Jest sm pa skos mislna, da je Borderček. Čist ista faca.
Samo res, mala črna lisička zgleda kot plišasta igračka!

lp
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #25 : petek, 20.08.2004 : 21:51:10 »

mene pa te vese zverinice spominjajo na Kosovirje (Svetlana MAkarovic)  Grin Grin Grin Prav take hudickasto prikupne izgledajo.
m.
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #26 : petek, 20.08.2004 : 21:52:30 »

Citat
PETRA, kaj ne bi ti namesto o tervuerenu raje razmišljala o praktični inačici tvojega Bluja? Pa še Uroš bi bil zadovoljen.

Ja ja ni izključeno  Grin, itak, da bi bila oba zadovoljna  Wink
Vse je odvisno od velikosti stanovanja  sram Grin

Zadeva je taka, če bi se odločala za majhno pasmo, bi to bila sigurno šiperka  Grin, ker sem pa od vedno imela velike pse sem malo mahnjena nanje  Grin
no sej kot sem že napisala, nič ni izključeno  Cool
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #27 : sobota, 21.08.2004 : 19:27:34 »

Mene je pa najbolj presenetilo (v poz. smislu) in se mi zdelo smešno alias zanimivo kako ti majhni kužki hitro tečejo in to v taki ravni liniji. Pa še eno tačko nekako tako vzdigujejo, kot konji. So ful okretni, moj je v primerjavi z njimi pravi počasnež. Pa na vrhu so košati, tačke imajo pa male suhcene. Šibajo ko raketa, zelo elegantno! Po drugi strani me je pa spet presenetila (tokrat v neg. smislu), da niso ravno nežni, so bolj grobi, hitro stakneš kakšen šavs Grin.

Lp
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #28 : nedelja, 22.08.2004 : 13:32:15 »

No,končno smo prispeli iz dopusta Grin!!! No,jaz pa sem skbnica divjega,razigranega,pametnega,lušlanega schipperka po imenu Bis!!! Vzdevek Bisko Drisko Grin!!
Tako kot so napisale že Arieb in Kaja je Schipperka pasma,ki ko jo zagledaš se zaljubiš in se od nje ne moreš več ločiti!! Če ste slučajno prebirali 7.št. revije Moj pes ste si lahko prebrali v rubriki "bevskanje" nekaj o Schipperki v humorju in po resnici,to je delo mojega očeta in mene Cheesy!!
Ne bom več nakladala o Schipperkah ker sta vse to napisali že Arieb in Kaja!!!

Kaja ali Arieb ali lahko katera od vaju objavi tudi slikico mojega Biskota,ker jaz še nisem tako pametna Grin
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #29 : ponedeljek, 23.08.2004 : 14:35:03 »

Cris - Ja, dobro ugotovljeno (le kje in kdaj, od kod se poznate s temi kužki) da
Citat
hitro tečejo in to v taki ravni liniji. Pa še eno tačko nekako tako vzdigujejo, kot konji.
Ja kje pa spet ta ugotovitev (zopet pravilna)
Citat
da niso ravno nežni, so bolj grobi, hitro stakneš kakšen šavs.
Pa mendaja te ni… Ampak meni je to »enu mau ušeč« - saj pravim, da so za »posebneže«… No coment!

Biscuit – no, vendar med nami! Smo te že vsi pogrešali. Sedaj pa si napolnil (že tako polne) baterije za zimo, a ne?
Citat
Kaja ali Arieb ali lahko katera od vaju objavi tudi slikico mojega Biskota,ker jaz še nisem tako pametna
Tudi jaz nisem več pametna glede slikic (ne morem in ne morem jih dati na net.) pa ti bom vložila dve nekoliko starejšega datuma. Se pa moramo potrudit, da »skužimo« to dajanje na net., le tako bomo lahko bolj zanimivi.

Bis pri 5 dnevih
http://foto.volja.net/user_galleries/nadija-p/beira_mladicki/midi_2003-09-12_biscuit_1.jpg

Bis v domačem studiu – ufff, kako sem utrujen od tega poziranja:
http://foto.volja.net/user_galleries/nadija-p/beira_mladicki/midi_2003-10-11_bis_1c.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 241   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines