mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 06.06.2024 : 18:45:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Strani: 1 ... 204 205 206 207 208 [209] 210 211 212 213 214 ... 241   Dol
Natisni
Avtor Tema: Schipperke - čvek  (Prebrano 350993 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3120 : četrtek, 27.03.2008 : 22:09:11 »

Hvala Kaja za linke, si jih bom podrobno ogledala ker me prav zanima.


Tale krem Schipp je prav zanimiv, ceprav po pravici povedano, ko vidim tako obarvane me prav nic na Schipperko ne asociirajo... kot bi bila druga pasma!  Cheesy Verjamem pa, da je super prijazen in to je vedno prijetno. Moj Billy je bil izredno nezaupljiv mladic in moram reci, da sem izreeednoooo veliko delala na socializaciji in sedaj je popolnoma drugacen. ceprav ko mene ni, se vedno pokaze svoj pravi obraz in tudi slucajno ne zaupa tujcu.

Citat
Res je, očeta Bacchusa smo videli, bil je razredu Post Graduate Dog in je bil prvi v klasi. Ampak... zakaj pa tudi njega prodajajo? A jim je prav vse "dol padlo" glede črnuhcov? Luškan fant, samo za moje okuse malo preveč obilen v telo, in z malce prekratkim smrčkom.
A ves da po pravici povedano ne vem zakaj ga prodajajo. Mislim pa si, da zato ker je imela z njim dve legli in je dosegla v Angliji prakticno vse kar je hotela in ga zdaj po tihem upa da bo prodala v Evropo. Ma saj ves kako so vzreditelji.... jaz na primer ko imama enkrat psa, ga ne dam od sebe..... ce gre od mene, je samo v vreci!  Sad Ampak jaz nisem vzrediteljica in verjetno v taksenem smislu tudi nikoli ne bom. Razstavljam iz veselja, verjetno kaksno leglo kdaj tudi bom imela ampak to je to.
Popolnoma te razumem ko govoris o razliki med Belgijsko in Amerisko/Anglesko linijo. Po pravici pa moram povedati, da je meni vsec nekaj vmes. Ne maram ogromnih, ampak obozujem zelo kosmate z dokaj nabitim telesom (ne debelim). Me pa zanima ena stvar...... psicka, ki jo je prodala v Rusijo je izredno uspesna in se cudim kako to. Ali Rusija nima dosti Schipperk ali pa tudi oni preferirajo Angleske! Kako pa je v Italiji? In pa se to... kaksen je pa tisti samec, ki je dobil BOB na Euro Dog show 2007?

Slikice dobim v kratkem.... jutri jo bo slikala in mi poslala.  Smiley

lp

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3121 : četrtek, 27.03.2008 : 22:11:05 »

Ajaaa, luskane slikice Arieb!!! Vidim, da si se spet spedenala za v ring!  Wink
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3122 : četrtek, 27.03.2008 : 23:11:12 »

Ory:

Na Euro 2007 je bil BOB iz Poljske od Hanne, precej podoben Bonu, morda malo večji. Takrat je bil Bon Res. Lep kuža, sem se z njim srečala tudi v Bratislavi. Lahko dam gor slikico.

Aha, v Rusiji je njena psička - a morda veš, če je lastnica Irina s partnerjem Oleg-om? Šoperkici je ime Emily. Če je ta, je čisto podobna Bagi oz. Iri. Lahko ob priliki nalepim slikico. Ko sem se z njo pogovarjala v Romuniji (ima tudi tervurena) je povedala, da jih v Rusiji praktično ni.

Praviš - nekaj vmes Wink; aha, Brijoš Cheesy. Taka punčka bi bila tudi meni všeč! Njam, njam, po mamici bi Fina res znala biti taka, pa še ker je punčka, bo gotovo manjša. Pri samičkah ni bilo opaziti tako izrazite razlike, pri samcih pa definitivno.

V Italiji so (vsaj do sedaj) bolj "upalili" veliki. No, ne v Italiji ampak pri Italijanskih sodnih, pa še posebej dobro so šli tisti skozi, ki so se s sodniki poznali in z njimi klepetali (se spomniš, Kaja, gospe Luize Roll Eyes).

Kaja:

Nič se z Alešom še ne menim za izlet, a vidim, da se bom kmalu začela. Sploh sem v UK ugotovila, da si ti tista "brenza".
Lepe slikice si uspela narediti - pa sedaj ne vem, pohvalit tebe, Aleša ali fotoaparat Grin
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3123 : četrtek, 27.03.2008 : 23:20:32 »

Sem našla Wink
Hanna (BOB Euro ZG 2007):

Irina iz Rusije:


Madonca, smo se razpisali. Prav potrebno je bilo, da zapiha nov šiperkovski veter Wink
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3124 : četrtek, 27.03.2008 : 23:26:36 »

Še BOB iz Poznana 2006:
http://www.moj-album.com/slike/94702/DcSgjz_yWWm7gsKi.jpg
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3125 : petek, 28.03.2008 : 11:56:35 »

Citat
Praviš - nekaj vmes ; aha, Brijoš . Taka punčka bi bila tudi meni všeč! Njam, njam, po mamici bi Fina res znala biti taka, pa še ker je punčka, bo gotovo manjša. Pri samičkah ni bilo opaziti tako izrazite razlike, pri samcih pa definitivno.
Ja, tocno taksni so mi vsec!!  Smiley Brijos je meni dokaj blizu popolnosti, s tem da je samec. jaz bi imela rada tocno tako puncko. ne preveliko, zelo odlakano in dokaj mocno telo.  Kiss

Tista samicka v Rusiji se imenjuje Britty, lastnici pa sta Natalia Zhuk in Luba Sudyina. Drugace vzrejajo Bruseljske Griffone (ne vem ce sem prav napisala), pa ocitno planirajo se z vzrejo Schipperk. Baje so na listi za se eno samicko.

A ves, da tale samec od Hanne mi je pa zelo vsec. A je morda skandinavske vzreje? Irina mi je morda majckeno presuha..... no, razlicni okusi  Wink.

Pa smo se res razpisali!!  Cheesy No, ampak smo itak zgovorna druscina. Glede na to, da nas je malo smo napisali ze kar nekaj strani in imeli piknike in podobna druzenja. Bravo!!


lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3126 : petek, 28.03.2008 : 12:02:53 »

Se ne spomnim točno, od kej je Hannin - bom pogledala. Je pa majhen in droben, zelo sta si z  Bonom podobna (to sta tudi Hanna in sodnik ugotovila) in rep ima, pa ne dosti odlakan, s tako bolj priležno dlako - ni po tvojem "popolnem okusu" Wink Morda izgleda, a tisto spodaj je Hannino koleno Grin

Tvoja mala Fina še spolh ni pri tebi in jaz že komaj čakam, da jo v živo vidim Tongue
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3127 : petek, 28.03.2008 : 13:36:44 »

Ha, ha a ves da sem mislila, da je to dlaka!!  Grin No potem pa ostaja Brijos na prvem mestu..... se spomnim njegovih slikic in mi je bil zelo vsec. Me zanima kako so se njegovi mladicki razvili.

Ja tudi jaz sem vedno bolj nestrpna. Opis od vzrediteljice je bil: zelo prijetna, zvedava, odprta in vesela psicka. Lepo se giblje, ima lepo linijo hrbta, ne prevelika, ne premajhna (ceprav po pravici povedano me je najbolj zanimal karakter  Wink). Danes pa jo bo ponovno slikala in komaj cakam da dobil po mailu .....

lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3128 : petek, 28.03.2008 : 14:10:49 »

Citat
Danes pa jo bo ponovno slikala in komaj cakam da dobil po mailu .....
... in takoj jih sem gor "pripopaj".
Sem pogledala, Gimzo od Hanne je iz Švedske Wink

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3129 : petek, 28.03.2008 : 16:11:29 »

Arieb, a ni bil ze cas, da me sreca pamet?  Grin In da zacnem jaz malo bremzat...ker drugace bi imela 10 psov, ne samo tri. Sicer pa te za enega psa vodim, tako, da gresta lahko z Alesem na izlet po psa zate. Wink Grin Wink Mimogrede, krasna priloznost je svetovna v Stockholmu. Midva ze imava avionske karte. Cheesy

Da ne pozabim povedat. Midve z Bagi zdaj hodiva na rally obedience. Na prvem treningu je bilo po pricakovanjih: novi sosolci so za fentat, ker si drznejo biti tam. Grin Je pa Bagetka pridna kot vedno vsaj kar se poslusnosti tice. Ce bi le jaz imela malo vec volje in casa bi blestela. Kiss Itak! Smiley Mala je taka piflarka, da verjet ne mores. Ziher ni po meni. Grin Grin Grin Ce bom dobila kaj slik, jih objavim.  Smiley lp
Logiran

ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3130 : petek, 28.03.2008 : 17:00:50 »

Kolio novosti je med nami Grin Grin Grin

Citat
Midve z Bagi zdaj hodiva na rally obedience.

A reeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssss Shocked Midva z Bonom sva tudi bila v sredo prvič Wink Sem mislila že prej začeti, a se nekako nismo uspeli uskladiti, ker je ena skupina že azčeal, za novo pa ni bilo interesa. In potem smo se le dogovorili, da kar na sredini pridem. Ma saj smo mi pametni, bomo vse nadoknadili Roll Eyes Tongue Grin
Ne, zares - šele tam sem ugotovila, kako nepozornega psa imam sram Ampak danes je že bolje. Sem še Iro malo ponovno vključila v vaje na vrtu - saj ona bi zelo rada stalno nekaj delala, a po svoje (očitno si je z leti izborila poseben status).

Daj, Kaja, napiši kaj več; kdaj ste začeli, kaj delate, obvladate flip, pa korak v desno... Kako pogosto imate in kam to hodiš?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3131 : petek, 28.03.2008 : 21:37:01 »

Hodimo v Svrka, zdaj smo imeli komaj enkrat (sem pa malo bolna in ocitno jutri ne bom mogla it). Mi s pozornostjo nimamo tezav, zaenkrat pa smo poskusili le cisto osnovno: poleg (pocasi, hitro), stoj iz sedi, pa prostor in okrog psa... Bi pa morali narediti domaco nalogo in malo vaditi....haha, pa seveda nismo. Ker smo preleni in zunaj raje divjamo, noter pa se potem crkljamo.  Grin Tale Bagi je cisto po najinem okusu. Grin lp
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #3132 : petek, 28.03.2008 : 23:40:57 »

Rally obedience, to je pa zanimiva zadeva!! Vedno me je zanimalo kako izgleda....... pa Flyball tudi  Cheesy! Joj kolko je enih stvari, ki bi jih pocela ce bi imela cas  Wink.

No kot obljubljeno sem dobila slikice "male" gospodicne, ki je ze cela dama. Po tihem sem si zelela malo vecjega mladica, da se izognem nocnemu vstajanju in grizenju pohistva.  Grin Baje je damica ze lepo socializirana, navajena na otroke, pse in cloveske obiskovalce. Ravno so ji zaceli rasti drugi zobki, ugriz je pravilen. No evo lisicko:







lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3133 : petek, 28.03.2008 : 23:54:56 »

Ijoj, Ory, jaz bi tudi Grin Grin Grin eno tako malo štručko... Čeprav mislim, da bi me taka novost čisto zdelala... Ampak, ta ni Fina, ali pač... kam je pa rep skrila


Kaja, a ti veš, da imaš pri nas ležišče, kupljeno na Cruftsu, za Kajo pri nas? Ni še uporabljeno in lepo čaka v naylonu... Kdaj pa misliš kaj prevzeti, da se kaj rečemo, tudi na temo R-O. Mi smo se na sredi vključili in smo že kar vaje izvajali (pls, ne vprašaj, kako - ampak, zagotavljam, kamlu bo bolje Tongue, saj veš, pametni psi, da dol padeš Grin)
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3134 : petek, 28.03.2008 : 23:58:29 »

Aja, Ory, še to - vsaka stvar ima slabe in dobre stvari.. Jaz sem Iro domov pripeljala pri njenih dobrih 5 mesecih. In, bilo je krasno, vse zadeve, ki jih tudi ti omenjaš, so odpadle, in bilo je krasno, nič pogrizeno, nič polulano, nič pokakano. No, z Iro smo imeli to srečo, da ni bila navajena nobenih "norosti", ki nam ne bi bile všeč (tipo: spanje v postelji, ležanje na kavču ipd.). Tako da, jaz bi bila kar spet za tako varianto, malo bolj odraščenega kužota Wink
Logiran
Strani: 1 ... 204 205 206 207 208 [209] 210 211 212 213 214 ... 241   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines