mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 23:25:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?  (Prebrano 55656 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #15 : petek, 04.04.2003 : 14:57:38 »

Pa še to me teži:

Pri psih, ki skačejo na ljudi, so v veliki večini primerov že v rani mladosti zavedno ali nezavedno lastniki KREPILI skakanje na dva načina:
1) ali s pozitivno pozornostjo (božanje, objemanje, ko skače, "Ja kje si, srček mali"...)
2) ali z negativno pozornostjo (odrivanje, brcanje, kričanje, suvanje)

Potem pa, ko postane kužek velika mrcina in seveda (logično!) vedno bolj intenzivno skače gor, ga začnejo suvat v rebra, mu stopat na tace, ga stresat in grobo ravnat z njim.. je to fer do psa?Huh

Kdor samo malo rabi možgane, mu ne bo treba niti s prstom mignit in niti besede izgovorit, samo obnašat se do mladička prav in že mladiček se ne bo nikoli poskušal vzpeti na nas.

Dajmo malo možgane začet rabit namesto palice...
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #16 : petek, 04.04.2003 : 20:09:11 »

Eden od načinov, ki psu ne povzroča nobene bolečine je: ko se hoče skočiti nate, stopiš korak nazaj, odločno rečeš "ne" ali "ne smeš". Pes se s tacami ne more opreti nate (ker si se premaknil) in stopi na tla, nato ga ful pohvališ, z mladim kužkom se poigraš, itd. Pomoje pes po nekaj ponovitvah hitro dojame, da skakanje na ljudi ni zaželjeno (v takem primeru zanj niti ni smiselno). Splača se poskusiti.  Smiley Je pa res, da pse "naučimo" skakanje ravno s tem, ko ga kot dvomesečnega mladička lepo pobožamo, ko se s tačkami vzpne, da bi nas dosegel. Kasneje to seveda ne izgleda več tako nedolžno in malo večji pes lahko podre otroka in ga poškoduje. Zato je dobro, da že mladičku damo vedeti, da vzpenjanja po ljudeh ne odobravamo.
Lp
Logiran
simona_g
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 3


« Odgovor #17 : sreda, 07.01.2004 : 10:14:57 »

Pozdravljeni,
imam 5 mesecev strega nemskega ovcarja. nikakor ga ne morem odvadit, da ne bi skakal na mene in me grizljal po njegovi volji, kadar ga poklicem po imenu me ne poslusa, edino kadar zazvizgam takoj pritece k meni. Drugace je priden, kadar recem sedi, se vsede da tudi tacko, da prosto kadar mu recem, glas, tudi zalaja. nikakor ga pa ne morem odvadit grizenja, skakanja. Prosim za nasvet kaj naj. Sama se ne znajdem najboljse, ker sem pred njim imela kuzka mesancka in se je skoraj vse naucil sam, kar pa ga je bilo potrebno nauciti sem ga ucila pred leti, kajti docakal je 17 leti starosti. Prosim za pomoc, hvala
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #18 : sreda, 07.01.2004 : 11:02:29 »

Mislim ,da bi bilo dobro, če bi se vpisala v malo šolo na spomlad, ker koliko vem, trenutno imajo počitnice, vsaj pri nas. kar se grizenja tiče, ti lahko povem kako sem našega odvadila grizit. Imela sem majhno vodno pištolco in ko je vgriznil sem ga špricnila in rekla ne in je takoj nehal, vendar sem to morala velikokrat ponoviti. Poveodec sem pa pošprical s fuj sprejem. od takrat ga ne grize več. Kar se skakanja tiče, pa naredi tako, da ko bo skočil mu nastavi koleno.. Pri mojem je to uspelo. sicer še skače ampak ne pomeni ampak zraven mene pa še to zelo redko. Želim ti veliko uspeha pri odpravljanju težav. in sporoči, če kaj pomaga
Logiran
bona
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #19 : sreda, 07.01.2004 : 11:13:52 »

Tudi mi smo imeli prej mešančka, s katerim nismo imeli nobenih problem, ker je bil zelo vodljiv že sam od sebe in brez kakšnega posebnega učenja, dočakal pa je 15 let. Pri bokserki (10 mesecev), ki jo imamo sedaj je pa zgodba popolnoma druga. Smo pa že pri izbiri psa glede karakterja vedeli kaj nas čaka, saj je pravi norček. Moram pa reči, da se z vsakim dnem pozna, da se umirja, je bolj vodljiva (še posebej po prvi gonitvi), tudi v mali šoli je bila in življenje z njo nam je res postalo v veselje. Vse kar naštevaš je doletelo tudi nas. Grizljanje, predvsem skakanje na nas, druge ljudi, kar je bilo tudi najbolj moteče. Po vztrajnem ponavljanju "ne skakat" , "ne smeš", "fuj", ignoriranje.....so se stvari umirile. Res je, da moraš biti vztrajen in včasih dati tudi času čas. Pri petih mesecih je bila naša kot teliček, danes pa zaleže (če le ni preveč razposajena) že malo bolj povzdignjen glas. Mi je pa veliko tudi pomagalo, da sem prebirala na forumu stare teme, kadar sem se znašla pred kakšnim problemom.

lp, N.

lp, N.
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #20 : sreda, 07.01.2004 : 11:29:51 »

Tudi naša psička skače kot za stavo, in to po vsakem, ki ima sekundo časa, da se ustavi zraven nje.
Poskusila sem nastavljati koleno, pa moram reči, da kar pomaga. Se že umirja. Sedaj bo stara 11 mesecev in opažam, da je iz meseca v mesec boljša, ampak samo kar se tiče razposajenosti.

Kar se tiče žlehtnobe in neposlušnosti je pa na vrhuncu pubertete. Vse kar sva se naučile ona sedaj nalašč presliši in me zafrkava.

Lp, Maja
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #21 : sreda, 07.01.2004 : 13:16:51 »

Kar se skakanja tiče: našemu samcu ni nič pomagalo, če smo ga s kolenom sunili. Zato smo začeli z ignoriranjem in zahtevali SEDI vsakič, ko smo prišli domov (takrat je skakal). Če se ni usedel, ga nismo pobožali. Rezultat: po petih letih se vsede pred tabo, ko prideš domov Grin Wink.

Pri psici pa ignoriranje ni pomagalo, zato sem ji zadnjič nastavila koleno. Prvič, drugič, tretjič, potem je pa že skočila v zrak zraven mene. In naslednji dan sem ji samo enkrat nastavila koleno in stvar je bila rešena. Od takrat ne skače več.

Tvoj pes je tipičen mladiček. Mogoče si pa pozabila, kako je imeti mladička v hiši po 17 letih?? Ko začne gristi, mu daj kakšno njegovo igračo ali pa ga kako drugače zamoti ali pa ignoriraj. Če ne boš zanimiva zanj, potem te tudi grizel ne bo. Jaz sem svoji psici vedno rekla strogo NE in ji dala njeno igračo, ki jo je lahko grizla.

Veliko sreče z vzgojo!

Lp jana
Logiran
simona_g
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 3


« Odgovor #22 : sreda, 07.01.2004 : 23:24:31 »

Ja defiitvno sem pozabila kako je po 17 letih meti mladica v hisi. Skoraj nemogoce  Wink.
Hvala vsem, za nasvete, vam sigurno javim po nekaj dneh. tejcca, a mi napises kaj vec o soli, koliko casa traja, a si lahko zraven, koliko je za placat, pa te osnovne stvari

hvala,lep vecer, Simona
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #23 : četrtek, 08.01.2004 : 10:20:01 »

tejcca, a mi napises kaj vec o soli, koliko casa traja, a si lahko zraven, koliko je za placat, pa te osnovne stvari


Nisem Tejcca, ampak vseeno ti odgovarjam. Glede šole je bilo odprtih že velik tem. Preberi si malo na  strani: http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=20

Vsak klub ima po svoje določeneo, koliko časa traja šolanje, koliko stane, na kakšen način učijo...

Najbolje bo, da nainternetu najdeš najbližji klub (v najdi.si odtipkaj KD ali pa kinološko društvo; ali pa poišči na strani mojpes.net ) in se tam pozanimaš. Tečaji se spomladi začnejo v začetku marca, tako da kar v akcijo za iskanjem kinološkega društva.

Lp Jana
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #24 : nedelja, 11.01.2004 : 10:56:25 »

tejcca, a mi napises kaj vec o soli, koliko casa traja, a si lahko zraven, koliko je za placat, pa te osnovne stvari

Kot je že bina napisala je cena, način učenja, čas trajanja odvisen od vsakega kinološkega društva posebej. Šola se bo začela konec februarja oz. v začetku marca, v tem kinološkem društvu kamor jaz hodim bo tečaj trajal 4 mesece in se na koncu končal z izpitom. Kako poteka in ceno ki jo jaz plačujem pa ti bom napisala na zasebena sporočila.
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #25 : nedelja, 11.01.2004 : 11:05:34 »

Najbolje bo, da nainternetu najdeš najbližji klub (v najsi.si odtipkaj KD ali pa kinološko društvo; ali pa poišči na strani mojpes.net ) in se tam pozanimaš.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da najbližji klub ni vedno najboljša izbira. Sama s tem "kinološkim klubom" do katerega imam le 15minut od doma nisem zadovoljna saj sem si večkrat od daleč ogledala njihovo učenje in mi to kar sem videla ni niti najmanj všeč. Psi lajajo en čez drugega, cvilijo, vse delajo na silo Angry...v podrobnosti pa raje ne bi šla! sedaj se vozim v kinološko društvo ki je odaljeno 45minut vožnje in s katerim sem zelo zelo zadovoljna! zato se raje prej prepričate ali vam je način učenja všeč ali ne in če vam klub ni všeč raje poiščite drugega.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #26 : nedelja, 11.01.2004 : 12:36:31 »

Glede skakanja sem zadevo uredila takole:
Vsakič, ko je pes hotel skočiti, sem se sklonila k njemu in ga počohala po prsih. Drugo roko pa sem položila na njegov viher - za vsak slučaj, če bi vseeno hotel skočiti, da ga lahko potisnem dol. Najprej je bil šokiran. Potem pa je ugotovil, da nima haska skakati, ker se bom itak sklonila k njemu in ga počohala.

kar se šolanja pri KD tiče, pa samo tole:
Ne zagovarjam sile, vendar učenje ni samo božanje in milo prigovarjanje.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Sky
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 74


« Odgovor #27 : nedelja, 11.01.2004 : 17:54:52 »

Kljub temu da je naslednje vprašanje malce iz teme, me zanima, če ima kdo podobno izkušnjo oz. recept za odpravo:
Imam huskija, starega leto in pol, in je seveda pravi norec  Roll Eyes Imel sem težave s skakanjem, vendar smo to odpravili. Je pa začel "dajati tačko" kadar kaj želi (igro, preden gremo na sprehod).Problem je v tem, da če nisi pozoren te lahko močno udari oz. popraska.

Prosim za nasvet, če pozna kdo kakšno rešitev.
Logiran
bagaroo
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 13


« Odgovor #28 : torek, 20.01.2004 : 09:41:17 »

najina toša je v fazi hladno-toplo, se pravi en dan ne bo niti pomislila, da bi prišleka pozdravila s skokom in letečim poljubom, drugi dan pa brez tega ne bo šlo. še vedno vztrajava in ji pri vsakem poskusu skoka z ukazom ne skači in z odločnim izrazom na obrazu skušava dopovedati, da tega ne sme početi. na naju ne skače več, razen na ukaz hop. vendar pa so tu še posebnosti in kadar bo prišel na obisk moj bratranec bo obvezen del pozdravnega rituala tudi skok na njegova ramena in poljubček.  Grin vendar je zanimivo, da to počne le pri njem, ker dejansko ve, da je on tega vesel. pri drugih pa se pride samo pocrkljat brez skoka.  nastavljanje kolena so nama svetovali mnogi, vendar ko sva parkrat poskusila opustila, saj psička ni butasta in se ji da veliko dopovedati. v glavnem zanimivo kako je toša ločila koga to  ne moti. priporočam pa vztrajnost, vztrajnost in še enkrat vztrajnost in veliko ljubezni.  Wink pa mala šola tudi pomaga in jo priporočam. Grin
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #29 : torek, 20.01.2004 : 10:12:47 »

Kljub temu da je naslednje vprašanje malce iz teme, me zanima, če ima kdo podobno izkušnjo oz. recept za odpravo:
Imam huskija, starega leto in pol, in je seveda pravi norec  Roll Eyes Imel sem težave s skakanjem, vendar smo to odpravili. Je pa začel "dajati tačko" kadar kaj želi (igro, preden gremo na sprehod).Problem je v tem, da če nisi pozoren te lahko močno udari oz. popraska.


Mi imamo z našo bernardinko iste probleme. Na začetku je skakala, ko si prišel k njej, potem te je pa še s taco udarila po hlačah, trebuhu, obrazu (če je dosegla). In na koncu je postalo vse to že zelo nevarno, ker je mene nekajkrat čez obraz opraskala Lips Sealed.

Najprej sem jo odvadila skakanja (nastavila koleno), potem sem jo pa vsakič, ko me je ona s taco udarila, jaz udarila njo po smrčku. Če bo ona mene udarila, bom pa še jaz njo. In sedaj je že bolje. Že manj "opleta" z njenimi dolgimi tacami. V bistvu je sočasno nehala skakat in (skoraj) opletat s tacami.

Saj sem ji govorila NE vsakič ko me je s taco ampak to ni nič pomagalo. Potem sem jo pa malo po smrčku udarila, ko me je ona s taco. Ker pri njej samo RAHEL udarec po smrčku zaleže kot kazen.

No, upam, da boš imel veliko sreče pri odpravljanju težave!

Lp Jana
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines