mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 11:25:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 435958 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #165 : četrtek, 04.08.2005 : 18:04:50 »

Citat
Pes bo vzgojen tok, da bo ubogal in zato ne bo na štriku.
Grin Oglasi se čez kakšne par mesecev. Husky je prekrasna žival, ampak obstaja razlog zakaj ga ne uporablja npr. policija kot delavnega psa...... to ni Nemški ovčar, Malinois ali kakšna druga pasma, ki obvlada 99% odpoklic. Drugače pa vso srečo pri vzgoji. Morda ne bi bilo odveč obiskati kakšno šolo......
Citat
Na tvoje vprašanje kaj bo z "ubogo" srnico pa raje nebi odgovarjal, ker bi se pomoje začel kreg.
Kreg se ne bo začel, ker sem na splošno oseba, ki se izogne konfliktom  Wink. Razumem, da imamo vsi različna mnenja.....žal pa se lovci ne strinjajo z vašim.
Citat
Lahko pa povem še to - v sloveniji je srnjadi mnogo preveč in že delajo škodo -
Škodljivci ali ne, obstajajo določena pravila, ki se jih držimo vsi..... drugače bi vlada anarhija in divji lov.....

lp
Logiran
AndrejZ
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


WWW
« Odgovor #166 : petek, 05.08.2005 : 07:28:26 »

Kar se tiče spanja pri haskijih ti moram povedat da je to zelo teško doseči saj so to hiper aktivni psi. Moj ima zvečer veselje lovit ježe in vničevat plastenke. Sktarka če kaj najde v boxu je to treba uničiti. Ugotovil sem da mu je zelo dolgčas čaz noč, zato mu zmeraj nekaj nastavim. Moj Aik ja spuščen samo če smo zunaj in se z njim ukvarjamo, ker če mu postane dolgčas si naredi izlet po vasi. Mene je najbolj strah da mi ga kaj povozi saj nima nobenega straha. To sicer ne vem če je značilno vendar moj se ničesr do zdaj ne boji, kar je lahko + ali - . Kar se tiče renčanja haskija je to čisto normalo saj se pes razporeja na svojo mesto v kardelu. Kar pomaga je ovratnica na zateg. Ko bo zarenčal nate ga enostavno dvigni celega v zrak in ga nekaj časa drži. Pes bo začel skakati, malo cviliti pa bo. Če to enkrat narediš pravilno si bo to on zapolnil. Čuje se res kruto, vendar je to edini način ko ti pes nič ne more. Če vidiš da se hoče potem nazaj gor postavig ga ponovno dvigni. Prej ali slej vsi ugotovijo da to ni dobro. Pri haskiju je problem to da ima zelo velik prag bolečine, tako da večinoma časa samo igra da ga boli samo da bi se nam zasmilil. Skratka z haskijem je potrebno razčistiti kdo je vodja kardela že pri malem, saj je kasneje to veliko težje. Traba mu je pokazati da se nikakor je sme postaviti proti človeku. Jaz vem da če moj napade katerega koli člana družine ga brez pomisleka peljem na..... Zato sem že malemu pokazaj da to ne sme.  Moj stric je dobil tri leta starega haskija od nekega gospoda. Tega haskija so morali zaradi nepravilne vzgoje dati uspavati saj se ni hotel podrediti nikomur in je napadal vse po vresti. Žalostno kaj lahko naredi napačna vzgoja psa. Moram povedati da se haskijevi problemi začnejo z prihodom v puberteto. Takrat nas začne preizkušati kako daleč smo pripravljeni it. Moraš vedeti da haski vedno tekmuje z lastnikom,  in ko enkrat popustiš si on to hudičevo zapolni. Skratka če mu rečeš sedi mora sedi bit zadaj ali pa čes pet minut ko ga ujameš, sedi mora vseeno narediti. Pri odpoklici si je najlažje pomagati z čokoladnimi briketi, vendar tudi to z časmo ni več 100%. Skratka svetujem vam obisk male šole ali začetnega tečaja saj vas bodo naučili kako pravilno delati z psom.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #167 : petek, 05.08.2005 : 07:36:11 »

No jst sm ga zadnja 2 dni učil z ukazom sedi. Pri tem sem uporabljal mačje brikete z ribami, ker jih ima nenormalno rad(poje vso mačjo, potem pa še le svojo hrano). Danes zjutraj se4m ga poklical in lepo pride do mene pa se usede in čaka na nadaljno igro - star je bil včeraj(četrtek) 7 tednov.
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #168 : petek, 05.08.2005 : 07:43:55 »

Oprostite, slučajno sem padla v tole temo, sicer sem iz drugega foruma:
A husky mladiča dobiš pri 7 tednih, domnevam še prej?
Kateri vzreditelj?

Pa še tole: veliko manj problemov bi bilo, če bi si ljudje omoslili pse, ki jih obvladajo . pasmo mislim
Vedno znova me preseneča, kako ljudje izbirajo psa.
Lep pozdrav in veliko uspehov tudi tistim, ki morajo še vedno vleči in zategovati pse
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #169 : petek, 05.08.2005 : 11:28:04 »

Jst sm haskija vzel pri točno 6 tednih. Bil je pa najmanjši v leglu, pa vsi so ga tepl, grizl(še zdej ma dost ranic, ki pa so že zaceljene in hrastice že odpadajo stran), pa do hrane ga niso pustil, k sm pa stopu v pesjak, se je pa revež skril pod eno mrežo, k se je tok ustrašu. No pol sm ga vzel lepo u naročje in je bil čist miren in se je stiskal k meni, pa zaspal - od rogle pa do ljubljane je bil skos pr men in je skos spal - zvečer je pa hrano dobu je pa celo konzervo zmazal(je mogu očitno orenk stradat, ker ga ostali niso pustil do hrane). Danes je star 7 tednov pa en dan in že kr uboga. Pa u enmu tednu se je iz 3,25kg zredu na 3,80kg.
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #170 : petek, 05.08.2005 : 13:31:05 »

Bravo "vzreditelji" a to so slučajna legla, husky pri 7 tednih 3,80 kg?Huh!!!!
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #171 : petek, 05.08.2005 : 13:57:30 »

Bravo "vzreditelji" a to so slučajna legla, husky pri 7 tednih 3,80 kg?Huh!!!!

A bi mogu met več al manj?
Logiran
panda queen
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #172 : petek, 05.08.2005 : 15:07:50 »

Bravo "vzreditelji" a to so slučajna legla, husky pri 7 tednih 3,80 kg?Huh!!!!

Tudi jaz se pridružujem mnenju. Kaj vse počno "Vzreditelji", kako lahko odda mladička pri 6 - ih tednih??

Nebivedu glede kilaže pa: Imam 8 tednov starega Aljaškega Malamuta, ki tehta 6,8 kg (malo razmisli o razliki).
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #173 : petek, 05.08.2005 : 15:51:37 »

Pa a mladički niso bili v kotitvenem boksu?A imaš kero slikco tega revčka?
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #174 : petek, 05.08.2005 : 19:19:16 »

Imam  ravno sedaj leglo avstralskih ovčarjev, ki so stari 7,5 tedna - odrasel samec tehta okoli 24 kg, moji mladiči samčki imajo sedajle 5-6,5 kg. Seveda tudi slučajno niso debeli, ampak imajo mišice, ker se ves dan gibljejo zunaj.

Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #175 : petek, 05.08.2005 : 21:18:49 »

Hey!

Hvala za odgovore. Ampak, Drejči, zakaj je kazen s časopisom neprimerna? A ni to boljše kot kaznovati ga z roko?
Ok, potem nasvet od nebivedu tudi odpade, mala šola je pa šele jeseni, kaj naj torej naredim ko se mi npr zagrize v hlačnico in noče spustiti, zraven pa po možnosti še razigrano opleta z glavo in renči ko jo poskušam vzeti??
Ali pa današnja situacija. Se peljemo na bližnje jezero, cca 15 min vožnje. Moj kužek pa podivjano pleza po vsem avtu, ko ga skušam umirit in spravit na tla pa grize vsevprek kot obseden, ne zanima ga piškotek ne igračka. Fora je v tem, ko se sploh ni prvič peljal z avtom, do zdaj je bilo vse v redu..
Zgleda da nekaj ne delam prav pri njegovi vzgoji. Prej smo meli nemško ovčarko (ki je sicer nisem vzgajala jaz ker sem bila še mlajša) , pa je bila čisto pridna, vse je ubogala, nikoli renčala... Jao:)

Pozdravček, Annie

Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #176 : petek, 05.08.2005 : 21:29:07 »

Pri 7. tednih 2 km teka? Pa saj niste normalni.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #177 : petek, 05.08.2005 : 21:47:31 »

Odgovor je cisto preprost. Koga naj pes uposteva, casopis ali tebe? A bos celo njegovo zivljenje hodila naokoli s casopisom, da bo naredil tisto kar bos hotela?  Grin  Grin Malo heca mora biti, a je v tem vseeno veliko resnice.

O.K., ne bomo prevec o kazni, ki je za malcka vseeno lahko kaj hitro pregroba in napacna, ce s tem nimas izkusenj. Ko bo naslednjic hotel napasti tvojo hlacnico, mu reci NE in njegovo pozornost preusmeri na nekaj drugega, kar mu je zanimivo (npr. igraca), potem pa pohvali.
Tezko je takole preko neta pisati o tem kaj in kako moras narediti., sploh ce psa ne poznam.  A za zacetek bo verjetno prijelo. September bo pa itak kmalu tu in s tem tecaji za male nadebudneze.

Andi, kdo je to napisal?
Tako mlad pes naj se kobaca okoli hise in nobenih sprehodov izven domace ograje. Pri tej starosti mora pes najprej spoznati svoj dom, ker je za vse kaj drugega premajhen. Tako majhni mladici se nagonsko drzijo blizu svojega "brloga". Kot drugo nimajo se vzpostavljenega imunskega sistema in ga s taksnimi izhodi izpostavljate raznim boleznim, katerim mogoce ne bo kos. In zadnje, tako majhen pes ni sposoben (ceprav se vam zdi da je) tako dolgega sprehoda. Vas se drzi samo zato, ker je to nagonsko vedenje, ki deluje proti temu, da bi se izgubil.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #178 : petek, 05.08.2005 : 21:59:10 »

Andi, kdo je to napisal?
Tako mlad pes naj se kobaca okoli hise in nobenih sprehodov izven domace ograje. Pri tej starosti mora pes najprej spoznati svoj dom, ker je za vse kaj drugega premajhen. Tako majhni mladici se nagonsko se drzijo blizu svojega "brloga". Kot drugo nimajo se vzpostavljenega imunskega sistema in ga s taksnimi izhodi izpostavljate raznim boleznim, katerim mogoce ne bo kos. In zadnje, tako majhen pes ni sposoben (ceprav se vam zdi da je) tako dolgega sprehoda. Vas se drzi samo zato, ker je to nagonsko vedenje, ki deluje proti temu, da bi se izgubil.

Oru bokserjih je to napisal Larsson... Samo da so tam stari 25 dni in tečejo ob kolesu...

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4093.5175.html (zadnji post na strani)

Lp Jana
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #179 : petek, 05.08.2005 : 22:04:33 »

Ajej...
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines