mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:10:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Tuljenje, lajanje, cviljenje
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tuljenje, lajanje, cviljenje  (Prebrano 33465 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #60 : nedelja, 31.10.2010 : 13:15:57 »

Kakor je napisala Moksa: "Pes je družabno bitje in je rad s svojimi bitji v tropu." Na podlagi tega se da popolnoma utemeljiti cviljenje psičke, saj je postala s pesjakom izločena iz tropa. Deloma si pa tudi že sama (nevede?) ugotovila: "problem je samo to, ker vidi poznano osebo in si ''želi'' k njej". Cvili zaradi želje oz. potrebe (po "pasje"), ampak največji problem je v tem, da ti to vidiš kot problem. Jaz to vidim kot osnovi razlog, zakaj imam psa, saj imam sama enako željo.

Čče boste vztrajali pri pesjaku, ji nameni veliko časa, kolikor se le da. Očitno ga potrebuje še več, sicer se ne bi počutila tako hudo zapostavljeno (kar se bo pa itak vedno). Če bo enkrat nehala cviliti sama od sebe, bo to zato, ker bo postala čustveno otopela, izginile bodo iskrice v očeh, ki bi ti jih tako rada pokazala.

Če pa želiš veselega psa, ki prebiva v pesjaku, je za to potrebno malo več truda in časa. Sicer pa s pesjakom načeloma ni nič narobe.
Logiran
šeli
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #61 : ponedeljek, 01.11.2010 : 12:47:17 »

Saj kuža je veliko z nami zunaj, pa v hiši sploh če je deževno vreme. Res je pa ,da ima v pesjaku svoj prostor im mir .. ker je zelo radoveden kuža in ga pri spanju v hiši zmoti vsaka malenkost - tako da potem ni naspana in je tečna.
Bi pa rada če jo dam v pesjak ,da tam ostane tiho. Seveda da je nimamo cel dan v pesjaku. Saj so tudi drugi psi ki jih imajo spuščene so soraj cel dan z lastnikom ko pa jih sajo v pesjak so pa pridni. =)
 Cheesy
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #62 : ponedeljek, 01.11.2010 : 13:02:39 »

Smiley  Moja je cvilila v hišnem boksu, je bil precejkrat potreben odločen "tiho bit". Potem je res nehala cviliti. Ampak pri meni je bil razlog drugačen (pač ni želela biti zaprta).
Saj je še mlada psička... pa očitno velik dobrovoljček Smiley
Logiran
šeli
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #63 : ponedeljek, 01.11.2010 : 13:18:12 »

 Smiley ja saj bom probala s tem ''tiho bodi'' počasi bo že vedela zakaj gre. Pač nočem da kar cvili .. saj drugače ni problema da bi kr cvilila ko je v pesjaku sploh ne ... če je sonček se zlekne na dekco in uživa. Ni problem ,da jo pesjak ovira ker drugače ne bi bila celo noč tiho in čez dan.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #64 : ponedeljek, 01.11.2010 : 15:15:05 »

Saj kuža je veliko z nami zunaj, pa v hiši sploh èe je deževno vreme.

Bi pa rada èe jo dam v pesjak ,da tam ostane tiho. Seveda da je nimamo cel dan v pesjaku. Saj so tudi drugi psi ki jih imajo spuščene so soraj cel dan z lastnikom ko pa jih dajo v pesjak so pa pridni.

Mogoče je problem v tem, da je z vami še vedno premalo? Imeti srečnega psa, ki biva v pesjaku mislim, da zahteva kar nekaj truda in veliko posvečanja pozornosti ...

Svojega psa v tem primeru raje ne primerjaj z drugimi. Če je tako "navdušena" ko nekdo pride mimo, pomoje pomeni, da ji tega kljub temu, da je veliko z vami vseeno primakuje kontakta in ga potrebuje še več, sploh ker je še tako zelo mlada in to bi bilo pomoje potrebno upoštevati, ker vsaj po mojem mnenju daje vse znake, da je temu tako. Mogoče bi  bilo dobro, da bi se z njo lotila kakega organiziranega treninga? Da bi z njo vsak dan intenzivno delali in bi bila pozornost namenjena le njej.
To, da ne bi bila tiho, sicer se meni ne zdi ravno argument, da ji je sicer všeč. Tudi psi se vdajo v usodo, ko pa zagleda, da gre nekdo mimo se ji najbrž vrne upanje, da se bo z njo nekdo ukvarjal. Zakaj pa je nimaš ves čas ko si doma ob sebi in jo potem daš v pesjak samo, ko ni nikogar doma in pa ponoči? Tako se ne bi nikomur bilo niti treba mimo nje sprehajati ko je zaprta, pa tudi, če bi prišlo do kake situacije, ko bi recimo morala noter iz drugega razloga verjetno ne bi čutila takšnega pomanjkanja ...
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #65 : ponedeljek, 04.07.2011 : 07:29:52 »

Zdravo!

V petek sva dobila psičko mešanko rottweiler - nemški ovčar, staro dva meseca. Ponoči spi v boxu v hiši. Prvo noč je tulila samo 15 minut potem pa zaspala. Danes je tulila celo noč. Sicer sva to tuljenje, cviljenje, lajanje ingorirala ampak nič ne pomaga, ker po jutranjem sprehodu, ko sem šla v službo se je zopet začelo isto. Problem je v tem, da me bodo sosedje ubili, če se bo to še nadaljevalo. V sobi kjer ima box je zraven še en pes, ki je v svojem boxu, ki da skoz mir. Kako jo naj odvadiva lajanja ponoči. Aja čez dan zaspi kjerkoli in tudi, če greš stran spi naprej, samo zvečer in ponoči je problem. Če ima kdo kakšno idejo kako jo navaditi, da se ne bo drla celo noč, ker sem v službi pa mi kar glava dol pada  Smiley
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #66 : torek, 05.07.2011 : 11:25:45 »

ce sta jo dobila v petek in je sele dva meseca stara je meni pravzaprav cudno, da ne tuli celo malo vec.   iz prejšnjega doma verjetno ni vajena boksa, pa se mamico in bratce/sestrice je izgubila kar naenkrat. prejje spala z njimi, najbrž vsi naguzvani skupaj, sedaj pa mora kar naenkrat sama in to celo v boksu, ki ga ne pozna in ga ni navajena.   cisto na hitro ne bo slo, sloh če bi rada trajno resitev, ki ne bo povzročila kasnejših problemov. Najprej jo je treba navaditi na boks, ga predstaviti kot nekaj dobrega, varnega ... sele potem je čas, da jo vanj čez noč zapreta. o boksu in navajanju nanj je napisanega že veliko, samo pravo temo je treba najti, vsekakor pa verjetno ne bo šlo v enem popoldnevu, sploh če se ji je boks že uspel priskutiti.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #67 : torek, 05.07.2011 : 18:13:08 »

Ja, kot pravi Houdini, navajanje na bivalni boks je proces, ki traja in večina psov ga sprejme, če je postopek počasen in pravilen.
Za začetek je treba psu postreči s hrano v njem, seveda pri odprtih vratih in ga na tak način redno hraniti skozi daljše obdobje.
Šele po določenem času, ko gre kuža z veseljem vanj na obrok, vrata zapremo in jih po obroku takoj spet odpremo, v nadaljevanju
sledi dnevni počitek v njem, s tem, da smo nekje v bližini in nas kuža vidi ... šele veliko kasneje ga lahko v kletko zapremo in odidemo,
ker jo je že sprejel kot prijetno zavetje in prostor za počitek.

Na tak način kot opisuješ, pa lahko psički privzgojiš le odpor in strah pred njo in popravljanje je veliko dolgotrajneši proces kot
privajanje nanjo. Kaj pa, če bi zvečer kletko prestavila v spalnico?  Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Tuljenje, lajanje, cviljenje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines