mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:37:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Nevzgojen pes
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nevzgojen pes  (Prebrano 16298 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #15 : torek, 07.09.2004 : 09:28:31 »

Lejca, kam si se pa hotla vpisat?
Kliker bi znal bit dobra zadeva....

upam, da boš našla primerno kinološko društvo.

LP, Katarina
Logiran
Kajab
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 75


« Odgovor #16 : torek, 07.09.2004 : 12:47:15 »

Hojla!

Lejca; sama sem pred pol leta posvojila psičko iz zavetišča, sicer je bila še mlada a so mi zraven dali tudi spisek pasjih šol, ki sprejemajo pse iz zavetišč v šolo.
Sama sem se odločila za pasjo šolo švrk-KD Barje, skupina psičkov je bila zelo raznolika od starih do mladih psov, vsak je imel kakšen problem. Vsi smo lepo napredovali in tudi princip same šole mi je bil zelo všeč.
Mislim da bi vzeli tudi tvojega psa čeprav je starejši, ne vem pa če si iz Ljubljane.
Sama mislim da za šolo nikoli ni prepozno.  Smiley
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #17 : torek, 07.09.2004 : 21:38:00 »

Vpisati sem se hotela v KD Naklo. Šolanje v Ljubljani na žalost odpade. Upam, da bom od treninga čim več odnesla in nadaljevala s klikerjem.
Lp
Logiran
Kajab
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 75


« Odgovor #18 : sreda, 08.09.2004 : 09:04:20 »

Hojla

Lejca potem ti pa želim srečo pri šolanju in da bi se ti to čim bolj obrestovalo. Da bosta oba raje hodila na sprehode in da ti bo tako pes kot ti njemu zaupal!
Logiran
Katarina K.
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #19 : torek, 21.09.2004 : 11:24:30 »

Pozdravljeni!
Doma imamo 11 mesecev starega mešančka med sibirskim huskyem in zlatim prinašalce. Z njim imamo ogromno težav.  
1. Pes je zelo trmast in uboga samo kadar to njemu odgovarja.
2. zadnje čase, odkar je dobil novo hiško, se zbuja ob 3 ponoči in izsiljuje, da ga odpeljemo na sprehod (pustiti ga ne moremo, ker imamo z enim od sosedov grozne težave, ker mu gre na živce njegovo cviljenje - mimogrede enkrat je streljal na psa s pirotehničnimi sredstvi. Na sploh imamo grozne težave zaradi sprehodov. Zahteva, da ga, z nočnimi sprehodi peljemo ven do 6 krat na dan, nam pa se časovno to ne izide. Najraje bi videli, če bi se pes navadil, da bi hodil na sprehode 3krat na dan npr. ob 8 zjutraj, ob 14 popoldan in ob 19 zvečer. Problemov z mehurjem nima, ker kakšen dan zdrži do 10 ur (npr. od 7 do 16) brez sprehoda. Prišli smo do spoznanja, da nas večino časa izsiljuje, ker če ga damo iz pesjaka na teraso je lahko priden še dolgo časa in se mu nič ne mudi na sprehod.
3. Zavedamo se, da pes ne sme biti cel dan v pesjaku in ga tudi večkrat pripeljemo v kuhinjo, da bi babici delal družbo, vendar pa pes po 15 minutah začne "težiti" skače po kuhinji se vzpenja po babici, krade kuhinjske krpe in se začne postavljati pred vrata tudi, če je bil pred kratkim na sprehodu.
4. tudi s prehrano imamo težave, glede na to, da raste se nam zdi, da malo je. Kakšen dan ga ne moremo nahraniti potem pa 2 do 3 dnih nič ne je, tudi če mu skuhamo najljubšo jed.
Za konec naj povem, da je bil pes star 6 tednov (ali 5, lahko tudi 4, družina pri kateri smo ga dobili ne ve natančno kdaj se je skotil) ko smo ga dobili. Zanima me če lahko to vzrok, da ga nikakor ne moremo vzgojiti.
Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovore!
Katarina
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #20 : torek, 21.09.2004 : 11:35:56 »

He he Katarina, imaš enega pobalina doma.
Situacija je zelo podobna moji pred kakšnim letom.
Z jekleno voljo, veliko ljubezni boš lahko rešila težave.
Nikoli in nikdar mu ne pusti, da z izsiljevanjem doseže svoje. Verjamem, da je težko zaradi sosedov, mogoče razmisli o tem, da bi bil pes ponoči v hiši. V bistvu imate kar precej problemov, vendar je samo en vzrok temu. In to je, da nimate avtoritete. Upam, da se bo kmalu oglasila simi in vam malo bolj podorbno svetovala.
Predvsem pa pasja šola!!!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #21 : torek, 21.09.2004 : 11:52:25 »

Citat
1. Pes je zelo trmast in uboga samo kadar to njemu odgovarja.

To je zato, ker mu tako vedenje dopuscate ... se pravi ste popustljivi ... on pa vas vrti okoli prsta ... saj se glede na napisano omehcate!

Nikoli mu ne dopustite da obvelja njegova! Ce recete sedi, se toliko casa ne premaknete (pa mora vedet, kaj mu dopovedujete, ne samo da cakate), dokler se ne vsede, potem sledi velika pohvala in nadaljevanje! Vaje se utrjuje veckrat na dan!

Citat
2. zadnje čase, odkar je dobil novo hiško, se zbuja ob 3 ponoči in izsiljuje, da ga odpeljemo na sprehod

Kot je ze Andi napisala ... naj bo ponoci v hisi!

Sicer pa ... popustili ste ... zgleda ze velikokrat ... tako da je pot nazaj sedaj tezja ... ampak z doslednostjo se vse resi ... ignoriranje je najboljsa sola!

Citat
3. Zavedamo se, da pes ne sme biti cel dan v pesjaku in ga tudi večkrat pripeljemo v kuhinjo, da bi babici delal družbo, vendar pa pes po 15 minutah začne "težiti" skače po kuhinji se vzpenja po babici, krade kuhinjske krpe in se začne postavljati pred vrata tudi, če je bil pred kratkim na sprehodu.

Ne zavedate se, da pes ne potrebuje samo sprehoda, vendar ukvarjanje z njim ... tudi na sprehodu ... igranje, poslusnost, ...

Citat
4. tudi s prehrano imamo težave, glede na to, da raste se nam zdi, da malo je. Kakšen dan ga ne moremo nahraniti potem pa 2 do 3 dnih nič ne je, tudi če mu skuhamo najljubšo jed.

Pes naj ima konstantno "dozo" hrane ... ce ne poje, mu umaknite, naslednji obrok naj bo spet enak!

Tudi jaz vam svetujem pasjo solo!
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #22 : torek, 21.09.2004 : 12:28:09 »

Jasno, da vas ponoči meče pokonci, ker točno ve, da boste pritekli in bo dosegel svoje.

Nasvet: vrata na hiško in naj bo ponoči zaprt v hiški. Na tak način sem jaz uredila takšno nočno kruljenje in zbujanje vseh v radiusu 500 m, ki je ponavadi trajalo kar celo noč.
Preden sem šla spat, okoli 23 ure, sem psa zaprla in tako je bilo do 6.30 ure zjutraj, ko sva šla na jutranji sprehod.
Seveda pa je pri tem zelo pomemnbo, da je hiška prostorna in se pes lahko notri mirno dvigne, pretegne, obrne - v glavnem mora biti prostorna.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #23 : nedelja, 08.05.2011 : 19:41:45 »

Sicer stara tema ampak vseeno. Tudi Dix, ki je mešanec z zlatim prinašalcem, star je 5 let in živi pri babici zunaj (vsak dan smo tam) in je bil včasih tudi precej nevzgojen. Uhajal je, skakal, vlekel na povodcu, večkrat zarenčal... Zdaj se malo bolj ukvarjam z njim in je pri meni vedno na povodcu, ko povleče mora iti vedno okoli mene in potem lahko spet steče da se malo umiri, če pa vlečenje nadaljuje pa naredim isto, le da psa na mesto da bi stekel ustavim na malo krajši dolžni flexyja in potem skoraj vedno preneha. Renčanje se je pri meni nehalo, odkar me ima za vodjo. Enako se je s tem ublažilo skakanje, ko pa je skočil sem rekla ne in ga povlekla dol, če pa se je šele pripravljal na skok pa sem ga zamotila s sedi. Grem vedno prva skozi vrata oz. ozke prehode, da kaj dobi mora vedno kaj narediti, na daljši povodec ga spustim šele ko je na poleg priden in ne vleče (če vleče se zavrtim in on mora seveda z mano in se potem umiri)... Veliko tudi vadiva trike in ukaze ter je postal zelo poslušen. V šolo dokler ne živim tam pa ga na žalost ne morem peljati. Samcev pa še vedno ne mara preveč vendar bom poskusila to odpraviti.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Nevzgojen pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines