mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 14:24:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: kužni kašelj?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: kužni kašelj?  (Prebrano 35296 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 06.03.2008 : 23:14:16 »

Jaz sem vedela samo po tem, ker je imel pes od fantovih postavljeno to diagnozo in mi je bilo logično. Dobil je neke tablete, mislim da antibiotik in je bilo hitro bolje. Notri mi ni kašljal le zunaj ali ob naporih. Pes od fantovih je bil bistveno slabši, ker so pozno obiskali veta in tako tudi pozno začeli z zdravili.

Je pa poteklo tako kot pri ljudeh manj kot teden dni od okužbe do prvih simptomov.

Si bila pozorna ali je kakšen pes takrat kašljal v ambulanti?
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #16 : četrtek, 06.03.2008 : 23:18:23 »


Si bila pozorna ali je kakšen pes takrat kašljal v ambulanti?

To ravno nisem opazila.

Bom videla, če bo jutri nadaljeval s tem hrkanjem/davljenjem. Saj pravim, izgleda, kot da bi se mu kaj zataknilo, samo se mu ni, ker je jedel normalno, pa spal je, pa igral se je potem ... vse ok, samo potem ga nekaj nadraži in začne s tem. Aja, ta prvič, ko je začel zunaj s tem, je bruhnil malenkost rumenega, kot žolč. Sad Sem brala, da je to pogosto v prvih treh dneh kužnega kašlja.

Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #17 : četrtek, 06.03.2008 : 23:19:58 »

Držim pesti, da izgine samo od sebe Wink če ne, pa vsekakor po eno kuro tablet, da ne bo tako zelo hudo Sad
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #18 : četrtek, 06.03.2008 : 23:23:16 »

Ma saj, fora je, da ni tako hudo. Tudi, ko sva bila prejle zunaj je bil živahen, pa ni nič kašljal. Bomo videli, če jutri samo še enkrat samkrat zahrka, kličem veterinarja Wink
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #19 : petek, 07.03.2008 : 07:45:41 »

Mel, naša psa sta prinesla kužni kašelj iz Cacib Maribor 2006.Začelo pa se je z kašljanjem,približno takim,kot takrat ko se psu nekaj zatakne v grlu.Ker se je to stopnjevalo,temperature pa vseeno ni bilo,sem se odločila in dala psico na antibiotik in Panatus sirup.Pri njej smo to stvar hitro sanirali.Hujše je bilo pri samcu.Tudi on je bil nčez nekaj dni na antibiotiku,Panatusu,Fluimukanu,pa ni nič pomagalo.Na koncu je že dobesedno rigal kot osel.Tudi vode ni mogel več piti.Rešila ga je edino injekcija opiata za konje.V tako hudih primerih kot je bil pri njemu se lahko aplicira s/c 0,003 mg/kg t.t. Turbogesic-a.To je narkotic za konje in pa tudi pse.Sicer je naslednjega pol dneva prespal,vendar pa se kašelj ni več pojavljal v takih groznih intervalih.Terapijo pa sva nadaljevala z Panatusom.
Pri kužnemu kašlju jim itak kaj drugega ne moreš dati.
LP Tjaša
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #20 : petek, 07.03.2008 : 09:14:34 »

Ojojoj lunca, to je bil pa res revček  Sad

Pri Oriju je bilo včeraj tako, kot si ti opisala, sem mislila, da se mu je kakšna dlaka zataknila ali kaj podobnega. No, noč je bila povsem mirna, moj zaspanec je spal kot ubit, zjutraj se ni nič ponovilo, tudi na poti k babici (ki pazi nanj, ko sem jaz v službi), je bilo vse ok, je bil vesel, tako, da upam, da se ne ponovi. Sicer sem brala, da se da Panatus le takrat, ko je kašelj precej moteč za psa ...
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #21 : petek, 07.03.2008 : 11:30:50 »

Pri čisto začetni fazi, to je, takoj po stiku z bolnim psom, pomaga tudi med. Sosedov pes je enkrat imel kužni kašelj in njegovi lastniki so vestno preprečevali vse stike z drugimi psi, enkrat pa se je izmuznil in pritekel pozdravit svojo prijateljico (našo princeso). Stik je bil zelo kratek, ker smo ju takoj ločili, vendar pa se je kašelj pojavil. Zdravili smo dva ali tri dni s po tremi žličkami medu dnevno in bili uspešni. Isti recept so potem kakšno leto kasneje uporabili še znanci - tudi uspešno.

Vendar pa ne spregledati dejstva, da je obakrat šlo za takojšnjo reakcijo in vedeli smo, kaj je vzrok kašlja.

Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #22 : torek, 25.03.2008 : 11:09:41 »

Živjo!

Tudi moj kuža ima diagnozo kužnega kašlja. Razmišljam o nakupu PROSPAN-a - sirup proti kašlju za otroke. Ima že kdo kakšne izkušnje z njim? Včeraj sva zaključila z antibiotiki, ampak kuža še vedno kašlja  Cry

Lp, rasta
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #23 : torek, 25.03.2008 : 11:38:25 »

Rasta, mislim, da moraš nujno nazaj k veterinarju (kar boš verjetno itak naredila) in skupaj z njim resno zastaviti zdravljenje Tosha. Če bi se veterinar slučajno odzval v slogu, malo počakajmo itd. takoj k drugemu, boljšemu. Če bo mali staknil pljučnico, bo hudo.

Vsekakor pa vama želim veliko sreče.
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #24 : torek, 25.03.2008 : 11:46:55 »

Hvala Kalsang! Takoj ko danes odpre ordinacijo, pokličem in verjetno bova že danes na vrsti. Upam, da bo tokrat malo resneje vzel zadevo v roke... Sporočim, kako bo šlo!

Lp, rasta
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #25 : sobota, 10.05.2008 : 18:20:40 »

Živjo!

Najin update.. Sva že popolnoma prenehala kašljat, mislim, da mu je morski zrak dobro del Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.05.2008 : 19:36:24 »

Rastalove, šele zdaj sem videla tvoj post.

Super, da je mali spet zdrav!

Logiran
nastka
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #27 : nedelja, 03.05.2009 : 14:39:31 »

Prosim vse, ki bi mi lahko pomagali pri težavi z mojo psičko: Undecided

Torej: Naša majhna mešanka ( starost cca 4 leta, teža 10kg), je zbolela konec februraja, sprva je samo večkrat kihala, pozneje se je pojavil še izcedek iz nosu (to je bilo skupaj v enem tednu) zato sem jo peljala k veterinarju, kjer so ji izmerili temperaturo, imela je povišano, dobila je 6 inekcij, (kupila pa sem ji tudi C vitamin ) in naslednji dan še šest. Veterinar je rekel, da se je najverjetneje prehladila, kar bi bilo možno glede na to, da je psička sicer v hiši (sicer je nikoli ne silimo, da bi bila pozimi zunaj, na sprehod gremo, ko je najbolj topel del dneva in do zdaj v 4 letih nismo imeli nikoli težav s prehladi, hranimo jo s Hillsom ali Nutrience briketi, ali ji skuhamo govedino, piščanec, ribe).
Stanje se je nato za nekaj časa popravilo, vmes je imela še cepljenje proti steklini, so ji izmerli temperaturo, ker smo jih opozorili, da je bila psička prej bolna in je bila normalna.
Potem pa je v začetku aprila zopet začela kihati, pojavil se je tudi gost izcedek iz nosu (smrkelj) in tudi suh kašelj, sama sem potem na forumih simptome povezala s kužnim kašljem (priznam, da nisem vedela za to bolezen in da je možno preventivno cepljenje, redno obiskujemo veterinarja in bi jo zagotovo dala cepit, če bi vedela sram). Ker je imela povišano temperaturo sem jo zopet odpeljala k veterinarju, 2 dni smo jo vozili na inekcije na 12 ur ( dobila je po 3), tretji dan je dobila pa tabletke, antibiotike, ki jih zdaj jemljeva že teden dni, kupila sem ji tudi sirup za odpornost, ki ga je predpisal, hrano smo poleg Hillsa obogatili še z ribami, brokolijem, skuto, korenček, jabolka, govedina, v vodo ji dajem Cvitamin v kapljicah, ampak stanje se ni izboljšalo. Psičke tudi nismo vodili na sprehode, samo na potrebo in ob res sončnem toplem vremenu je bila na balkonu na odeji. Psička je sicer normalno živahna, igriva.

Psičko nameravam zopet peljati k veterinarju, ampak zanima me ali naj zahtevam, da ji naredijo preiskavo krvi, slikanje pljuč, slikanje glave, lahko bi bil tudi kak tujek... itd?Huh Nočem, da bo spet dobila samo inekcije in čao. Skrbi me ker se to vleče že 2 meseca in se bojim, da bo psički pustilo posledice na pljučih in srčku, ko kašlja se namreč zelo napenja tudi belo peno kdaj izbruha. Skrbi me tudi, da bi se vse skupaj razvilo v kakšno pljučnico ali hujšo infekcijo. Undecided


Najlepša hvala za Vaše odgovore
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #28 : nedelja, 03.05.2009 : 14:44:55 »

Pametno bi bilo zahtevati temeljite preiskave. Me čudi, da jih veterinar ni opravil že prej. Na tvojem mestu pa bi tudi zamenjala veterinarja.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #29 : torek, 04.08.2009 : 18:32:35 »

Jaz imam tudi eno vprašanje - moj samojed par dni zjutraj malo zakašlja, včasih pa tudi spušča neke čudne glasove ki jih ne znam opisati, ampak meni se sliši kot da bi vlekel zrak skozi zamašen nos, potem kihne in je v redu. Drugače je živahen, tudi je normalno.. Ne vem ali so to lahko znaki kužnega kašlja, ali prehlada..?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: kužni kašelj?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines