mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 22:34:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Aljaški malamut - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Aljaški malamut - čvek  (Prebrano 321288 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #15 : četrtek, 27.02.2003 : 15:30:56 »

Pozdravljeni
Naj vama najprej povem,da psi niso ljubosumni,ampak hočejo biti prvi v vašem krdelu.Zaradi tega ,ne dovolijo da bi vi božali drugega psa,saj so oni prvi.Pazit pa je treba,da ne nadvladajo tudi vas,npr (renčanje proti vam,ko obožate drugega).          Glede novega člana (dojenčka), v vašem krdelu,bo treba malce popazit,da se nebo pes počuti zavrženega. AM poznam zelo dobro,zato vam odsvetujem,da ga puščate samega z dojenčkom.              
                                pozdrav ARTI
                                   
Logiran

mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #16 : petek, 28.02.2003 : 08:41:34 »

Glede prihajajočega dojenčka morda:
Ker bo le ta močno spremenil stanje v vašen domu, vaš kuža pa očitno res želi biti vaš prvi, potem pa kar naenkrat to ne bo več, mislim, da ga morate na to navajati že sedaj. Zamislite si, kako bo vaš dan potekal, ko bo dojenček v hiši, in živite tako že sedaj. Morda je dobro, če se s psom ukvarjate malo manj oziroma ob takem času, kot se boste lahko tudi potem. Morda ni slabo, če se navadi ostati na prostou dalj časa na vašo zahtevo (seveda sledi izčrpna pohvala in po možnosti igranje).

Vsekakor pa čimmanj stvari spreminjajte z samim prihodom dojenčka, da ne be pes tega povezal in bo res jezen na dojenčka.

Nekoč sem na sprehodu srečala mlado mamico z vozičkom. Rekla je, da imajo oni doma zlatega prinašalca. Ko sem jo vprašala, kako to, da ga nima s seboj na sprehodu je rekla, da je tako ljubosumen na otroka, da ga ne upa imet zraven. Ko sem spraševala o tem kje živi pa je rekla - "prej je živel not, ko smo pa dobili otroka smo ga pa preselili v pesjak"  Angry Angry  In potem se čudi, da je pes ljubosumen na otroka.  Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #17 : petek, 28.02.2003 : 12:13:47 »

Hvala vsem za nasvete...

Thor ne skace name, ce bozam kakega drugega psa, samo obnasa se drugace in skace okrog, predvsem okrog drugega psa... Mislim, da mu ne bi sicer nic naredil, samo... kaj pa vemo... Pa z gobckom hoce recimo mojo roko odmaknit:) Nic ne grize... Malo zavija - ne laja, kot bi jokal... ces... mene daj:)))) Pa ga itak crkljamo, kar dosti se mi zdi, ker nekaj casa tega sploh ni maral. Tudi ni maral dotikov, zdaj pa ga ze dlje casa navajava, da prenasa dotike... ker recimo ni pustil pogledat tacke ko si jo je obdrsal ipd...

Zivi pa itak v pesjaku, ves cas. V hiso ne sme. V stanovanje gre samo pri meni doma, in je OK, samo ker ni navajen, mu je vroce in se preklada sem in tja. Pa nagaja Eroski, macku in hoce krasti hrano. Vsakemu je za petami, ce se premaknemo, da bi kaj dobil:=)

Upam, da se bo nekako pomiril in da ga bomo ustrezno privadili tudi dojencku ko pride...

Pozdrav,

Tanja
Logiran
Dobbin
gost
« Odgovor #18 : petek, 28.02.2003 : 21:10:39 »

Ker sem nova na tej strani - najprej en lep pozdrav vsem lastnikom in ljubiteljem Aljaskega malamuta. Tudi pri nas ga imamo - star je 2 leti. Nimam besed zanj - ni ga za prehvaliti - priden, ubogljiv, vcasih navihan - skratka popoln. Hranimo ga pazljivo, da ne bo kot kak sumo borec, sprehodov ima veliko, prijateljev tudi. Skratka mislim, da uziva v nasi druzbi. Zaveda se kdo je lastnik in kdo ima glavno besedo - ko pa lastnika ni doma pa malo preizkusa stanje z izsiljevanjem - vcasih uspesno, vcasih ne.

Zaenkrat lep pozdrav vsem !
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : nedelja, 30.03.2003 : 20:20:09 »

Za enega vem, da je postal najlepsi pes razstave. Najlepsi je bil ze vceraj, danes pa je premagal se whipeta, ki je bil najlepsi danes.

Tule je slikica, kako je junaku ime in kaksne rezultate so dosegli ostali, pa bo povedal kateri od razstavljalcev.

Logiran

Zala
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 41


« Odgovor #20 : petek, 11.04.2003 : 18:25:19 »

Majo malamuti včasih tut eno učko plavo drugo pa rjavo! Ker so to tut polarni kužki tko kot huskyji ki majo očke včash tko obarvane!!?? Huh
Logiran
furby
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 25


« Odgovor #21 : nedelja, 13.04.2003 : 12:29:22 »

Ne Aljaški malamuti imajo obe očesi enake barve. Mandljneve barve. Druge barve oči pomenijo napako psa.
Lp
Logiran
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #22 : četrtek, 01.05.2003 : 00:07:01 »

Pozdravljeni.
Ja tale kuža na sliki je BIS BISS CH.Active del Biagio.Moram reči,da je res AS.Ima kar nekaj šampjonatov,in tudi dvakrat
evropski in dvakrat svetovni prvak.Ljubitelji malamutov si lahko ogledate psarno iz katere izhaja na- alaskanmalamute.it-
V tej psarni je okoli 50 malamutov,letno pa se skoti okoli 200
mladičkov.Jaz sem paril z enim njegovih psov-Crusader del Biagio in sedaj je moja psička BoogieWoogie srečna mamica devetih, teden dni starih kepic.

                                    pa pa ARTI
Logiran

jetty
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #23 : četrtek, 15.04.2004 : 07:08:06 »

Tudi jaz imam aljaškega malamuta, starega devet mesecev. Vozim ga v pasjo šolo. Tu pa nastaja en problem. Če hoče pes narediti izpit, mora približno deset minut držati prostor, privezan na dvometerski povodec. Moj kuža je bil do sedaj na povodcu le na sprehodih (po cesti), nikoli pa še ni bil privezan na kakšno fiksno zadevo. Ko je sedaj potrebno to storiti v šoli, se mu zmeša takoj, ko vidi, da grem stran od njega. Začne se puliti, meče se sem ter tja, da me je strah, da se bo še polomil ali celo zadavil. Zato sem ga še vedno odvezala, čeprav mi vsi pravijo, naj ga pustim, da se bo že privadil. Jaz pa tega ne morem storiti, ker se mi preveč smili. Kako naj ga navadim biti privezan brez mučenja (le toliko, da bo naredil izpit, ker sem drugače zelo proti takim postopkom)?
Logiran
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #24 : sreda, 21.04.2004 : 22:11:27 »

Pozdravljena.
Da je pes miren , ko je  na povdcu , je v urbanem okolju zelo priporočljivo , kot tudi privezan pred trgovino , ko gresta skupaj po nakupih . Ker ni bil do devetega meseca starosti še nikoli privezan , imate sedaj malce težje delo , kot če bi ga prvič pripeli pri dveh . To pa vsekakor ne pomeni , da se ga sedaj ne da naučiti , le malce več truda in časa bo potrebno. Priporočam ti , da ga pričneš učiti doma , pri čemer se oddaljiš le za korak , in se takoj vrneš k njemu , ter ga pohvališ in nagradiš . Ko ti bo uspelo za en korak , se oddaljiš za dva in tako postopoma  naprej . Ne povečuj oddaljenosti prehitro , ampak imej potrpljenje . . Pomagaš si lahko z roko , (stop) ,ko se oddaljuješ jo imaš stegnjeno z odprto dlanjo obrnjeno proti njemu ,  pes bo lažje razumel kaj hočeš od njega ,uspeh je sto procenten.   pozdrav Arti
 
Logiran

jetty
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #25 : torek, 27.04.2004 : 10:03:48 »

Tako bom tudi poskusila. Ta teden imam dopust in ga nameravam izkoristiti prav z kužom. Hvala za nasvet. Kakšen bo uspeh, bom poročala čez teden dni.

Lepo pozdravljeni!
Logiran
jetty
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #26 : nedelja, 02.05.2004 : 16:53:53 »

Cel teden sem se trudila s tem, da bi se pes naučil biti privezan. Dokler sem bila poleg njega, ni bilo težav. Enkrat pa sem se odločila in ga zapustila. On seveda ni vedel, da tam ne bo ostal večno in se je začel poganjati sem ter tja. Enkrat pa se je umiril in začel opazovati vrvico. Mož ga je od daleč gledal, kaj počne. Val je cuknik povodec enkrat v eno smer, potem še v drugo, kar nalepem pa se je zakadil in povodec je počil. Pes je presrečen pritekel okoli hiše, kjer sem bila jaz in mi ponosno pokazal, kaj mu je uspelo narediti. Kljub narejeni škodi nisem mogla biti jezna nanj.
Pri drugem povodcu je pri naslednjem preizkusu uničil karabin.
Z učenjem kljub temu ne bom odnehala, bojim pa se, da bo na koncu zmagovalec on. Brez kontrole ne verjamem, da ga bom kdaj upala pustiti samega privezanega, sedaj ko vem, kaj je sposoben narediti. Saj res, za informacijo, povodca sta bila nova, in ne že kaj poškodovana, Val pa  na vso srečo ni bil nič poškodovan.

Lepo pozdravljeni!
Logiran
bolhica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 56


« Odgovor #27 : sreda, 23.06.2004 : 15:15:04 »

Trgovka v eni trgovini "dogy shop" mi je povedala da bi naj bili aljaški malamuti podvrženi temu, da nekateri pač iz nikakršnega razloga oslepijo..  Shocked  Shocked Je to res  ??

Povedala mi je celo zgodbo kako je njen kolega imel tega psa in kar naenkrat oslepel.. seveda ga je odpeljal k veterinarju pa mu je rekel, da je pri tej pasmi to skoraj "normalno" - naj bi se težko navadili na naše podnebje.. hmmm  Shocked

Je še kdo drug slišal kaj takega ?  Shocked
Logiran
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #28 : sreda, 23.06.2004 : 21:52:47 »


Jetty- Jaz vem, da bi vsi najraje naučili svojega psa v petih minutah čim več, a to ne gre tako.
Te vaje se v enem tednu ne da. V enem tednu, bi se lahko oddaljila le par korakov in ne več.
Ko je pet korakov sto procentnih, še pet in tako naprej. Kako pa narediš v šoli,vajo prostor v gibanju?Ali so problemi le na odlaganju?

Bolhica-Kaj naj ti rečem drugega, kot da tista teta v dogy shopu tvezi neumnosti !!!!!!
Jaz osebno, ti lahko trdim, da to ni res. Jaz vzrejam Malamute že nekaj let, poznam vse slovenske in nekaj Italijanskih rejcev,med katerimi je tudi Biagio, ki vzredi okoli 200 mladičev letno, med katerimi ni slepih. Slepota se lahko pojavi pri Malamutih ,kot pri vseh ostalih pasmah, je pa sigurno, da Malamuti niso podvrženi temu. Če te zanimajo Malamuti, si lahko ogledaš psarno Del Biagio na- alaskanmalamute.it  -  Tistemu njenemu kolegu, pa sigurno ni oslepel zaradi podnebja !!!
       papa Arti
Logiran

bolhica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 56


« Odgovor #29 : petek, 25.06.2004 : 15:26:35 »

Bolhica-Kaj naj ti rečem drugega, kot da tista teta v dogy shopu tvezi neumnosti !!!!!!
Jaz osebno, ti lahko trdim, da to ni res. Jaz vzrejam Malamute že nekaj let, poznam vse slovenske in nekaj Italijanskih rejcev,med katerimi je tudi Biagio, ki vzredi okoli 200 mladičev letno, med katerimi ni slepih. Slepota se lahko pojavi pri Malamutih ,kot pri vseh ostalih pasmah, je pa sigurno, da Malamuti niso podvrženi temu. Če te zanimajo Malamuti, si lahko ogledaš psarno Del Biagio na- alaskanmalamute.it  -  Tistemu njenemu kolegu, pa sigurno ni oslepel zaradi podnebja !!!
       papa Arti


hehh ..  Roll Eyes sem si oddahnila  Cheesy pa hvala za odgovor.. teta nima pojmaaa  Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Aljaški malamut - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines