mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:24:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno izločanje kisline
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prekomerno izločanje kisline  (Prebrano 19989 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« : ponedeljek, 07.04.2008 : 20:50:30 »

Pozdravljeni!

Diagnoza, ki je bila postavljena za mojega kužka - prekomerno izločanje kisline, kar povzroča bruhanje. Ker ne bruha obrokov oziroma po obroku je veterinar povedal, da ni vnetje želodca ampak, da ima samo težave s kislino. Seveda je pregledal tudi kri. Rezultati so bili enkratni. Pri prehrani sva že na stogi dieti. Riž, piščanec, puran. Veterinar mi je dejal, da so priporočljive tablete ranital. Glede zdravljnja ni bil nič kaj konkreten. Rekel mi je na malo eksperimentiram in mu dajem nekaj dni tablete in opazujem odziv, oziroma pogostost bruhanja. Nekako se ne morem zadovoljiti s tem napotkom. Zanima me ali ima kdo podobne težave in kako se lotiti zdravljenja, oziroma kako naj ublažim kislino. Zelo bi bila hvaležna za kakršen koli napotek ali izkušnjo. Z Rokijem vam bova hvaležna!  Aja, kuža je star 13 let  Smiley

Irina
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #1 : torek, 08.04.2008 : 10:33:56 »

Kako pogosto pa bruha? Kaj pa je do zdaj jedel? Naš je včasih zjutraj bruhal samo slino. Če je bruhal več kot enkrat, sem mu dala ranital, pa je bilo v redu. Je pa zdaj že dolgo mir, mogoče tudi, ker smo zamenjali hrano.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #2 : torek, 08.04.2008 : 12:10:35 »

Naš ima tudi občasno preveliko kisline, ko se sosedje spozabijo in mu vržejo na dvorišče kos kuhane govedine. Pri mojem zelo pomaga, da je večkrat na dan, da ima večino časa v želodcu hrano in takrat dobiva male količine ranitala, dokler ni boljše. To pa najhitreje ugotovim po riganju. Ko v dnevu večkrat rigne, vem da je spet napad kisline in potem dobiva nekaj dni ranitala...za 22 kg nekje 1/4.  Wink
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #3 : torek, 08.04.2008 : 21:11:44 »

Bruha čisto različno. En vzorec je ta, da bruha enkrat tedensko. Potem se mu verjetno malo več nabere in tudi po 2x na teden.
Do zdaj pa je jedel kuhano hrano. Vmes pa sem mešala brikete ali pa konzervo. Občasno. Hilsovo hrano sploh ne prenaša. Sem pa poskusila zdaj z Eukanubo za seniorje-dietno pa mu ležijo. Tako da bo dobil tudi kaj briketov poleg kuhane. Malo je shujšal pa moram vsekakor vključit brikete. Sej me ne preseneča glede na to da je na jedilniku riž in piščanec. Seveda so mi priporočili naj ima nekaj časa strogo dieto s tem.
Na koliko časa pa naj bi bilo še sprejemljivo da bi bruhal?? Živinozdravnik je rekel da tam nekje na 10 dni je še sprejemljivo. Ampak kaj naj, če se včasih zgodi da že po 3 dneh. Zdaj sem mu zopet začela dajat ranital. Mu jih bom dajala 5 dni pa bom pol videla kdaj bo po zadnji tabletki bruhal. Ampak vseeno bi rada slišala še kaj konkretnega od nekoga, ki se malo bolj spozna na te reči  Sad
Sem pa razmišljala da bi poskusila porazdeliti hrano čez cel dan.
Bomo poskusili vse samo da se bo umiril želodček. Drugače je pa pravi penzionist v še kar dobri kondiciji Smiley Wink
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #4 : sreda, 09.04.2008 : 09:45:32 »

Ko je bil moj na rižu in piščancu (nekaj mesecev skupaj), je bil takoooo lačen in suh, da se mi tvoj kar smili. Pri nas se je dogajalo vsaj enkrat na teden, ampak sem mu takrat, ko je bruhal, dala dozo ranitala, potem pa nič več - je bilo čisto dovolj. Malo še počakaj, če ne bo nič boljše, pa pojdi po drugo mnenje. 
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #5 : sreda, 09.04.2008 : 18:00:27 »

Mene pa zanima moonbeam, če so vašega psa rentgensko slikali. Torej od požiralnika do želodca? Jaz imam rotweilerko, staro 11 let, najprej je začela bruhati občasno, potem čedalje več. Tudi pri nas so sprva mislili, da je kislina. Potem se je na rentgenu pokazalo, da ima močno razširjen požiralnik (megaezofagus). Precej zoprna zadeva, ker se hrana nekako ne spravi v želodec, majhne kooličine lahko zastajajo nekje na pol poti, potem psa to zdraži in vsebino zbruha, posledično mogoče tudi vsebino želodca. Tam je priostno veliko sline, ker jih ponavadi peče tudi zgaga. Tudi meni so zanjo priporočali ranital, venter in še nekaj in seveda hranjenje pod kotov najmanj 45 stopinj (gravitacija).
Ker je baje pri starejših psih in večjih pasmah to zelo pogosto, sem povedala svoj primer. Upam, da gre pri vašem psu resnično samo za preveliko izločanje kisline.

lp,monika
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #6 : sreda, 09.04.2008 : 19:03:27 »

Tudi moja 13 letna Kaja občasno bruha zaradi kisline. Bili sva pri veterinarju. Dobila je ranital. Že dva meseca je hillsove konzerve i/d, ki jih obožuje. Veterinarka mi je rekla, da če bo pogosteje bruhala in bom videla, da se slabo počuti naj ji dam ranital. Vendar se Kaja dobro počuti, tudi ko zbruhne, je takoj vse ok - razigrana, vesela in že fehta za priboljške. Smo psa omejili priboljške - dam ji le kak keks in malo palčke.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #7 : četrtek, 10.04.2008 : 08:44:34 »

Nismo bili na slikanju. Veterinar mu je vzel samo kri in rekel da so rezultati odlični in da gre skoraj 100% za kislino. Glede na to da se počuti odlično in kot pravite , moj tudi ko izbruha slino normalno dela naprej. Pri Rokiju gre izključno za bruhanje sline in ne hrane.
Koliko časa bi pa po vešem mnenju dajala ranital, da bi bil učinek. Kar se pa veterinarja tiče... Ko sva bila na pregledu in mu je želel vzeti kri je bil jok in stok. Sem mislila da ga bo kar pobralo  Sad  Ne mara preveč veterinarjev že od prej ko je imel težave z ušesi. Tako zelo bi rada da tale ranital pomaga ampak če ne bo šlo drugače bom res šla po drugo mnenje. Mogoče res v Topolšico.
Pravite da ko ste dajali psu ranital da je bruhanje v celoti izginilo ali pa ste potem občasno dajali vseeno ranital???
Hvala za aša mnenja! Kakršna koli izkušnja pomaga. Še vedno pa upam da je res samo kislina...

Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #8 : četrtek, 10.04.2008 : 08:53:15 »

Aja še eno vprašanja?  Pozna mogoče kdo kakšnega veterinarja, ki mu ni problem odpisat na mail  Roll Eyes  Verjetno so vsi preveč zaposleni ampak vseeno, če kdo pozna koga bi prosila za njegov mail  Smiley če ni skrivnost.
Ok zdaj pa na sprehod...
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #9 : četrtek, 10.04.2008 : 19:23:42 »

Kaja je v januarju dobila ranital za 7 dni, v februarju pa še za 14 dni. Veterinarka mi je rekla, da je potrebno jemati ranital 14 dni, da se pokaže učinek. Potrebno se je tudi striktno držati diete, ker drugače ne bo učinka.

Upam, da bo tvoj kuža ok
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #10 : četrtek, 10.04.2008 : 21:25:29 »

No pa smo prišli do neke konkretne informacije. sej ne vem no. Tile naši veterinarji... sej se trudijo ampak moram reč da sem zelo razočarana. Mislim da bo najin naslednji obisk, če bo potreben, v Topolšici. Nihče ti ne pove nič konkretnega. Tko sem jezna včasih da  Angry
Pa se mi zdi da tole ni neka ekstremno neznana bolezen, da nebi imeli izkušnje. Tole z ranitalom. Jutri bom poklicala v Topolšico. Upam da dobim nekoga, ki se spozna na zdravljenje.
hvala pudelj! Več sem izvedela od tebe kot od veterinarja. In na njegove besede naj eksperimentiram...  Lips Sealed
Bomo videli kako bo.  Huh
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #11 : četrtek, 10.04.2008 : 22:13:36 »

Obrni se na Tozonovo na KKZMŽ v Ljubljani.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #12 : petek, 11.04.2008 : 09:37:46 »

Ok smo naročeni v ponedeljek pri Matkotu v Topolšici. Mormo it po drugo mnenje, ker drugače ne bom mogla mirno spat.  sram  Tokrat upam da dobim kaj konkretnega. Bom poročala kaj mi bojo povedal na pregledu. ...
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #13 : petek, 11.04.2008 : 11:30:10 »

Živjo,vidim,da ima tvoj kuža podobne probleme kot naš.Pri našemu je preveliko izločanje kisline posledica zasuka želodca.Pri nas to rešujemo z občasnimi obroki probiotičnega jogurta in kosmičev(ječmenovih in ovsenih).Kadar je fino hudo pa občasno kakšna tableta Ranitala.
Se pa od začetka aprila pri nas dobi nov preparat proti bruhanju.Imenuje se Cerenia in spada med antiemetike.Kolikor sem na tekočem trenutno obstaja samo v obliki injekcij,koncem aprila pa naj bi se dobil tudi v obliki tablet.Daje se samo enkrat dnevno in deluje tako,da blokira centralne in periferne dražljaje.Je pa posebej prirejen za pse,kar Ranital ni.
LP Tjaša
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #14 : petek, 11.04.2008 : 19:03:30 »

Lunca, a ni zasuk želodca pogost pri velikih pasmah? Kakšnega kužka pa imaš? Kako pogosto pa bruha?
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno izločanje kisline
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines