mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 21:11:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Shih tzuji - nova generacija
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Shih tzuji - nova generacija  (Prebrano 7628 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #60 : sreda, 07.05.2008 : 00:10:04 »

Evo popota Smiley

Skratka, stvar se je malo zakomplicirala.
Nas je kar nekaj skupaj posiljalo test na Laboklin. Takrat se je naredil skupan racun pod okriljem kluba. Skotno je bil neverjeten. Ze najprej so ponudil popust, ko pa se je nabralo toliko vzorcev in pa dejstvo, da organizira klub, je vse skupaj prislo na osebo okoli 50€. Torej malo vec kot 100€ ceneje.
Zakaj se je zakompliciralo.
Kolikor sem seznanjen (lahko da so informacije pomanjkljive) je Laboklin imel tezave z Optigenom. Ne vem tocno kaj je bilo, ampak Laboklin ni vec kompetenten za opravljanje testov za PRA. Za ostale teste ne vem. Se vedno se lahko posilja preko njih, vendar vsi vzorci gredo na Optigen v Ameriko. Potem takem tudi skonto vec ne velja, ker Laboklin ni tisti, ki izda racun.
Ta informacija je stara 2-3 mesca. Ce je v tem casu prislo do sprememb ne vem.
Mislim, da so se dajali zaradi koncesije, ker bi Optigen verjetno rad ohranil svojo vlogo edinega ponudnika. Se spomnim, da sem bral na angleskih breeders forumih, da so tudi oni zeleli testirati na Laboklin, ampak jim testov preprosto ne bi priznali, ker imajo podpisano pogodbo z Optigenom.
Ampak to ne pomeni, da Laboklin testi niso korektni. Mislim, da gremo samo za konkurenco in uveljavljanje prevlade na trgu.
Kot je rekla Kalsang smo se nekaj casa pogovarjali o skupnem testiranj, vendar sem takrat od Laboklina dobil odgovor, da testirajo samo pasme, ki so na njihovi "listi". No, Shih Tzujev ni bilo, tako da se je pri tem koncalo.
Morda bi bilo dobro, da nekdo poslje mail na Labokli. So zelo prijazni in prav lepo razlozijo kako in kaj je treba. Bodo dali prave informacije.

Lep pozdrav, Marko
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #61 : sreda, 07.05.2008 : 07:13:43 »

Popo hvala za podrobne info.

LPK
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #62 : sreda, 07.05.2008 : 12:41:49 »

O, Popo! Smiley

Hvala, ker si nam osvežil spomin.

Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #63 : petek, 08.08.2008 : 14:31:55 »

Jaz imam pa spet eno vprašanje Smiley ga bom postavila kar v to temo, ki je samo za člane. U bistvu mi to vprašanje že nekaj časa ne da miru. Torej standard za šicuje pravi da imajo lahko med 4,5 in 8 kg. Meni se to zdi ogromna razlika (skoraj 100%) v kilaži in me zanima zakaj je tako velik razpon dovoljen oz. če je to pač nekaj normalnega? Npr. če bi to razmerje aplicirala na neko veliko pasmo bi to pomenilo da ima npr. pasma lahko med 50 in 100 kg.....Saj mi je jasno da malo in veliko pasmo ne moremo ravno primerjati, pa se mi vseeno zdi to zelo velika razlika. Posledica tega je pa da 'na cesti' vidimo tako male rodovniške pse da avtomatsko misliš da ni rodovniški, ali pa tako velike da spet ne veš kam pašejo.

Saj vem da jih najdem 'ta čudna' vprašanja ampak mogoče debata v to smer nebi škodila...pa še jaz bom za malo znanja bogatejša Wink
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #64 : petek, 08.08.2008 : 15:21:31 »

Lahko povem zakaj je taka razlika v tezi pri tipicnih shih tzujih (po standardu).

Shih tzu ima po standardu dobro razvit prsni kos, z sirokim in globokim prsnim delom, ki mora segati malo cez komolce. To pomeni, da je kubitura prsnega kosa velika, tam se skriva vecina teze psa, ki mu na prvi pogled ne bi prisodil kil, ki jih ima.
Zato je pri vsakem centimetru visine razlika v tezi precejsna. Teza dveh shih tzujev v tipu z razliko v visini npr 2 cm se lahko razlikuje tudi za par kg, ker niso samo noge tiste, ki so daljse ampak se mora premosorazmerno povecati tudi prsni kos.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #65 : četrtek, 21.08.2008 : 10:15:58 »

Tale link je priletel danes do mene po mailu. Rezultati razstave v Bournemouthu (Anglija) z obilo lepimi fotografijami. S klikom na oranžno izpisano ime psa v rezultati levo se vam odpirajo fotke. Med njimi so res lepi psi.

http://www.bakalophotography.co.uk/2008/Bournemouth/frame.htm
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #66 : četrtek, 21.08.2008 : 10:25:48 »

Pa če pobrskate malo po tej strani, najdete tudi druge rezultate, med drugim Crufts 2008 s komentarji sodnice in lepimi slikami. Priporočam tudi ogled videa nastopa BOB psice (pobrala BOB tudi v Bournemouthu):

http://www.bakalophotography.co.uk/2008/Crufts/FRAME.htm
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #67 : četrtek, 21.08.2008 : 10:29:04 »

Super fotkice Kalsang in luštna stran. Smiley
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #68 : četrtek, 21.08.2008 : 12:55:13 »

Luštne fotke Smiley in luštni nenforfulani psi  Cheesy
Kalsang daj me prosim razsvetli če je res kar nekaj rdečkotov med njim ali imajo samo tako intenzivno zlato barvo da jaz ne ločim kaj je zlato in kaj rdeče?
Mi je pa zanimivo da ni veliko črnih in črnobelih.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #69 : četrtek, 21.08.2008 : 13:18:49 »

Če misliš BOB psico v Bournemouthu - med predniki ima veliko ameriških rdečebelih psov, čeprav na njej ni prav nič ameriškega. To so linije Hashanah,angleške psarne, kjer so sistematično parili z ameriškimi psi in to z dobrimi rezultati. V teh linija je veliko rdečebele barve. Ampak po drugi strani, pa intenzivno oranžno barvo najdemo tudi med popolnoma angleškimi psi, med njimi je veliko zelo znamenitih, na primer iz Santosha psarne. Tudi naš dedek Čok (Santosha Chocolate Wizard) je intenzivno oranžno zlat, njegovi predniki pa zelo znameniti psi iz psarne Santosha, med njimi je kar nekaj oranžkov.

Zato ne morem reči, da je ta intenzivna rdečkasto oranžna barva izključno rezultat vkrižanja ameriških psov, temveč se oboje verjetno podpira.

Črnih nikjer ni veliko, saj so še vedno dokaj redki. Je pa zelo lepa psica Santosha Carte Noir, ki se trenutno zelo uspešno razstavlja v Angliji: http://www.theshihtzuclub.co.uk/db/showinfo.php?ID=9629&MODE=0
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #70 : četrtek, 21.08.2008 : 13:30:10 »

Pa še en uspešen črnuh:

http://www.theshihtzuclub.co.uk/db/showinfo.php?ID=10596

BIS na letošnjem Shih Tzu Club Open Show.

Zanimivost: oče je ameriški pes, mama pa potomka Santosha Midnight Caller, očeta Leoninega Diabla. Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #71 : četrtek, 21.08.2008 : 13:31:29 »

Pardon, tudi tole je črnuhica! Je namreč punca, ne fant.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #72 : četrtek, 21.08.2008 : 13:36:54 »

Uf lepotca črna Smiley
Hvala za razlago....drugače sem imela v mislih še nekaj drugih psov, sem namreč poklikala vse slikce in se mi je zdelo veliko intenzivnih barv, pa se mi zdi da jaz ne znam dobro ločiti ali je to res rdeča ali samo zelo intenzivna zlata. Je pa dejstvo, da so meni zelo zelo všeč intenzivne barve pri šicujih (čezdalje bol padam na tele rdečkote  Wink). Se strinjam da vse kaj drugega kot barva naredi dobrega psa, ampak ne morem pomagat jst padam na intenzivne barve...vse kar dosti vleče na belo, pa kremaste me ne pritegne.

Še eno vprašanje, nekje sem slišala (ali pa prebrala, sanjala vem da nisem) da šicu ne sem biti čokoladne barve oziroma da je nezaželjena? Ali je to res?

Pa še eno vprašanje (kar ne znam nehat Grin) a bi mogoče kalsang pa agnesana zorganizirale kakšno predavanje o šicujih, ker jaz mam tulk enih vprašanj.....sej mi lahko rečete de naj bom malo manj lena, pa si sam poiščem odgovore, sam probat ni greh  Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #73 : četrtek, 21.08.2008 : 13:45:00 »

Blede barve so moderne predvsem med ameriškimi psi - če se spomniš, kaj se razstavlja pri nas (Italijani, tudi nekateri Hrvati, pa Čehi). Angleški psi niso bledi, temveč so zelo intenzivnih barv.

Pri shih tzujih so dovoljene prav vse barve, tudi liver in modra. Čokoladna barva je povsem OK, je pa zelo redka. V bistvu je še nisem videla, brala sem o njen v angleških knjigah o shih tzujih. Baje je bila bolj razširjena med zgodnejšimi psi.

Uf, predavanje ... je res, da kar naprej visim tu gor, ampak ne vem, če sem sposobna kaj odpredavati. Za to bi bila veliko primernejša Agnesana, pa Darja. Mislim, da bi morali shih tzuji spet kmalu priti na vrsto kot tema spomladanskega posveta vzrediteljev in članov KTPS.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #74 : četrtek, 21.08.2008 : 13:55:07 »

Hvala....upam da bo kakšno predavanje  Smiley
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Shih tzuji - nova generacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines