mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 14:00:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Škotski terier - čvek
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Škotski terier - čvek  (Prebrano 26785 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« : sreda, 22.09.2004 : 07:34:09 »

Skotski terierji so mi zelo simpaticni kuzki, vendar jih je v Sloveniji zal zelo malo. Zanima me, ali ima kdo na forumu tega teriercka in kaksne so vase izkusnje z to pasmo.

In ne nazadnje, mi lahko pomagate z kaksnimi informacijami o lastnikih in vzrediteljih skotskih terierjev v Sloveniji in bliznji okolici (Hrvaska, Avstrija, Italija, pogojno BiH, Madzarska in Ceska).

PS: sprasujem za prijateljico, ki si zelo zeli najt primernega kuzka zase in svojo druzino.

LP, Miska
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #1 : sreda, 22.09.2004 : 08:58:18 »

Vzreditelj v Sloveniji je Darko Korošec - telefon 02/845 23 40.

Lp
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #2 : četrtek, 23.09.2004 : 15:33:10 »

Hvala za tako hiter odgovor Cheesy. Gospod Darko Korosec ima trenutno leglo, mladicki so stari natanko 8 tednov. Prijateljica se je za danes dogovorila za obisk in ogled legla in mame kuze.  Grin
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #3 : sobota, 25.09.2004 : 21:16:53 »

No, prijateljica je bila na ogledu in se je v kuziko takoj zaljubila. Sedaj ze kraljuje mala kepica pri njej doma. Grin Je pa tak lustkana, da verjet ne mores. Prava srcica mala. Wink
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #4 : ponedeljek, 29.11.2004 : 10:39:19 »

Hallo!

Sem kar malo razočarana, ker se že nekaj časa ni pisalo nič o škotskih terierjih, čeprav so to tako čudoviti kužki. Zanima me kako je kaj s kužkom tvoje prijateljice. Tudi sama sem lastnica prečudovite psičke Abi in moram povedati, da je ne bi nikoli zamenjala za nobeno drugo pasmo. Rada bi ponovno odprla pogovor o teh kužkih, če je kdo zainteresiran, naj piše.

Lep dan vam želim in vašim psičkom!

Katja Smiley
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #5 : ponedeljek, 29.11.2004 : 11:51:17 »

Oj, Abi!

Prijateljicina kuzika je sedaj stara okrog 4 mesece (malce vec) in je krasna predstavnica svoje pasme. Cheesy

Je pa ful faca, precej dominantna in neustrasna, na case pa celo malce lena.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #6 : ponedeljek, 29.11.2004 : 18:50:38 »

Vem, da je v Sloveniji se ena vzrediteljica Skotskih terierjev, pa se ne spomnim kako ji je ime Wink Bom pogledala Wink

Drugace pa mi je ta pasma zelo simpaticna in mi je osebno veliko bolj vsec od recimo Sealyham terierjev. Stevilo pasme narasca(vsaj po mojih opazanjih)in jih je tudi na razstavah vse vec.

Miska:bo tvoja prijateljica razstavljala psicko Huh

Lp,Pia
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #7 : ponedeljek, 29.11.2004 : 23:05:56 »

Mislim, da je ne bo razstavljala. Sicer se pa nikoli ne ve. Wink
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #8 : torek, 30.11.2004 : 08:02:19 »

Hi!

Ooooooo, kako lepo, da ste se oglasili! Cheesy A se tako majhno bitje je to miska. Moja Abika je stara pa že 9 mesecev in je res, dominantna, tudi crkljiva in obožuje otroke. Jaz sem jo kupila pri Danicki Herman in Kokošnje. In sem res zadovoljna s svojo kužiko. Mislim, da število škotkov res narašča. Dokler nisem kupila Abi, sploh nisem vedla da obstaja ta pasma. Sedaj pa jih vidim vedno več. Tudi na mojpes nisem opazila, da bi predstavili to pasmo. Ali pa sem spregledala!

LP, Katja
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #9 : sreda, 01.12.2004 : 10:52:36 »

Živjo!

Zanima me če je že kdo razstavljal pse in koliko časa je porabil na začetku, da ga je pripravil na tek ob sebi, na kazanje zobkov,itd., ker moja Abi nikakor noče pokazat zobkov. Undecided Mislim pa da bi lahko uspela z njo na razstavah, saj ni toliko škotkov, ki bi se razstavljali.

Lep dan vam želiva Katja in Abi!
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #10 : sreda, 01.12.2004 : 11:33:28 »

Abi, jaz sem svojega foksa ze od malega navajala na razstavno vrvico, hojo poleg in vse ostale vescine, ki jih moras obvladat za razstavo.

Drugace pa zacnem 8 tednov, ko ga prvic strimam in potem vsak teden samo popravljam frizuro. Do razstave mu tako zraste dobra trda zimasta dlaka, ravno prav dolga in gosta za razstavo.

Pa se to: za razstavo je pomembno tudi kako proporcionalen je tvoj kuza in kako ustreza standardom za pasmo. Tudi ce bo edini skotek na razstavi, vendar z pomanjkljivostmi, boste zal odsli domov praznih rok.
Logiran
dh
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3


« Odgovor #11 : četrtek, 13.01.2005 : 05:13:15 »

Tudi k nam se je priselil škotski terier, samček - Indie.
Imamo ga šele tri tedne, star pa je 4 mesece. Z veseljem, bi prebral kaj o vzgoji teh kužkov, pa ne najdem nič konkretnega. Dobrodošel je tudi vsak nasvet ali namig izkušenega lastnika škotskega teriera.

lp dh
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #12 : petek, 14.01.2005 : 08:36:43 »

Hi!

Kako sem vesela, ko vidim da nekdo piše v temo škotski terier!:D
Tukaj lahko vsaj sodelujem v pogovoru, kajti drugje niti nimam toliko izkušenj da bi lahko kaj svetovala. Sem ponosna lastnica tega kužka in  moram priznati, da do lanskega leta niti nisem vedela da ta pasma obstaja. Zvedela sem pa čisto po naklučju, saj sem se že odločila, da bom vzela višavskega terierja, potem mi je pa ena gospa povedala da ima škotke in da so dosti podobni višavcem, le da so črni. Ko sem jih šla iz "firbca" gledat, se jim nisem mogla upreti, takoj je bila ena pikica takoj moja. Zdaj vem, da ne vzamem nikogar drugega več kot škotka. Moje izkušnje s to bunkico so take, da je to zelo trmast pes in moraš imeti močno voljo, da ga ukrotiš. Midve sva hodile v malo šolo in vem, da je bila največji hudiček tam. Je zelo pameten kuža ampak če se odloči, da kaj ne bo naredila tega ne naredi in ga ne boš prepričal v nasprotno. Zelo rada bi podredila vse kužke, še sploh majše od sebe. Vem, da je to kuža s karakterjem, in bi se znal braniti v kakršnikoli situaciji (saj se že vidi po zobkih kakršne ima - ogromne za svojo velikost). Kakšnih večjih zdravstvenih težav zaenkrat še nisva imele (res pa je, da je stara šele 10 mesecev) in upam, da jih tudi ne bo imela.  Hmmm....aja, ko sem jo prvič pustila doma za 2h in sem prišla nazaj je prov zaspana   pršla do mene in ni nič uničila. Ampak moram priznati, da je za dalj kot tok časa nisem pustila same,  Wink Kaj te pa še kaj zanima, jaz ti lahko napišem samo iz lastnih izkušenj, ne morem ti pa strokovno svetovati, ker sem šele začetnik v teh stvareh.   Smiley Zelo rada se pogovarjam o teh kužkih ker so res super živalce. Ne bi je zamenjala za nobeno drugo pasmo.

p.s. Za kakšno knjigico o teh kužkih ne bi vedla, bi bila pa zelo vesela, če boš  izvedel za kakšen naslov da mi ga posreduješ. Hvala!

LP , Katja
Logiran
dh
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3


« Odgovor #13 : sobota, 15.01.2005 : 23:42:31 »

Katja hvala za odziv!
Škotsko trmo smo tudi mi že izkusili v polni meri. Imam tudi konkreto vprašanje na to temo. Indie je na sprehodih v glavnem na vrvici, ker živimo v kar gosto naseljenem okolju. Ko ga s povodcem omejim, v smislu, da jaz vodim njega in ne on mene, se vsede kot vkopan in se ne gane. Verjetno se muli, ker ni po njegovem. Če si imela podobno situacijo, me zanima na kakšen način si jo rešila.

lp dh
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #14 : ponedeljek, 17.01.2005 : 09:25:36 »

Hello!

Hi, hi hi.... Res včasih ne moreš verjeti, kako trmasti znajo biti ti psički. Včasih me tako razkuri, ko me noče čisto nič poslušati, da se začnem od vsega hudega kar smejati (kaj pa naj drugega).   Grin  dh, v šoli so mi rekli, da vsakič ko me poskuša vleči, ali pa ona mene na sprehod peljati, naj se ustavim in ko se ona umiri naj najdaljujem pot, in vsakič ko hoče vleči, se spet ustavim, in toliko moraš vztrajati, da opazijo, da se to ne splača. Ali pa ko hodiš, se kar naenkrat obrneš in gresta po tvoje (v tvojo smer, ne njegovo). Sicer jaz bolj prakticiram to, da ko hodiva jo zaustavim in ji zraven govorim počasi, počasi,...   včasih res upočasni, ampak večinoma me še kar vleče. Treba je biti vztrajen. Če pa ga hočeš imeti v pozornosti, je pa najbolje s kakšnim priboljškom. Najprej ga kličeš po imenu in vsakič ko te pogleda ga nagradiš. Tako te bo vsakič z veseljem pogledal ko ga boš poklical in ga s tem odvrnil od tega (vsaj za trenutek)da bi vlekel. Drugače je pa full zoprno da moramo imeti kužke na vrvici, ampak drugače ne gre, pri nas so pa zraven zelo prometne ceste. Zoprno, ampak kaj moremo.  Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, drugače ti pa priporočam, da se vpišeš v kakšno malo šolo, ker mislim, da ti bodo tam najbolje pomagali, pri tako trmastem kužatu kot je škotek.

p.s. si že zvedel za kakšno dobro knjigo?

LP, Katja in Abi
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Škotski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines