mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 15.06.2024 : 11:50:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: tumorcka na trebuscku  (Prebrano 17365 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #60 : petek, 09.09.2005 : 11:14:09 »

Res čudno tole , Ebranka. Krvne preizkave (sladkor?) so gotovo opravili, tu mislim na ne-celjenje rane, ampak močna antibiotična kura bi morala pomagati, zelo moraš paziti, da ne bo dosegla rane in jo z lizanjem znova okužila. Kaj so pokazale krvne preizkave? Morda je res kak tujek prišel v telo , je lociran kje drugje, v telesu pa poteka vnetni proces. Jaz bi zdaj počakala, da se stvar umiri, rana zaceli , da poje antibiotike. Če bi se potem še kaj nadaljevalo, bi pa zahtevala vse možne preizkave. Ker gre prof.Butinar zdaj enkrat na dopust in ga dlje časa ne bo, se boš v primeru težav obrnila na dr.Pečarja, ki je tudi zelo dober kirurg za mehka tkiva.... Ampak mislim, da bi zdaj moralo biti vse v redu, samo brez panike.
 Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #61 : petek, 09.09.2005 : 12:53:19 »

Joj E Branka, imaš pa res smolo. Ampak zdaj bi pa res moralo končno biti vse v redu. Če je rekel, da jo je operiral kot za tumor, to pomeni, da je odstranil vse morebitne ovojnice, ki se naredijo okrog ognojkov in bi zadeva končno morala biti v redu. Rana se ne more zaceliti dokler se gnoji. Če se bo še vedno gnojilo, bi bilo treba ugotoviti, na katere antibiotik so bakterije odporne oz. na kaj so še občutljive. Ampak predvidevam da je to že bilo narejeno glede na to, da se zadeva tako dolgo vleče. Če pa se rana ne bi zacelila, čeprav ne bi bila inficirana, bi bilo treba narediti krvne preiskave in ugotoviti vzrok.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #62 : sobota, 10.09.2005 : 10:15:52 »

Danes smo imeli kontrolo in dr. Butinar je bil zadovoljen s celjenjem Smiley Smiley Smiley V torek gremo še na eno kontrolo, ampak že sedaj sem si oddahnila, saj je bilo sedaj prvič, da smo prišli na kontrolo in je veterinar rekel, da se dobro celi. Pa še nekaj me je čisto šokiralo  Grin Shocked Grin... ko smo prišli na kliniko, je bila Čajka čisto navdušena ... veselo je mahala z repkom, vse je hotela pozdraviti in brez problema je šla celo v ordinacijo. Nisem mogla verjeti svojim očem Cheesy Cheesy Zgleda, da tu res lepo skrbijo za živali, saj je bila pri prejšnih obiskih strah pred veterinarji še dodatna travma tako za Čajko kot zame.

Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #63 : nedelja, 11.09.2005 : 13:36:36 »

Pa smo spet na začetku  Sad Cry Angry včeraj zvečer se je zopet pojavila bula. Sestri se je že prej zdelo, da se na istem mestu nekaj nabira in je omenila tudi Butinarju na kontroli, pa je rekel, da ni nič Undecided
res je zgledalo bolj kot malo nagubana koža, ampak zvečer in danes pa ni več nobenega dvoma. Ni "še" sicer tako velika kot je bila pred mesecvem, ampak očitno se notri spet nekaj gnoji. Kontrolo imamo šele v torek ... ali lahko kaj naredimo pred tem?
Po vajinih odgovorih tudi meni ni jasno, zakaj že prej niso naredili pregleda krvi in drugih preiskav, čeprav sem jim povedala, kako dolgo se že zadeva vleče ... morda je krivo tudi menjanje veterinarjev, ampak vsi najprej operiarjo, glede vzroka se pa samo ugiba. Čisto noro se mi zdi, da ne morem zaupati tudi boljšim veterinarjem, da bodo znali prav svetovati ali da bi mi vsaj povedali, kakšni bi lahko bili še vzroki za to, da se rana ne celi? Primavera, ali so pri sladkorni še kakšni drugi znaki ali je še kaj na kar bi morala biti pozorna oz. kakšne preiskave bi morali še narediti? Lanabela, Čajka trenutno je že četrte antibiotike, ki ji očitno nič ne pomagajo (trenutno ji dajem Rimadyl (2x na dan), še prej pa je jemala Enroxil, Synulux in Xiclav). Ali imata ve še kakšno teorijo, kaj bi bil lahko vzrok? Kaj to pomeni za psa, če je še nekje tujek, ki ga ni možno najti in dobiti ven? Ali je možna sladkorna lahko vzrok za vse te zaplete (torej da sploh ni tujka) ali samo lahko vpliva na to, da se rana ne celi? Ali je lahko še kak drug vzrok razen tujka? Kot vidita, mi je čisto nejasno, kaj se sploh dogaja s Čajko in ravno zato se počutim tako nemočno. Pa razočarano, ker mi noben veterinar ne zna pojasniti, zakaj se tako komplicira. Butinar je po pregledu sicer rekel, da nič ne garantira, da bo z operacijo lahko rešil zadevo, ampak takrat je dal za alternativo samo to, da hodi na kontrole.


Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #64 : nedelja, 11.09.2005 : 15:40:32 »

Na internetu sem našla eno veterinarsko stran ( http://www.vetinfo.com/deffect.html#Medication%20side%20effects%20%20-%20Rimadyl ) kjer omenjajo tudi stranske učinke antiobiotikov ... konkretno Rimadyla. Glede na to, da je dala Čajka že v tem zdravljenju toliko antibiotikov in operacij z narkozo, se bojim, koliko sem ji že škodovala s temi veterinarskimi obiski? Glede na to, da smo zgleda na začetku? Ali moraš res preden greš k veterinarju bolj poznati bolezen psa kot on in moraš prav zahtevati, da naredi vse preiskave? Butinar je rekel, da preiskava tkiva ni potrebna, ker to ni tumor ... Ali si kakorkoli zaščiten, če pelješ psa k veterinarju, pa nisi deležen ustreznega zdravljenja? Bili smo pri 6 veterinarjih, pa niti eden ni naredil preiskave krvi in urina?!??? Prav jezna sem nase ker naivno zaupam vsakemu veterinarju pa upam da bo naredil res tisto, kar je najbolje za psa Angry Sad Angry
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #65 : nedelja, 11.09.2005 : 16:30:38 »

rana se ne celi, če je inficirana. Treba bi bilo najti antibiotik, ki pomaga. To se naredi tako, da se vzame vzorec iz rane, se nacepi bakterije na gojišče in se v laboratoriju ugotovi na kaj so odporne in na kaj so še občutljive.
Sladkorna bolezen ima še druge znake, najbolj izrazit oz opazen je izrazita žeja.
Če se ti zdi potrebno pa lahko kadar koli pri veterinarju zahtevaš pregled krvi, če že delajo naj naredijo celotno biokemijo vključno s sladkorjem. Meni se trenutno to sicer še ne zdi nujno, škoditi pa ne more.
Možno je, da se pri tvoji psički rana sploh ni inficirala, ampak se v njej samo nabira tekočina. To se pri večjih ranah, ko je odstranjenega veliko tkiva rado zgodi.  ( tudi nekateri, ki so dali psice sterilizirat take bule dobro poznajo)Jutri jo pelji na kontrolo, pa naj preverijo. Take bule po operacijah ponavadi same izginejo. Ali se rana kljub tekočini naprej celi ali se odpira?
Psi načeloma antibiotike dobro prenašajo, jaz pri svojih kakšnih hudih reakcij še nisem doživela, pa se je že zgodilo, da je kakšna psica morala jemati antibiotike zelo dolgo, tudi več mesecev. Važno je, da se točno držiš navodil, poskusi se čimbolj držati predpisane ure, da ne niha koncentracija v krvi in nikoli ne smeš samovoljno prenehati dajati zdravila. če se pojavijo kakšni stranski učinki se takoj pogovori z veterinarjem (verjetno ti je dal številko od mobitela, fino je da jo imaš)
 Rymadil ni antibiotik, deluje protivnetno, jemlje ga zelo veliko psov zelo dolga obdobja, velika večina ga odlično prenaša. pri nekaterih redkih  psih pa ima hude stranske učinke zato je tako kot pri vsakem zdravilu potrebna previdnost. Vsemu, kar prebereš na internetu ni treba slepo verjeti, bolje je, da dobro prebereš navodilo za uporabo ki naj bi ga dobila skupaj z zdravilom. (če ne, ga drugič zahtevaj)
 Ne vem, kdaj tvoja psička ni bila deležna primernega zdravljenja, razen pri čisto prvem veterinarju mogoče. Včasih se kakšna stvar ne zdravi po pričakovanju, vedno so možne komplikacije.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #66 : nedelja, 11.09.2005 : 16:44:25 »

Lanabela, hvala za ta odgovor, jutri bom vsaj vedela, o čem se naj še pogovorim z veterinarjem.

Šiv oz rana mi res zgledata kar lepa, tako da upam, da je ta bula res zaradi nabrane tekočine. Nima pa Čajka nič večje potrebe po vodi. Pije vedno obvezno po obroku (briketih) pa ko prideva iz sprehoda, drugače pa nič več kot običajno. 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #67 : nedelja, 11.09.2005 : 16:48:20 »

Vztrajaj pri zdravljenju in se čim manj sekiraj, Nekatere stvari se pač dolgo vlečejo, nazadnje a je vse OK. Tudi veterinarje boš počasi spoznala in boš videla, komu lahko zaupaš in komu ne. Verjamem, da je zelo hudo, ko te skrbi za psa, veterinarja, na katerega veš, da se lahko zaneseš pa nimaš.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #68 : nedelja, 11.09.2005 : 19:11:11 »

Ko rano zašijejo, se včasih čez dan ali dva pojavi oteklina in človek takoj pomisli, da se dela "nova bula", vsaj nič lepo ne izgleda, ampak po nekaj dneh gre to nazaj (si pazila, da psica rane ne doseže in si je ne liže??) Nemogoče je, da bi bial rana še naprej inficirana, kot prvo vem, kako prof. Butinar natančno odstrani tkivo-pri moji psici je odstranil tumor, ki ni bil lepo omejen, pa še nevarna vrsta je bila, in v sedmih letih ni rak nikjer napredoval) in Čajka je v zadnjem obdobju zaužila že vse najprimernejše antibiotike (kar Rimadyl ni), da je inficiranje izključeno. Mislim, da gre za klasičen postoperativni edem, ki čez čas sam izgine, vprašanje pa je, ali je psica zagotovo zaužila vse antibiotike ali je tableto izpljunila, tudi to se namreč dogaja.
Preizkav urina in krvi kar takoj ne bo šel nihče delat, ker je bilo verjetno že na pogled jasno, kaj je potrebno narediti: očistiti rano in odstraniti nekroze, lepo zašiti in narediti antibiotično kuro.

Ima psica vročino?

Imaš digitalca? Slikaj, kako stvar izgleda pa prilepi gor, da si lažje predtavljamo.

Zdi se mi, da preveč paniciraš in vidiš strahove, kjer jih ni. Psica se počuti dobro, ima apetit. zaradi boljšega občutka, ji šivano mesto lahko namažeš z jodom (Betadine) in paziš, da je rana suha. Za drugo bo že čas poskrbel.

Številke od mobitela pa ni možno dobiti, saj bi lahko  potem veterinarji doma cel preostanek dneva odgovarjali na vprašanja po telefonu.
 Wink

Če se v Sloveniji ob tovrstnem posegu in še pri tistih mnogo hujših, lahko na koga zaneseš, si na pravem naslovu, glede tega si lahko popolnoma brez skrbi....

Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #69 : nedelja, 11.09.2005 : 19:32:54 »

Primavera, hvala tudi tebi za odgovor, na srečo me je že Lanabela nekoliko pomirila ... vem da moram malo bremzati tole paniko, samo včeraj sem bila čisto evforična, potem pa spet tisti strah, da je vse narobe.
 Mislim, da je antibiotike res vse pojedla, takrat, ko ga je pljunila ven je bilo verjetno tudi zaradi posledic narkoze (sem brala, da je takrat oteženo požiranje), pa še tako velik je bil, sedaj pa čisto majhni in jih niti ne opazi, ker jih zamešam v faširane meske, pa potem ji dam še nekaj meskov, na koncu mi pa še malo poliže roko, tako da sem 100%, da gre vse dol. 
Pazimo tudi, da se ne liže, na krožnik se je že navadila, čeprav ga na kliniki sploh ni imela (so rekli, da se ni lizala) tako da ga najprej tudi jaz nisem imela, vendar sem jo imela skoz na očeh in ko sem opazila, da se vseeno hoče lizat, sem ji ga za ziher dala nazaj gor. 
Bom poskusila dati gor kakšno slikco... ali je možno vstaviti sliko v odgovor, ali mora biti obvezno link na kakšno internetno stran?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #70 : nedelja, 11.09.2005 : 19:43:27 »

Primavera: meni je uspelo dobiti mobitele od večih celo, je pa res da vejo, da zadeve ne bom izkoriščala za vsako figo.
O tem kako daš gor sliko poglej v rubriko o mojpesnetu-tehnika, najpreprosteje pa je, da se prijaviš na eno od zastonjskih strani npr moj-album.com in v odgovor nalepiš link.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #71 : nedelja, 11.09.2005 : 21:10:28 »

Številko mobitela sem tudi sama dobila, a vem, da zasebnih mobitelov na recepciji ne izdajajo.

Najbolje Ebranka je res, da prilepiš kakšno fotko in da se pomiriš.

 Smiley
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #72 : nedelja, 11.09.2005 : 22:39:13 »

Kar nekaj tehničnih težav sem imela s tem vstavljanjem slikc, pa še bojim se, da si ne boste mogle kaj dosti razbrati. Digitalcu so namreč zmanjkale baterije, pa sem slikala s telefonom, tako da je kvaliteta "čisto na psu" (na telefonu je bilo malo bolj svetlo in jasno, sedaj pa jew vse v sencah sram) . Spodaj je link, ki sem ga kopirala, upam, da bo delala povezava.

lp Branka


http://www.moj-album.com/album/1072587/
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #73 : ponedeljek, 12.09.2005 : 01:07:50 »

Meni se zdi, da je vse o.k., je pa res, da se slabo vidi in si ne predstavljam, kateri del trebuha je to. Poskusi jutri z novimi baterijami in digitalcem.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #74 : ponedeljek, 12.09.2005 : 10:13:50 »

Ebranka, me kar zaboli, ko berem tvoja sporočila, pred tremi leti in pol sem bila v podobni situaciji, le za druge bolezni, takrat za forum še nisem vedela,sicer mi je z nasveti pomagala lastnica psa samo zdravljenje se je kar vleklo in vleko, hočem napisati, da ti forum ob izmenjavi mnenj in nasvetov nudi to pomoč, da vsaj veš kaj vprašat veta, poveš možnost zdravljenja ki si ga tukaj izvedela, se mi zdi, da se potem vse lažje izpelje. Vidim,da dobivaš dobre nasvete, želim ti, da se psička lepo pozdravi, ti pa ohrani mirne živce in se ji posvečaj še bolj kot ponavadi.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines