mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 30.04.2024 : 01:16:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: tumorcka na trebuscku  (Prebrano 17227 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #75 : ponedeljek, 12.09.2005 : 11:20:19 »

Rem, res je, da bi lahko včeraj brez podpore foruma (Lanabele in Primadone) ostale čisto brez živcev v kakšnih zelo črnih scenarijih. Danes greva s Čajko takoj po službi na kontrolo, pa bom potem še napisala kaj več. Pa poskušala bom dobiti še kakšne boljše slikce. 
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #76 : ponedeljek, 12.09.2005 : 11:36:09 »

Ebranka, tudi nasi psicki sta se na obeh koncih rane naredili bulici, taksni mehki na otip. Ceprav sem res panicar kadar gre za moje pse, sem se tokrat zadrzala in nisem gnjavila veterinarja. Mislim, da je za mojo psico vecja nevarnost sok, ki ga dozivlja pri veterinarju, kot pa tisti dve bulici, ki sta k sreci izginili takoj, ko se je rana zacelila. Seveda pa povsem razumem, da te skrbi.  Wink

Drzim pesti za Cajko in kot je napisala ze rem, tukaj dobivas dobre nasvete. Po mojem mnenju imas pa tudi zanesljivega veterinarja. lp
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #77 : ponedeljek, 12.09.2005 : 12:29:56 »

Meni se zdi povsem v redu. Je pa res velika rana.  To je na hrbtu če se ne motim?
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #78 : ponedeljek, 12.09.2005 : 13:55:41 »

Ups, tale moja pasja anatomija sram je bolj pomanjkljiva, no, na začetku je bila bula nekje v sredi med trebuhom in hrbtom, ... sedaj pa šivi segajo od trebuha pa skoraj čisto do hrbta (20cm).
Zdaj pa šibam domov pa k veterinarju,

lp

Branka
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #79 : ponedeljek, 12.09.2005 : 14:12:35 »

Po moje greš danes brez veze k veterinarju, ker ti bo rekel, da je vse v redu. Meni se zdi prav lepo zašito in vse skupaj izgleda čisto normalno.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #80 : torek, 13.09.2005 : 08:41:31 »

Včeraj me je receptor res brez veze poslal v Ljubljano, ker potem dr. Butinarja sploh ni bilo več. Dopoldne namreč nisem mogla govoriti z njim, ker je operiral, potem je bil pa tekoč. Čajko je pogledal dr. Pipan (njegov pomočnik, ki je bil zraven že takrat, ko je Čajko operiral dr. Pečar in pri zadnji operaciji), ampak ni mogel nič zagotovo povedati glede bule. TAko da gremo danes na redno kontrolo k dr. Butinarju.

Včeraj sem Čajko poslikala iz vseh možnih koncev in kotov, pa mi potem ni uspelo spraviti slik v moj.album. MOram naštudirati, kako se jih zmanjša, ker se verjetno zato niso naložile.
Se pa ta bula premika glede na Čajkino pozo... če stoji, je spodaj pri trebuščku, če leži na nasprotni strani, kjer so šivi, se je ne vidi (se kar razleze), če pa leži na strani, kjer so šivi, pride pa čisto na vrh, proti hrbtu in kar štrli ven. Upam, da to pomeni, da je res notri le voda, ker tista prva bula ni počela takih akrobacij in se je držala enega mesta.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #81 : torek, 13.09.2005 : 10:15:38 »

Kaja, upam, da so se bulice pri vas že umirile..
Saj mislim, da sem po toliko obiskih veterinarjev tudi jaz dobila malo kilometrine in izkušenj, tako da bom bolj znala brzdati svoje panične izpade ... verjetno je še dobro, da mi dr. Butinar ni dal svoje mobi številke Roll Eyes Roll Eyes 
Prej je bilo Čajki obiskovanje veterinarjev res šok in odpor, odkar pa hodiva v Mestni log, pa je vsaj na srečo vesela, tako da se vidi, da ji je bilo tam lepo, ko je prespala pri njih. Ko sva šli v ordinacijo, se je sicer od strahu vseeno malo tresla, hkrati pa mahala z repkom ...
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #82 : torek, 13.09.2005 : 13:15:18 »

Prepričana sem, da je vse v redu, , naredil se je le manjši edem , po moje bodo vstavili drenažo, da voda pomešana s krvjo odteče, da bi bilo zagojeno, ni več logično po vseh teh antibiotikih. Čez kak teden boste pa že pobrali ven šive.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #83 : torek, 13.09.2005 : 17:11:18 »

Mogoče pa še to ne, saj v kakšnem tednu sama izgine. Možnosti da se nabira spet gnoj pa ne bi povsem izključila, antibiotiki niso vsemogočni, bakterije pa so vse bolj zvite. Sicer se bo pa kmalu videlo.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #84 : torek, 13.09.2005 : 21:43:57 »

Hoj... danes smo bili pri dr. Butinarju in si kar oddahnili... v buli je bila tekočina, res da precej veliko (tudi dr. Butinar je bil presenečen... eno inekcijo in še malo, na srečo pa nič gnoja... čisto bistra tekočina. V petek gremo ponovno, da bo še enkrat punktiral, pa če bo še kaj ostalo, bo dal kakšno drenažo, ampak upa, da ne bo potrebno. Mi bomo pa še malo bolj omejili sprehode nekaj časa, kar bo pa Čajki kar težko, ker drugače kar poka od energije. Dr. Butinar namreč pravi, da ni dobro, da se preveč giblje... saj je na fleksiju, ampak očitno so bili 15 minutni sprehodi večkrat na dan vseeno še vedno malo preveč. Pa upam, da ne bomo srečevali kakšnih metuljev.. danes je imela na 8.ih metrih pravo veselico (v dosegu fleksija) ko ga je lovila... kakšna ideja kako na prijazen način za nekaj dni umiriti psa?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #85 : torek, 13.09.2005 : 21:46:29 »

Drzanje pesti je pomagalo. Cheesy

Bulic pri nas ni vec in upam, da bo tako ostalo. lp
Logiran

EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #86 : sreda, 14.09.2005 : 08:43:48 »

Kaja, tole je pa   Smiley Smiley Cheesy Cheesy Smiley Smiley Grin Smiley Smiley  mogoče pa res pomaga, če se te bule in bulice čustveno ignorira pa potem samo opazuješ, kako zginjajo Wink Ker sem pri nas opazila, da sploh ni bilo gnoja, se tudi ne sekiram več, tudi če bo potrebno še nekaj punkcij...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #87 : sreda, 14.09.2005 : 15:04:25 »

super!
nekje sem zasledila cele strani igric za pse, ki se ne smejo gibati, da se zamotijo, vendar sem večino žal pozabila. Če bom našla, bom še kakšno napisala, šlo pa je v glavnem za dolbenje priboljškov iz raznih kongov, stresanje briketov iz plastičnih steklenic, psi so morali obračati posodice, da so pod njimi našli priboljške, nekako v tem stilu.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #88 : torek, 20.09.2005 : 23:30:08 »

Ebranka, kako je kaj s Čajko?
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #89 : sreda, 21.09.2005 : 10:45:55 »

Pozdravljeni  ponovno, sem mislila najprej, da bi še malo počakala da bi imela kakšne konkretne dobre novice, sedaj je namreč še vedno malce negotovo, kako se ji bo zacelila najnovejša ranica- drenažica. Rana na šivih je sicer zelo lepa in se mislim lepo celi, smo bili pa prejšni teden dvakrat pri. dr. Butinarju zaradi bule. Po torku, ko ji je z inekcijo punktiral tekočino v buli, se je do kontrole v petek zopet nabralo ogromno tekočine, tako da ji je dr. Butinar naredil spodaj malo ranico iz katere sedaj odtaka tekočina. Dobili smo zopet mrežico in vatirance in navodila, da jo skrbno opazujemo.. da ne bo krvav ampak krvavkast izcedek. Če bi bil krvav izcedek, bi imeli v ponedeljek kontrolo pri. dr. Pečarju, drugače pa danes ali jutri. Na srečo izcedek ni bil krvav, bolj tako vodeno krvavkast, ga je pa še kar nekaj, ker ji namreč po trikrat na dan menjam vatirance pod mrežico tako da se vedno nabere za sproti. V ponedeljek se mi je zazdelo, da je kar malo bolj gost, tako da sem ji ranico malo izmila z jodom, pa ker sem imela slab občutek, ker ji je mrežica z vatiranci vedno drsela navzdol, sem pogruntala tak sistem, da sem mrežico pripela za krožnik, tako da je sedaj dosti boljše in ostajajo vatiranci na svojem mestu. Včeraj sem govorila z dr. Pečarjem in se dogovorila, da pripeljem Čajko na kontrolo jutri malo po drugi uri (bom šla malo prej iz službe). Dr. Pečar dobro pozna primer (se je vse spomnil, ker jo je že tudi enkrat operiral, pa še dr. Butinar mu je dal navodila), tako da mu čisto zaupam.
Ma pa Čajka sedaj za vsak slučaj najbolj strog režim možen ... krožnika ji ne snemamo niti za sekundo, sprehodi so pa izključno do konca parcele, da gre lulat in kakat. Se je kar lepo navadila na to, jo pa doma ogromno prečohamo in praskamo (se kar nastavlja) pa zmišljam si nove in nove načine za polnjenje konga, ker že v par minutah dobi vse ven. Ima ogromno energije in hoče non stop pozornost... mislim, da bo stranska posledica ena velika razvajenka, ampak to je še najmanj, se mi zdi.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: tumorcka na trebuscku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines