mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:03:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Juhuhu - klopi so spet tu!
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Juhuhu - klopi so spet tu!  (Prebrano 79628 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #465 : nedelja, 29.06.2014 : 21:50:01 »



Srčne gliste so pa na morju baje res problem in se psom splača dat cepivo/zdravilo (sem pozabila, kako pravzaprav deluje Huh). Mi to dobimo pri našem veterinarju, potem pa v času, ko sta na morju (in še kak mesec po tem), jesta kapljice enkrat na mesec. Čeprav veterinarju v Umagu se je pa to zdel čist brezvezen štrapac. Lips Sealed

Ivermektin. To dajemo mi v vseh toplih mesecih, ker je število z dirofilarijo okuženih komarjev, ki se iz Furlanije vztrajno selijo v naše kraje, vedno večje. Kapljice za oralno uporabo nam veterinar "nameša".

Sicer se pa v roku do 3 tedne po vrnitvi z "ogroženih" področij daje ampule Stronghold ali tablete Milbemax in še nekaj drugih prpravkov je na voljo (učinkovine morajo biti ivermectin, salamectin in še neke druge na *ctin, če sem si prav zapomnila...
Ni cepiva. V glavnem zdravilo deluje na že toliko razvite "ličinke", če sploh se pes okuži. Zato se "vnaprej" ne da zaščititi, kot pravi moj veterinar.

Jaz imam zacahnano, kdaj dam Advantix, pa hkrati še kapljice ruknemo, pa je, vsake 4 tedne.

Sicer pa tudi Roko (po vseh do sedaj sprobanih ampulah) dobi na mestih nanosa malo prhljaja, pa verjetno ga kaj srbi, ker se še kak dam čoha oziroma valja po hrbtu. Očitno je to pač toliko dražeče.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #466 : nedelja, 29.06.2014 : 21:57:20 »

Jp, Ivermektin je ta zadeva. Si mi osvežila spomin Wink

Sonny je imel tudi na začetku z Advantixom podobne težave (rahla srbečica kakšen dan), res nič hudega. Letos sta pa nervoza in praskanje trajala predolgo Sad Miži pa nima nobenih problemov, tako da še vedno dobiva A. Bomo videli, kako uspešen je bogadual, ko bomo delali jeseni letno bilanco. Zaenkrat nimam pripomb Afro
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #467 : nedelja, 29.06.2014 : 22:54:55 »

Vsekakor je to zelo odvisno tudi od tega, koliko pes privlači klope. Sančo je po moje ekstremen primer, pri katerem je doslej odpovedalo vse - v gozdu je tudi s Scaliborom dobil klopa (ki ni crknil, ampak se je kar napil).
Ko pa enkrat dobiš borelijo in anaplazmo (bognedaj, da hkrati, kot je bilo pri nas) in več mesecev trepetaš, ali se ti bo pes izvlekel ali ne, pa raje reskiraš kemijo v telo kot bolezen. In postaneš precej paničen.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #468 : nedelja, 29.06.2014 : 22:56:04 »

Aja, skoraj vse odpovedalo, Advantix ni.
Logiran
Rokii
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #469 : sobota, 21.04.2018 : 06:30:59 »

Pozdravljeni,

kupila sem ovratnico Foresto za mačke i male pse do 8 kg, danes nameravam namestiti Shih tzuju ( 3 mesece in 24 dni ) ampak sem nekje prebrala da baje ovratnica ni za vse pasme Sad pa me je strah... Cry

Mene zanimajo vaše izkušnje in kakšne so alerg.reakcije ?

Hvala
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #470 : sobota, 21.04.2018 : 19:19:28 »

Pasma pri izbiri zaščite proti zunanjim zajedalcem nima nobene veze. Mogoče je ovratnica manj primerna za dolgodlake pse, ker se dlaka ovija okrog. Foresto je varen tudi za pasje mladiče od 7 tedna starosti. Alergična reakcija je možna pri vseh vrstah zaščite proti zunanjim zajedalcem, v takem primeru se pač posvetujte z veterinarjem in zamenjajte proizvod. Nič za bati se torej, čimprej jo namestite, ker so klopi že v polnem zagonu.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #471 : nedelja, 22.04.2018 : 08:26:01 »

Pri šicuju je potrebno po opozorilih številnih lastnikov zelo paziti na ampule, ki vsebujejo permetrin (npr.Advantix), ker imajo  po njem menda zelo hudo reakcijo.
Jaz sem svojemu 7-mesečnemu šicuju doslej dajala stronghold brez težav, žal ne prime za klope. Foresto ovratnica je po mojih izkušnjah s pudlji super in zelo varna, samo dlaka bo šla v maloro.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #472 : torek, 03.07.2018 : 06:17:21 »

Reakcijo na ampulo (vsaj te blažje, draženje kože ipd) se ogneš in omiliš tudi, če ampulo razporediš vzdolž hrbtenice in 1 kapljico pod brado(blizu mesta ovratnice). Jaz sem še vedno zadovoljna z Ex Spot ampulami, čeprav jih v SLO ne dobim več.
Logiran
1_girl
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #473 : sreda, 12.02.2020 : 19:24:42 »

Pozdravljeni,

jaz sem pa trenurno v dilemi kaj letos kupiti za psicko proti klopom. Do sedaj smo 3 sezone imeli Foresto in bili ekstra zadovoljni. Tokrat je situacija malce drugacna. Pricakujemo namrec novorojencka pa ne vem, ali ima omenjena ovratnica velik vpliv, ce je v stiku z njo (psicko poboza, sta na istem kavcu, itd.). Ste bili vsi, ki imate doma otroke kaj pazljivi glede stika?
Razmisljala sem tudi, da bi nabavili bodisi Advantix, bodisi Frontline Tri-act. Obedve naj bi delovali tudi repelentno. Je kdo morda poizkusil Frontline Tri-act in ali ampula dejansko ucinkuje, da se klop ne prisesa? Vendar me je pri omenjenih ampulah resnicno zmotilo, da prav tako pise, da ni priporocljivo, da je prevelik stik in da se ucinkovina razporedi tudi po dlaki.
Tablet res ne bi zelela dajati psicki.

Hvala za vsak nasvet in napotek. Smiley

Lp, 1_girl
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #474 : sreda, 12.02.2020 : 19:48:07 »

Mogoče neumno vprašanje, ampak zakaj v tem primeru ne bi psički dajala tablet (npr. NexGard ali Simparica)? Imaš kakšne slabe izkušnje s tem?  Undecided
Moji dve psicki jih odlično prenašata (ampul pa ena od njiju recimo ni). Psi so seveda različni, mi in naše źelje pa tudi. Ampak za situacijo, kot jo opisuješ, se meni zdijo tablete idealna izbira.

Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
1_girl
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #475 : sreda, 12.02.2020 : 20:09:54 »

Tablet se iskreno bojim. Ideja, da to prehaja v kri, da imajo nato v krvi strup mi ni najbolj vsec. Tudi ji nikoli nisem se dala, tako da ne vem kako bi se odzvala. Poleg tega pa od sredstva iscem tudi repelentno delovanje. Ne iscem nekako, da mora klop ugrizniti in sele nato pogine, kar pa kolikor vem, velja ravno za tablete. Pri Forestu sem bila kar se tega tice res zelo zadovoljna do sedaj.
Vem pa da so za moj primer najbolj prakticne oziroma ziher ravno tablete.  Undecided
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #476 : torek, 18.02.2020 : 10:28:57 »

Tablete proti zunanjimi paraziti so še vedno dokaj neraziskane, čeprav jih že nekaj časa veselo tržijo. Večini lastnikom veterinarji tablete prodajo brez kakršnih koli vprašanj o zdravstveni preteklosti psa ali mačke. FDA so pri izjavah še zadržani (čeprav so tudi oni izdali opozorilo), če malo pobrskamo po spletu pa lahko hitro ugotovimo, da tveganja za stranske učinke kot so nevrološki zapleti, obstajajo. Nekateri poročajo celo o zapletih, ki so botrovali k poginu živali. Ideja o taki vrsti zaščite za živali se mi zdi super, ampak šele takrat, ko bo popolnoma jasno, kakšno stopnjo tveganja za zdravje predstavlja in točno kdaj in v katerih primerih se lahko pojavijo stranski učinki. Do takrat pa ne hvala. Pa še v razmislek: bi si upali vzeti čudežno tableto, ki vsebuje učinkovino, ki je sposobna ubiti zunanje zajedavce tudi vi sami? In če je zadeva res tako super, zakaj zdravilo še ne obstaja v različici, primerni za ljudi?

https://www.fda.gov/animal-veterinary/cvm-updates/animal-drug-safety-communication-fda-alerts-pet-owners-and-veterinarians-about-potential-neurologic
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Juhuhu - klopi so spet tu!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines