mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 05:40:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58044 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #195 : torek, 07.12.2010 : 20:15:43 »

Kakšne dimenzije glave in dojenčka poleg, the best, res!
Pa čestitke za malčico in za uspešno spoznavanje Smiley.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #196 : torek, 07.12.2010 : 20:20:12 »

Uau, luškana slica male dojenčince in velike pasje glave  Cheesy Kiss Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #197 : sreda, 08.12.2010 : 00:10:08 »

Uau, ta slikica Bine in male Teje mi je pa fuuuul všeč!!! Cheesy Kiss Kiss
Logiran
goldfish
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #198 : ponedeljek, 24.10.2011 : 13:38:17 »

No, torej zadeva je taka: čez dva meseca pričakujemo naraščaj, trebušček že pridno raste. Kar pa je ob enem tudi ovira pri ukvarjanju z dvema psoma. Glede na karakter psa in psice, sem se do sedaj poskušala ukvarjat z vsakim posebej. To pa je čezdalje manj izvedljivo glede na to da sem hitro  utrujena in tudi prepogibam se težje (metanje žogice).
Pes (3 leta) lepo hodi na navadnem povodcu. Psička (1 leto) na navadnem povodcu vleče, zato uporabljava fleksi po potrebi (ob cesti itd.). psičko sprehajam ponavadi kar brez povodca, greva z žogico na sprehod in ne opazi ničesam drugega kot žogo. Torej tu je edini problem, ker mi žogico vrže na tla ne pa v roko (sicer je pa itak nizka tako da se moram v vsakem primeru sklanjati).

V preteklosti sem oba psa razgibala tudi s tekom ali kolesarjenjem, kar pa tudi sedaj odpade (še sebe gor ne spravim, kaj pa da bi si upala s psom kolesarit v 8. mesecu). Torej sploh zadnji mesec so se sprehodi skrajšali, igra je bolj skupna na dvorišču. TO je moj delež. Pomagajo pa tudi ostali člani družine s sprehodi, vendar se mi ne zdi da je to dovolj.

Zanimajo me vaši predlogi kako naj v naslednjih mesecih nosečnosti in preden si tudi opomorem od poroda, pošteno razgibam psa in s z njima aktivno ukvarjam glede na svoje zmožnosti, saj mi je čas ki ga preživim z njima nekaj dragocenega in mi je kar težko pri srcu ko vidim da ne zmorem biti enako telesno aktivna kot prej.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #199 : ponedeljek, 24.10.2011 : 14:33:22 »

Za metanje žogic se dobi po trgovinah METALEC ŽOGIC, s katerim lahko žogico tudi pobereš iz tal ne da se kaj pretirano sklanjaš  Wink

Sicer pa naj ostali člani družine še kaj pomagajo Cool
V skrajnem primeru pa gre lahko tudi kakšen pes v varstvo v najbolj kritičnem obdobju, če nikakor nebi mogla potrpeti tudi s kakim tednom manj gibanja. Ali pa kakega sprehajalca psov dobit, da ju zlaufa. Kako pogosto je pač odvisno od dogovora.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #200 : ponedeljek, 24.10.2011 : 15:31:36 »

Fajn je čimprej uvest nekoga, ki bo v času, ko te ne bo, skrbel za psa, drugače boš imela veselje (sprobano). Jaz jo še vedno skoraj dnevno ob kolesu laufam, ker peš ne gre več daleč (dojenček pride po miklavžu). Tudi na rolerjih greva precejkrat, malo kasiraš čudnih pogledov, ampak se da. V bistvu ne vem, kaj je s kolesom narobe (razen če ti presodiš, da res ne moreš ali če misliš padat), mene ves čas rešuje in se mu zlepa ne odpovem. Nič ne bo narobe, če jih navadiš malo kdaj tudi bolj mirno živet, da ne bo potem dojenček v njunih glavah kriv za spremembe. Bo šla pač kaka žvaka več, igrač jima nakupiš zanimivih za prvi čas po porodu itd. Pa če misliš kaj spreminjat, tudi daj zdaj, ne potem na horuk.

Po porodu ju tudi ne boš ti razgibala še vsaj tri tedne, če nisi ravno superwoman Wink. Se pa splača od začetka navajat na hojo ob (moja hodi takoj za, jaz pa malo bolj od strani) vozičku, ker s tem pridobiš tisto osnovno varnost, da ti ne skače levo desno in po možnosti vozka potegne za seboj. Ko gre za vozičkom je pač treba bit podrejen in miren, al kako se že temu reče. Dva bi jaz navadila pač enega levo in enega desno in potem izbiraš širše pločnike. Moja je nepoboljšljiva skokica hiperaktivna, ampak to hojo je pa morala osvojit (včasih je bilo tud malo sile treba), ker drugače ne gre. No, pol bo pa luštno, ko se boste ujeli. Dolgi sprehodi so za psa tudi nekaj, ni nujno vse na šponing in domov. Boste šli pa recimo samo kilometrček ali dva, sedli na klopco in na sončku viseli, ti počivaš, njima daš nekaj za žvečit - se ni za bat, da bosta spala, tudi če ne boste ravno laufali.

Splača se kupit tudi tisti priklopnik za kolo, nekateri so narejeni tudi tako, da lahko lupinico namontiraš not. In potem greste s kolesom vsi, oz enkrat en pes, drugič drugi, odvisno koliko sta pridna ko kolesarite. Tako delamo mi, malo kombiniramo, malo kdaj pač kak sprehod zvisi in potem nadoknadimo s čim drugim zanimivim ali ga bolj na večerne ure prestavimo. Če je šlo pri nas do zdaj z dvema, bo šlo tudi s tremi mulčki, počasi človek neha komplicirat Wink. Sicer pa - kaj je lepši izgovor, da zvečer, ko imaš vonja po bruhcih in stalnega visenja nekoga na tebi, vprežeš dragega, ker je treba 'nujno psa sprehodit'. Prideš domov čisto drug, super izgovor je in se res splača Smiley.

Bi pa jaz rekla, da če jih imaš možnost kje prosto zlaufat, sta dva psa še manjši problem kot eden, ker se zamotita, zlaufata in naigrata med seboj. Silom prilike ju tudi dostaviš na kak travnik z avtom ali do kakšne vode in potem tam letata. Pa uno šeflo za žoge metat je tudi fajn kupit, ja.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #201 : ponedeljek, 24.10.2011 : 15:35:01 »

Vidim ful napak, se mi je malo mudilo Roll Eyes.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #202 : ponedeljek, 24.10.2011 : 17:26:29 »

Metalec žogic je zakon Wink Imajo ga v mnogih pasjih trgovinah, pa še drag ni, tudi če se zgodi, da ga kje izgubiš, da ti ga kateri od pesjanov prežveči... Mi imamo enega "polovično dolžino", ki gre fajn v vsako torbo, in enega normalne dolžine, s katerim se da vreči TAKO daleč, da se pesjana garant zmatra Roll Eyes Meni je super, ker lahko komot poberem žogico brez sklanjanja. In tudi moja psica je hitro asociirala metalec z žurom, tako da v trenutku, ko ga primem v roke, ve, da gremo noret.
Je pa res kot pravi FŽ, dva psa je veliko lažje zlaufat kot enega. Res sicer, da morata imeti podoben stil igre, ampak načeloma je to veliko manj dela za človeka kot z enim psom.
Za prve tedne po porodu bi ti mogoče prav prišlo tudi možgansko matranje mrcin - lahko doma narejene pasje miselne igre, ali pa kupiš katero od mnogih, ki se dobijo v pasjih trgovinah.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #203 : ponedeljek, 24.10.2011 : 19:11:54 »

Ja, mi imamo tudi podobne težave.  Smiley Prej, ko sem jaz lahko dohitevala v tempu oba psa, ni bilo problemov, zdaj ko se morata onadva prilagajat meni, je pa nekaj cepetanja, ampak gre, ker mora it. Problem je, ker pri nas pride v poštev žoga izključno za enega psa (drugi nima pojma kaj naj z njo) in izključno kong, drugih ne mara. Smo se naučili v zadnjem mesecu dat žogo v roko, ali pa se usedem na klopco in sem dovolj nizko pri tleh, da jo lahko poberem. Pričeli smo prakticirati vrtače, ki jih je pri nas polno, pa potem vržem žogo na dno in jo mrcina prinese po klancu navzgor. Problem je edino, ker ima sedaj toliko kondicije, da ga preprosto težko zmatraš.
Sem se pa ukvarjala zadnje čase s tem, ali psi vedo, da se nekaj dogaja, ali ne. Moji mi namreč obsedeno sledijo povsod, kar se prej ni dogajalo, vsaj ne v takšnem obsegu. Meji že na obsedenost. Moram včasih prav trdno vztrajati, ker se sicer ne morem niti premaknit, ne da bi planila po konci in odbezljala za mano.
Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #204 : ponedeljek, 24.10.2011 : 19:17:39 »

Sem se pa ukvarjala zadnje čase s tem, ali psi vedo, da se nekaj dogaja, ali ne. Moji mi namreč obsedeno sledijo povsod, kar se prej ni dogajalo, vsaj ne v takšnem obsegu. Meji že na obsedenost. Moram včasih prav trdno vztrajati, ker se sicer ne morem niti premaknit, ne da bi planila po konci in odbezljala za mano.

Enako. Naša je sicer že tako in tako limonca in "mamina rita", ampak tako kot zadnje čase, pa še ne... še sama ne ve, kam bi še zlezla, da bi bila še malo bolj prilimana name. S tem da se pri nas še čisto nič ne dogaja, tudi enega stola nismo premaknili na drugo mesto, da bi recimo po tem čutila, opažala, da kaj dogaja. Morda vohajo hormone?!
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #205 : ponedeljek, 24.10.2011 : 19:33:42 »

Morda vohajo hormone?!
To sem skoraj prepricana. Zihr so v tem boljsi kot ljudje.

Je pa res kot pravi FŽ, dva psa je veliko lažje zlaufat kot enega. Res sicer, da morata imeti podoben stil igre, ampak načeloma je to veliko manj dela za človeka kot z enim psom.
You wish Tongue. Edino ce sta res zelooo utrgana eden na drugega (dozivela samo enkrat, pa se to samo doma in ne na sprehodu, tam "se nista poznala"). Ampak dva, ki skupaj zivita, si zazelita tebe, ko mata le moznost ... sebe med sabo mata vec kot dovolj, medtem ko sta sama (ali pa se takrat ne, ce nista kompatibilna). Vse moje izkusnje z dosedanjimi kombinacijami so take.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #206 : ponedeljek, 24.10.2011 : 20:00:00 »

Mi nismo še popolnoma nič spremenili, razen tega kar sem zgoraj napisala. Edino to, da sem jaz nekoliko več doma. Prej ni bilo komu najedat,ker me pač enostavno ni bilo. Sicer se pa moram s SunnyDay strinjat glede dveh psov, ker moja dva namesto, da bi se igrala med sabo, sedita in gledata, kdaj mislim začet laufat, oz. jih kako drugače animirat. Eden se pa sploh vsede in čaka da vržem žogo. Tečnobe Tongue
Logiran

sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #207 : ponedeljek, 24.10.2011 : 20:59:46 »

O, koliko mamic, čestitke. Cheesy Cheesy
Jaz sicer nimam izkušenj iz prve roke (mi ta kosmati čisto zadoščajo), se pa spomnim, kako se je ob rojstvu nečaka (bila sta ogromno skupaj pri babici v varstvu) v Sančotu, norcu in divjaku, težaku hiperaktivnemu, nenadoma zbudil tak maternisko-zaščitniški nagon, da ni bilo za verjet. Ne samo da se v stanovanju ni premaknil od njega (čeprav je zahteval vsaj toliko crkljanja kot tamali, ljubosumen je pa bil!), prvič in edinkrat v življenju je res vzorno hodil na sprehodu čisto počasi, v tempu vozička, ni vlekel in je sledil kot senca. Ni sicer trajalo dolgo, dokler mali ni sam začel krepko šibat, ampak slabo leto pa vseeno.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #208 : ponedeljek, 24.10.2011 : 23:33:23 »

O, miskica, cestitke Smiley!
Ja, definitivno nekaj tudi čutijo, čeprav razmišljam, da morda samo boljše opazujejo in mi kaj delamo drugače. Pri nas je skoz enak 'džumbus' pa je tudi začela hodit za mano kot senca. Se pa ni tako vedla cele prve tri mesece in pol, ko jaz nisem imela pojma, da hodim naokol v 'blagoslovljenem stanju'. Glede tega, kaj delam drugače, bi lahko rekla predvsem, da precej več jem. Lahko da ji posledično samo bolj dišim Grin.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #209 : torek, 25.10.2011 : 07:26:23 »

pri našem prvem psu je bilo neko obdobjo, ko smo bili vsi v iber zasedeni (odsotni od jutra do večera). Mami je bila sicer doma (ampak je delala), pes je imel celih 20 min sprehodov na dan (neko malenkost je bil na vrtu). So bili pa vikendi njegovi, ker smo bili na vikendu, kjer je bil free in kjer je imel po 3h dolge sprehode. Ja, nam je bilo hudo, ker je bil tak tempo, ampak smo zdržali. Pes se je pa tudi sprijaznil, da tako pač je.
Tudi nosečnost ne traja celo večnost, psi so pa zelo prilagodljiva bitja.

Meni je bilo nemogoče uvest voziček in psa (kaj šele 2 psa). Sem jo raje nosila v kengurujčku in potem sem imela frej roke.

Drugače sem pa tudi jaz pomislila na koga, ki bi sprehajal psa ali pa na družinske člane ali pa mogoče povprašaj v tvojem kinološkem društvu, če imajo kakšne pse za divjanje (poligonu so ponavadi zaprti).

In čestitam vsem bodočim mamicam!!!  Smiley to je res ena tako lepo obdobje  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines