mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:33:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Naskok samčka
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Naskok samčka  (Prebrano 5930 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« : sreda, 09.07.2008 : 10:58:13 »

Morda je bilo o temu kje že pisanega, v tem primeru se opravičujem Wink


Skrbniki samčkov - zanimajo me vaše izkušnje, pa tudi mnenja ostalih, oz kaj ste na to temo slišali in kaj o temu veste   Wink

Že dve leti "snubijo" mojega samčka za naskok skrbniki in vzreditelji šiperk v Italiji in na Češkem. Vržejo "črva", jaz potem teden dni ne spim... pa povem, da zaenkrat nisva pripravljena, pa je par mesecev mir   Huh.

Sedaj pa je res prišel čas, da rečem, ne in NE, ali da se odločim drugače. Po svetovni razstavi, ki je bila sedaj v Stockholmu, sem dobila info potencialne "neveste", da se je razočarana vrnila domov in da ni bilo nobenega tako lepega in majhnega, kot je Bon (torej: Bon je svetovni prvak v lepoti   Grin). In ker se bo psička kmalu gonila, želi odgovor... 

Zanima me naslednje:

- Slišala sem, da se pri kužotu, ki ne naskokuje redno (ne vem sicer, kaj bi to bilo "redno") pogosto pojavi rak na prostati. A je res kaj na temu   Shocked

- Slišala sem, da se kuža karakterno spremeni  sram , da ne uboga, ni več poslušen in da je drugačen   Shocked

- Slišala sem, da ko enkrat proba, da bi se to kar stalno šel... li je možno, da bi mi uhajal (okoli hiše imamo sicer vse ograjeno, vendar če bi hotel, bi ne nei strani lahko skočil, in to na cesto)   Shocked

Kaj vi porečete na te izjave?
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1 : sreda, 09.07.2008 : 12:39:51 »

Aribe... za prvo alinejo ne vem odgovora in še nisem slišala, da bi se pri ne-plemenjakih kaj pogosteje pojavljal rak na prostati kot pri plemenjakih, pomoje je to bedarija.
Za drugo alinejo ti lahko odgovorim, da se naš ni spremenil čisto nič.
Za tretjo je moj odgovor ja, ko enkrat proba bi seveda drugič še bolj in napačno je razmišljanje tistih lastnikov, ki pravijo, da mu enkrat "dajo" pa bo potem mir. To samo, da bi ti pa uhajal pa ne vem, moraš sama razmislit kako in kaj bi lahko šel, pri nas pač ne more ker je 100% pod kontrolo. Pri čemer je tudi tako, da dejansko potem loči kdaj so pravi dnevi in neprave dneve sploh ne teži več (npr. pri domačih psicah kjer imaš priložnost to opazovat). Tako da pomoje če imaš pač pri sosedih kakšne psičke, ki so zunaj, bo pač takrat on noter zaradi svoje varnosti.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sreda, 09.07.2008 : 12:53:22 »

Pri enih psih se pojavi kakšna sprememba (lahko celo pozitivna), pri drugih se ne. Vsekakor pa daš lahko psa kastrirat tudi potem, ko ga nehaš uporabljati kot plemenjaka, če ti morebitne spremembe niso všeč. Samci, ki redno skačejo imajo od vseh še najmanj težav s prostato. Med samci ki ne skočijo nikoli in samci ki skočijo parkrat v življenju pa ni prav nobene razlike.
če se bojiš infekcij, zahtevaj od lastnika psice potrebne teste.
Meni osebno se zdi zelo škoda, če lastniki svoje res kvalitetne samce pretirano "šparajo".
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3 : četrtek, 10.07.2008 : 12:00:53 »

Ej, hvala vama za nasvete, moram reči, da sta me kar malo potolažili in veliko vzpodbudili... :super:

Predvsem sem zadovoljna z izkušnjami oz. mnenji, da enkarten ali parkraten naskok ne bi potencilal raka; pa da se karakterno v bistvu ne spremeni (meni je všeč prav tak norček, kot je :wink: ).
Torej je edina sprememba, ki bi jo lahko po tem pričakovala, le povečano zanimanje za "gonečke".

Citat
če se bojiš infekcij, zahtevaj od lastnika psice potrebne teste.
Lanabela, a mi lahko svetuješ, kaj bi to bilo (samčka imamo namreč prvič, in sem tu popolnoma "mrzla" - od nas ko smo samičko parili tega niso zahtevali).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #4 : četrtek, 10.07.2008 : 12:27:18 »

To moraš vprašati pa koga, ki ima samca. Mi nismo nikočli nič testirali in nikoli ni bilo nič narobe.
Je pa en drug problem - praviš, da se pes za samice sedaj nič ne zanima. Se zna zgoditio, da se tudi takrat, ko bi bilo treba ne bo. Psov, ki ne znajo skakat je ogromno - največ zaradi tega, ker njihovi lastniki s prvim skokom predolgo čakajo. Tako da bi bilo dobro, da se vnaprej zmenite z lastnikom samice tudi o tem, ali boste šli v tem primeru delat umetno oploditev in kam.
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #5 : četrtek, 10.07.2008 : 13:32:29 »

Moja dva samcka sta ze oba parila in nekih velikih sprememb v obnasanju nisem opazila, razen to, da starejsi in bolj izkusen manj nori za psickami oz. zna bolj oceniti kdaj so tisti ta pravi dnevi in ne skoci ce psicka ni godna.

Na starejsega so paritve pozitivno vplivale saj je bil do prve paritve izbircen suhec po prvi paritvi pa pridno je in ni vec "dachau model". Ne vem ce je to povezano s paritvijo ampak to je bila nasa pozitivna izkusnja.

Sama sem imela veliko pomislekov na zacetku in sem bila na robu zivcev kak teden pred paritvijo do pozitivnega ultrazvoka sploh pri ta mlajsem samcku, ki je med paritvijo izvajal najrazlicnejse akrobacije Smiley

Glede bolezni pa je tako, da sama ne bi parila svojega samcka s psicko, ki je bila ze parjena s kakim masovnim plemenjakom temvec bi se vedno pozanimala s kom je bila ta psicka ze parjena itd. Moja dva samcka sta oba parila psicke za katero je to bilo prvo leglo.

Lp, Tinkara
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #6 : četrtek, 10.07.2008 : 14:47:57 »

Arieb, moj mož bi rekel, mater si pa žleht, da mu ne pustiš užitkov  Grin

Moje izkušnje s samci, ki so parili, so takšne, da nisem opazila nobene spremembe. Le ko so naslednjič zavohali samičko, so takoj vedeli za kaj ga imajo in da ni samo za lulat. That's all!

p.s. a si dobila vrečko?
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #7 : četrtek, 10.07.2008 : 16:24:02 »

Ufijupaui, še dve pozitivnoi mnenji Cheesy Superca, sem prav vesela, in lažje diham Roll Eyes

Glede bolezni pa je tako, da sama ne bi parila svojega samcka s psicko, ki je bila ze parjena s kakim masovnim plemenjakom ....
Hihi, to pa ni panike pri naši pasmi, nas je na splošno tako malo, da je večini enkrat ali dvakrat. Ta samička, ki nas sedaj snubi, ni imela še nikoli legla in ni bila parjena. Prav z namenom dobiti pogledati samčke je šla Švedsko (ker smo jo mi zadnjič odbili sram) pa ji ni bil nobeden všeč, ker so večinoma veliki, ona pa želi nekaj manjšega Wink

Pmaxi, tvoj mož ni edini, ki bi rekel, da sem žleht Grin
Citat
Moje izkušnje s samci, ki so parili, so takšne, da nisem opazila nobene spremembe. Le ko so naslednjič zavohali samičko, so takoj vedeli za kaj ga imajo in da ni samo za lulat. That's all!
Če je samo to, pa res ni nič hudega!


p.s. Dobila, dobila, vrečko, samo pozabila napisat Undecided
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Naskok samčka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines