mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:36:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Kronični artritis
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kronični artritis  (Prebrano 19088 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #15 : petek, 11.07.2008 : 13:22:04 »

liza asta - Fabija ima artritis kot posledica erlihije. Je bila že zdravljena v preteklosti in jo tudi sedaj zdravim..ima še neke druge znake, pa smo jo raje prej kot prepozno dali na Clinofug, čeprav nisem 100%, da je erlihija spet izbruhnila..lahko, da ga ji dajem za brez veze...

Res ni vsako šepanje povezano s klopi...

Takoda jaz se bojim, da mi psica sama ne bo pokazala, da ima dovolj. Namreč ima zelo visko prag bolečine... Jo pa nameravam isto obremnjevati kot prej..no pa saj kaj posebnega itak ni delala. Če bom videla, da ob vzponu na tisočaka zašepa, je pač ne bom več vozila... Pa divjala ne bo z drugimi psi - ker tam gre pa v smrt!

Upam, da se javi še kdo, ki ima kaj izkušenj z artistisom...

Sem pa Zorka vprašala, če bi jaz kaj lahko naredila, da bi preprečila ta artitis, pa je rekel, da ne...da pač nisem mogla preprečit tistega klopa...Saj artistisi nastanjo tudi iz drugih razlogov, samo ona ni imela poškodbe ali kakšne druge sistemske bolezni, tako da je erlihija najverjetnejša...
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #16 : ponedeljek, 11.08.2008 : 15:06:11 »

Po končani kuri Medrola spet šepa dokler se ne razhodi. Ker tudi mirovanje ni pomagalo, sem jo začela spet voziti na malo daljše sprehode. Na sprehodu se mi zdi čisto ok. Če malo preveč zanori (sem jo pustila, da je malo laufala in ne samo hodila ob povodcu), pa potem še bolj šepa in še dlje traja, da se razhodi.

Res ne vem kaj naj.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #17 : petek, 15.08.2008 : 14:54:41 »

Ne vem če bo toe kaj pomagalo, ampak mi smo na istem. En dan malo več divjanja (zadnjič je dve uri plaval) in potem vsaj en dan šepanja in mirovanja. Tudi jaz ne vem, kaj naj. Sem ter tja mu pustim, da uživa, seveda ga omejim pri skokih. Mislim, da se več ne da. Ko je res hudo, je na Rimadylu, dodatke za kosti in sklepe dobiva vsak dan. In tako iz dneva v dan, upajoč, da jih bo še veliiiiiko.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #18 : petek, 15.08.2008 : 16:56:07 »

Jaz res ne vem koliko naj jo obremenjujem in koliko ji škode delam, če jo preveč. šepa pa samo, dokler se ne razhodi. Ne vem, če bi jo zato kar ves čas filala s tableti.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #19 : petek, 15.08.2008 : 16:57:33 »

A pa dodatki pomagajo? Kaj pa daješ?
Jaz razmišljam, da bi preko neta naročila Amerike nekaj podobnega Coseqinu...čeprav je Zorko rekel, da kao v njenem primeru to ne bo pomagalo...
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #20 : petek, 15.08.2008 : 17:51:18 »

Dodajam mu glukozamin, kondroitin v prahu plus Omega 3 in 6 maščobe. Škoduje ne, če pa kaj pomaga pa hvala bogu.
Težko je določit tisto pravo mero divjanja, da jim ne delamo več škode kot koristi. Ker takrat, ko pokažejo da jih boli, jih res BOLI. Vem. Zato se trudim, da ga bremzam ko se mi zdi, da je dosti. Recimo po dnevu norenja ga šparam, čeprav bi norel. Kar ni enostavno, saj je fedr za znoret. Poleg tega ima kar močen lovski nagon. Pa se greva igrice doma (išče priboljške skrite v igračah), greva se rokoborbo, pa take neumnosti, ki ga vsaj malo zaposlijo.
Po drugi strani ga pa ne želim popolnoma omejiti, ker se mi zdi da to ni nobeno življenje. Da bi ves čas hodil mirno, recimo. Raje ne mislim na konec, ampak ko bo prišel, bom vesela, če mi bo uspelo dati mu dovolj veselja in pasjih užitkov, obenem pa ga ne bom skurila.
Poskusi z dodatki, saj ne morejo škoditi.
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #21 : torek, 19.08.2008 : 12:57:15 »

WildAngel, tudi jaz imam podobno zadevo, le da je psiča stara komaj 4 leta. No, meni je Zorko razložil enako, res popolnoma enako kot tebi, s tem, da se pri meni ni na slikah nič videlo. Psičko pa boli za razliko od tvoje, desna rama. Boli jo pri ekstremnem gibu pri pokrčeni tački navzgor. No, sedaj je začela, po pol leta, tudi šepati. Prej ni šepala. Pomojem bi bilo pametno dat testirat revmatoid faktor. To je meni napravil Matko, je pa draga preiskava - okrog 70 eur. Ker je bil rezultat pozitiven, mi je predpisal Medrol za pol leta. Mene je strah to dajat zaradi stranskih učinkov. Domnevam, da ima tvoja podobno vrsto artritisa - avtoimunega in ti iz lastnih izkušenj povem, da glukozamin, hondroitin sulfat ipd. ne pomagajo. te zadeve pomagajo pri osteoartritisu, ki ni imunskega izvora, ampak pomeni obrabohrustanca. Pri najinih primerih je potrebno vplivati in uravnovesiti imunski sistem, da se ne bo več obračal proti sebi. Potrebno je dodajati imunomodulatorje oz. imunosupresive-Medrol. Problem dolgoročnega dejanja Medrola (ampak ti ga itak nisi dolgo dajala) pa je,da zj... imunski sistem čist in ti pes lahko za čem drugim zboli, poleg tega tudi dolgoročno slabo vpliva na hrustanec, pripomore k veliki izgubi kalcija iz kosti (osteoporoza), povzroča povišan očesni pritisk, zastajanje vode v telesu, slabo vpliva na ledvice in jetra in nenazadnje, če se po prenehanju dajanja nadledvična žleza ni sposobna ponovno uravnovesit, pes faše še sladkorno bolezen. Zato jaz nevem, kaj bi. Matko je rekel, da če ga psu ne bom dajala, bo kripelj, če pa mu ga bom, mi pa ne more garantirat, da n bo kak stranski učinek, ampak da ima on dobre izkušnje s tem.
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #22 : torek, 19.08.2008 : 13:06:31 »

Kar pri tej vrsti artritisa pomaga, so omega 3 maščobne kisline v večjih količinah. Jaz ji dajem brikete z lososom in pa kapsule lososovega olja vsak dan.  Poleg tega jo vozim na dolge sprehode (sedaj ne, ker šepa), do pred kratkim sva še tekmovali v agilityju (sedaj je najbrž tega konec Cry vendar pa je pomembno, da pes vzdržuje kondicijo, kot pravi Zorko, ker so mišice podpora obolelim sklepom. Težo sem zmanjšala na minimum, zares suha je no. Vsak dan pa sem ji tačko v predelu rame zmasirala (kot mi je fizioterapevtka pokazala), delava tudi vaje - dvigovanje, križanje  tačk, prikloni, tek v klanec, ampak samo navzgor!!! - zdaj bo najbrž hoja...poleg tega sem jo že od maja vsaj 3 krat na teden peljala plavat. To je odlična aktivnost, ker sklepi niso obremenjeni. Vse te dodatke, masaže, razgibavanja pa niso preprečila tega, da nebi začela šepati. Trenutno jo mam na Clinofugu, da vidim, če je kaj ven udarlo, jutri grem pa k veterinarju...
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #23 : torek, 19.08.2008 : 14:59:26 »

Citat
ti iz lastnih izkušenj povem, da glukozamin, hondroitin sulfat ipd. ne pomagajo. te zadeve pomagajo pri osteoartritisu, ki ni imunskega izvora, ampak pomeni obrabohrustanca.
Ne vem če tole drži, moja mami ga jemlje po nasvetu dr, diagnoza revmatoidni artristis. Poleg kur z Medrolom, ji je priporočal ravno to kombinacijo. Morda pri psih deluje drugače, ne vem.
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #24 : torek, 19.08.2008 : 16:00:00 »

Kaj pa vem, jaz sem nekaj tujih raziskav brala pa pravijo, da nima takšneg učinka oz. ga sploh nima pri RA. Ker naj bi bil tle za vnetje kriv imunski sistem, ne pa mehanska obraba. Čeprav, če pomislim, vnetje pri RA tudi sčasoma deformira hrustanec, se pravi če bi se z dodatki vsaj malo obnavljal, bi deformacije kasneje nastale... Undecided
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #25 : torek, 19.08.2008 : 16:06:51 »

Ja, tudi jaz razmišljam tako nekako. Če vsaj mičkeno pomaga, zavira obrabo ali nadomešča tekočino v sklepih.. vsaj malo! Morda s tem pridobimo kakšno leto, mesec.... Glavno pa je, da ne more škodovati če dodajaš v predpisani dozi.
Ah, ti naši lumpi...
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #26 : torek, 19.08.2008 : 19:15:21 »

Jaz naročujem Flexicose, ima notri glukozamin, hondroitin sulfat, msm, omega 3 vitamin A,C,E ter nekaj protivnetnih rastlin.  Pa omega 3 še posebi dodajam..in to je to
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #27 : četrtek, 21.08.2008 : 09:04:00 »

Hmmm...
Meni za vrsto artritisa ni nič rekel...je pa kot posledica erlihije - ne vem, če to pomeni revmatoidnega?
Fabija šepa, ko vstane, sploh zjutraj ali ko spi dlje časa, jo je kar grozno gledati. Ampak potem se shodi in je ok. Na sprehodu je normalna, s tem da sem jo kar dolgo počivala, sedaj jo spravljam nazaj v kondicijo. Koliko bo zmogla pojma nimam. Vem to, da če se več giba, še bolj šepa, vsaj tisti dan, ampak tudi če miruje, šepa.
Meni je dal Medrol za ene 3 tedne - vsega skupaj 10 36mg tablet. Ko je nehala z jemanjem se je ponovilo, čeprav je rekel, da bo nekaj časa najbrž dobro. Prenašala ga je dobro, ni bilo problama, razen tega, da je popila ene 4-5L vode na dan in v bistvu ni šans , da to sfolgaš, če nisi doma. Treba jo je bilo dajat lulat na 2 uri, pa še to ji je vmes nevm kolikokrat ušlo. Tko, da jaz na Medrol iz tega stališča ne bi več šla. Jaz jo bom dala na Rimadyl, ko bo potrebno. Sedaj samo ne vem ali naj jo pustim se "matrat", če šepa samo ko vstane ali bi jo že zato morala dati na rimadyl.

Sem pa nameravala naročiti tole: http://www.discountpetmedicines.com/buy/cosequin-ds-chewable.htm
Če bo pomagalo super, sicer nimam kaj za izgubit.

Rada bi pa dosegla, da mi ne konstantno šepala, ampak magari 3kratz na leto in jo takrat dam na rimadyl pa da je spet ok za nekaj časa...samo ne vem kako to doseči. Mogoče bi ji rimadyl pomagal bolj kot Medrol..

Konec koncev so pa nekateri psi po leta in leta na rimadylu, pa čisto lepo živijo - vsaj tisti, ki ga dobro prenašajo. Jaz nisem tako pesimistična, da zaradi artritisa vidim kar konec. Saj ljudje tudi leta živijo z njim. Ni fino, ampak da se.






Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #28 : četrtek, 21.08.2008 : 12:24:56 »

Stvar, ki jo nameravaš naročiti, je zelo dobra. Pomojem res nimaš kaj za izgubit. Manjkajo pa v tem izdelku protivnetne stvari, recimo hudičev krempelj, boswellia  serrata, bromelain, yucca, tako da pobrskaj malo po netu in kombiniraj še s kakšno od teh zadev. Pa obvezno vključi omega 3!!!

Pa kaj tvoji psici se je na slikah vidlo vnetje al obraba al kaj? Ker jaz sem bila včeraj s psico, ker šepa, pri vetu in je komplet ramena poslikal in se zopet ni nič videlo. Boli jo pa en specifični gib. Sem pozabla vprašat, če se vnetje na sliki vidi al ne?Huh

Jutri grem dat pa še enkrat kri za klopne bolezni na preiskavo in pa reumatoidni faktor...Potem sem pa bankrot. No, vsaj jasno mi bo zakaj šepa...ali je artritis ven udaril ali klopne bolezni ali pa je problem v kakšni mišici, kiti...ipd.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #29 : četrtek, 19.02.2015 : 01:34:03 »

Pozdravljeni, tudi moja psička se je pridružila "klubu" kroničnega artritisa Sad Ker je že na drugih doživljenskih zdravilih, ji doktor Zorko ni želel predpisati kakršnih koli zdravil za artritis. Zanima me, če imate izkušnje z ortopedskimi ležišči za pse, če kaj pomagajo, in katero je najboljše? Hvala!!
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Kronični artritis
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines