mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 07:01:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Hišni ljubljenček ZA psa
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hišni ljubljenček ZA psa  (Prebrano 24840 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« : petek, 05.11.2004 : 11:32:41 »

Ojla!

Med tednom živim v Ljubljani v enosobnem stanovanju. Z mano sobiva tudi 3 mesečna papillonka. Med vikendom grem domou, kjer me čakata še dve psički in 5 muc. Geri se razume tako s psičkama kot s 3 mucami, dve pa se jo izogibata. Ker pa sem le večino časa v Ljubljani me zanima naslednje. Ali obstaja kakšna žival (manjša), ki bi bila primerna za hišnega ljubljenčka od Geri. Geri bi zelo rada družbo. Zaradi majhnosti je družbe med psi s katerimi bi se lahko igrala izjemno malo. Odločili smo se da bi vzeli še kakšno žival, ki bi Geri popestrila dneve.
Geri je na dan sama največ 3 ure. S "prijateljico" bi bila Geri v stiku le ob naši prisotnosti. Sami ju ne bi puščala nikoli skupaj. Zaželjeno bi bilo, da bi lahko drugo žival med mojo odsotnostjo (par uric) zaprla v kletko za vsak slučaj. Še posebno na začetku.
Želela pa bi žival ki bi se z Geri lahko tudi igrala in ne le bežala od nje Smiley. Geri bi bila zadovoljna prav z vsako, le da bi divjala po sobi, ne vem pa kako bi to prenesla druga živalica.

No, moje vprašanje: katera žival je primerna za Gerijino "prijateljico"?

Lp, Mojca.

PS: Mačka ali pes odpadeta, ker se našim doma zmeša Undecided.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #1 : petek, 05.11.2004 : 11:33:34 »

Jana, se opravičujem če je tema že odprta ali na neprimernem mestu. Veliko sem iskala po forumu ampak take teme nisem zasledila.
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #2 : petek, 05.11.2004 : 11:53:33 »

Živjo!

Po mojem bi bil za papilončka kakšen zajček ali pa morski prašiček, mogoče pa tud činčila(samo ne vem, kako činčile prenašajo druge živali) kar pravšnji prijatelj. Možno bi pa bilo tud s kakšnim kuščarjem, recimo legvanom(al kaj so že uni "zmaji"). Enkrat sem videla v oddaji O živalih in ljudeh, ko je ena družina imela buldoga in legvana in sta se kar lepo razumela. Čeravno legvan ni glih za norenje al pa igranje.

Upam, da Geri čimprej dobi lepo družbo.

Lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #3 : petek, 05.11.2004 : 12:56:22 »

Tudi sama sem pomislila na morskega prašička, ker jih pač imam doma Smiley ampak ne vem.. se mi nekako ne zdijo ravno za igranje. Ne zdi se mi, da bi bil pujsek navdušen nad Geri Tongue.
Rekli so mi za polha. Razmišljali smo o dihurčku, pa ne vem... najraje bi nekaj kar bi se dalo že sedaj dobit dokler je Geri še majhna (dihurčkov naj ne bi bilo do pomladi, takrat bo pa imela že več kot pol leta). So mi pa tudi polha svetovali. Baje naj bi se razumeli. Jaz s tem žal nimam izkušenj. Ali kdo ve kako bi polh shajal s psom?

n3wfka: hvala za lepe želje! Cheesy
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4 : petek, 05.11.2004 : 13:04:49 »

Čivava,

glede dihurčka za pasjo družbo kontaktiraj Majo (maja01)- doma ima dogo in dihurčke, pa naj ti ona pove iz prve roke, kako to gre. Čeprav mi je pa dobro znano, da zna dihurček tudi prav prijetno ugriznit  Grin ne vem, kako bi bilo to tvoji mali gospodični všeč  Wink

Lp,
Tina

P.S.: Sama predlagam zajčka- če dobiš majhnega oz. mladička bi ga Geri sigurno vzela za svojega in se previdno igrala z njim.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #5 : petek, 05.11.2004 : 13:13:19 »

TinaZ: ja tudi jaz se malo bojim ugrizov dihurčkov, baje da kar zagrabijo, no ampak če jih lepo "vzgojiš" naj bi bili pridni. Glede zajčka pa. Pred letom dni sem kupila enega v Škofji Loki od nekoga ki jih vzreja le za hišne ljubljenčke. Zajec je prišel bolan domov, po enem medecu poginil. Na veterini sem ugotovila, da je bolezen ki jo je imel neozdravljiva in se prenaša tudi na pse Shocked, še dobro moji dve nista prišli niti blizu zajčku ker je bil še premajhen za njuni šapici, tako da me je malo strah Undecided. Pa imajo zajci kar nekaj bolezni ki jih lahko dobi pes.. Sicer pa bi bil zajec idealna družba.. Geri že navija za zajca Grin
Logiran
retrieverka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 734


« Odgovor #6 : petek, 05.11.2004 : 13:24:26 »

Tudi jaz navijam za zajcka Wink Ga imamo tudi mi doma poleg dveh kosmatink (sicer veliko vecjih kot papilonka) in se super obnese Grin Sploh starejsa psicka (10 let) se blazno razzivi ko je spuscen Cheesy Zajcki se pa tudi krasno privadijo in znajo vcasih prav hecat psa, tako da mu ni dolgcas Wink Skoda pa da se en kuza odpade-to se mi zdi vseeno se najbolj krasna druzba - govorijo vsaj isti jezik Grin
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #7 : petek, 05.11.2004 : 13:39:15 »

Jah.. še en pes.. pa me mati obglavi Grin.. ne ne, so tri psičke zaenkrat kar dovolj. Bo pa itak Geri obdržala kakšno svojo hčerkico ko bo čas za to Cool. Bomo se še malo pozanimali o zajčkih.
A ima kdo še kakšen predlog? Kakšno drugo žival? (zajček-nič kriv, se mi je malo zameril zaradi krutosti bolezni ki jo je prejšni imel-odpoved možganov... kaj takega pa ne moram reskirat za Geri).
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #8 : petek, 05.11.2004 : 13:44:56 »

pomislek, ki ga imam jaz pri dihurcku je ta, da niso ravno vsi idealna druzba za (vse) pse. Se vecji pa je ta, da so dihurcki izrazito druzabne zivali in jim druzba psa ali cloveka (ali macke, ...) niso dovolj. Najbolje se pocutijo z enakovrednim partnerjem, torej se enim dihurckom. S tem, da kombinacija spolov ni vazna.
Ne vem no... jaz ga kot hisnega ljubljencka psu ne bi priporocala. Mogoce se posebno ne tako drobnemu kuzku. Tisto o navajanju na "negrizenje" sicer drzi, ampak njihova igra je precej groba in tudi, ce moc ugriza zadrzujejo, ravno najneznejsi ni.
Ok, najbrz trapast predlog - ampak zakaj pa ji od doma ne pripeljes kaksne muce ali kuzinje?
m.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #9 : petek, 05.11.2004 : 14:04:02 »

maja01: ja tudi jaz sem se bala zaradi majhnosti Geri. Glede muc ali kužkov od doma pa. Obe psički sta družinski in ju moji niti pod razno ne dajo. Vajeni sta biti skupaj, tako da ju ločit tako ali tako ne morem. Nista pa niti tako majhni... imeti 3 pse v enosobnem stanovanju pa... pa še vajeni sta biti na vrtu čez dan kadar je lepo vreme, kar tu ni mogoče. No naše muce pa živijo tako v kot zunaj hiše, kar je tukaj v Lj samomor. Mi smo tako daleč od ceste, da do nesreče ne more prit.

No saj če ne bomo nič našli bo pač že nako shajala z nami Roll Eyes

Lp, hvala vsem za predloge, če pa ima še kdo še kakšen predlog pa naj se le javi.
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #10 : petek, 05.11.2004 : 17:20:23 »

Tudi jaz predlagam zajca Wink
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #11 : petek, 05.11.2004 : 18:29:15 »

Oi!

Tudi jaz sem za zajcka(mini) Smiley Doma sem imela zajcka in muco, ki sicer ni isto kot zajcek in kuzek pa vendar sta se krasno razumela in se skupaj igrala Cool Prav zabavno ju je bilo opazovati.

LP Anja
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #12 : petek, 05.11.2004 : 18:35:25 »

LP!
Čivava, kaj pa ena lepa podgana?
Sem imela zadnjič priložnost videti eno prav lepo podgano , vrste dumbo. Pri nas jih še nimajo v prodaji, na Nizozemskem pa so baje prodajni hit.
LP,Miša
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #13 : petek, 05.11.2004 : 20:09:11 »

Podgane? Ne, hvala. Odkar je naš muci ujel podgano veliko skoraj tako kot je Toro in veliko mokro podgano, mi niso več prikupne. Grin Pa ne vem zakaj. Miške so pa prav ljubke. Te pa pogosto vidim (zadavljene Grin Roll Eyes) še  vedno vztrajam pri zajčku.
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #14 : petek, 05.11.2004 : 20:21:44 »

Kaj pa če biposkusila z ameriško veverico, baje se jih da kar lepo navaditi na druge živali.

Tudi jaz navilam za zajčke imam zelo dobre izkušnje saj se moja psica vsak dan igra za zajcem pa je veliko večja od njega .
upam da boš našla novega kolega/kolegico za svojega ljubljenčka. Grin

Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Hišni ljubljenček ZA psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines