mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 00:05:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Strani: [1] 2 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: ravs zaradi napada psa  (Prebrano 22176 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« : ponedeljek, 21.07.2008 : 07:51:40 »

Tole poročilo so spisali gorenjski policisti. Kaj se je v resnici dogajalo, vesta le gospod in pasja lastnica, kljub temu pa vile niso ravno način obnašanja.

PES NAPADEL MOŠKEGA

Radovljica – Dne 20.7.2008 ob 13.00 uri je OKC PU Kranj bil obveščen s strani občanke, da je nasproti njene hiše v bližini železniških tirov prišlo do pretepa med moškim in žensko.
Na kraj so bili napoteni policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da se je 72-letni moški sprehajal po poljski poti mimo vrta 32-letne ženske. Med sprehodom  je moškega napadel neprivezan pes pasme rotvajler last omenjene ženske in skočil nanj. Moški, ki je v roki držal pohodno palico, se je obranil pred psom. Omenjena ženska je v jezi izrekla nekaj groženj moškemu, se mu približala in ga z udarcem podrla na ograjo sosednjega vrta. Z vilami ga je hotela zabosti, vendar je le-ta nastavil roko tako, da ga je zabodla v levo podlakt. V času pretepa ga je v roko ugriznil njen pes. Moški je v samoobrambi udaril tudi njo ji odvzel vile in zapustil kraj.
Moškega so po oskrbi v zdravstvenem domu odpeljali v Splošno bolnico Jesenice, ženska pa je poiskala zdravniško pomoč v zdravstvenem domu.
Policisti bodo zoper omenjeno žensko, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, ji izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali in napisali poročilo na veterinarsko službo.
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #1 : ponedeljek, 21.07.2008 : 08:36:43 »

Miskica,

žal se mi zdi, da je iz dneva v dan teh primerov več, ljudje so vedno bolj netolerantni, agresivni, nestrpni, ... . Žal pa živali niso nič krive, kriv je lastnik, neprimeren lastnik in rezultat je tak pes.

Primer: ravno sem se včaraj sprehodila mimo parkirišča pred mojim blokom (tako kot vedno) z mojima dvema pesjankotoma , ki sta lepo na vrvici, mirna, lepo hodita ob nogi, nikoli se ne zaganjata v druge pse, ... in sem šla mimo gospe, ki je sedela zunaj na stolčku z pekinezarko, ki se ji zmeša ko vidi drugega psa. In ker jo je komaj zadržala ob sebi, sem nazaj grede slišala komentar, naj svoja dva psa sprehajam drugje, ker drugače se bo kaj zgodilo. Grožnja, pa človek dejansko ni nič naredil, ampak je šel le mimo. Zakaj? Zato, ker se ljudje spreminjamo v take, kot je tista gospa lastnica rotvajlerja. Tukaj bi bilo čisto vseeno, kakšne pasme je kuža, pri takem lastniku bo vsak kužek podivjan, če že lastnik nima pospravljeno v glavi, kako bo imel pa kuža?

LP
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #2 : ponedeljek, 21.07.2008 : 10:53:49 »

Taki so res cvetke, zadnjič se s štirimi privezanimi argentinci vračamo s sprehoda, ko nam nasproti prihajajo 3 ljudje s spuščenim Beaglom, ki so ga približno 20 m pred nami privezali. Vzporedno z njimi je tekla ena ženska, ko je tekla mimo smo se ji umaknili ob rob poti (to je bilo na nasipu v ZG kjer je večina psov sicer spuščenih), ona pa je komentirala v smislu da to ne gre tako, da s "takimi" psi nebi smeli tam hodit. Psi mirni, lepo utrujeni od hoje in plavanja. Tu sem bila še tiho, čez čas pa se vrača, se pred nami ustavi in komentira, da bi "za začetek morali imeti nagobčnike". Tu mi je pa odneslo pokrov in sem ji rekla da je tu v bistvu ona edina ki laja, pa nima nagobčnika. Na vprašanje zakaj bi ga morali imeti naši psi, ni vedela odgovorit. Taki pač zgledajo, ne.

Onim s spuščenim Beaglom seveda rekla nič, ker je pač majhen pa fleten.

Ko smo kasneje šli skozi park je ena ženska šetala spuščenega mešanca srednje velikosti ki je seveda najpre vso okolico nadebudno pomarkiral, potem pa se nam nalepil na rit, najprej cel naježen moji mladički, potem Luchi in ves čas renčal. Ženski 5x rečemo naj pride po psa, pa ga je samo klicala "Medo tu dodji, tu dodji Medo". Medo je seveda ni jeb*l in se še naprej šopiril, dejansko se ni bal treh velikih psov ki so ga že zelo grdo gledali, še celo prišel je do ene od samic in se od spredaj povzpel nanjo. ne potrebno, on bi malo dominiral ne.  Lastnica ga je še kar klicala iz varne razdalje, ko sem ji rekla naj pride ponj ker je nihče ne bo pojedel se je samo kislo nasmehnila in NI prišla. Po ene 5 minutah teženja se je nam je končno odlepil z riti in nam sledil oddaljen par metrov in lastnica ga je končno prišla privezat. Kdo bi bil tu tagrd če bi napadel, argentinci ali tečnoba? Smiley Naj še dodam da so bile v parku vsae upokojenske glave obrnjene nazaj in nas očitajoče gledale, češ kake pse pa to imate. Pa ni noben od njih spustil niti glasu, hehe.


Pa da se vrnem na temo, če je šla ženska z vilami nad moškega ki se je BRANIL pred njenim psom, tudi po mojem mnenju ni najbolj gladka v glavi Smiley
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #3 : ponedeljek, 21.07.2008 : 11:28:21 »

Desobediencia,

se strinjam s tabo, in takih zgodb je še 1000 in ena. Pa mislim, da bo vedno težje, ker je na svetu vedno več neuravnovešenih ljudi, in ubogi kužki, ki imajo take lastnike. Najslabše pa je potem, ko se celotno zgražanje prenese le na kužka, včasih celo na določeno pasmo, lastnik pa ni nič kriv.

Zanimivo je, da odkar imam peske (to je sedaj 3 leta), še enkart nisem imela problema z velikimi pasmami oz. s pasmami, ki jih označujejo kot "bojne", "agresivne", ampak vedno z majnimi cufiji. Sicer pa če bi ista oseba, ki vzgaja cufija, vzgajala veliko pasmo, bi bil pomoje enako podivjan. Problem je v lastniku, samo ljudje se pa tega ne zavedajo. Res pa je, da je v nevednih očeh, vedno kriv tisti, tavečji, ki bolj grdo zgleda, itak.

LP
Logiran
T.R.U.
rad pišem
****
Sporočil: 275


« Odgovor #4 : ponedeljek, 21.07.2008 : 12:25:06 »

..se mi zdi, da bo danes v 24 ur, ker se že "vozijo" okoli..

Kaj se je v resnici dogajalo, vesta le gospod in pasja lastnica

..vendar imajo vedno vsake oči svojega malarja. Edino ugotovljeno dejstvo je, da pes ni bil privezan. Sam vzrok in potek dogodka sta pa?
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #5 : ponedeljek, 21.07.2008 : 12:30:29 »

T.R.U.,

se strinjam s teboj, vedno obstajata 2 plati zgodbe, vendar definitivno tukaj ni kriv pes, ampak lastnik in žalostno bo spremljati vse skupaj, ker na koncu bo najbolj nastradala žival.

Lp
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #6 : ponedeljek, 21.07.2008 : 12:32:55 »

Če bo na 24 ur, bo to zaradi tega, ker je v napadu pes pasme rottwieler. To bodo najbrž še posebej poudarili.  Angry
Če bi bila vpletena kakšna pasma, ki je  kao znana kot družinski pes, ... se sigurno  ne bi obregnili.  Lips Sealed
Ubogi Rotti! sram
Logiran
T.R.U.
rad pišem
****
Sporočil: 275


« Odgovor #7 : ponedeljek, 21.07.2008 : 12:50:56 »

..normalno, da NI pes kriv (še manj pasma)..
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #8 : ponedeljek, 21.07.2008 : 19:03:25 »

Če je kdo gledal 24 ur, je bilo rečeno, da je psica napadla šele potem, ko ga je že lastnica z vilami. V takem primeru nič čudnega.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 21.07.2008 : 19:12:27 »

sem gledala svet na kanalu: pres stekel spuščen proti njemu, on prosil da ga prime ali vsaj nadene nagobčnik, pes napade, on se ubrani s palico, ona pa na njega z vilami psu v bran Huh

Itak, da če ne bi šlo za rotvajlerja, novica ne bi bila objavljena sploh Roll Eyes
Logiran

NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #10 : ponedeljek, 21.07.2008 : 19:13:30 »

Pes je odreagiral na lastničino vedenje. Nič čudnega...  Undecided
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #11 : ponedeljek, 21.07.2008 : 19:36:24 »

sem gledala svet na kanalu: pres stekel spuščen proti njemu, on prosil da ga prime ali vsaj nadene nagobčnik, pes napade, on se ubrani s palico, ona pa na njega z vilami psu v bran Huh

Itak, da če ne bi šlo za rotvajlerja, novica ne bi bila objavljena sploh Roll Eyes

V 24 ur je bilo bolj na kratko...

A potem je psica napadla preden je ženska uletela z vilami?

Mah, whatever... Zdej se že folku fuzla zgleda...
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #12 : ponedeljek, 21.07.2008 : 19:43:03 »

ja, folk na povodce Grin
Logiran

Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #13 : ponedeljek, 21.07.2008 : 20:51:42 »

ja, folk na povodce Grin

 Grin Cheesy Grin Grin Grin
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #14 : ponedeljek, 21.07.2008 : 20:59:55 »

No tkole, pred kratkim je prijateljev pes napadel mimoidočega soseda. Pes je velik, pasma ni važna. Na srečo ni bilo hujšega, ker ga ni hotel zares napasti, samo opozoril ga je. Ha! Tu je keč. Ta bogi, star sosed je ob vsaki priliki dražil psa če je bil v pesjaku, vpil čez ograjo ali ga drugače j... v glavo. Ob prvi priliki, nepozornosti lastnika (njegova krivda je, da dvorišče v celoti ni ograjeno in je bil pes spuščen, stekel je na ulico) je izkoristil moment in se maščeval. Če bi prišlo v časopis, bi pisalo: Pes take in take pasme napadel nič hudega sutečega soseda.
Dve strani zgodbe. Vedno sta.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines