mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 22:02:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: ravs zaradi napada psa  (Prebrano 22175 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #15 : ponedeljek, 21.07.2008 : 21:38:27 »

No, kot sem rekla na začetku, le vpletena vesta, kaj se je zgodilo. Lahko da je bil tudi gospod eden tistih, ki že iz preventive težijo, vsak izmed nas je že kdaj kakega takega srečal na sprehodu. Jaz imam ob Kamniški Bistrici eno gospo srednjih let, ki že na 100 metrov grdo gleda in skače, kot da ima kačo za vratom, pa če ima pohodne palice v roki, tudi začne mahati še preden se srečamo.
Ampak tiste vile so pa verjetno res malo preveč.
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #16 : torek, 22.07.2008 : 07:57:08 »

Kaj se je v resnici zgodilo, zares lahko samo ugibamo.
Meni se zdi bolj verjetno, da
a) se je pes ustrašil gospoda s palico in napadel, ali
b) se je gospod ustrašil psa, ki se mu je približal in ga je kar lopnil.

Če se je gospod večkrat tam sprehajal, je čisto mogoče, da obstaja zgodovina, ki je ne poznamo. Čisto na pamet bi pa rekla, da pes ni kriv. Običajno ne hodimo naokoli oboroženi s palicami.

Napad z vilam nima opravičila. (Čeprav nisem prepričana, da v primeru, ko bi videla nekoga da z gorjačo mlati po mojem psu, ne bi to storila tudi jaz, če bi bile vile ravno pri roki.)

Ti starci so včasih malo čudni. Mojo hči je eden pred leti udaril po glavi s sprehajalno palico na avtobusni postaji, sredi belega dne. Je res jezikala, ampak ... Je bilo treba na urgenco.

Je pa tale stari kar od sile, če je z eno roko umiril podivjanega psa in še bolj podivjano žensko! Undecided
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #17 : torek, 22.07.2008 : 08:08:05 »

Pes ni bil privezan! Nima veze kakšne pasme je, dejstvo je da nima kaj šavsati in napadati mimoidočih, tudi če obstja 7 plati zgodbe in tudi če je tale starček res eno zateženo bitje! Pesa je potrebno imeti pod kontrolo in to je to. Očitno pa v tej zgodbi res povodec potrebuje še kdo razen psa.
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #18 : torek, 22.07.2008 : 08:46:59 »

Jaz sem razumela, da s je to zgodilo nekje na samem, kjer "ni, ali ni pričakovati, večjega števila ljudi" in torej tam, kjer ni javni prostor in torej psa ni potrebno imeti na povodcu.

Pa smo spet tam, Nataša47 versus člani Mojpes v zadevi povodec. To smo že obravnavali. Bi mogoče preskočili in se osredotočili na temo?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #19 : torek, 22.07.2008 : 08:52:13 »

Nimamo kaj preskakovat in kaj debatirat. Pa o vrvicah gor pa dol. Se je samo še enkrat pokazalo, kaj se potem zgodi, ko psu preveč "zaupaš". Tisto z vilami pa sploh nima veze s psom, ampak s samo žensko. Novo poglavje.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #20 : torek, 22.07.2008 : 09:04:48 »

Citat
Tisto z vilami pa sploh nima veze s psom, ampak s samo žensko.
Kaj pa če malo zakompliciramo? Marsikater lastnik bi branil svojega psa (če bi mojega nekdo užgal s paico, tudi ne vem kako bi odreagirala) po drugi strani bi marsikateri pes branil skrbnika. Pa smo tam. Kaj je bilo prej: kokoš ali jajce? Ampak s tem se bodo ukvarjali za to poklicani in plačani, nam je lahko le v poduk da ima pes res kosmata ušesa in da moramo biti pasji skrbniki ves čas pripravljeni. Žal tudi na težake okoli nas. Na take in drugačne provokacije. Ker smo tako ubrisani, da imamo pse....
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #21 : torek, 22.07.2008 : 09:09:24 »

Psa je treba met pod kontrolo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #22 : torek, 22.07.2008 : 09:19:32 »

Normalen lastnik bi psa poskusil obvladati, odstraniti, oz. pes od normalnega lastnika sploh nebi napadel. Se mi zdi da so tukajle malo pomešani pojmi - pes v tej zgodbi ni bil žrtev, ki bi rabila pomoč, ampak napadalec, ki ga je nekdo moral obvladati!

Pa še to tuj pes nima kaj hodit niti vohat mimoidočih, kaj šele skakati vanje ali pa jih napadati - z drugimi besedami tako kot so napisale že predhodnice - psa pod kontrolo!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : torek, 22.07.2008 : 09:23:32 »

Gospod je morda imel palico, ker tezje hodi (sklepam, pri njegovih 72 tih).

Sem prepricana, da sta dve strani zgodbe, dejstvo pa ostaja, da je bil pes brez nadzora. Ce bi bil pes privezan pred hiso ali pa bi ga lastnica imela na povodcu, dedek pa bi ga mlatil, bi se verjela, da je sam kriv, da ga je lastnica napadla. Bi branila svojega psa...jaz bi ga tudi. Ker pa je bil pes odvezan in se je priblizal (ali napadel...ne moremo vedeti, ker nas ni bilo zraven), se je gospod branil. Najprej pred psom, potem pa se pred lastnico. Wink Se dobro, da se je lahko branil, ker drugace bi ga zenska ocitno fentala. Huh

Citat
Psa je treba met pod kontrolo.

Tocno tako! Ce so tako ubogljivi, da ne hodijo s svojega vrta ovohavat ljudi, ki hodijo mimo, so zaradi mene tudi lahko spusceni. V nasprotnem primeru pa naj bodo na striku. lp

Logiran

Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #24 : torek, 22.07.2008 : 09:46:29 »

Mislim, da je naslov teme malo zgresen. Ravs se ni zgodil zaradi napada psa, ampak je pes skocil zaradi ravsa dveh dvonozcev.
Glede na vcerajsnji intervju z "ubogim" gospodom imam vedno bolj obcutek, da je tip dobesedno iskal guzvo in jo zal nasel. Zal pa zato, ker bo davek ocitno placal pes.

malce sarkazma...  Roll Eyes V tej peripetiji bi morali nekomu drugemu dati nagobcnik, tretjega pa na povodec
Zakaj sta se dvonozca kregala in na koncu zravsala vesta ona dva. Pes je samo sledil reakciji svoje lastnice. Torej, je bil pod kontrolo. A je pes kriv, ce ima lastnico, ki se je pustila sprovocirati do te mere, da je sla v fizicni napad?
Ce pes ne bi bil pod kontrolo jo tale gospod ne bi odnesel le z dvema povitima prstoma.

Kaja,
ko nekdo omeni starost 72 let si vsi predstavljamo onemoglega starca, ki se komaj premika s pomocjo palice. No, tale gospod je zgledal mnogo mlajsi (pac dobro skriva leta) in se zelo pri moceh. Zanimivo pri tem intervjuju pa je bilo tudi to, da je tip dobesedno uzival v medijski pozornosti. hmmm...  Roll Eyes

Hja, je pac cas kislih kumaric in so novinarji malo na tesnem s skandali... in to je poanta cele zgodbe.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #25 : torek, 22.07.2008 : 09:52:23 »

Se močno strinjam z Drejči in ravno to je meni padlo v glavo - da je možakar namerno iskal težave in sedaj bo to pošteno izkoristil s tožbami.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #26 : torek, 22.07.2008 : 09:53:45 »

Se popolnoma strinjam z Drejči. Sem tudi sama malce spremenila mnenje, ko sem videla omenjeni intervju. Tale bogi 72-letni godpod ni tako zelo bogi kot so ga na začetku želeli prikazati mediji. Poleg tega je res tudi to, da če bi ga napadel pobesneli rotvajler brez kontrole gospod ne bi imel povita samo dva prsta.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #27 : torek, 22.07.2008 : 10:02:29 »

Ja, ko tole berem, mam pa obcutek, da je lastnica psu ukazala, naj napade gospoda?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #28 : torek, 22.07.2008 : 10:02:50 »

no, tudi ce je sam iskal pretep, jaz se na nobenega ne bi spravila z vilami, pa ceprav bi mi psa udaril  Roll Eyes bi branila svojega psa, ampak ne bi pa cloveka nabodla z vilami Shocked Lips Sealed v bistvu mi ni jasno, zakaj je zenska tako reagirala.  Undecided
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #29 : torek, 22.07.2008 : 10:24:16 »

Ženska je upokojenca napadla, celo z vilami (kar ke mimogrede poskus umora!). Ženska bi morala (če sploh drži, da jo je iizzival) poklicati policijo, ne pa fizično napasti starejšega občana in celo dopustiti, da ga je pes napadel. V nobenem primeru ni imela psa pod kontrolo in očitno ni sposobna tega psa nadzorovati, da ne bi bil nevaren za okolico. Naknadno je njen brat celo napadel novinarja! Preden kdo daje take sodbe, bi se moral najprej prepričati, kaj se je dogajalo s tem psom in njegovimi lastniki v preteklosti, pogosto gre za kronične nadelogvalce nedolžnih sprehajalcev?  Sem sam v Ljubljani osebno doživel že nekaj podobnih primerov in napadov s strani vrtičakrjev z ugrizom do krvi in strganimi hlačami (še danes mi je žal, da nesramne babnice nisem tožil).
Nezaslišano in povsem nesprejemljivio je, da imajo v skrbništvu psa te pasme (ki je potencialno lahko nevaren za ljudi v določenih okoliščinah) taki posamezniki, ki so dokazano nevarni in napadalni za ljudi! Tega psa bi jim morali po moje nujno odvzeti in jim prepovedati posedovati kakršnokoli žival. In tako neodgovorno nasilniško obnašanje po forumih "ljubitelji psov" zagovarjajo. Pa saj človek tega ne more verjeti. Nevarni so predvsem nekateri "lastniki" psov!
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ravs zaradi napada psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines