mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:19:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega posamezne pasme  |  Tema: Nega shih-tzu ja
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nega shih-tzu ja  (Prebrano 25848 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« : ponedeljek, 28.07.2008 : 12:01:36 »

Povejte kako pa vi  negujete svoje shih-tzujčke?
Moj je postrižen tako , da ga  po telesu počešem dvakrat na teden po glavi pa vsak dan.

Lp
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #1 : nedelja, 17.08.2008 : 18:58:04 »

pri meni strizenje ne pride v postev, ker potem bi si kupila kratkodlakega psa, ce bi ga zelela imeti.
Pi nas je 2 krat na dan temeljito cesanje in med dnevom se kdaj kak dodaten poteg s krtacko med cartanjem.
Nohteke vozimo na strizenje k pasji frizerki po potrebi.
Drugace pa vsako jutro nega oci in strizenje dlak na blazinicah po potrebi.
Uporabljamo pa tudi balzam za dlako pri vsakem kopanju.
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #2 : nedelja, 17.08.2008 : 20:30:26 »

Jas bi si tudi lahko kupila kratkodlakega psa samo mi je značaj in karakter teh psov zelo ušeč...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3 : nedelja, 17.08.2008 : 20:31:34 »

In karakter je vsekakor pomembnejši od dlake Wink
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4 : ponedeljek, 18.08.2008 : 10:44:35 »

Ogromno mesanckov v azilu ima precudovit karakter Smiley
mislim, da je prav dlaka, ki mu je v okras in scit, med drugim oznaci njegov karakter.
To je pac moje mnenje. Skoda da se na tem forumu redko sprejemajo se ostala mnenja. Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #5 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:15:22 »

sessa, če bi imela pametnejša mnenja, bi se mogoče sprejelo tudi kakšno. dlaka nikakor ne določa značaja, ampak izgled. ker si novopečena lastnica shih tzuja, seveda še vztrajaš pri določenih mnenjih, s katerimi se pač izkušenejši ne strinjamo. shih tzu, pa naj bo postrižen ali dolgodlak, je shih tzu s svojim posebnim karakterjem. sicer se boš pa kmalu naveličala česat dvakrat na dan, ali pa se boš naveličala gledat ocufanega psa, pa boš spremenila svoje mnenje.

seveda imajo mešančki v azilu tudi čudovit karakter, ga imajo pa tudi postriženi shih tzuji. ne boš verjela, Pamo se karakter prav nič ni spremenil, ko sem jo po končanem šampionatu postrigla. spremenilo pa se je to, da zdaj obe bolj sproščeno živiva, saj odpade dolgotrajna nega in trud, ki nista potrebna, če psa ne razstavljaš.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #6 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:47:50 »

Pošišani šicuji so zakon  Cheesy Sessa imaš pravico do svojega mnenja, ampak tako kot je napisala že Kalsang, karakter ni odvisen od dolžine dlake. Ko sem se jaz odločala za šicuja sem bila trdno prepričana da bo moja psica postrižena že od malih nog, ker mi takrat razstavni šicuji sploh niso bili všeč, želela pa sem psa s takšnim karakterjem (sveda bi se lahko odločila za kakšno drugo malo pasmo s krajšo dlako, ampak hotela sem šicuja zaradi karakterja). No ko sem pikico dobila in ko je tista takrat še krasna dlaka začela rasti sem bila čezdalje bol navdušena nad dolgodlakci in sem vztrajala malo več kot leto. No potem sem pa malo obupala, ker smo 'fasali' še alergijo in je bilo nevzdržno vzrževanje dolge dlake (res se človek naveliča česanja 2x na dan), poleg tega pa sem hotela da Lina doživi vse radosti (torej tudi gozd pa morje in kampe itd....) ki jih je sicer že tudi prej ampak se je vse to zelo poznalo na dlaki, pa mojih živcih, ker sem bila vsa nesrečna ko smo prišle od kje in je namesto počivanja sledilo še 2 urno česanje, da smo spravili dlako v red. Torej je Lina krasan kratkolaska in se česemo 1x na teden ko je čisto ošišana in malo večkrat ko ji malo zraste. Seveda pa prilagodim dlako vremenskim razmeram, torej pozimi ima vedno malo daljšo (ne dolgo) poleti pa je kratkolaska.
Drugače pa super da ste tako dosledni in tako lepo skrbite za dlako in vsekakor zakaj bi strigla svojega psa če tega ne želiš in si ga pripravljena 2x na dan česat. Vsak se pač odloči po svoje, eni imamo raje kratko dlako zaradi vzdrževanja, drugi pa pač dolgo in ste pripravljeni 2x na dan česati. Nič pa ni narobe ne z enimi ne z drugimi. Glavno da so naše mrcine zadovoljne Smiley
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #7 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:07:44 »

mislim, da je prav dlaka, ki mu je v okras in scit, med drugim oznaci njegov karakter.
Mogoče se nekaterim, ki pse z dolgo dlako opazujejo, tak pes zdi močnejši, krepkejši in mu zaradi tega pripisujejo določene značilnosti. Ker daje tak videz. Bi bilo pa mogoče po tvoje, če bi se tile naši psi bili sposobni videti v ogledalu in bi si na podlagi svojega (robustnega) videza izoblikovali svoj karakter.  Tongue Smiley

To je pac moje mnenje. Skoda da se na tem forumu redko sprejemajo se ostala mnenja. Smiley
sessa, sploh ni problem, samo da se ve, da je to le tvoje mnenje in ne dejstvo. Wink

pri meni strizenje ne pride v postev, ker potem bi si kupila kratkodlakega psa, ce bi ga zelela imeti.
Iz tega sem jaz razumela, da ti vseeno ne gre (le) za karakter psa, ampak da so ti na plošno bolj všeč dolgodlaki psi. Undecided

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #8 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:55:27 »

Se opravičujem, ampak malo spremljam tole temo in mi ni jasno kaj ima zdaj karakter mešančkov v azilu zveze  z  nego šicujem in s tem kdo upošteva mnenje od koga? Vsekakor pa to ne sodi v to temo, ali?
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #9 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:10:51 »

Nima nobene veze.

Se opravičujem, ker sem s svojim postom, smetila temo. sram
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #10 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:44:20 »

Tudi jas se opravičujem.
kalsang napiši prosim kako je potekala nega  pri dolgodlaki Pamo  pa pred razstavo pa če imate tudi drugi razstavne shih-tzu je  povejte malo prosim če vam ne težim preveč sram
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #11 : ponedeljek, 18.08.2008 : 14:24:58 »

Pamo ima zelo kvalitetno, težko, gosto dlako z veliko podlanke. To pomeni pa tudi dolgotrajno česanje. K sreči mi je ni bilo treba generalno česati vsak dan, ker se njena dlaka ni vozlala. Vsak dan sem ji uredila glavo, oči in brke, po vsakem sprehodu je sledilo umivanje tačk in izčesavanje smeti. Za urejanje glave in brk sem porabila povprečno dvajset minut, potem pa še vsaj deset, petnajst minut po vsakem sprehodu (3x do 4x na dan). Po umivanju tačk je nisem sušila s fenom ampak sem pustila, da se je sama posušila, drugače bi lahko po vsakem sprehodu porabila vsaj pol ure za urejanje. Dokler dlaka še ni bila dovolj dolga za papirčke, sem jo vsake tri dni ornk prečesal in odstranila odmrlo podlanko. Kar pomeni sistematično česanje po plasteh najprej s krtačo, potem z glavnikom in nato še s slickerjem. Postopek, ki ti hitro vzame dve uri. Ko sem ji dlako začela zavijati v papirčke, sem ji ob vsakem generalnem česanju morala najprej odstraniti papirčke, potem pa jih namestiti nazaj, tako da se je postopek še podaljšal. Pri česanju je treba nujno uporabiti dober sprej za česanje ali balzam kremo (slednja je še zlasti pomembna, če uporabljaš papirčke). Če češeš suho dlako, narediš več škode kot koristi, saj jo polomiš. To velja tudi za prepogosto česanje.

Kopanje je bilo pri Pamo dolgotrajen proces. Najprej jo je bilo treba spet dobro prečesati. Tega nisem naredila samo takrat, kadar je bila preveč umazana, saj bi samo polomila dlako. To sem si lahko privoščila, ker ni imela nikoli vozlov. Če je pes zavozlan, ga je treba pred kopanjem nujno razčesati.

Sledilo je kopanje. Samo zato, da sem ji dovolj zmočila dlako, da sem lahko uporabila šampon, sem včasih potrebovala deset minut ali več. Sledi dvakratno šamponiranje, spiranje in uporaba balzama ter spet spiranje. Ponavadi sem samo zato, da sem jo skopala, porabila 45 minut. Nato sem jo zbrisala s pasjimi vileda brisačami, jo zavila v frotirasto brisačo in jo pustila zavito pol ure do 45 minut, da se je dlaka odtekla, jaz pa da sem si poravnala križ. Za sušenje s profi fenom sem prabila do eno uro, za sušenje z navadnim pa tudi dve. Kopala sem jo enkrat na deset dni.

Postopek pred razstavo je še nekoliko daljši. Sicer ni bistveno drugačen, ampak sem morala še posebej paziti, da je bil končni rezultat zadovoljiv. Pred razstavo sem zato lahko računala na približno štiri ure dela.

Naj poudarim, da se Pamo pri tem ni prav nič mučila (prej jaz), saj sem jo od majhnega naučila, da je te stvari sprejemala kot običajno rutino. Ponavadi je ves postopek mirno prespala.

Dlaka urejenih razstavnih shih tzujev je res videti oh in sploh lepa in krasna, ampak naj poudarim, da tako shih tzu izgleda samo deset minut, dokler je v ringu. Zato to ni naraven videz psa, še zlasti ne zaradi vseh trikov in sprejev, ki se uporabljajo za te frizure.

S tem, da je dolga dlaka ščit, se prav tako ne strinjam. Psa dovolj dolgo ščiti že par centimetrov dolga dlaka, zato ni treba, da se vleče po tleh. Dolga dlaka psa v vsakdanjem življenju predvsem ovira. V njej se samo po nekaj metrih sprehoda v naravi nabere že toliko smeti, vej in listja, da pes ne more več hodit. Ko je imela Tara še dolgo dlako, se je enkrat na vrtu zataknila v grm in ni mogla več iz njega brez moje pomoči. Pozimi pa se na tej dlaki naredijo tako velike kepe, da pes spet ne more hodit. Poleti se v sopari in vročini pod težko dolgo dlako zelo rada vname koža in nastane hotspot, pa čeprav je pes redno negovan.

Govoriti o naravnem videzu pri psih, kjer je človek tako sforsiral dlako kot pri shih tzujih, je naravnost smešno. Ali res mislite, da so na kitajskem dvoru shih tzuji paradirali okrog z ameriškim stylingom? Ali da jim na Tibetu kdo prečke in čopke dela? Malo morgen. Prvi shih tzuji v Evropi so imeli dlako dolgo največ petnajst centimetrov, saj so si jo obrabili, jo pogrizli ali kako drugače "skrajšali" v vsakdanjem življenju. Že Kitajci so shih tzuje strigli. In to tako, da so bili podobni levom. Dolgo dlako so jim pustili po zatilju in vratu, na tačkah in na koncu repa, telo, noge in vrh glave pa so obrili. Na Tibetu pse večinoma na ketno privežejo, za dlako se pa ne zmenijo kaj dosti, tako da raste večinoma v dredih, enkrat letno pa pse postrižejo kot ovce.

Dolga dlaka ima pri shih tzujih samo eno funkcijo: razstave. Ko pes konča razstavno kariero ali če se sploh ne razstavlja, je veliko bolje, če je postrižen: dlako je veliko lažje negovati, pes se lahko veliko bolj svobodno giba in postrižen pes je na pogled veliko bolj urejen kot pes z dolgo, toda pocufano, razmršeno dlako. Takšna pa neizogibno postane zaradi sprehodov, igranja itd. v vsakdanjem življenju.

Evo, takšno je moje mnenje.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #12 : ponedeljek, 18.08.2008 : 16:39:03 »

vprasanje je bilo kako ostale clanice negujemo nase pse-NEGUJEMO in tako sem pac povedala za sebe, zato ne akceptiram, zakaj se je potrebno tako spraviti na cloveka, ce pac povem moje poglede na MOJEGA psa. Prav tako tudi mene zanima kaj ima nega veze s karakterjem in zakaj se posvecate tej tematiki, saj je naslov vendar nega psa. Konec koncev pa ce smo ze pri tem, menim da ima vsak pes svoj karakter, ne glede na to, da je ista pasma. Imajo pac morda podobne znacilnosti, karakter pa je odvisn od vzgoje.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #13 : ponedeljek, 18.08.2008 : 16:42:55 »

Zakaj smo se zakačili za karakter? Mogoče med drugim zaradi tega tvojega posta?

Ogromno mesanckov v azilu ima precudovit karakter Smiley
mislim, da je prav dlaka, ki mu je v okras in scit, med drugim oznaci njegov karakter.
To je pac moje mnenje. Skoda da se na tem forumu redko sprejemajo se ostala mnenja. Smiley

Sicer smo pa tudi drugi samo izrazili svoje mnenje in tako kot se ti ne strinjaš z nami, se ni treba, da se mi s tabo. Če izražaš svoje mnenje o svojem psu, potem naslednjič to izrazi na takšen način, da se ne bo bralo, kot da ga izražaš za vso pasmo.

Karakter ni odvisen samo od vzgoje. Karakter je genetsko pogojen, zato tudi govorimo o karakterjih značilnih za posamezno pasmo.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #14 : ponedeljek, 18.08.2008 : 16:59:46 »

In karakter je vsekakor pomembnejši od dlake Wink

od tukaj prihaja moj tako obrekovan post.
saj je vseeno, vidim da ne bomo prisli do konca s tem.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #15 : ponedeljek, 18.08.2008 : 17:01:12 »

Vidiš, končno se v nečem strinjava - da ne bomo prišli do konca s tem.
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #16 : ponedeljek, 18.08.2008 : 17:12:20 »

Kalsang z  postom o Pamini dlaki si se pa kar razpisala hvala   in oprosti da ti težim sram
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #17 : ponedeljek, 18.08.2008 : 17:15:32 »

Pa prosim  če se ne bi več prepirali  ???sessa ima svoje mnenje mi pa svoje vsi pa vemo  da je to ena krasna pasma Smiley
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #18 : ponedeljek, 18.08.2008 : 17:24:33 »

Noben greh ni postrici shih tzuja, ce to ustreza tebi in tvojemu zivljenskemu stilu. Obcudujem pa ljudi, ki pripeljejo na razstavo shih tzuja v razredu veteranov z dlako do tal, ki lahko kljub temu zivijo normalno zivljenje. Govorim o skandinavskih psih, ki imajo po mojem misljenju bolj kvalitetno (tipicno) in "trdozivo" dlako. Njihovi lastniki pa zagotovo dovolj casa za nego Smiley.
Ce je to veteran ameriskega tipa potem nisem prepricana o njegovi kvaliteti zivljenja... Ponavadi je njihova dlaka mehkejsa, kar je ponavadi ljudem bolj vsec, ni pa tipicna.
Nekateri ljudje uzivajo v negovanju svojih psov "v dlaki" celo zivljenje. Tudi shih tzuji imajo radi "seanse", ko je lastnik samo njihov Smiley. Ampak to samo takrat, ko je nega redna in ni potrebno resevati starih grehov...
Obcudujem lastnico Soncice, psicke iz prvega legla Pansi, ki neguje psicko redno ze 13 let in jo ima "v dlaki". Moji penzionisti so ze zdavnaj postrizeni... Tongue
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #19 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:19:38 »

Pa prosim če se ne bi več prepirali ???sessa ima svoje mnenje mi pa svoje vsi pa vemo da je to ena krasna pasma Smiley


se strinjam plus tega pa nisem nikdar rekla da je kaj narobe s strizenjem shih tzuja. Smiley
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #20 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:33:02 »

 Wink
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #21 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:33:32 »

Pa smo prišli stvari do konca Wink
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #22 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:43:31 »

In aja z Zamarotom sem hotela iti na vzrejnega samo mislim da si bom premislila pa naj uživa na svoja srednja leta v kratki lepi frizurci  in to po zaslugi kalsang. Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #23 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:47:15 »

Saj Zemy je že bil na vzrejnem, kajne? Pred leti. Se spomnim, da ga je pripeljala tvoja sestra. Smiley
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #24 : ponedeljek, 18.08.2008 : 19:25:46 »

Saj Zemy je že bil na vzrejnem, kajne? Pred leti. Se spomnim, da ga je pripeljala tvoja sestra. Smiley

Ja samo  potem iz vzrejnega ni bilo nič moremo poklicat da vidimo kako in kaj...
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #25 : ponedeljek, 18.08.2008 : 19:32:46 »

pa moremo še it na slikanje kolkov itd...
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #26 : ponedeljek, 18.08.2008 : 19:45:30 »

Za vzrejni pregled shih tzujev slikanje kolkov zaenkrat se ni potrebno Smiley...
Je pa potreben pregled za PRA. Poleg tega pa lahko pregledajojo se patello.
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #27 : ponedeljek, 18.08.2008 : 21:08:23 »

Za vzrejni pregled shih tzujev slikanje kolkov zaenkrat se ni potrebno Smiley...
Je pa potreben pregled za PRA. Poleg tega pa lahko pregledajojo se patello.

Opala se opravičujem  za pomoto samo glede vzrejnih pregledov sem novopečena
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #28 : torek, 19.08.2008 : 14:23:40 »

Ključno pri vsej tej negi dolgodlakega shih tzuja pa je, da ga med dopustom (če ga res ne morete vzeti s sabo) pustite v varstvu osebe, ki ima izkušnje z nego shih tzujev. Govorim iz lastnih izkušenj   Grin tistim, ki mislijo pustit dolgodlakega shih tzuja med odsotnostjo pri sorodnikih, pa če tudi z vsemi pisnimi in nepisnimi navodili o negi... nič ne pomaga, če se potem tega ne držijo  Roll Eyes... jaz bi bila zelo vesela, če bi mi kdo to prej povedal, ker vsemu zaupanju navkljub, mi je zdaj vseeno zelo žal...  Roll Eyes
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #29 : torek, 19.08.2008 : 19:34:20 »

Eva D. saj ni konec sveta Wink, verjamem pa da ti je zelo hudo. Sej mu bo zrastla nazaj!  Mogoče ti bo pa z novo frizurico še bolj fleten, nikoli ne veš!
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #30 : nedelja, 26.10.2008 : 15:17:30 »

Laguna (ne spada v to temo ampak...) tvoj in moj pes imata pa zelo zelo podobni imeni  ZEN-Zem   tako ga jas kličem oz . ima podoben vzdevek kot je tvojemu ime Grin
Mene pa nekaj zanima kaj  pes gre na razstavo med veterane pri 7 letih starosti ne?
Logiran
inabrina
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #31 : torek, 28.10.2008 : 21:23:02 »

Pozdravljene!

Tudi mi smo novopečeni lastniki  sicer nerodovniške "Shih tzujake" Naje. Stara je 4 mesece.
Imamo velike težave z vaskodnevnim česanjem, čeprav to počnemo vsakodnevno že skoraj 2 meseca,se pikica še vedno brani. Kopanje nam kar uspeva ( tačke in trebušček), fenanje je pa katastrofa, je tako ipična, da bi kar iz pralnega stroja skočila.

Največji problem je nega dlake okoli gobčka in oči, ta je večno mokra in zlepljena. V očkah se nabirajo "zaspančki -sluz", ki jo redno vsako jutro očistim in ji v oči kanem kapljice Show-tech, priporočene v pasjem salonu in razčešem -  po 3 tednih ni nič boljše.
Prosim za kakšen nasvet tistih ki imare te ljubke psičke že več let, ali obstajajo kakšni skriti nasveti kako negovati to dlako okoli oči in gobčka, ter jo  ohraniti predvsem suho in nezlepljeno.

hvala za vse nasvete.

Barbara
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #32 : sreda, 29.10.2008 : 16:04:28 »

Kakšno naključje tudi moj vzdevek je NAJA Grin
Glede tega da se ne pusti česati ti jas priporočam ,da jo češeš zvečer ko bo že  utrujena in se z njo pogovarjaš to sem jas delala in se je obrestovalo  tako da ko zdaj uzamem krtačo v roke se sam uleže na hrbet in ga lahko v miru prečešem.
Glede dlake okoli oči pa bi jas na tvojem mestu spirala  očke s kamiličnim čajem  čistila redno tako kot ti delaš.
Aja pa  kupi si čisto tanek glavnik (proti bolham) in bodo z tistim šli zaspančki  dol v celoti.
Iz kot pa ste če smem vprašat?
Pa glede navajanja za okoli oči pa nimam pojma  sram
Z fenanjem pa imajo na začetku skoraj usi probleme  ...
Lp,Danaja
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #33 : sreda, 29.10.2008 : 16:17:35 »

Poleg tega pa morate biti vztrajni. Ne prenehajte z nego/fenanjem, ker psica zganja cirkus. Če boste odnehali, se bo naučila, da tako doseže, kar želi.
Logiran
inabrina
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #34 : sreda, 29.10.2008 : 18:08:32 »


Hvala obema za odgovore, bom še naprej vztrajala upam da se bo kaj kmalu obrestovalo.

Smo pa doma iz štajerskega konca, bolj natančno iz Starš.

Lep pozdrav

barbara
Logiran
medea10
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #35 : sobota, 08.04.2017 : 16:30:57 »

Obujam temo Smiley
Maja gremo po psičko pame Shih tzu, tako da se aktivno pripravljamo na novo članico.
Doma imam že skoraj vse, kar potrebujemo (od ovratnic, povodcev, mašnic za delat čopek, krtač  in glavnikov, pa tudi škarjice za krempeljčke in miljon drugih malenkosti, ki jih bo naša pasja madam potrebovala  ljubezen  love ).
Nimamo pa še briketov, priboljškov in šampona ter balzama.

Ker smo na temi o negi naših ljubljenčkov, me zanima, kateri šampon in balzam priporočate? In kje ga je najbolje kupiti? Imajo profi šampone, ki ne dražijo kože in povzročajo prhljaja tudi v teh trgovinah za male živali (vem da jih imajo, vendar ne vem ali so profi zadeve in ali so ok). Ali bi bilo bolje kaj preverjenega iz tujine naročit (kak link mogoče?)?
 
Za vse informacije bom hvaležna. 

Lep sončen pozdrav  ljubezen
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #36 : sobota, 08.04.2017 : 21:19:23 »

O konkretnih šamponih in balzamih tukaj ne bo informacij (zemljevid), velja pa tudi glede nege nasvet, da je pravi naslov za informacije za konkretnega mladiča katerekoli pasme njegov vzreditelj, torej - vprašajte vzreditelja, kako je negoval mladiča v leglu in kakšno kozmetiko tudi sicer uporablja. Vsaj nekaj časa je ne menjajte.
Logiran

Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #37 : ponedeljek, 10.04.2017 : 15:03:07 »

Za pomoc pri izbiri samponov in balzamov se obrnite na vzreditelja. Ta vam bo lahko najbolje pomagal pri izbiri, ker pozna dlako svojih psov in ve, kaj je najbolje za njihovo dlako.
Drugace pa je svet pasje kozmetike neizmerno velik... Smiley Pred izbiro prave kozmetike je dobro poznati kvaliteto dlake tvojega sickota. Za zacetek je najbolje izbrati kak nevtralni sampon, nezen za mladickovo dlako.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega posamezne pasme  |  Tema: Nega shih-tzu ja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines