mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 00:17:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Nas mali ponoci joka
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nas mali ponoci joka  (Prebrano 25575 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #30 : sobota, 19.07.2003 : 11:56:56 »

Alizee: Vrjetno je res nekaj na tem materinskem cutu Smiley. No sej sedaj ce se pa ne zbudim pa me Bela stusira  Grin. Je pa res da to obdobje ko je se malcek tako hitro mine. Meni se zdi da je vse skupaj pobegnilo od mene in sem se sele sedaj zavedla da je ze napol odrasla  :-/. Vedno bolj me mika da bi mela se eno tako malo kepico poleg Bele, ki bi bila vzrok da bi hodla kot mesecnik -> samo to vem da to nekako ni izvedljivo sedaj ko sem se pri starsih.
Logiran
Alizee
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #31 : ponedeljek, 21.07.2003 : 11:21:30 »

Eni se prav radi mučimo, a ne? Smiley Jaz hodim mojo Sookie gledat vsako noč po 2x, ker je tako cotkano srčkana, ko panča s tistim plišastim medvedkom. Takoj bi vzela še eno tako malo cvilko, če bi lahko...

Maja
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #32 : torek, 22.07.2003 : 13:12:37 »

Če mladička čez dan dovolj utrudiš, bo ponoči spal, še posebej, če ga imaš kje blizu svoje postelje, da se ne čuti osamljen.
Brin, jaz bi se na tvojem mestu prepričala, ali je z njegovo ščitnico vse v redu, potem bi šele govorila o lenobi ali izrojenosti pasme.
Logiran
Dogylover-ka
gost
« Odgovor #33 : torek, 22.07.2003 : 19:04:09 »

Jaz pa bi nekaj vprasala.Mogoce se ne veze cisto na to temo ampak vseeno.
Slisala sem govorice:"ce pes spi s tabo v postelji ve da si gospodar" slisala pa sem tudi "veliko razvajanje je ce spi v postelji!" Huh Huh Huh ???Nic vec ne vem,,,,,.....
Pa se nekaj.Mladic se je sam v leglu skotil.Kaj se lahko to zgodi da bo zaradi tega dominanten,neprijazen do tujcev in slabo socializiran?To vprasujem zarad tega ker je cist sam v leglu.
Ce nocete da mladic joka naj bo v vasi sobi,v vasi blizini....
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #34 : sreda, 23.07.2003 : 07:30:31 »


Zivijo!

To, da ce kuza spi v gospodarjevi postelji, se ne pomeni, da ve ,da si ti gospodar. Saj psicki spijo tudi po pesjakih, pa pred hiso, pa v kocah, pa dobro vejo, kdo je gospodar.
Je pa tako, da mali kuza, ko ponoci joka,da se ti vcasih kar milo stori, potem konca v postelji he he. In ko je enkrat v postelji, ga potem tezko pripravis, da tam ne bo vec spal, se posebno, ker se hitro navadijo, da je v postelji bolje Smiley kot na njegovem leziscu. Sad
Pravis, da je sam v leglu, ja lahko, da bo bolj dominanten, to je odvisno od vec dejavnikov. Scrkljan bo sigurno bolj, kot ce bi jih bilo vec v leglu he he.

            lp erika
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #35 : sreda, 23.07.2003 : 08:31:47 »

Citat
Je pa tako, da mali kuza, ko ponoci joka,da se ti vcasih kar milo stori, potem konca v postelji he he. In ko je enkrat v postelji, ga potem tezko pripravis, da tam ne bo vec spal, se posebno, ker se hitro navadijo, da je v postelji bolje  kot na njegovem leziscu.

Samo bolj malo je tistih, ki si to upajo priznati! Wink Najbrz vase zverine, Erika, ne spijo na postelji, ali pac? Shocked
Logiran

Dogylover-ka
gost
« Odgovor #36 : sreda, 23.07.2003 : 09:43:24 »

OD kterih vse dejavnikov?Moj bo sel v solo.Tak da upam da bo vse ok.Kolko stane kastracija?Popravi take stvari(dominantnost,nezauplivost do tujcev)? Huh Huh
Pa slisala sem da se bo pes najvec navezal na tebe ce spi s tabo!!!Ampak to je po moje vlko razvajanje.!! Cheesy Cheesy Wink Smiley Shocked Cool Huh Roll Eyes
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #37 : sreda, 23.07.2003 : 09:50:33 »


Ja Kaja, tudi nasi spijo v spalnici, ne zmeraj in vcasih tudi ne vse. Imajo pa v spalnici svoje lezisce-normalno veliko posteljo z jogijem. Edino najmlajsa spi  se zaenkrat na postelji pri meni  he he, ce ne prej ,na jesen bo sigurno sla na svoje lezisce, ce ne zaradi drugega tudi zato ker hitro raste.
Pa ne me vikat prosim Grin

                lp erika
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #38 : sreda, 23.07.2003 : 13:19:54 »

Saj nisem mislila vikat! Se je kar samo vrinilo v besedilo Grin  Wink
Zdaj ravno razmisljam ce TE poznam! Si bila z mozem in zelo staro labradorko na prvem pikniku mojpes.net?

Citat
Pa slisala sem da se bo pes najvec navezal na tebe ce spi s tabo!!!Ampak to je po moje vlko razvajanje.!!

Saj zato jih pa imamo, kajne! Da jih razvajamo!
Logiran

erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #39 : sreda, 23.07.2003 : 18:27:11 »


Zivijo Kaja!

Ja nasa Molly, je bila najstarejsi pes, lani na mojpes.net pikniku
Je pa zal od lanskega septembra ni vec z nami.(starost, bolezen) Cry
Ampak jaz se te zal ne spomnim. Saj bo se kaksen piknik a ne?

                       lp erika
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #40 : sreda, 23.07.2003 : 18:59:54 »

Ce bo se kaksen piknik sigurno pridemo. Sem bila pa lani z dvema psickama, to, ki jo imam na sliki in belo kodrico. Sicer ti pa cisto verjamem, da se me ne spomnis, tudi jaz se spomnim samo tvojih psov. Wink Predvsem Molly, ki je zmagala v "svoji" kategoriji.
Sej bi se kej od jokanja napisala, da me ne bo Jana za usesa, pa se nic ne spomnim!  Grin
Logiran

francelj
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 7


« Odgovor #41 : nedelja, 08.02.2004 : 15:52:55 »

Prosim za pomoč. hvala

moj mali ponoči skoraj nič ne spi cvili kar mi gre pošteno na živce.Spi v košari poleg mene.Nevem kaj naj naredim. Čez dan sva večinoma vzunaj.ko je trba spat je nekaj časa vredu potem pa se začne jok in stok.
Logiran
Bluefish
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #42 : sreda, 11.02.2004 : 12:34:32 »

Imam rahlo drugacen pa vseeno enak problem.
Nasa psicka je stara osem tednov in spi v spalnici v svoji kosarici. Originalno je bila v garazi - leglo, pa tudi mi smo nameravali da bi spala v garazi pa nismo zdrzali cviljenja, se mi zdi, da je bila reva cisto histericna. No nocni problem je resen, spi normalno in je sploh zelo pridna.
Problem se zacne zjutraj, ko je treba v sluzbo. Na zalost smo vsi iz hise zaposleni in prvi pride domov okoli dveh. Reva tuli in joka celo dopoldne (že dva tedna) in danes je preplezala 120cm ogrado, ki smo jo zgradili v ta namen v garaži.

Sedaj se dogaja to, da se zacne tresti, ko jo dvignes, da jo bos nesel v ogrado in potem notri postane histericna. Resno se bojimo, da ji ne delamo skodo, ampak druge resitve ne vidimo. sram  Undecided  Huh

Drugace, ko smo z njo cez dan, je zelo zivahna in ni nervozne narave, celo zelo malo stvari je, ki bi se jih bala.

Ali ima kdo kaksen nasvet oz nacin, kako psicki dopovedati, da se bo varno pocutila v ogradi in da cetudi jo pustimo samo nekaj casa, se bomo vsi kmalu vrnili. Undecided

Vnaprej hvala za vso pomoc! Cheesy
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #43 : sreda, 11.02.2004 : 13:51:22 »

Psička je sedaj povezala ogrado s tem, da vas ni doma in je ne mara, kar je povsem logično. Sicer je res škoda, da mora biti tako dolgo sama doma, vendar pa je žal pogosto tako, takšni so pač naši urniki.

Jaz bi psičko začela učiti na ta prostor takrat, ko je kdo zraven. Tam bi ji dajala hrano, tam bi se z njo igrala, tja bi jo dala potem, ko bi bila zelo utrujena, igrala bi se z njo in ostala pri njej tako da bi zaspala tam. Potem bi se morda počasi navadila, da ta prostor ni tako strašen. Šele ko bi se tam v moji družbi dobro počutila, bi jo začela navajati, na to, da je tam sama. To pa bi počela tako, da bi šla za tenutek ven is sobe. Najprej res le za malo časa, potem pa vedno za dlje. Pomembno, je predvsem to, da se vrnemo takrat, ko je pes miren in ne cvili. To pa pomeni, da lahko ta čas podaljšujemo le počasi.

Težko pa bo to težavo rešiti kar čez noč - mogoče ni neumno vzeti par dni dopusta za prve dni, ko je mladiček pri hiši (vendar ne tako, da se potem igramo z njim cel dan, le toliko, da mu dopovemo, da je pri nas povsem na varnem).

Lp Mirjam
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #44 : sreda, 11.02.2004 : 14:15:42 »

  Bluefish vem kaj misliš! Očitno so vsi iz tega legla navajeni da so skupaj. Kar je tudi razumljivo glede na to, da jih je bilo 8 in so jih nonstop crkljali. Mi imamo srečo in Kira ni bila še nikoli puščena sama. Res, da malo prilagajamo naš urnik, tako se kakšen odpove kinu ali čemu drugemu in je doma z njo. Enkrat smo jo pa tudi že s sabo vzeli na praznovanje rojstnega dne. Bila je super pridna! Na začetku se je sicer noter polulala in pokakala, vendar smo prišli pripravljeni (s krpo in čistilom). Wink Grin In seveda lastniki hiše imajo radi pse. Večino praznovanja je pridno prespala kar v veži na mojih čevljih (ko se je naveličala naših naročij).
Spi pa Kira ob moji postelji in praktično nič več ne cvili; ne zvečer ko gremo spat, zjutraj me ne zbuja in ponoči je mir! Če ne spi se zamoti z grizenjem in žvečenjem kake stvari. Seveda prej pospravim pomembne predmete!
Tudi jaz svetujem počasno navajanje na samoto (minuto na začetku, ki jo postopoma daljšaš), tako da družina izvede ''gasilsko'' vajo vsak dan in gre tiho stat pred hišo. Potem se seveda hitro nasmejani vrnete!

  LP Mateja
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Nas mali ponoci joka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines