mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 02:27:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: poenter
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: poenter  (Prebrano 77215 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #60 : sobota, 11.02.2006 : 22:49:52 »

Pozdrav!

Bilo je super zanimljivo čitati o Toru...
U toliko situacija vidjela sam Normana.
Razlika je jedino u tome što Norman voli vodu.
Voljela bih znati - kako te Tor sluša?

Ja moram priznati da sam jako ugodno iznenađena Normanovom poslušnošću. Iako odjuri jako daleko poput strijele, istom tom brzinom dolazi i na poziv.
Uvijek je izazov kad smo u šumi, pa kad ga pozovem, uvijek me iznenadi novom stranom dolaska. Nikad ne mogu pogoditi gdje će točno izletiti.
Pouzdan je i što se tiče dolaska na poziv kad vidi druge pse a kad/ako dođe do tučnjave, što je velika rijetkost, jer on nikad ne izaziva, (on se samo brani ako ga netko napadne), tada prestane odmah na moju komandu.
Ista stvar kad vidi zeca, pojuri za njime, ja zafućkam i on u velikom polukrugu skreće i vraća se k meni...

Za jednog pointera, mislim da je izuzetno (možda čak previše) poslušan, ali naglašavam da nije ovisan o meni, te dvije kombinacije njegove naravi su me opčinile, očarale, impresionirale. Svi vlasnici pointera pričali su mi kako pointer ode i baš ga briga što ga ti zoveš, da su neposlušni, ali ja doživljavam upravo suprotno - na moje sve veće oduševljenje i opčinjenost ovom posebnom pasminom.

LP,

Kristina
Logiran
pipi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #61 : nedelja, 12.02.2006 : 20:57:43 »


Hej

Hvala ti uflere za te podatke. Zelo zanimivo pisanje, kot da bi opisoval mojega prejšnjega pointerja. Iste finte, ostalo sem pa že tako ali tako napisal. Pretep oz. agresija do drugih psov - če je bilo le mogoče, se jih je ognil v največjem možnem loku.
Ali je pes v gozdu na levi ali desni , pred tabo, za tabo - samo toliko; nekoč smo bili na robu gozda, zagnal se je vanj in čez 2 minute prišel ven iz gozda skoraj en kilometer pred nami - to je bila pa brzina.

Lepo, da delite svoje izkušnje s pointerji. Uradno ime Dartha je Mur Musaležanski - tako, da ima očtino sorodnike tudi  v Slo.
Moje izkušnje z njim sedaj, ko bo dopolnil 10 mesecev pa so podobne kot jih ima Angelsnoweim s svojim Normanom. Izjemno poslušen, večino časa ga imam spuščenega, tudi na pločniku, in lepo hodi. Prav tako sem navadil tudi Flika, ki je ves čas hodil brez povodca, 1 m pred mano, če pa sem ga zapel, pa je vlekel, kot nor.

Ne vem, kaj drugi mislijo o tem, vendar imam zelo dobre izkušnje, tam kjer ga ne morem imeti spuščenega, in še precej olajšane sprehode z Darthom odkar sem kupil oprsnico.
Lovski nagon se kaže, ko gleda ptičke in dviguje sprednjo taco, vendar je obvladljivost popolnoma enostavna.
Ga pa vzamem povsod, kjer je le mogoče, s seboj. To zelo, zelo pomaga, ker sopzava različne stvari in se ničesar ne boji in tudi vidi, da ni nikjer nobenega plena, za katerim naj bi se podil ampak samo normalne stvari. Če bo to delovalo, potem bom zelo vesel.

Seveda pa je od vsega na prvem mestu naša bližina, crkljanje in govorjenje, da je najlepši - se mi zdi, da mu njegov ego in drža ob tem kar zrasteta in se mu ''full zdi''.

Saj vem, da kar nekaj nakladam, ampak pointerji so tako posebni in dobri psi, da ni škoda nobene besede.

LP Primož

Logiran
uflere
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #62 : sobota, 18.02.2006 : 08:13:45 »

Živjo!

Kristina - Kako me Tor sluša? Nikako! Wink
No, šalo na stran, je kar poslušen, vendar je še malce težav z hitrostjo izpolnjevanja ukaza, kajti ko je npr. daleč stran, in ga pokličem, na poti nazaj še na hitro opravi par stvari - povohlja levo, desno, en manjši zavoj in podobno. Drugače pa je kar v redu.

Pri hoji s povodcem imamo pa nekako enake težave kot Primož, če je spuščen je v redu, če je na povodcu, vleče. Je pa približno enako ali je ima ovratnico ali oprsnico. Čeprav za oprsnico nisem nikoli prepričan kako jo dobro pričvrstiti - če je prerahlo, se mu suče na vse strani, če premočno, se mi pa zdi da ga ovira. Tako da smo kar na ovratnici.
Je pa še nekaj zanimivo, če smo zunaj vsi trije, potem kar hitro izkoristi priliko ko nisva pozorna in začne pospeševati tempo in ter se oddaljevati. Če si sam, je to bolj redko. Enako velja, da ko smo zunaj vsi, so njegovi "obiski" medtem ko preglejuje teren redkejši in je zadovoljen samo da naju vidi. Medtem pa, ko si v gozdu sam z njim, pogosteje prileti azaj, in vedno do tebe. Predvsem tudi, če se s kom srečaš. Seveda velja to vse za čas, ko ima prosto.

Kako je pa kaj z grmenjem in bliskanjem? Včeraj sredi noči začutim toplo sapo na obrazu, seveda se presenečen zbudim, pred mano pa Tor na 1 cm. Ojej, spet bi šel na potrebo sredi noči? Vstanem da ga spustim ven, se med hojo do vrat zabliska in zagrmi - evo, problem odkrit. Skratka, ko se bliska in grmi, je obup. Iz enega kotička v drugega, najraje bi zlezel na tebe... Je tudi pri vas tako?

lp,
Uko

Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #63 : nedelja, 19.02.2006 : 18:55:01 »

Lijepi pozdrav Primož i Uko!

Dragi su vaši pointeri. I meni baš drago da smo se našli ljubitelji pointera i što možemo dijeliti iskustva i oduševljenje ovom pasminom.

I ja sam primjetila dok vodim Normana na podniku, čim osjeti malo zategnut povodnik počne vući, ako povodnik opustim, lijepo hoda uz nogu.
Uko, niosam baš previše razumjela što si govorio o grmenju in bliskanju - pretpostavljam da te zanima kako se naši ponteri ponašaju kad je grmljavina? Norman se ne boji grmljavine koliko sam ja primjetila. Ili još do sad i nije bilo nešto grmljavina, tako da niti ne znam. Ali vrlo je osjetljiv. Npr. kad moj weimarac Allegro radi što ne smije, Norman zna da Allegro to ne smije raditi (npr. penjanje na stol, lajanje kad je u box-u) i tada zna da ću ja biti jako ljuta i da ću vikati i tada se norman počne tresti i ako vičem na Allegra, Norman se baci na pod sa sve četiri noge u zraku. Tada mi ga je žao, jer se on osjeća krivim za ono što on nije napravio. Jako je drag, nježan i poslušan pas.
Karakteristično je za njega da kad je vani, ljude ne gleda, oni ga grle maze, doiruju, zovu, a on ima njušku uprenu prema nebu, u zrak, i gleda u daljinu. Ne doživljava ih. I onda su oni razočarani kako ih ne doživljava. A onda im objasnim da je on zapravo jedna velika maza, pudlica, kako ja to kažem.
U stanu, kad dođu gosti ponaša se ko dijete. Radi sve da bude u centru pažnje. Donaša igračke i doslovce se gura u krilo, penje se u krilo i zahtijeva od tebe da ga maziš. Radi to vrlo pronicljivo, nježno se popne prednjim nogama, ne gleda te, ali drži ponosno glavu i zahtijeva da ga maziš, ako ga pokušaš odgurnuti, pružat će ti otpor i tada osjetiš njegovu sbnagu, tada mu se napnu svi mišići. Neodoljiv mi je tada i ne mogu izdržati a da ne popustim tom njegovom pronicljivom zahtjevu da ga mazim. Onda ga grlim, grlim... Ima tako mekanu glavu, plišanu, lijepu gubicu...Ma sav je divan. Ne mogu mu se prestati diviti i zahvaljivati bogu što sam dobila tako divnog psa.

Interesantna je činjenica da svi koji su ga do sad upoznali, zahvaljujući Normanu, zavoljeli su ovu pasminu.
Govore mi ljudi da im se do sada pointeri nisu sviđali zbog previsoko postavljene gubice koja ih čini neobičnima. Da im se sada pasmina počela sviđati. Impresionirani su njegovom glavom, mišićavim tijelom, aristokratskim držanjem i kretnjama i brzinom...

Zaista, jednom kad upoznaš pointera ili ga zavoliš ili ne... Većina ga jednostavno mora zavoljeti, jer ostanu impresionirani, zatečeni jer nikada do sad nisu vidjeli tako brzog i dostojanstvenog psa... a istodobno tako nježnog i poslušnog...

Ne mogu skriti koliko ih obožavam... vidite koliko se "razvežem" a zapravo hoću samo kratko napisati osvrt na vaša iskustva.
 Cheesy Wink Smiley

Lp,

Kristina
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #64 : ponedeljek, 20.02.2006 : 01:28:13 »

Evo najnovija slika Normana, slikano danas u polju...

Normy "Pure arrogant pointer"

http://i1.tinypic.com/o5xpa0.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #65 : ponedeljek, 20.02.2006 : 01:29:03 »

Jedna opuštena...

http://i1.tinypic.com/o5xqf9.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #66 : ponedeljek, 20.02.2006 : 01:29:50 »

http://i1.tinypic.com/o5xsgx.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #67 : ponedeljek, 20.02.2006 : 01:31:55 »

http://i1.tinypic.com/o5xq3d.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #68 : ponedeljek, 20.02.2006 : 01:32:36 »

...i "Amigos"

http://i1.tinypic.com/o5xsv7.jpg
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #69 : ponedeljek, 20.02.2006 : 17:17:10 »

Angelsnoweim! Stvarno sta prečudovita !!  Smiley Smiley
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #70 : ponedeljek, 20.02.2006 : 17:26:13 »

http://www.moj-album.com/slike/1107037/gTKh6UBAl6CI0fpm.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1107037/CzeA7sZ3Y8_jqE8V.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1107037/X6VYBOC82PAnob98.v.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #71 : ponedeljek, 20.02.2006 : 21:03:09 »

Uf, ovaj zadnji je grdi.
Ja imam slike puno boljih pointera iz Italije sa Europske izložbe. Prekrasni crno bijeli i prekrasna narančasto bijela kuja. Budem stavila kad nađem malo vremena pa da iskopam te slike....
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #72 : torek, 21.02.2006 : 13:19:11 »

Angelsnoweim ! To su psi za lov i ne za izložbe !!! Angry sram
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #73 : torek, 21.02.2006 : 13:55:47 »

Angelsnoweim ! To su psi za lov i ne za izložbe !!! Angry sram

Dobro, vidi se da su lovni, slikano je negdje na utakmici, ali ovaj zadnji mi stvarno ružno izgleda, pa sam to svoje mišljenje iznjela. Valjda smijem reći svoje mišljenje i ako mi se neki ne sviđa?! Zašto ne bi lovački pas mogao biti i lijep? Ja mislim da i jedno i drugo može biti... Krivo je dijeliti ih na lovačke i izložbene, po meni barem.
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #74 : torek, 21.02.2006 : 18:23:31 »

Zašto ne bi lovački pas mogao biti i lijep? Ja mislim da i jedno i drugo može biti...

Se strinjam. Skladno in po standardu grajeni psi imajo ponavadi ucinkovitejse gibanje.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: poenter
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines