mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:33:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: poenter
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: poenter  (Prebrano 77232 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pipi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #75 : sreda, 22.02.2006 : 07:21:05 »

Hej

Razprava o eksterijerju pointerjev je malo tako tako. Nekaterim je všeč pes, ki je prvenstveno lepega izgleda in ima najboljše karakteristike in tako naprej. Sam se štejem za takega. Nekateri pa hočejo imeti samo lovskega psa, katerega namen je zgolj lov in ga vejetno nimajo kot hišnega psa ampak zgolj in samo kot lovskega.
Je pa konstrukcija pointerja namenjena lovu in teku, saj naj bi bil sposoben preteči med lovom zelo veliko kilometrov dnevno, tako da izgled vsaj po mojem mnenju ne vpliva na sposobnosti.
Estetika, eleganca, karakter - vse to so pa stvari, o katrih se da razpravljati.
Če samo pogledate ameriške pointerje - precej se razlikujejo od naših- seveda ne vsi.
Se pa izgledi pasem psov spreminjajo, uglavnem v smeri izgleda, tako, da je vprašanje kako bodo izledali pointerji čez nekaj let.
Osebno so mi pa najbolj pri srcu takšni, katerih slike objavljate na forumu.
Kot so ljudje edinstveni, so tudi psi prav taki. Najpomembnejše je, da jih imajo ljudje radi in z njimi spoštljivo ravnajo.

Obnašanje Dartha, če naredi kakšno neumnost in ga okregam je popolnoma enaka kot jo je opisala Kristina o svojem Normanu. Uleže se na tla, na hrbet, in postane popolnoma trd (PODREJEN?)
Grmenje ni problem, za razliko od prejšnjega, ki je že 1 uro pred ačetkom grmenja začel lesti pod avto, za omaro, k nogam....Tako, da vem, kako neprijeten čas je takrat.

No, adijo

LP Primož
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #76 : četrtek, 23.02.2006 : 08:46:18 »

Je pa konstrukcija pointerja namenjena lovu in teku, saj naj bi bil sposoben preteèi med lovom zelo veliko kilometrov dnevno, tako da izgled vsaj po mojem mnenju ne vpliva na sposobnosti.

Na pointerje se pravzaprav sploh ne spoznam, zato je cisto mozno, da se tudi motim, ampak meni izgleda, da bi lahko Norman pretekel veliko vec kilometrov kot to drobno bitje na zadnji slikici.  Tongue
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #77 : četrtek, 23.02.2006 : 09:49:33 »

Sam imam 5 psov !!! 3 so vrhunski v delu in lepoti. Niti na misel mi ne pride, da bi v življenju rekel za nekega psa, da je grd  Angry. Sploh poentri so ful različni. Norman ima postavo angleških poentrov (visoki močni psi - tradicjonalno lovijo barjanske jerebe po resju visokem 30+cm). Italjanske linije psov so manjše in neverjetno hitre (iščejo bliskovito). Postava psičke na sliki: to je nekaj podobno, kot če bi hoteli primerjatim postavo udvigovalca uteži in ultra maratonca ! Cool Sramotno in nedopustno je, da negdo reče po eni fotki "stvarno izgleda ružno" !!!  Angry Cry In da vam povem še nekaj : lepotne rastave lovskih psov v nelovskih rokah bi prepovedal s zakonom  Angry !  Standard pasme je jesen (telesna ocena) in to je to. Za pse ki se bojijo grmenja imam svojo idejo in je ne želim napisati  Cool Angry. Za psa kot je poenter Huh
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #78 : četrtek, 23.02.2006 : 10:43:52 »

Tole vašo razpravo  spremljam, že nekaj časa Smiley... pa  da malo  umirimo  strasti.
Zgolj moje mnenje  :  Grdega ptičarja  ni.  Basta! Grin  Se strinjam  tudi  ,da imajo  vsake oči svojega malarja.  tako kot pri  pointerjih  obstajajo  razlike  tudi med gordoni .  Sploh  med  lastniki iz  Anglije.  Rastavni psi so večji, delavni nižji in bolj mišičasti. Meni so vsekakor  všeč  tisti nekje  vmes ....vizualno ( o karakterju, bi se pa zopet dalo diskutirati Roll Eyes).
In delno se strinjam z Accipiter.  Sramotno  za pasmo je , da pristane  v rokah lastnika,  kateri  ima   lovskega psa zgolj za  raztavni eksponat. Že beseda  lovski pes, razkriva  njegov pomen.
Predvidevam, pa  da  je takega mnenja   tudi Angelsnoweim, kolikor mi je znano,   dela  tako z  Normanom   kot  waimiem  Wink.  In nekje  je že izrazila  mnenje  da  je  nedelovni ptičar, ne zanima. Smiley

Imam dva  ptičarja.  Gordona  in  nemško žimavko, čeprav nisem lovec, mi  še ni padlo na pamet, da bi imela  psa  zgolj v raztavni namen ali  za  peglanje  kavča.
Pasma mojih psov je  namenjena  za delo, zato  jih  tudi  šolam in vzgajam v tej smeri.  Še posebej Dino(  NŽ)  pri njej je potreba  po delu , še toliko bolj izrazita.  In  ob vsaki  priliki, katera  se nama ponudi  , se lova tudi  udeleživa.
Ni mi pa  všeč , kar delajo nekateri lastniki ptičarjev. Poizkus zatreti lovski nagon Angry,  in jih  uporabljajo predvsem v športne namene(  pa  to mi je nekako  delno še  sprejemljivo... čeprav ne povsem Undecided)... ali še  huje  za kakšno pasjo vprego....  to bi pa  vsekakor  prepovedala Angry.
Sicer  pa  hvala  bogu  za enkrat  grejo  pri nas ptičarji še vedno v razred delavnih.
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #79 : četrtek, 23.02.2006 : 12:07:44 »

damayanti! Ti si zakon ! Roll Eyes  Wink Kiss Angelsnoweim Angry Angry  sram!

L.p  Grin
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #80 : četrtek, 23.02.2006 : 12:45:12 »

Dobro, priznajem, pretjerala sam, nije baš u redu kako sam se izrazila da mi je "grda" kujica.
Rekla sam to više u afektu, jer ne volim vidjeti izgladnjele, pogrbljene pse. Meni to ne izgleda lijepo, isto kao što nije lijepo vidjeti npr. čovjeka anoreksičara. To ne znači da mrziš ljude anoreksičare i da su ti oni zadnji nivo ljudi i da s takvim ne bi razgovarao i sl., nego jednostavno ne godi oku, ne sviđa ti se, pogledaš ga, jer zaista izgleda loše, nećeš pogledati u njegovom smjeru zato što ti je to prekrasan prizor...
Ma ne znam više kako objasniti, a da me se tu sad ne tretira kao najzločestiju osobu na forumu, jer sam samo rekla da mi se ta kuja ne sviđa. Krivo sam se izrazila, ružno sam se izrazila i sad mi je žao. "Oprosti!" ne može povući natrag ono što je već rečeno. sram

Accipiter, obećajem da više nikad neću reći da mi je pas "grdi", fakat ružno zvuči i vrijeđa vlasnika.
Ali, smijem li reći da mi se ne sviđa?



P.S. Norman je talijanski tip.
Logiran
pipi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #81 : četrtek, 23.02.2006 : 21:32:32 »


Hej

Ali premore kdo od vas, ki se povsem po nepotrebnem prepirate, toliko poguma, da reče, da to kar je do sedaj napisal sicer drži, ampak, da se opravičuje, če je s tem užalil drugega.

Je pa mnenje posameznika zelo pomembno ampak po mojem le tako dolgo, dokler s tem ne prizadane drugega.

Se že v naprej opravičujem za moje pisanje in razumem vsakega ki se počuti prizadet.

Lovski pes, kaj je to?

 - Pes, ki lovi (npr. ta trenutek na polju).
 - Pes, ki je namenjen izključno za lov.
 - Pes, katerega predniki so bili več ali manj namenjeni za lov.
 - Samo kategorizacija določenega tipa psov?

Če zna kdo odgovorit na ta moja vprašanja tako, kot želim prebrati odgovor,ki bo meni všeč, naj mi odgovori, drugače pa naj napiše raje kaj lepega o pointerjih ali objavi kakšno lepo sliko.
Če pa še to ni dovolj, pa naj vzame svojega psa ali pse in se z njimi odpravi na sprehod.
Svež zrak pomaga, lahko pa tudi s kakšne strani nevede zapiha tudi kakšen nov, bolj pozitiven veter.

Hvala. Se še enkrat opravičujem. Ampak zaradi tega pisanja moj Darth ni nič bolj vesel ali žalosten, vznesen ali potolčen ampak mu je pomembno, da se z njim ukvarjam, da je v moji bližini in tako naprej, ker je pač pes in ne nek nemški ali japonski avto, ki če mi ni všeč, ga bom pač jutri prodal. Mi pa še nikoli ni povedal, da pač pogreša določene stvari, da ima takšne in takšne želje in......

Mislim, da so psi  pri nas predvsem zaradi nas samih in ne obratno, naša naloga je le, da ravnamo z njimi tako kot se spodobi.

Hvala

LP Primož



Logiran
mesar
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #82 : četrtek, 23.02.2006 : 22:50:18 »

Živjo!
 Ena slikca moje Azre.
 http://freeweb.siol.net/mesar007/Azra.jpg
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #83 : petek, 24.02.2006 : 11:35:06 »

Bravo, Primož!!!
Slažem se s tobom u potpunosti. Nisu psi auti. Mada se na žalost većina kinologa često tako ponaša. Mnogi su otišli predaleko u svom odnosu sa psima i samo su im sredstvo, zaboravljaju da je pas prijatelj s kojim dijele sve.
Svog Normana ne bi dala ni za šta na svijetu!
I ovdje sam, kao što sam na početku već rekla, radi druženja, želje da upoznam što više pointeraša, da naučim nešto više o pasmini, pa i sa željom da se nađemo, da možda i organiziramo jedan ugodan "meeting" na proljeće ili ljeto, ...da uživamo i mi i naši psi svi zajedno.

Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #84 : petek, 24.02.2006 : 11:45:58 »

Hej

Ali premore kdo od vas, ki se povsem po nepotrebnem prepirate, toliko poguma, da reče, da to kar je do sedaj napisal sicer drži, ampak, da se opravičuje, če je s tem užalil drugega.

Je pa mnenje posameznika zelo pomembno ampak po mojem le tako dolgo, dokler s tem ne prizadane drugega.


Pokušavam cijelo vrijeme shvatiti ove rečenice. Ne razumijem slovenski najbolje. Ali koliko sam shvatila, a valjda da jesam, i ovdje si apsolutno u pravu. Sad vidim da nisam u svom prvom postu objašnjenja napisala što sam u biti željela i svakako trebala reći.
Opravičujem se, ispričavam se osobi za čiju sam kujicu rekla da mi je grda. Uh, kako mi je sad neugodno, dok ovu riječ "grdo" iznova pišem, tek sad osjećam pravu težinu riječi, i stvarno mi je žao, stvarno sam izrekla ružnu riječ. Nisam previše razmišljala, jer je netko postavio slike s utakmice i doživjela sam to kao "nečiji" pas (kao pas bez imena i vlasnika, više samo kao fotografiju), od nekoga tko nije ovdje, pa sam bezobzirno procijenila kuju, što inače nikad ne bi napravila, rekla da se radilo o kuji od nekog forumaša.
Svi mi volimo naše pse isvako me je njegov pas najdraži, najbolji, najljepši i znam da bi i mene jako zabolilo da mi je tako nešto rekao za mog psa.

Ma pogriješila sam gadno, i evo zaista se ispričavam vlasniku kujice ako i čita i ne čita. Žao mi je.
Ne mogu više povući svoju riječ, ali ispričavam se još jednom.
Uf!
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #85 : petek, 24.02.2006 : 15:06:02 »

Živjo!
 Ena slikca moje Azre.
 http://freeweb.siol.net/mesar007/Azra.jpg

Ups, tek sad vidjela slikicu...
Prekrasna je!!!
Logiran
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #86 : petek, 24.02.2006 : 15:30:53 »

Angelsnoweim ! Jedan vrlo ljut i opasan Italjan te traži  Angry !!! Šala ! Sad, kad tako iskreno obžaluješ ti 1/2 oprostimo "možda"  Grin ? Stvaro imaš sreču, da je tip sokolar  Wink (oni koji love puškom su strašno opasni - pucaju na sve šta ide i leti).

L.p
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #87 : petek, 24.02.2006 : 15:42:03 »

Angelsnoweim ! Jedan vrlo ljut i opasan Italjan te traži  Angry !!! Šala ! Sad, kad tako iskreno obžaluješ ti 1/2 oprostimo "možda"  Grin ? Stvaro imaš sreču, da je tip sokolar Wink (oni koji love puškom su strašno opasni - pucaju na sve šta ide i leti).

L.p

Heh  če bi jo videl  bi  je  še  večerjo plačal  ne samo  oprostil Wink Grin....  sam si rekel , da je  Italjan Roll Eyes Grin

Angelsnoweim... kje imaš  tisto  sliko  z  psom?  Kjer sta oba  na sliki  Grin
Logiran
pipi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #88 : ponedeljek, 27.02.2006 : 13:22:14 »

Nekaj novih slik Dartha
http://www.moj-album.com/uredi/pipi32/2350257/?os=2350281

Zraven so še ostale slike od včeraj popoldne.

LP Primož
Logiran
pipi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #89 : ponedeljek, 27.02.2006 : 13:24:31 »


Spet sem naredil narobe.

http://www.moj-album.com/uredi/pipi32/2350257/

LP Primož
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: poenter
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines