mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 15:30:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Prehrana shih-tzujev
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prehrana shih-tzujev  (Prebrano 6768 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #30 : torek, 26.08.2008 : 14:32:58 »

Je pa verjetno res bolj pomembna kombinacija oziroma dodatki v hrani.
To pa drži. Pri kakšnih kombinacijah se mi zdi, da rapidno začne dobivat na teži. Pri nakaterih pa nobene razlike v teži, čeprav poje količinsko več. Mah, te kombinacije. Undecided

(če ni vsak dan zvečer dolgega sprehoda po naših hribih, prav nesrečno vzdihujeta pred vrati in me hodita očitajoče gledat). Roll Eyes
No vidiš Kalsang, občutek imam, da gre tukaj za ključno razliko med tvojimi dvemi športnicami in našo NEšportnico. Da bi mene Tija očitajoče gledala, kadar ne bi šli na sprehod... Roll Eyes I wish! Smiley
Logiran
moly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #31 : torek, 26.08.2008 : 14:40:13 »

Kalsang, kako to da ste prešli iz briketov na mehko hrano? Kar tako malo spremembe ali se priporoča narediti kakšen premor s suhe hrane?

Pri nas se jejo briketi po sili   Angry ko pač ni nič boljšega na jedilniku in še to z dodatki. Bi rade volje naredila kakšen teden veselja v naši hiši z novim jedilnikom  Cheesy Tongue ampak ne vem ali bo potem sploh še hotela jest brikete. Trenutno smo na Canidae all life stages.

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #32 : torek, 26.08.2008 : 14:45:05 »

Hehehe...  Grin

Saj moji tudi nista bili vedno navdušeni nad vandranjem, še zlasti v mestu ne. Se jima dostikrat ni ljubilo nikamor. Odkar smo na kmetih, je pa drugače, še zlasti za Pamo to velja. Je ratala ornk športnica in sproti pokuri vse kalorije. Njej se nikjer noben špehec nima časa obesiti. Prava duracellka. Wink
Logiran
moly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #33 : torek, 26.08.2008 : 14:47:28 »


še en nasmešek:

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #34 : torek, 26.08.2008 : 14:51:34 »

Moly, ko je imela Pamo junija težave s hotspotom (o tem sem pisala nekaj strani nazaj), sem pomislila, da je kriva tudi hrana, saj nisem mogla takoj ugotoviti, kaj je primarni vzrok. Poleg tega je bila takrat neješča (obdobje po gonitvi), kar pa ne gre skup z antibiotiki. Zato sem začela kuhat, večinoma piščanca in riž. Seveda sem morala obema spremeniti prehrano, saj obe skupaj hranim. Takrat se je Tara tudi ornk zredila (bel riž). Kmalu se mi ni več ljubilo vsak dan pacat, pa smo prešli na NatureDiet, ki je v bistvu zelo podoben temu, kar bi jaz sama skuhala in dodala vsakdanjemu jedilniku (meso, riž, zelenjava, alge, zelišča etc.). Punci sta bili navdušeni, v tistem času je bil na NatureDiet še 50% popust, pa sem nabavila zalogo. Zdaj počasi dodajam spet brikete in jih zaenkrat veselo pohrustata skupaj z mehko hrano. Bom pa verjetno kar ostala pri NatureDiet v kombinaciji z AG.

PS: Tale nasmešek je pa naravnost sončen Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #35 : torek, 26.08.2008 : 14:57:39 »

Pa še naša turbo bejba pred slabim letom na dopustu v Logarski dolini. Takoj ko smo prišli, sem ju odpeljala na sprehod. Ker je bilo slabo vreme in je pršilo, nisem nameravala daleč, ampak se je Pamo do konca strgalo in je tako norela po lužah in delala kroge, da smo nazadnje okrog vandrale skoraj dve uri. Slika je nastala potem, ko smo prišle nazaj v hotelsko sobo (kot vedno, nimam nikoli fotoaparata s sabo, ko je akcija):

album.com/slike/1759385/JwUPenPi8DyDQncE.v.jpg

PS: Dlako ima spleteno v kitke.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #36 : torek, 26.08.2008 : 15:01:47 »

Uf, kakšno štalo delam danes... Jana, briši, lepo prosim!

Bom dala kar link:

http://kalsang.moj-album.com/album/12699483/?os=13333288
Logiran
moly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #37 : torek, 26.08.2008 : 15:06:46 »

kak srček!  Kiss

tibetanka z afriško pričesko  Wink
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #38 : torek, 26.08.2008 : 15:57:30 »

Moji so bili zadovoljni z Orijenom. Niso se nic vec praskali, nobene alergije, kakec ok... Vcasih se jim je slisalo iz trebuscka, samo plinov pa niso izpuscali veliko Smiley. So pridobili na misicni masi, se posebej se je to poznalo Pikotu, ki je takrat se rastel. Zdaj imajo take zadnje sunke, da jim jih se pujsi zavidajo Wink.
Ko smo bili pri Zlati na pregledu za pra in patello se ni mogla nacuduti "sunkam". Je rekla, da takih pri shih tzujih se ni videla... Ocitno selektivno vzrejamo "misicnjake" Grin.

Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #39 : torek, 26.08.2008 : 19:25:11 »

Felina napisi, kako se je hrana obnesla! Me res zanima, ce povzroca kaksne alergijske reakcije pri obcutljivejsih psih.

Kaj pa so spremenili pri Canidae, da se bojis tezav? Pri nas se dobi samo 15 kg vrece, zato se jo bojim kupit samo za preizkusnjo...
Logiran
sweety
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #40 : torek, 26.08.2008 : 23:31:54 »

Tudi mi hranimo Sweety z briketi AG in NatureDiet, pa se super obnese  Grin, saj noče jesti samih briketov, le če jih naložim v kongo  Cheesy  Cheesy, tisti so očitno bolj užitni...... Wink

Pa zaenkrat nima nobenih alergij.  Smiley Upam, da jih ne bo dobila, saj zdaj vidim, da so potem same težavice že pri ugotavljanju alergij, kaj šele potem, da najdeš pravo hrano.

Kalsang, sem mislila, da samo moj kužek zna priti takle domov po sprehodu. Mi je zdaj v deževnih dneh bilo vse čudno kako jo razganja, pa divja po parku kot da bi cel teden ležala doma  Tongue

Znajo uživati tile naši shih-tzujčki. so prave princeske.
No, le zdajle smo malce v krizi, ker smo že dva tedna v času gonitve, pa ne vemo kako naj bi se obnašali. Hormoni nas kar orng dajejo.... Cheesy pa tale krvavitev, ki traja že skoraj 14 dni ji nič ne paše. Zdaj že vsei komaj čakamo, da vse skupaj mine.  Roll Eyes
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #41 : sreda, 27.08.2008 : 08:38:07 »

Agnesana.......mah, dali so nekaj dodatkov, ki vsebujejo gluten,na kar je moj kuža občutljiv, pa še na forumih sem brala, da je psi ne marajo več tako, sploh tisti, ki niso ješči in to mojadva sta. Znata bit brez hrane tudi do 5 dni, če jima nekaj resnično ni všeč.

evo, nove sestavine so vse razen rjavega riža:  Sedaj z raznovrstnimi ogljikovimi hidrati, prej samo rjavi riž  Cry. Sicer že imam rezervirano staro formulo in si bom malo zaloge delala, ampak vseeno, enkrat bo pošlo.

 
Rjavi riž: Eden najlažje prebavljivih virov ogljikovih hidratov, ki so pomemben vir energije za vse glavne telesno funkcije. Odličen vir ogljikovih hidratov za živali z občutljivimi prebavili. Vir nikotinske kisline - pomembnega B vitamina v prehrani.

Ješprenjček: Vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in beljakovin. Tudi vir B vitaminov in naravnih antioksidantov. Podpira zdravje prebavil in zmanjšuje nevarnost nastanka rakavih obolenj. Znižuje nivo holesterola v krvi in pomaga pri odpornosti proti boleznim.

Riževi otrobi: Zunanji ovoj riževih zrn, ki je bogat z maščobami in vlakninami. Vsebuje številne naravne antioksidante, vključno z vitaminom E. Riževi otrobi vsebujejo mešanico topnih in netopnih vlaknin, ki prispevajo k zdravju prebavil in oblikovanju idealni iztrebkov.

Grah: Vir ogljikovih hidratov, vlaknin in beljakovin. Lahko prebavljiv in z visoko vsebnostjo vitamina C. Tudi vir vitaminov B.

Proso: Bogato z beljakovinami in vir pomembnih aminokislin, kot sta treonin in lizin. Ne vsebuje glutena. Bogat z B vitamini.

Glede Orijena bom pa poročala...sicer pridejo testerčki najhitreje sredi naslednjega tedna in bom potem poročala.

Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #42 : sreda, 27.08.2008 : 09:02:52 »

Aja, glede Orijena...probleme imam z mojim škotom in za velike pse je to ok hrana (po slišanem), me pa skrbi za malega, ker morata dobivat isto za jest, drugače bi en ali kradel ali ostajal lačen, da ga ne bi malo razneslo...hihihihihihi. Ker so baje izredno majhne količine in da bi dobil občutrek sitosti. ali lahko tako na oko poveš, koliko si ti dajala tvojim shih-tzujem?
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #43 : sreda, 27.08.2008 : 17:27:41 »

Moram priznat, da niti nisem prebrala navodil za doziranje... in sem jim dajala bolj po obcutku. Dobili so od 100 -120g dnevno, plus dodatki za stimulacijo (nagrada, kliker...) Smiley.
Ko smo prvic odprli vreco je zadisalo se meni Roll Eyes... Vreca namrec ni papirnata in zadrzi vonj precej dlje, zelo okusno moram reci...
Moji pesjani niso prav dobri za reklamiranje raznoraznih briketov, ker za njih ni problema pojesti karkoli... Cesar oni ne marajo privoscim samo kanti za smeti. So pa ze leteli v kanto briketi najbolj reklamiranih znamk Roll Eyes Lips Sealed...

Je pa bil Orijen preizkusen na sicujckih, ki so jedli samo se snicle, pa se ti so se jim zaceli upirati... Te brikete pa so pohopsali preden si rekel keks Cheesy.
 Verjamem, da tudi pesjanom obcasno pase zamenjati hrano, zato se zmeraj trudim, da najdem kvalitetno hrano. Trenutno so pri nas na voljo 5 znamk (ki so vsec mojim pesjanom). Dve od njih sta ocenjeni s 6 zvezdicami (Orijen, Acana), vse pa so testirali brez pripomb (brez alergij,  sprememb na kozi, dlaki Smiley).

Felina, sem sla na net preverit kaj ponujajo pri nas od Canidae, pa sem prebrala kot sestavino samo rjav riz, brez jecmena, psenice, ovsa, koruze, graha. A je mogoce, da se zmeraj prodajajo staro razlicico?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #44 : sreda, 27.08.2008 : 17:55:10 »

Ja, še vedno je stara.....se potem pri uvoznikih najdejo linki, ki poročaju o zamenjani formule in zakaj je temu tako.  Tongue Sedaj v Slovenijo še zadnjič, po besedah uvoznice, dobimo omejeno pošiljko briketov po stari formuli....pa si zato vsi neke zaloge delamo in rezervacije pišemo in paničarimo predvsem, sploh lastniki alergikov, ki smo v tej hrani našli rešitev... Wink. Tisto, kar sem jaz pridala o ječmenu itd. je ravno iz ene spletne trgovine, ki prodaja Canideo in že opozarja na prihajajočo novo formulo.

Oooo, to pa je super glede Orijena, upam, da bosta mojadva tudi tega mnenja. Komaj čakam na testerčke.  Undecided
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Prehrana shih-tzujev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines