mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 29.05.2024 : 05:24:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 304 305 306 307 308 [309] 310 311 312 313 314 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 326338 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4620 : sreda, 14.01.2009 : 17:39:20 »

Eva D., nihče ti ne brani, da ga ne bi pripeljala, me pa vseeno zanima, če si že bila na Ljubljanski razstavi? Gužva je namreč Portorož na deseto potenco, še ljudje nimajo kje stopit in hodit, kaj šele psi. Ni luštno, res ne. Jaz svojih psic ne bi peljala kar tako zraven na razstavo, še zlasti na ljubljansko ne. Pes nima nič od tega, da ga ure dolgo v naročju prenašaš in se gužvaš v prepolnih halah. Mojim je lepše doma. Resno mislim.

Drugo je, če razstavljaš in imaš svoj kotiček, kjer s psom v miru čakaš, da prideš na vrsto v ringu.

Tu nima veze, koliko je Slovenija nazadnjaška, ampak za preprosto dejstvo, da na razstavah pri nas pogosto še za razstavljalce zmanjka prostora, zato je dostikrat vstop psom, ki se ne razstavljajo, prepovedan, da se vsaj malo omili prostorska stiska.

Poleg tega po skoraj vsaki razstavi razsaja kužni kašelj. Psi se ga nalezejo na razstavi in raznesejo na različne konce.

Zato, če ni potrebe, je res brezveze s sabo psa jemat na takšne razstave, kot je ljubljanska mednarodna razstava.

To je moje mnenje.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4621 : sreda, 14.01.2009 : 17:44:11 »

Glede hotelov, taxijev, trgovin pri nas - poznam nekaj hotelov, kjer so psi dobrodošli in tam tudi redno letujem. V marsikatero trgovino, če le ni prodajalna s hrano, se s psom lahko vstopi. O taksijih pa celo nekje že teče debata (zdaj se ne spomnim, na mojpesu ali na sosednjem forumu), kjer ljudje pišejo svoje pozitivne izkušnje s prevažanjem psov s taksijem - kar nekaj takšnih postov je v tej temi.

Marsikateri pes se trese in slini od strahu, ko pride z obiskovalcem na takšno razstavo, kot je ljubljanski CACIB.

Hočem samo povedati, da ni vse črno in belo. Lahko je dostikrat tudi obratno.

Sicer bom tudi sama Endyja vesela, če ga bom imela čas počohat (namreč, v soboto in nedeljo delam na razstavi) in upam, da se bosta lepo imela, če se bosta odločila priti oba.
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #4622 : sreda, 14.01.2009 : 17:44:40 »

Ja, da zmanjka prostora je pa res problem... Je treba zelo zgodaj priti, da še najdeš kakšen kotiček zase in za svojega psa Smiley .
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #4623 : sreda, 14.01.2009 : 17:46:28 »

Sem prehitro pritinsila  sram . Poznam gospo, ki se je vozila s svojo psičko s taxi-jem vsak dan in s tem ni imela nikoli problemov.  Wink
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #4624 : sreda, 14.01.2009 : 19:35:26 »

Ja, nazadnje sem bila lani na razstavi v Lj! Gužva, gužva in še enkrat gužva, pa "pokakano" je blo vse - to se spomnim  Lips Sealed! V Celju, ko je bila tudi razstava v dvorani, se mi je zdelo dosti bolj "humano" in čisto (je pa res, da je bila razstava samo na državni in ne mednarodni ravni, če se ne motim), kot pa kar sem videla v Lj! Saj pravim, prijateljica je mogla prav pazit, da ji ljudje po psu niso hodili... Pač sploh mi ni, da bi še Endyja v "tak kaos" peljala... samo ga res nimam kam drugam dat... Endyju, za razliko od tvojih pridnih psičk, Kalsang, mu je vse drugo prej bolje, kot pa če more bit sam doma  Sad. Takšen - histeričen, kadar je sam, je že odkar sem ga dobila! Pa sem ga kljub temu navajala na to, da je sam doma, ker povsod ga res ne morem jemati s sabo, pa se mi zdi, da se je situacija samo še slabšala, tako, da sem že kar veliko zdevala za razne homeopatske pripravke, pa ne pomagajo kaj dosti, nekaj pa vendarle, ampak samega ga vseeno nisem pustila še nikoli dlje, kot pa max 5, 6 ur - več ne upam!
Citat
Tu nima veze, koliko je Slovenija nazadnjaška, ampak za preprosto dejstvo, da na razstavah pri nas pogosto še za razstavljalce zmanjka prostora, zato je dostikrat vstop psom, ki se ne razstavljajo, prepovedan, da se vsaj malo omili prostorska stiska.
Ja, saj vem, da že zdrav razum narekuje ljubitelju psov, da ga ne vlači v tak "kaos" po nepotrebnem... ampak kot pravim... nimam ga kam dat  Sad.
Glede "nazadnjaštva" pri nas, imam pa res slabe izkušnje, zato pa me vedno, ko slišim "psom vstop prepovedan" dvigne v pozor... da se razjezim  Undecided... Seveda se tudi pri nas najdejo svetle izjeme, ki nimajo takih predsodkov glede živali, ampak še vedno je 3/4 takih ljudi, ki jih imajo...
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #4625 : sreda, 14.01.2009 : 19:53:31 »

Eva D.eno vprašanje, ko Endya pustiš samega doma, ga zapreš v sobo ali ima na razpolago ce stanovanje oz. hišo?
tudi mi smo imela podobne probleme z našim kužkom, se je slinil, kitro dihal, vsa vrata je spraskal. Potem sem mu prepustila celo stanovanje, tako da je lahko "šetal" po vseh sobah in stanje se je izboljšalo oz. zdaj nima nikakršnih težav ko je sam doma.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #4626 : sreda, 14.01.2009 : 20:29:12 »

Ja, Laguna, se mi zdi, da si mi ravno ti dala ta nasvet že enkrat poprej, ko je bilo vso to "histerično obnašanje", pretirano slinjenje, glasno dihanje, pa praskanje po vratih, še na vrhuncu... pa sem mu pustila enih parkrat na razpolago celo stanovanje, (vrata v vse ostale sobe sem pustila odprte, pa še radio sem mu prižigala), pa ni pomagalo! Kolikor mi je soseda povedala, ko sem jo poprosila, naj vsake toliko časa (čisto po tihem) prisloni uho na vhodna vrata, je rekla, da je skoz pri vratih ležal pa noter odspod pri "špranji" od vrat dihal in pihal... da se je slišalo njegovo glasno dihanje po celem hodniku, pa vsake toliko časa je zajokal, da se je še ena druga soseda "pritožila" in po tistem, ga spet samo v dnevno sobo zaprem. Mu pa pustim vrata v kabinet in kuhinjo ter jedilnico odprto, da bi lahko "šetal", če bi hotel, ampak vem, da se ne premakne od vrat, vse dokler ne pridem nazaj! To vem zato, ker je enako, kadar grem od doma, pa ga pazi fant, ali pač kdorkoli... le da se takrat vsaj slini pa joka ne! Ves čas nemo sedi pred vrati in čaka, dokler ne pridem domov, z ničemer se ne da "podkupit", vode sploh ne pije! Ko pa domov pridem, pa navlkjub mojemu "namernemu ignoriranju" skače kakih 30minut po meni, potem pa spije celo skodelico vode (pribl. 2,5dcl pa se spravi na priboljške, ki mu jih ponujam prej preden grem)! Ne vem več kaj naj naredim, ker je res "stresno" za oba! Jst vedno s "slabo vestjo" grem od doma, on pa tak al tak (s kapljicami ali brez) šoke doživlja! Zato se pa resno odločam za nakup še enega kosmatinčka, ker kadar sem ga pustila v družbi s kakim psom (samega), problemov ni bilo... Sem pa prebrala nekje, da je to ravno največja napaka, ko se ljudje odločajo še za enega psa z namenom, da bi ta "zaposlil" prvega... Ne vem...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4627 : sreda, 14.01.2009 : 21:05:20 »

Eva D., če je v družbi drugi psov res mirnejši, potem bi znalo pomagati. A konga tudi ne mara, kadar je sam?

No, potem pa upam, da bom imela kakšno minutko časa, da počoham tvojega junaka in da s tabo izmenjam kakšno besedo. Saj prideš v nedeljo, kajne?
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #4628 : četrtek, 15.01.2009 : 11:01:23 »

Eva D. saj to ni letelo na te. Wink Sem napisala čisto na splošno, da se mi zdi nepotrebno vlačit pse s sabo na razstave. Kot obiskovalec, seveda. Tvoje razloge razumem in je čisto ok, da ga boš peljala. Ampak, a si predstavljaš, da bi vsi prišli s svojimi psi? Huh Smiley

Verjamem, da si poskusila en kup stavri, pa vseeno, razmišljam naglas. A Endyju kaj poveš predno greš od doma? Mi smo imeli na začetku tak ritual, da sem pred odhodom od doma, Tiji povedala en stavek, ki je bil vsakič isti do potankosti. In je zelo hitro dojela da takrat ona ostane sama doma. Je pa res, da kakšnih histeričnih ali prestrašenih "napadov" pri nas res ni bilo. Včasih imam občutek, da komaj čaka da odidem, da se lahko v miru naspi.  Grin Kaj pa če bi ga navajala, da je najprej sam v eni sobi, medtem, ko si ti v sosednji? Potem pa naprej od tukaj. 
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #4629 : četrtek, 15.01.2009 : 13:57:00 »

Citat
Eva D. saj to ni letelo na te.  Sem napisala čisto na splošno, da se mi zdi nepotrebno vlačit pse s sabo na razstave. Kot obiskovalec, seveda.
Saj vem, samo sem vseeno pokomentirala  Smiley... pač tud meni se zdi to nepotrebno, pa še tako kot si rekla, ne moreš se vredu posvetiti sami razstavi, ker moraš non-stop paziti še na psa! Da sploh ne omenjam, kak naporna zna biti ta 7,5kg teža za moje rokice (ker drugim se niti ne pusti, da bi ga nosli)  Undecided... Tak, da bo nahrbtnik nujna oprema...

Ja, Kalsang, smo poskusili s kongom... pa se že prah nabira na njem  Smiley - tak da, študiram, da bi ga podarila naprej nekomu, kateremu bo s pridom služil... Endyja, kadar je sam, nič ne gane! Sem ga že poskusila premamiti z njegovim najljubšim "junk food-om), pa ni ob moji vrnitvi nazaj nič manjkalo...

Res sem Endyju vedno kadar sem kam šla nazorno naročala: "Boš priden?" (vedno z istim tonom - to še danes, kadar ne sliši na odpoklic uporabljam, ker zaleže 199%, vedno pride)... Pa je takoj vedel, kaj to pomeni, pa se je ali postavil k vhodnim vratom za odhod, da bo šel raje kar z mano, ali pa je bežal pred mano v kak kot, pa se začel tresti kot šiba na vodi! Pa sem nekje prebrala, da se to pri psih, ki imajo probleme z navajanjem "samote", ne dela, ampak se mora lastnik na najbolj neopazen način odstranit iz stanovanja... Pa ko pridem domov, ga tudi samo pobožam, nikoli ga potem nisem "cartlala", češ:" bogi, bogi, ti je blo dolgčas?" ipd...
Citat
Kaj pa če bi ga navajala, da je najprej sam v eni sobi, medtem, ko si ti v sosednji? Potem pa naprej od tukaj.

Ja, tako sem začela, že po 2h dneh, ko sem ga dobila. Po opravljeni potrebi, sem ga zaprla v dnevno sobo, pa se "napravila", kot da nekam grem... potem, pa sem se v sosednji učila, ali pa bila za računalnikom (pač tiho sem bila, da ne bi vedel, da sem doma)... Najprej sem pričela s 30 minutami, nato pa podaljševala! Zato pa vem, da celi čas pred vrati stoji, pa diha not pod vrate, pa potihem joče na vsake toliko... Če še "lulat" ali pa na kaj drugega  Smiley ni šel med tem časom, ko me ni bilo... Je raje držal... Ko pa sem ga spustila iz sobe, pa je dobesedno, kar "šprical" lužice veselja  Roll Eyes!

Ne vem no, res je en velik "čudak", kar se tega tiče... Pa ne bi rekla, da se ta čas, ko ga preživima skupaj, non-stop z njim ukvarjam... ker se ne! Cartljiv sploh ni! Nikoli ne pride k meni z namenom, da bi se mi pustil pobožati, prej me pride provucirat, da me lahko potem "napade"! Ponavadi spi nekje v bližini mene, ampak "bognedaj", da bi se ga dotikala! Edino česanje - to je najin "moment", ko se mi pusti, da se ga "temeljito" lotim s krtačo in glavnikom, pa še tu vmes spi! Tak, da kar "hrepenim" po kakemu "cartljivemu" kužku, ko ga srečava na sprehodu, da ga lahko "prežulim", Endy pa nič - še lubosumen ni (kar mi je tudi všeč)!

Ja, upam, da se vidimo, Kalsang s tabo - pred ali pa po opravljenem delu  Smiley, z drugimi pa tak al tak pred ringom, kjer se bodo sprehajali shih tzuji  Wink! Lepo se mejte
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4630 : četrtek, 15.01.2009 : 14:05:40 »

Pa sem nekje prebrala, da se to pri psih, ki imajo probleme z navajanjem "samote", ne dela, ampak se mora lastnik na najbolj neopazen način odstranit iz stanovanja... Pa ko pridem domov, ga tudi samo pobožam, nikoli ga potem nisem "cartlala", češ:" bogi, bogi, ti je blo dolgčas?" ipd...

Ja, tako sem začela, že po 2h dneh, ko sem ga dobila. Po opravljeni potrebi, sem ga zaprla v dnevno sobo, pa se "napravila", kot da nekam grem... potem, pa sem se v sosednji učila, ali pa bila za računalnikom (pač tiho sem bila, da ne bi vedel, da sem doma)... Najprej sem pričela s 30 minutami, nato pa podaljševala! Zato pa vem, da celi čas pred vrati stoji, pa diha not pod vrate, pa potihem joče na vsake toliko... Če še "lulat" ali pa na kaj drugega Smiley ni šel med tem časom, ko me ni bilo... Je raje držal... Ko pa sem ga spustila iz sobe, pa je dobesedno, kar "šprical" lužice veselja Roll Eyes!

Res je. Ko psa navajaš, da je sam, se ne smeš poslavljat, pa ga božat, mu govorit, ker bo takoj vedel, da se nekaj "posebnega" pripravlja. Preprosto greš brez vsakih ceremonij. Še pogledaš ga ne, kot da počneš nekaj najbolj običajnega. Ko prideš, se pa spet normalno obnašaš.

Pri postopnem navajanju, ko si v sosednji sobi, je zelo pomemben trenutek, ko odpreš vrata. Absolutno jih ne smeš odpret, ko pes cvili, laja, joče, praska, ampak takrat, ko je mir. Če se zgodi, da pes zacvili ravno, ko odpiraš vrata, jih hitro spet zapreš in počakaš na pravi trenutek. Ko sem na to navajala Lhamo, se mi je zgodilo, da sem tudi po deset minut kljuko premikala in vrata spet takoj zaprla. Je bilo že prav smešno. Lhamo je namreč imela na začetku nekaj težavic s samoto, ampak je kmalu spoznala, da se ji ne splača cvilit in zavijat. Včasih je treba kar nekaj potrpežljivosti.

Ampak vidim, da je pri Endyju težava v tem, da noče biti brez tebe, saj komplicira tudi, če je s kom drugim. Jaz bi ga čim večkrat pustila z različnimi ljudmi, ki jim zaupaš. Najprej samo za pet, deset minut, potem bi to podaljševala. Pa v tem času naj se mu strašno lepe stvari dogajajo. Na primer, dajte mu za jest kaj še posebej slastnega in medtem ko se masti, se ti izmuzni stran. Wink
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #4631 : četrtek, 15.01.2009 : 16:15:30 »

Res je. Ko psa navajaš, da je sam, se ne smeš poslavljat, pa ga božat, mu govorit, ker bo takoj vedel, da se nekaj "posebnega" pripravlja. Preprosto greš brez vsakih ceremonij. Še pogledaš ga ne, kot da počneš nekaj najbolj običajnega. Ko prideš, se pa spet normalno obnašaš.

Pri nas se ta način ni obnesel. Govorim o samih začetkih navajanja. Enostavno ji ni bilo nič jasno, ko sem šla, brez da bi se "poslovila" in me je po stanovanju iskala in nato pred vhodnimi vrati bdela in čakala dokler se nisem pojavila. Ko pa sem ji povedala "najin poslovilni stavek", brez osladnosti in tolažbe, pa je dojela da je to to in takrat ni bilo težav.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4632 : četrtek, 15.01.2009 : 16:44:27 »

Super, da je pri vaju delovalo. Večinoma ima namreč ravno obraten učinek.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4633 : četrtek, 15.01.2009 : 19:04:22 »

Pri nas se lucy vedno kriči do nezavesti, ko sta sami, kappa pa je čisto na ''izi''. Jaz, ko grem jima rečem počakajta in to je to.
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #4634 : četrtek, 15.01.2009 : 20:44:59 »

Tudi pri nas je tako kot pri pokici. Tudi Zenu ni blo nič jasno, ko sem kr naenkrat zginla skozi vrata. Zdaj imamo pa besedo "priden pa počakat", pa potem ve da bo doma ostal in gre lepo na svoj prostor! Se mi zdi da mamo kr srečo, da se je lepo navadil bit sam doma. Sem vesela, da se je navadil, ker vem da bo vse ok, ko bom šla še jaz v službo in bo dejansko sam 8 ur  in vem da ne bo počel neumnosti! Wink (upam vsaj)!
Logiran
Strani: 1 ... 304 305 306 307 308 [309] 310 311 312 313 314 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines