mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 13:13:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: lulanje in kakanje ko nas ni doma
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: lulanje in kakanje ko nas ni doma  (Prebrano 19059 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sedi!
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


« Odgovor #30 : četrtek, 18.09.2008 : 17:06:22 »

Mi imamo našo mešanko zunaj v ograji(hiša je ograjena Smiley).Na sprehpd jo peljemo 3x na dan,zjutraj ob 07:00 vendar sta že dva kakeca Cry.Tudi čez dan ni nič boljše.Zanima me ali jo moramo to že zdaj naučit ali počakamo da bo jedla 1-2 na dan.
aja stara je 5 mesecev pa pol.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #31 : četrtek, 18.09.2008 : 17:20:45 »

Psička je ves čas zunaj? Če je tako, se sama sigurno ne bo naučila, da se na vrtu ne kaka. Verjetno se bo izogibala prostora, kjer spi, to je pa tudi vse.
Če je pa psička noter, jo je pa veliko bolj enostavno naučit, kje se sme lulat/kakat in kje ne. Moj je znal že pri dveh mesecih in se nikoli več ni spozabil; o tem imaš pa OGROMNO napisanega na forumu.

Lp, 5ra
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #32 : torek, 23.09.2008 : 18:34:56 »

Živijo!
Doma imam angleško koker španjelko staro 1 leto in 8 mesecev (približno). Z lulanjem in kakanjem že kar nekaj časa nisva imeli problemov, do prejšnjega tedna. V ograjici kjer preživi dan, ko nas ni doma, nas pričaka poleg Belle še ena nepovabljena "klobasica". Je zelo zoprno, saj stanovanje smrdi,... Tongue
Ko jo zjutraj peljem naredi samo lužico in običajno klobasice ni..  kadar pa je, se notri ne pojavi..
Naj podaljšam sprehode (jutranje) zato, da bo opravila zunaj? Huh

Me pa zanima kaj bi lahko bil vzrok te nenadne spremembe v "kakanju"??
Je mogoče to, da se je med počitnicami navadila dopoldne opravit, zdaj pa ne zdrži ker je bila navajena na prejšnji ritem??

Hvala za nasvete že vnaprej! Smiley
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #33 : torek, 23.09.2008 : 19:18:44 »

Ali ima morda spremenjeno hrano, čas hranjenja ali pa morda kakšne nove priboljške? Vse to lahko vpliva na čas prebave in očitno jo tišči kakat kasneje, kot jo je prej?
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #34 : sreda, 24.09.2008 : 15:12:42 »

Ja hrano smo ji začeli dajat 1x na dan. Prej je dobivala 2x.
Sem razmišljala, če bi bilo lahko to krivo..

Dobiva pa že skoraj 3 mesece ProPlan losos&riž. Briketi dvomim, da bi bili vzrok. Priboljškov novih pa tudi ni dobila.

Saj bi ji dala 2x na dan za jest, pa se bojim, da bi mi potem po jutranjem obroku kakala preden bi kdo prišel domov... Sad Sad
Zdaj ji bom dajala za jest ob 15.00 in potem ob 18.00. Mogoče bo bolje... Huh Huh
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #35 : sreda, 24.09.2008 : 15:27:42 »

Hm...jaz imam moje naštudirane. Gledam pa na to, da dobijo za jest tako, da grejo kakat zjutraj in zvečer. Recimo za Gajo vem, da bo kakala uro po obroku, Paxx pa šele 8-9 ur po obroku.
Načeloma pa ni problema, če se izhod malo zavleče, nismo na urnik vezani. Je pa dobro približno vedet.
Poskusi ugotovit, koliko časa traja, da mora it kakat in uredi tako z obroki in sprehodi, da bo lahko opravila zunaj.
So vas drugače doletele kake spremembe zadnje čase?
Psi, ki so vajeni hišne čistoče, so navajeni zadržati lulanje in kakanje tudi po več ur, ''odvadijo'' pa se lahko, ko se zgodi kaj, kar ni drugače normalno (prihod mladička, bolezen, slabo počutje, selitev, izsiljevanje(pes lastnika, ne obratno  Grin ) ...).
Logiran
missyka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20



« Odgovor #36 : petek, 03.04.2009 : 22:23:40 »

Pozdravljeni,
mi imamo isti problem, naš pes se je že 3. dan zapored podelal v hiši ker je bil sam popoldan. Star je 14 let in prej teh problemov nismo poznali. Čez dan drugače brez problema sam zdrži 8 ur - večinoma jih prespi.
Zdaj sem ga 3 dni zapored pustila samega zvečer za 4 ure in vsakič me je na tepihu pričakal en kupček, majhni koščki pa 'raznešeni' v zgornje nadstropje - danes je manjši kakec tudi na njegovem ležišču!
Prvi dan sem bila šokirana in reagirala v smislu 'bogi revček, tako ga je tiščalo da ni mogel zdržati'. Dobil je pozornost bolnika in doooolgi sprehod. Drugi dan sem ga preventivno uro pred sprehodom peljala na zelo dolg sprehod a vseeno me je pričakal kupček - sem si razlagala pač s tem da je pred odhodom dobil nekaj malega za jest...
Danes pa sem ga peljala tik preden sem šla od doma, zunaj je normalno opravil potrebo...

Bojim se da sem ga s svojim vedenjem nagradila za početje? V smislu, 'če ostanem sam in se podelam, bom dobil še več pozornosti kot drugače'?
Kako naj reagiram? Če bi ga kregala tako nebi vedel zakaj... Danes sem se odločila da ga ne bom več peljala na sprehod, pa tudi pozornosti ne dobi od mene, tudi ne dovolim mu da je preveč v bližini mene. Ali je to prav?

Prehrane mu nisem spremenila, okolje je isto, bolezen bi mogla še izključiti, vendar se bojim da gre tukaj samo za izsiljevanje...

Prosim pomagajte Smiley
Logiran
Maja1605
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #37 : ponedeljek, 21.06.2010 : 12:42:16 »

Hejla, jst pa imam spet probleme. Moja Tia je dopolnila že 6 mesecev. Dobila pa sem jo pri 3 mesecih. Čistoče smo jo navadili kar hitro - mislim da v 14 dneh ni več lulala in kakala v stanovanju (razen občasno kakšna lužica veselja ali jeze če ji kaj nismo dovolili). Naj poudarim, da imamo majše stanovanje in je psička spuščena po celem stanovanju, da ima res dovolj prostora in je nebi rada omejevala s kakšnimi boksi ali samo na en prostor, ker smo to že prakticirali in se ni dobro obneslo. Ampak zadnje čase vedno več lula na mojo posteljo in samo na mojo posteljo. To se zgodi, ko grem ven brez nje ali v službo, zadnjič mi je lužico naredila kar ponoči (včasih spi pri meni). Mi smo jo počasi navajali, da bo morala biti včasih tudi sama in nismo imeli nobenih problemov. Zadnji mesec pa je to že katastrofa. Zadnje par dni pa je začela tudi kakati (ampak to se zgodi redko). Pri nas večinoma delamo vsi dopoldan, razen moja mami ki dela en teden dopoldan, drugi teden popoldan. No in danes zjutraj sem psičko ob 6 kot ponavadi peljala ven in ni kakala. Potem sem povedala mami naj jo čez čas še enkrat pelje ona in jo je res. Rekla je, da sta bili 1 uro na travi in ni bilo nič, takoj ko pa sta prišli v stanovanje pa je psička skočila na mojo posteljo in se pokakala. Kupila sem tudi sprej get off in ne pomaga čisto nič. Prešpricala sem jogi, rjuho, posteljnino,....
Logiran
Podplat
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #38 : ponedeljek, 22.11.2010 : 09:39:35 »

Pozdravljeni,

tudi pri nas se je v zadnjih dneh pojavila težava z opravljanjem potrebe v hiši. Pred dobrimi 3 tedni smo iz zavetišča dobili leto dni starega labradorca. Do sedaj s čistočo v stanovanju ni bilo težav, vse je opravil med sprehodi. Pred cca. 5 dnevi smo zamenjali brikete in pojavila se je "težava". Zadnje tri dni nas zjutraj vedno pričaka kupček, kljub temu, da ga zvečer pred spanjem peljemo na sprehod, kjer se je samo polulal (včeraj tudi pokakal), vendar nas je zjutraj kljub temu pričakal kupček. Bi lahko bil vzrok v zamenjavi briketov? Naj gremo na "stare" brikete? Naj mešamo "stare" in "nove" brikete? Hranimo ga 2-krat dnevno, naj zaradi novih briketov preidemo na hranjenje 1xkrat dnevno, da bo imel čas za prebavo in bo lahko potrebo opravil med rednimi sprehodi? Hvala za pomoč.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #39 : ponedeljek, 22.11.2010 : 09:43:56 »

Če je pes sicer zdrav in kupčki sovpadajo z menjavo briketov, potem bi to znal biti razlog za jutranje kupčke. Poglejte še, kakšno blato ima in ali se je kaj spremenilo (redkejše ipd.).
Ne vem sicer, zakaj ste brikete menjali, ampak če so bili stari OK, poizkusite nazaj stare. Lahko tudi poizkusite postopno menjavo. Nisi napisl razloga za prehod na nove brikete.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #40 : ponedeljek, 22.11.2010 : 10:05:51 »

Prehod na nove brikete naj bi bil v vsakem primeru postopen, ker se sicer lahko v vsakem primeru pojavijo različne prebavne motnje.

Se mi pa zdi (tudi v odgovor še prejšnjim temam), da če se pes na sprehodu ne pokaka, da ga bo tiščalo. Mi v takem primeru potem podaljšamo čas sprehoda, ker je logično, da če dvakrat je, mora tudi 2x kakat.

Če so drugi briketi je seveda možno, da se spremeni čas prebave in drugega kot da se prilagodite drug drugemu pravzaprav ne preostane. Pri nas pomaga bolj aktiven sprehod, ki spodbudi "proces". Če je problem v jutranjem sprehodu in kakcu predlagam, da dokler se zopet ne "ujamete" začnete sprehod ene pol urice prej in imate res aktiven sprehod in ne pozabite na nagradico, ko mu potem zunaj uspe Smiley (pa čeprav ni več mladič), enako velja tudi za večerni sprehod (če je to bil običajen čas, ko je kakal). Mogoče ga zastavite še malo kasneje (če ga že sedaj ne peljete res tik pred spanjem).

Je pa seveda odvisno kako je s pasjo prebavo. Če ste na brikete prešli brez uvajanja in gre za prebavne probleme, zmehčan iztrebek ali drisko je logično, da pes težje počaka na sprehod (enako je pri čoveku).  V tem  primeru boste verjetno morali najprej urediti prebavo šele potem boste lahko urejali ritem sprehodov.
Jaz izključno zaradi novih briketov ne bi kar naenkrat prešla na hranjenje enkrat na dan istočasno z menjavo briketov in ostalimi problemi ...
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: lulanje in kakanje ko nas ni doma
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines