mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 00:33:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: Humanitarna akcija za otroke in pomoč Horjulu - zakaj, kako, komu ...?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Humanitarna akcija za otroke in pomoč Horjulu - zakaj, kako, komu ...?  (Prebrano 4563 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sobota, 04.10.2008 : 14:25:14 »

Humanitarna akcija za otroke in pomoč Horjulu

Ni naključje, da sta svetovni dan živali in teden otroka datumsko blizu skupaj. Tako otroci kot živali so v naši oskrbi, naša odgovornost in naša ljubezen. Najbrž prav zato tudi ni naključje letošnji naslov ob tednu otroka "nekoga moraš imeti rad". Imejmo radi poleg svojih otrok in živali tudi tiste, ki nimajo vsega, kar si želijo in kar potrebujejo.

Lansko jesen smo speljali nadvse uspešno akcijo zbiranja oblačil, igrač, knjig, učnih pripomočkov in drugega za varovance Centra za usposabljanje invalidnih otrok "Janka Premrla Vojka" iz Vipave, letos pa smo se odločili, da pomagamo revnejšim otrokom, ki nimajo, pa potrebujejo in si želijo, obenem pa pomagali tudi varovancem Zavetišča za male živali Horjul.

Zavetišče za male živali Horjul

Zavetišče Horjul, zavetišče, ki to ni, na tem portalu že dodobra poznamo, pa naj vseeno obnovimo nekaj o njem in njegovih prebivalcih:
Ko kdo omeni "zavetišče", najprej pomislimo na prepolne bokse, 24 urno lajanje, neprimerno osebje, prevrnjene posode za hrano in vodo, vonj iztrebkov, ki se meša z vonjem čistila in razkužila... neukročeni psi in divje, nepredvidljive mačke...
Po teh merilih se zavetišče za zapuščene živali v Horjulu ne bi smelo tako imenovati. Boksi v njem so namreč svetli, udobni, čisti... in velikokrat prazni, saj se tamkajšnji začasni prebivalci podijo po ograjeni parceli, sprehajajo po bližnjem gozdu ali igrajo v pisanem in igral polnem notranjem ali zunanjem mačjaku.


Več na www.zavetisce-horjul.net

Humanitarno delo gospe Majde Smrekar iz Nove Gorice

Večina med nami ima več ali manj vse, kar nujno potrebujemo in vsakodnevna naglica nam pogosto ne dopušča dovolj razmišljanja o tistih, ki nimajo niti najnujnejšega. Veliko je med njimi otrok, ki si želijo toplih in lepih oblačil, novih igračk, knjig in učnih pripomočkov. Naši otroci hitro oblačila prerastejo, knjige preberejo, igračke pustijo samevati. Naj ti predmeti ne propadajo v omarah in kotih otroških sob, temveč dajte z njimi polepšati vsakdan nekemu drugemu otroku, ki nima, pa si želi in potrebuje.

Gospa Majda Smrekar iz Nove Gorice je že v lanski akciji darovala mnogo otroških oblačil, že vrsto let pa deluje pri humanitarnih projektih za pomoč otrokom in družinam v stiski, zato smo se odločili, da pomagamo preko nje otrokom iz celotne Severno-Primorske regije. Gospa Majda bo tudi z našimi paketi ravnala tako skrbno, kot z vsemi darovanimi stvarmi do sedaj in jih posredovala tistim, ki jih resnično potrebujejo.

Za nas je napisala na kratko, s čim se ukvarja in kako načrtuje naprej:

Sem Majda Smrekar iz Nove Gorice, Gradnikove brigade 9, samostojna podjetnica. 15. leto vodim trgovino KID z otroškimi in nosečniškimi oblačili.
Pred štirimi leti sem v okviru "Nova Gorica - otrokom prijazno Unicefovo mesto" pričela z odkupom in prodajo rabljene otroške opreme (vozički, avto sedeži, posteljice,...) in s prejemom podarjenih rabljenih otroških oblačil, katere podarjam družinam v stiski.
Pri meni je tudi varna točka za otroke ter prodaja punčk MOJC za cepivo otrok v tretjem svetu.
V začetku novembra odhajam v pokoj, tako da se bo trgovina zaprla, ustanovilo pa se bo humanitarno društvo z vsemi zgoraj naštetimi dejavnostmi.
Upam na naše dobro sodelovanje z namenom pomagati čim večjemu številu otrok.
Majda Smrekar


Vabim vas, da sami kaj prispevate, ter k akciji povabite tudi svoje prijatelje in znance. S skupnimi močmi nam bo zagotovo uspelo speljati tudi to akcijo v prid otrok in živali.

Hiša zavetja Palčica

V fazi priprav te akcije sem se obrnila tudi na gospo Bojano Tizmonar Javornik, vodjo projekta Hiša zavetja Palčica in jo povprašala, kaj bi potrebovali njihovi varovanci in kako jim lahko mi pomagamo. Povedala je, da je bil odziv na email, ki je nekaj časa krožil, tako izjemen, da trenutno ne potrebujejo otroških oblačil, zato se zahvaljujejo za ponujeno pomoč, imajo pa eno željo, ki so jim jo izrazili otroci in so jim obljubili, da jo bodo poskušali pridobiti iz kakšnih donacijskih sredstev.
Želijo si: mizo za namizni tenis ali koš za košarko ali trampolin za skakanje na dvorišču.

Morda je le med nami kdo, ki koga pozna, ki se s tem ukvarja ... Smiley in ki bi bil Hiši Palčica pripravljen donirati eno od željenih igral.
Razmislite, morda prav vi poznate koga takšnega.
Otroci nam bodo nadvse hvaležni in z doniranim igralom jim lahko polepšamo dneve v Hiši zavetja Palčica.

KAJ OTROCI POTREBUJEJO?

Za otroke s Severno-Primorske zbiramo naslednje:

IGRAČE:
- igrače vseh vrst.

ŠPORTNE REKVIZITE
- žoge,
- loparje (badminton …),
- ostale pripomočke za izvajanje športnih aktivnosti,
- športna oblačila.

ŠOLSKE POTREBŠČINE
- zvezke,
- ostale potrebščine za šolo.

PRIPOMOČKI ZA UMETNIŠKO USTVARJANJE
- barvice vseh vrst,
- plastelin,
- 'DAS' masa za oblikovanje,
- risalni bloki,
- vsi ostali primerni pripomočki.

PREDMETI, POVEZANI S PROSTOČASNIMI DEJAVNOSTMI
- glasbene zgoščenke vseh vrst (tako s tujo kot domačo glasbo),
- risanke in filmi na DVD-jih,
- ostale zgoščenke in DVD-ji, primerni za otroke,
- družabne igre vseh vrst,
- otroška in mladinska literatura,
- ostali primerni predmeti za kvalitetno preživljanje prostega časa.

OBLAČILA
- oblačila za otroke in mladostnike, starosti 0-18 let.

OPOZORILO
Prosimo, da upoštevate naslednje:
IGRAČE ne smejo biti otrokom kakorkoli nevarne (vsebovati ostrih ali premajhnih delcev, ki lahko odpadejo; ne smejo biti izdelane iz nevarnih snovi ipd.)
OBLAČILA morjajo bili v dobrem stanju, cela, čista.

Potek doniranja predmetov in potek licitacij

Večina vas že pozna, kako potekajo redne licitacije za pomoč Zavetišču Horjul, pa vendar si lahko ponovno vse preberemo v pravilih za licitacije - pomoč zavetišču Horjul, zato bomo tukaj navedli le nekaj posebnosti, ki so pomembne za nemoteno delo in komunikacijo vseh vpletenih v prav to "humanitarno akcijo za otroke in pomoč Horjulu":

  • Predmete, ki jih želite donirati na dobrodelno licitacijo, skombinirajte v "paket":
    * lahko po vsebini (recimo risalni komplet z večimi različnimi predmeti za risanje), ali komplet različnih kart, ali komplet več majic, ali ...
    * vaš "oseben" komplet (vanj daste vse, kar nameravate vi donirati - v tem primeru se lahko vodi licitacijska tema pod vašim imenom (primer: kot pri novoletnih darilnih licitacijah)
    * večje in vrednejše predmete posamezno.
  • Sliko, opis predmeta/predmetov, izklicno ceno in svoje uporabniško ime pošljite na mail [b]jana@mojpes.net[/b]
  • Obvezno napišite v naslov sporočila "otroci in Horjul", da bomo donirane predmete ločili od rednih licitacij.
  • Sodelujejo lahko registrirani člani mojpes.neta (potrebna je samo registracija in prijava na mojpesForum). Za to smo se odločili zaradi lažje komunikacije z donatorji in licitatorji. Lahko pa seveda daste člani na licitacijo predmete, ki so jih donirali vaši sorodniki, prijatelji, znanci, sodelavci ...
  • Pri vseh predmetih je enoten minimum za zviševanje 1 €, torej lahko vsak zviša znesek za najmanj 1 €.
  • Čas licitacij za vse predmete, ne glede na to, kdaj bodo na licitacijo prispeli, je od objave do 10. novembra 2008 do 24h.
  • Vsak predmet/komplet predmetov bo z licitacijo dobil 2 botra - donatorja predmeta/predmetov in "uspešnega kupca" - donatorja izlicitiranega zneska.
  • Med 11.11. in 20.11.2008 bodo morali biti vsi predmeti dostavljeni na dogovorjeno mesto, izlicitirani zneski pa nakazani Zavetišču Horjul.
  • Po zaključku licitacij se bodo predmeti/kompleti opremili z vizitkami, kjer bosta navedeni imeni obeh "botrov".
  • Predmeti bodo predani gospe Majdi Smrekar med 20.11. in 30.11.2008. Točni podatki o predaji predmetov bodo objavljeni naknadno. Namen je, da se obdarjenim otrokom polepša praznični december.
  • Izlicitirane zneske "uspešni kupci" po zaključku licitacij nakažete na transakcijski račun Zavetišča Horjul, št. SI56 0202 7025 4948 113, odprt pri NLB, obvezno s pripisom "otroci-Horjul" in dodate številko predmeta/kompleta.
  • Po plačilu obvezno napišite v licitacijsko temo "plačano".
  • Vsi predmeti/kompleti predmetov za to posebno licitacijo bodo označeni s OH001, OH002 in tako dalje po vrstnem redu, kot bodo prihajali na mail.
  • Predmeti bodo objavljeni sproti.

Vljudno ste vabljeni, da se aktivno vključite v to našo skupno dobrodelno akcijo!

Jana Pahovnik
4. oktober 2008
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 05.11.2008 : 21:18:58 »

Gospa Majda Smrekar vabi:

Vabljeni na zaključek trgovine Kid in na otvoritev Humanitarnega društva Kid Otrok otroku, ki bo v petek, 7.11.2008 od 16. ure dalje pred trgovino Kid, Ulica Gradnikove brigade 9 v Novi Gorici.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : petek, 07.11.2008 : 11:04:56 »

Zaradi prošenj, da naj podaljšamo rok za donacije predmetov, le-tega podaljšujem do petka, 14.11.2008.
Ustrezno nadaljnim terminom bomo čim hitreje organizirali prevoze predmetov na zbirna mesta in naprej v Novo Gorico.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 30.11.2008 : 22:21:27 »

Še vedno iščemo kakšnega donatorja igral za varovance Varne hiše Palčica, bi pa ob tem opozorila vse, ki ste v zadnjih mesecih (celo danes je priletel mail) mailali okrog glede njihovih potreb, da preberete spodnji članek, ki je bil objavljen v Delu na 12. strani, 20. novembra 2008 in vas prosim, da posredujete vsem, katerim ste mail pošiljali, še en mail s pravimi informacijami.
Hvala.


slika je namenoma tako velika, ni pa dovoljen direkten link na njo;
ce zelite v mail dodati clanek, ga snemite in dodajte kot priponko v svoj mail ali dajte link na to temo.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: Humanitarna akcija za otroke in pomoč Horjulu - zakaj, kako, komu ...?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines