mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 16:49:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Pasja ljubezen
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasja ljubezen  (Prebrano 17519 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« : četrtek, 02.12.2004 : 10:57:10 »

Živim na vasi, kjer so ljudje po večini lastniki mešančkov, no pa tudi tistih z čistokrvnimi pasmami je nekaj. Vse je lepo in prav nekateri so doma ,drugi  veselo na okoli.( tisti z čistokrvnimi jih malo bolj pazimo ker  se skušamo izognit nepotrebnih stroškov pri veterinarju)
Potem pa pride sezona parjenja in ljudje se začnejo pritoževati, kako nek pes dežura pred njihovo hišo in lula po vratih, vogalih....... skratka  to počasi pripelje do resnih prepirov  in celo do kakšnega obstreljenega in brutalno napadenega psa.  
Najbolj zanimivo mi je pa ko vidim lastnika neke samojedke kako  vozi svojo psičko na sprehod in ima v roki veliko palico in z njo udriha po tleh in  nemočno odganja  nesojene ljubimce.  ampak  oni  pa vstrajno za njim potem se pa še  za poslastico stepejo med seboj itd.
Da bi sedaj tukaj klicali vsakega lastnika od teh psov ne gre, ker sem omenila  maloprej " vaško idilo" in  je ta gospod  že opravil nekaj takšnih klicev in dobil odgovore  kot so; " boli me k.... za tvojga cucka"..... " psa si kup"...... "not jo zapri".........
Ja pa  saj je notri v hiši z ograjenem vrtu  psov pa okrog da se ti zmeša.
No potem je pa še en problemček  ... dokler so ti kužki majhni in nenapadalni še gre   ampak najde se tudi tak  velik mešanec nemški ovčar in  še kar nekaj   z ketno ki jo vleče za seboj in ta je pa njihov kralj.  
In   gospod iz moje zgodbice je dobil ogriz in to tak , da  so ga šivali.   Ko je šel k lastniku tega kralja  potarnat kaj se mu je zgodilo je pa  še en  šok doživel.
Mislim , da mi ni treba pojasnevat ampak bom rekla takole" zaplankan kmet" lastnik kralja  ga je za povrhu  še treščil na gobec in mu rekel " na , da boš mel za kej tožbo vlagat"
 Tongue  pol se pa  igraj " mr. nice guy"
Pa so reševali z policijo in  odvetniki......

Ampak  ženini pa še kar lahkih nog na okrog nobeden ne naredi nič....... no naredi potem  da v časopis članek kako mu je nekdo napadel psa.
Zanima me ali je to povsod tako ali samo pri nas ne znamo rešit primera, je pa definitivno potrjeno, da smo priseljenci brez volilne pravice pred rojenimi v tej vasi.

Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1 : četrtek, 02.12.2004 : 11:02:30 »

Prijava na policijo in veterinarsko inšpekcijo ob prav vsakem izgredu!

Lp, Yo
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 02.12.2004 : 11:23:16 »

Vsakič ko vidiš psa, ki okoli sebe nima lastnika pokliči policijo, da te pes ogroža. Lastniki bodo po tekočem traku plačevali kazen za nepripetega psa in sčasoma bodo bankrotirali.
Dvorezen meč pač. Kmečka miselnost lahko nekatere privede do tega, da se bodo psa znebili.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #3 : četrtek, 02.12.2004 : 11:51:41 »

res bi pomagal le krepek udarec po žepu, saj so ti zaplankaci tu najbolj občutljivi.Kar pridno kliči policijo. njim bo verjetno odveč hoduti tja zaradi tolikih klicev in bodo zato še prej ukrepali, da jih ne bo kar naprej kdo nadlegoval. Predvsem navedi, da je ta in ta pes nevaren (npr. Kralj) itd. Upam, da bo pomagalo. Potem pa pazi na svojega psa, da mu ne bodo nastavili kakšnega strupa iz čiste maščevalnosti.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #4 : četrtek, 02.12.2004 : 13:01:30 »

Policija ponavadi res urgira  - ker mora na prijavo, no potem se pa naveličajo in ti pošljejo rajonskega policista in ti dajo nasvet , da se z njim meniš o obstoječi problematiki.
oni grejo pa naprej radarje postavljat in pijančke"štrafat"
Rajonec ti pa lepo pove da vloži civilno tožbo in toži za odškodnino, potem gre pa stvar na sodišče........ tam pa vemo kako gre naprej.

Jaz osebno nisem prizadeta v tem primeru zna se pa naredit  da bom ,ko  si bom čez kakšno leto omislila še psičko.

Naš pes je že tako ali tako noter čeprav imamo velik vrt.... ampak so "piloti" ki jih moti lajanje pa da ne financiramo sodnika za prekrške, se raje izognemo temu  in reskiramo parket. V končni fazi zna ceneje pridet lakiranje , kot to da  zdravimo zastrupitve in  podobne svari.

Ampak ta gospod , katerega sem prej omenila se je obrnil tudi na župana........ ampak dejansko nič  od nič.

Vsi še vedno živimo v isti vasi  , dosegli smo pa samo to, da smo nekateri "pretirani komplikatorji" - "cuckoljubci"in nas  določeni gledajo kot autsiderje in njihovo mnenje je pa " cucki so se gonili in se bodo , če nam pa kaj ni všeč pa bajto prodat pa drugam se spokat"

Verjetno se tudi nič ne bo spremenilo do takrat ,ko bo naslednja žrtev nedolžen otrok  , ki ima rad kužke.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 02.12.2004 : 13:12:27 »

Lej, po zakonu morajo psi biti pod nadzorom. Ce so spisali zakon naj ga se upostevajo oz ga morajo mozje v modrem upostevati. Res je, da je potrebno biti vztrajen in vcasih zatezen. Jaz sem bila in dosegla sem to, da so sedaj psi po vasi privezani, zaprti v pesjakih ali v hisah. Tako se lahko mirne duse setkam po ulicah gor in dol. Za vsak slucaj pa nosim seboj poper sprej, v prihodnosti pa bom nabavila se tisto malo napravico za odganjanje psov.
Logiran
katy-l
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #6 : četrtek, 02.12.2004 : 13:52:49 »

Pozdravljeni!
Kot vidim nimamo samo v naši vasi problemov zaradi izpuščenih ali "zapuščenih" oziroma samemu sebi prepuščenih psov. Se strinjam, da dokler gre za majhnega kužka je nevarnost manjša, čeprav imam primer ko je majhen kuža ugriznil mojega strica. Stric je šel na sprehod z našim prejšnim psom (nemški ovčar)- imel je privezanega na povodcu, ko nasproti najprej priteče mešanček manjše rasti in se kmalu po soočenju zagrene v nogo strica. Dobil je ugriz v mišico zadaj  pod kolenom. Ker se našemu psu to ni zdelo "fer" je psa zagrabil za vrat, in nato šele priteče lastnik, da sta pse odvlekla narazen. Ker se je mojemu stricu fant-lastnik psa smilil (pes ni bil niti cepljen proti steklini) ga ni nič tožil oziroma terjal za karkoli. A to se je zgodilo že dolgo nazaj.
Sedaj imam jaz psa zlatega prinašalca, ki ima zaupanje do vseh psov in je zelo vesel če vidi kakšnega štirinožnega prijatelja, z vsakim bi se spustil v igro. Do sedaj sva imela bolj ali maj srečo in nisva dobila še nobenega "ugriza". Hodiva pa na sprehod pod našo vasjo, kjer so poti preko reke, potokov in polj, in tu so tudi velikokrat psi brez lastnikov. Sva že naletela na nekaj takih primerkov(na dva nemška ovčarja brez lastnika - ampak sva jo prej ko sta naju opazila popihala v nasprotno smer). Se pa velikokrat nelagodno počutim na sprehodu in pričakujem kakšnega kužona, ki ne bo najbolj prijazen. Na sprehod v vas si pa tudi ne upam, ker imajo vliko psov odvezanih. In ti psi potem pohajačijo podnevi in ponoči, ter se naselijo v bližino goneče se psice.
Če jaz na sprehodu srečam psa, ki je brez lastnika in pokličem policijo a ti upajo izslediti psa, če le ta nima čipa. ker še vedno je po vaseh veliko psov, ki niso niti cepljeni kaj šele čipirani.
Andi zanima kakšen poper sprej ali pa odganjalec psov? Kje lahko dobim eno ali drugo in kako deluje odganjalec psov - a je to tudi kakšen sprej? A to deluje?
Lep pozdrav
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 02.12.2004 : 14:05:10 »

Jaz imam kar home made primerek. V sprico od laka za lase sem nasula poper in zmesala z vodo. Je pa res, da je to nezanesljivo ce piha veter. Takrat lahko ti fases kaksno dozico
Dazer pa je napravica, ki jo kupis v Galiju na Linhartovi. Moja babica ga uporablja ze 3 leta in pravi, da je super v casu gonitve.
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 02.12.2004 : 14:44:36 »

Tudi sama živim v vasi, no, malce više pa res. Grin
Soseda ima mešanko Riko, staro deset let. Je ena izmed redkih samic v našem naselju, večinoma so samci - še toliko huje. Takrat so vsi divji in jo na vsak način želijo osvojiti! In tudi tu je "kralj" nemški ovčar! Je že starejši, ampak prijazen. Ko pa se gre za Riko... Najhujši je zagotovo Toro, ker takrat cele dneve samo lajka ter "joka". Usmiljenja pa ne dobi! V tem Rikinem gonitvenem obdobju psi samo lajajo, lajajo in lajajo. Že tako ali tako je hudo. Npr. ko v cerkvi zvoni, morajo še oni imeti spremljavo. Ob njeni gonitvi je to še toliko huje! Popolnoma te razumem oz. življenje v vasi z veliko psi.  Toro je poskušal celo napasti tega NO! Če takrat ne bi vskočila vmes, kdo ve kaj bi se zgodilo, za petami pa nama je bil napadalen črn labradorec!
Psi so v teh obdobij rez zdivjani. Lastniki te Rike pa imajo srečo, da je Rika precej samosvoja, ker jo lahko voha le Toro, ljubček. Grin Nekoč je celo preganjala dosti večjega samojeda.
Želim, da bi se ta zadeva čimprej in čimbolj pravično končala! Torej v dobro samojedkinim lastnikom IN samojedki!

LP, Metka in Toro
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #9 : četrtek, 02.12.2004 : 19:08:00 »

Glede zasledovanja pri meni skoraj  nič ne pomaga ali se goni ali ne saj jo samci zasledujejo skozi celi leto, zato jo največkrat vozim tam kjer je manj psov, ker se mi je tudi že zgodilo, da  je pes mene napadel, nasrečo ni bilo hudo, lastnik pa je rekel (ko smo ga poklicali po telefonu) da naj bi mu pes zjutraj ušel, ker ga pač ni najdel je šel v službo pes pa veselo naokoli  Angry potem se pa ljudje sprašujejo od kje in zakaj se toliko psov veselo sprehaja okoli.
LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #10 : četrtek, 02.12.2004 : 20:02:32 »

Tole z sprejčki , pa meni niti na pamet ni kapnilo Grin
saj se prav razumemo a ne tisti poper spraj ki je "kao" za samo obrambo.  .....  A pa jim to ne škoduje?

da ne bom kakšnega napačnega nasveta dala, pol bo pa  pes poginil mene bodo pa "ganjal "zaradi tega.

Saj veste ko pride do gužve  se odmakneš iz družbe Cool Cool

Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #11 : četrtek, 02.12.2004 : 21:38:33 »

Mislim, da je na tem forumu enkrat nekdo napisal, da vse pasje "ljubimce", ki se slinijo okoli goneče psičke preprosto priveže na bližnje drevo, pa je mir. Bi bilo pa fino, če tole potrdi original avtor tegale (se res ne morem spomniti kdo je bil  Undecided), da ne bom po nepotrebnem povzročala zmede  Wink
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #12 : petek, 03.12.2004 : 00:20:38 »

Jaaaaaz! To je izvedljivo le, če so v bližini drevesa, če ne gre za kakega divjega rotija ali NO, sicer je škoda tvegat lastno varnost. Je pa res hec, ko tuleči psi privabijo poglede drugih in potem njihovi lastniki osramočeni hodijo po pse.
Pri nas se obnese varianta "avto", kar pomeni, da psico že v garaži napokaš v avto in odbrziš z njo kam daleč. Najprej krdelo samcev teče za avtom, kar je grozno, narediš dva, tri kroge in imaš miren sprehod nekje v gozdu, kake 3 km stran. Potem pa spet nazaj v garažo.... Ta strategija pride ravno zdaj v poštev, ker se madam gonijo.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #13 : petek, 03.12.2004 : 09:07:59 »

Me je ze primavera prehitela. Nadja, tudi jaz sem ze nekje pisala, da nadlezne pesjane lepo privezem ali na ograjo pred hiso ali pa nekje med potjo. Ko opravim sprehod jih pa spet odvezem. Aja, tistih malih scenet ne privezujem, ker se bojim zanje....kateri od vecjih bi lahko izkoristil priliko in jih napadel.

Tudi garaza je fina zadevscina, samo kaj ko nasa stoji 500 metrov stran od stolpnice, tako, da je treba najprej do nje priti. Grin Je pa avto krasna zadeva, da zlaufas se vse sosedove pse! Grin Bomo verjetno kmalu spet prakticirali sprehode z avtom, ker se bo Kaja cez kaksen mesec gonila. lp
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #14 : petek, 03.12.2004 : 09:09:50 »

Hm, tamle bi moralo pisati 50 metrov od stolpnice. Se pa med gonitvijo teh 50m vlece kot, da bi jih bilo 500.  Wink lp
Logiran

sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #15 : petek, 03.12.2004 : 10:03:18 »

Kaja! Cheesy
Sem že mislila, da si se preselila! Grin

Nas bo tako in drugačno gonjenje doletelo drugo leto. Je pa zaskrbljujoče, ker tokrat ne bomo mogli pobegniti na morje! Tongue
Vaškh odvezancev je kar nekaj, tako da bomo sprejali Sally- no tazadnjo in molili. Undecided
Kmečke pameti ne moreš omajati, lahko omajaš le denarnico... Zato se tudi meni zdi najbolje pošiljati jim može v modrem. Saj dejstvo, da po njihovem hodijo policaji prinese sramotoin stavek: " Le kaj bojo pa sosedje rekli!??"

Srečno!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #16 : petek, 03.12.2004 : 13:49:20 »

To , da se pripeljejo policaji na dvorišče jih pri nas sploh ne moti.   Problem je namreč tukaj ker se sploh ne pripeljejo več, na postaji jim samo rečejo naj se obrnejo na rajonskega policista.  On pa  baje komentira , da ima drugega dela dovolj ne pa da se bo še z  cucki ubadal.

Tako , da v naši vasi na policaje lahko kar pozabimo, dokler ne bo prišlo do naslednjega ugriza.

Je pa še ena zanimivost, psi baje hodijo na kup  celo iz drugih okoliških vasi in  dežurajo pred hišami.... tudi po več dni....     Niti ene prijave  ni bilo , da kdo pogreša psa   Shocked
Potem se pa res vprašaš   ali pretiravaš o vsem ali so pa drugi malo preveč flegma........   Jaz  bi celo paniko zagnala da bi prišla na vrt in ga klicala 10 minut  pa da ne bi prišel.
Aha  no pa še to povratne informacije so prišle tudi od nekaterih lasnikov(kmetov) ki imajo psice in  tudi k njim hodijo  ljubimci in sicer     naslednje;   ( pazte to)  " ja  gonjo se okrog in ščijejo po  senu potem pa krave nočejo jest....... postrelit jih je treba."  ( to je ena cvetka)   najbolj  razširjeno mnenje je pa " Vsaka kmetija mora imet psa....... in to na ketni če pa uhaja potem je pa nekaj narobe z njim pa  z motiko po glavi"........

DA TE SRAT PRIME Angry Angry Angry.  Najbolj je biti kar tiho ,
Če ne imaš lahko hitro kakšnega psa na vesti.

Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #17 : četrtek, 09.12.2004 : 15:45:28 »

res je odvisno od policista. Oni morajo najprej poskrbeti za svojo varnost. Potem se pa kakšnemu ne bo dalo urgirat in bo rekel, da je bil pes napadalen, pa da ni imel kaj narediti.  Undecided
Ta trditev pa tudi drži, da imajo dosti drugega dela in se ne bodo še s psi ukvarjali. Sad
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #18 : četrtek, 09.12.2004 : 16:00:38 »

Zelo lepo, da še vedno zaupaš. Jaz sem skozi leta to zaupanje malo zgubila, ne pri vsem , da se razumemo.

Tu je pristojen za takšne reči  rajonski policist........ pa gre rajši na kavo v bife malo kelnarco osvajat........ saj naj, če mu paše   ::)samo prej bi pa lahko svoje delo opravil.

Moram  se pa pohvalit, smo uspeli sestanek  z organizirat.  Jaz imam   cel spisek napisan Grin Grin  samo upam , da mi bodo do besede pustili. Roll Eyes
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #19 : ponedeljek, 15.08.2005 : 12:01:51 »

 ::)Uf, v naši vasi je takšnih spuščenih psov vsaj pet komadov. Ko se peljemo čez vas, pa da imamo našega Bučka v avtu, se cel roj zažene proti avtu, in tečejo za nami. Moraš prav gledat, da ne boš koga zbil. Pa lajajo kot zmešani. Če pa grem s psom čez vas in da ga imam seveda na povodcu, imam pa takoj vsaj tri pse okoli sebe, potem pa se naganjajo z mojim, tako da moram prav pazit in sedaj ne hodim več čez vas, temveč grem raje okoli.
 
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #20 : sreda, 17.08.2005 : 21:14:13 »

Maja policiti imajo dosti dela? Vsak dan slonijo v bifejih. Ravno zdaj je afera ko so poslali uniformirano policijo preiskovat poiskus umora, medtem pa nas mladoletnike za prekrske lovijo in nadlegujejo kriminalisti, da ne omenim, da recimo po celju pripelja mimo tebe vsako minuto policaj, ce jih pa poklices pa rabijo tudi vec kot 1 dan da pridejo. sploh pa ce si ze kdaj prijavil krajo ves, da ti takoj povejo, da denarja ne bodo nasli, pol pa gre nazaj v bife. seminarsko nalogo bi lahko napisal o (ne)delu policije.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #21 : četrtek, 18.08.2005 : 10:52:33 »

Tudi jaz jih pogosto vidim, ko kofetkajo v bližnjem baru. Ampak moram pa tudi povedati, da so bili v tistih parih primerih, ko sem jih rabila, zelo hitro tam in so zadevo uredili tako kot je treba. (moji mami pa so celo našli izgubljeno psico)
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #22 : četrtek, 18.08.2005 : 10:58:47 »

Mogoce si slisala za primer ko sta dva rotta zgrizla mojo kolegico in je policija prisla naslednji dan? Ko so pa poklicali novinarje je pa postalo tako pomembno, da se je se sef policije vmesal. Prej jim pa niti ni bilo vredno enega prometnika poslati. Imeli so pa cas tisti dan malo po dogodku mene legitimirat, ker sem se sprehajal zvecer.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #23 : četrtek, 18.08.2005 : 11:05:23 »

. Imeli so pa cas tisti dan malo po dogodku mene legitimirat, ker sem se sprehajal zvecer.

Potem moraš  biti  pa  hudo  aktualen Grin Grin Grin.  Zakaj so te pa legitimirali? Huh

Zaradi kršenja  JRM-ja ..... mogoče ?
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #24 : četrtek, 18.08.2005 : 11:33:13 »

Se nikoli nisem krsil JRM v svojem zivljenju. Razen kajenja trave nisem storil nobenega prekrska v zivljenju(niti prometnega). Jaz sem lepo mirno sel domov. Prideta dva policaja me legitimirata, nato pa sprazni zepe. Jaz prijazno vprasam na podlagi kaksnega pooblastila(kar je moja pravica) to zahtevata. Odgovor:tiho bot in se ne delaj pametnega. Gremo zdajle na test za droge. Sem rekel vredu, hotel sem iti pes, ko me on zelo napadalno zacne siliti, da se moram peljati z avtom. Ko sem jih imel dovolj sem rekel, takle mamo poklici, pred tem se pa ne premaknem in nerecem vec besede. seveda je takoj rekel, da lahko grem, kar ce bi imel utemeljeni sum nebi naredil in to je bilo priblizno pol ure za tem ko je bila napadena. Manj kot kilometer stran!!
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #25 : petek, 19.08.2005 : 14:07:41 »

Ja DDB, sem enkrat tu nekje na foromu že napisal, da si pri nas bolj zaščiten kot napadalec oz. kar je še podobnih sr***, kot pa če si žrtev. Policjoti pa kot da bi se bali posredovati takrat, ko je to nujno. Si verjetno mislijo, da je boljše če pridejo takrat, ko je že vse mimo. Je manj nevarno.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.06.2006 : 10:01:22 »

Zakaj pa ne uporabite zeliscnih tablet za gonece psice, ki potem ne oddajajo vonja? Pa je mir v in pred hiso.
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #27 : ponedeljek, 16.10.2006 : 21:23:05 »

A mi lahko poveste kakšna napravica je dazer in koliko stane?

Zakaj pa ne uporabite zeliscnih tablet za gonece psice, ki potem ne oddajajo vonja? Pa je mir v in pred hiso.

Svrk, kako se imenujejo te zeliščne tablete in kje se dobijo?
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #28 : ponedeljek, 16.10.2006 : 21:31:24 »

Po temu kolikor sem jaz v lovcu spraseval ,je dazer naprava,ki dela na zvok,stane pa devet tisoc in drobiz.Na skatli pise,da ne smes uporabljati na sluzbenih psih.Vprasal sem jih po izkusnjah,jih niso imeli.Ce se prav spomnem ,zadeva nese kaksnih 5 metrov.Ce si iz LJ,se sprehodi do lovca,pri delavski knjiznici.Izkusnje ce bos napravo kupila,pa prosim deli z nami.
lp upam,da ti ta info. kaj pomaga.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #29 : ponedeljek, 16.10.2006 : 21:42:03 »

Zeliščne tablete imajo v trgovini Gali in mislim, da tudi v Smrčku. Pri nas so učinkovale. Prvič je bil mir pred hišo. Srečno.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #30 : ponedeljek, 16.10.2006 : 22:18:31 »

Tistim, ki smo jih imeli mi, se rece Dog Stop. Pa prav nic ne ucinkujejo, ce spuscenim cuckom uspe priti dovolj blizu... Kar vedno jim, saj nekaterim lastnikom res dol visi, ce jih bodo se kdaj videli. Imam pa sreco, da se Luna psom niti ovohavati ne pusti - tudi zdaj ne, ko je sterilizirana.
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #31 : torek, 17.10.2006 : 22:20:19 »

Vsem hvala za odgovor!
Nisem iz Ljubljane, sem pa večkrat v LJ  Wink , tako, da ne bo problem nabavit.
Lp. anu
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Pasja ljubezen
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines