mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:42:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "pes v gibanju"  |  Tema: foto natečaj "pes v gibanju" - čvek
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: foto natečaj "pes v gibanju" - čvek  (Prebrano 30931 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #180 : sobota, 10.01.2009 : 17:56:36 »

Linchaich, prav pri nobeni tvoji fotki se ne vidi nobenega podatka. Res nobenega. Torej? Verjeli bomo na napisano v mailu.
Za natecaje bodo veljali samo originali, lahko pa zraven vzporedno objavljamo tudi "preurejene" fotke.

Gre za to, da omogocimo postene in enake pogoje vsem. Kjer so podatki preverljivi.
Nekdo, ki ne ve, kako se eliminira datum, se bo drzal pravil in nikoli dobil nobene nagrade. Nekdo, ki ve, kako okrog prinesti pravila ...

Pac, tako je. Vsaka sola me nekaj malega stane. Energije in najbrz kaksno zamero pri kaksnem uporabniku. Datumsko niso natecaji omejeni zato, da se gremo frke in da kogarkoli preganjam. To pravilo ni zato tukaj, ker je pravila fajn krsiti. Povsem dopuscam moznost, da so se nekaterim v racunalniskih mapah pobrkale slike z morja ali od kje drugje.

Gre predvsem za to, da fotkate zdaj in ne sarite po arhivih in z eno in isto fotko sodelujete na vseh mogocih natecajih. Da fotkate nove fotke in tako postajate boljsi in boljsi. Da ste ob tem ponosni na to, da vam gre vsakokrat bolje in da se vam posrecijo krasne fotke. Vsi radi fotkamo pse, se veliko raje fotke gledamo, nadvse smo veseli, ce gledamo zanimive fotke in nic zato, ce niso po strokovnih reglcih. Saj se s svojimi fotkami ne borite za sluzbo ali prezivetje, temvec sodelujete na portalu ljubiteljev psov, na nekem ljubiteljskem in predvsem zabavnem foto natecaju, ki res da ponuja tudi nagrade, pa vendar ...
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #181 : sobota, 10.01.2009 : 18:31:40 »

Jana ... ne vem zakaj tebi ne pise nobenih podatkov pri slikah ... v mojih Lastnostih je napisano cisto vse ... Date taken, Date modified in Date created - pa se ura je zraven. Vse je napisano tako v General kot v Details. Vse slike pa imamo originalne tudi v .raw formatu (vsaka slika zasede cca. 10 mb in ti jih tudi lahko posljem po mailu) in ti tako v mailu posiljam tudi print screen .raw formata s podrobnostmi in .jpg formata s podrobnostmi. Res ne vem zakaj v slikah, ki sem ti jih poslala ni podatkov, na mojem racunalniku pa se vidi cisto vse.

Bo potem pri naslednjem natecaju mogoce posiljati slike v .raw formatu?

Lp, Ursa
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #182 : sobota, 10.01.2009 : 19:21:58 »

Eh, linch, kaj se gremo tukaj? Nisem napisala, da pri tvojih fotkah pise, da si prej slikala. Ne vem, zakaj razburjenje. V exifu pisejo datumi, ja, vendar ni namen, da iscem po programih, kje je kaksen podatek, se ti ne zdi?

Posiljanje fotk bo tako kot do sedaj. Dajanje fotk iz fotkica na comp in pripenjanje v mail zna vsak, torej bomo poceli tako in ne bo NIHCE prikrajsan in vsi boste imeli povsem enake moznosti. Tudi tisti ne bodo prikrajsani, ki se jim bodo posrecile zanimive fotke, pa bodo imeli malo prevec desnega ali levega grmovja, pes pa bo na fotki krasen, pa cetudi s kaksno nejasno kocino.

Res ne vem, zakaj se tukaj preklam. Nekatere slike niso posnete takrat, kot je bilo zahtevano (ne skaci v luft, ker ne govorim o tvojih), sama nisem strokovnjak, najemala strokovnjakov za nekaj fotk niti pod razno ne bom ne zdaj in ne v bodoce. Tudi preposiljala fotk zaradi nekaj posameznikov ne bom okrog v pregled in presojo, se manj s fotkami zabijala svoj ali mail kogarkoli drugega. Tudi na posebnih programih ne bom preverjala fotk in ne iskala exif podatkov (le teh pri posiljanju preko pikase sploh ni). Se najmanj pa se bom s komerkoli preklala okrog tega, kako bi moral foto natecaj izgledati.

Vsi, kjer pri slikah pise fotkanje pred 1.10.2008 so dobili maile. Cakam na odgovore. Ce nic ne pise, pac nic ne pise. Za zdaj. Za naslednjic pa pac take fotke sploh objavljene ne bodo. Priznam, moja napaka, ker nisem zavracala sproti. Pac nisem, ker po naravi nisem policaj. V bodoce zagotovo bom, ker me je pac tole izucilo.

Trotlziherski natecaj za trotlziherje na trotlziherskem portalu. To je to. Tisti, ki jim je prav, bodo sodelovali iz veselja in zabave (tako fotkali kot posiljali slike, jih gledali in glasovali), tisti, ki jim ni prav, pa pac ne.
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #183 : sobota, 10.01.2009 : 19:35:57 »

Eh, Jana ... sej se nic ne razburjam pa preklam s tabo Wink (res pa je, da ni bilo nobenega smeska v mojem prejsnjem sporocilu sram ) ... sem razumela, da ravno pri mojih ni napisano nobenih podatkov v sami fotki, zato sem ti poslala se druge podatke (kar se mi zdi tudi prav).
Drugace pa tudi mi komaj cakamo na natecaj, da bomo lahko fotkali motive, ki bodo izpolnjevali pogoje za naslednjega. In mi je vsec, da je omejen z datumom fotkanja ... starih fotografij imamo ogromno, za nove pa imamo ob vsakem natecaju novo idejo za motiv. Cheesy Pa se potrudimo se malo bolj! Cheesy

Lp, Ursa
Logiran
Li Mei
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


« Odgovor #184 : sobota, 10.01.2009 : 21:18:41 »

Kako so ene fotke dobre!  Cheesy
Pri taki količini dobrih slik me res zanima katera bo zmagala...

Super vam je to ratal poslikat... je moja čist izven konkurence  Wink
Res bi bil zadnji čas, da v nov fotoaparat investiram!  Grin

Logiran
nuhl
rad pišem
****
Sporočil: 318


« Odgovor #185 : sobota, 10.01.2009 : 22:45:53 »

 Sad  Glede novih pravil sem mnenja, da bodo najslabše prišli skozi tisti katerim naj bi bil natečaj najprej namenjen. Slike iz "trotelziher" aparatov največ profitirajo z malo obdelave na barvah in kontrastih. Ti aparati nimajo možnosti kot večji bratje, kjer se da vse nastaviti in umeriti že v aparatu. Zaradi počasnosti je z njimi tudi kadriranje velikokrat težje kot z DSLR aparatom. Zato je kakšen izrez čisto na mestu. Poleg tega je to danes možno izvesti v že kar nekaj aparatih brez računalnika in znanja PhotoShopa. Sem mnenja, da je cilj in veselje večine tukaj pogledati kakšno res lepo pasjo sliko in tako toga pravila bi vrnila stvar precej nazaj. Pač moje mnenje.

Mogoče še predlog: avtor mora poslati original sliko iz aparata + sliko, ki jo je pripravil-a iz nje za objavo.
Če je tak pogoj znan pred začetkom fotkanja res ni problem shraniti original in ga poslati skupaj s končno verzijo slike. Volk sit koza cela.

Predložil bi pa še povečanje formata pri objavi saj za današnje megapiksle aparatov (tam 3500x2500 velikosti cca 3-4Mb je že kar povprečje - moj naredi sliko cca 5600x3500 velikosti cca 10Mb v JPG formatu) 500x.... velikosti cca 30kb res malo prehud preskok navzdol. Mogoče vsaj 800x... velikosti do 250kb ?  Če se da pač. 

Pa ne tole vzeti z nekakšno prerekanje kako naj izgleda foto natečaj. Samo dobronamerni predlogi.
Jana ne dovoli, da zaradi trenutne jeze na par "primerkov" trpijo foto natečaji, ki so se v zadnjih par letih prav lepo razvili, tako kot marsikateri amaterski trotlziheraški fotograf z njimi in tudi zaradi njih.

Da je pa vse to zaradi parih, ki bi radi obšli pravila?   Roll Eyes  Zaradi nagrad?   Undecided  A dejte no!   Wink








 
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #186 : sobota, 10.01.2009 : 23:22:08 »

A nagrade so tudi  Roll Eyes Tongue
Jst sm pa misla, da Jani primanjkuje slik v galeriji in smo ji pomagali le to nafilat. Hja, ce bi vedela, da so v igri nagrade, bi se ze potrudila  Cheesy
Fotografije so super. Favorite smo ze izbrali  Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #187 : sobota, 10.01.2009 : 23:24:52 »

Mah.. preveč lepih slik.. Tongue ..

Ne morem se odločit.. Cry ...

No ja bom videla potem ko bo treba glasovat.. oddam glas čiisto zadnja.. Wink Tongue
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #188 : sobota, 10.01.2009 : 23:27:11 »

Lhun & Co., ker imam ze ves dan polne roke dela s pripravo vsega za glasovanje, pa verjetno bom se nekaj ur tukaj, preden bo objavljeno, zdajle samo tole: slike so velike 1000 x ? pikslov (tisti, ki posljejo sirino ali visino pod 1000px pac tolk manjse) in katera tudi nad 1 MB (100% kvaliteta za web), samo navodila za glasovanje je treba prebrat, pa bo ze mal boljs zgledala zadeva Wink Smiley Je pa to maksimum, ki sem ga pripravljena objavit na serverju, ker je vsak natecaj samo delcek dogajanja in ne sredisce, zaradi katerega bi (zaradi obremenjenosti) trpelo vse ostalo. Smiley

Se popolnoma nic ne jezim Wink Grin.

Aja, saj je treba poslat originale Tongue Wink.
In kako ti gledas na monitorju 3500 x 2500 px veliko sliko?
Logiran

nuhl
rad pišem
****
Sporočil: 318


« Odgovor #189 : nedelja, 11.01.2009 : 01:35:09 »

 Grin Jana v mislih sem imel slike objavljene do sedaj, ki nimajo možnosti klika za povečavo. Iz predhodnih postov je razvidno, da si večina ustvari mnenje že iz teh slik, ki pa so samo 500x... in do 30% kvalitete. Za naprej nimam pripomb. 1000x... in 100% je več kot dovolj.

 Wink Z original sliko iz aparata sem mislil na tisto, ki ni čisto nič obdelana in vsebuje vse Exif podatke. Pač taka kot je bil škljoc.

 Roll Eyes Sliko na monitorju gledam na 1920x1200 vendar lahko del slike povečam na 100% velikosti, da recimo ocenim ostrino. Moje predlog 800x... bazira na tem, da je to najmanjša resolucija, ki jo imajo nekateri še vedno nastavljeno na kakšnih prenosnikih. Sprejemljivo je tudi še 640x... kvalitete 60%. Vem da nismo na placu, ampak malo se pa lahko pregovarjamo  Wink

 Grin Malo si se pa le ujezila, ko te probajo takole na*****  Angry

********************************************************************************
Nazaj na temo:

 Cheesy  Ogromno zelo dobrih slik. Mislim, da izbor še nikoli ni bil tako široko kvaliteten (kljub težki tematiki) in zanimivo bo videti kako se bo tole razpletlo.  Shocked
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #190 : nedelja, 11.01.2009 : 07:47:24 »

Bili so "stari časi" (priložene fotke 2000/2001/2002), ko smo imeli fotoaparate  Roll Eyes saj veste kakšne Roll Eyes, poškljocal si 36 fotk iz filma in se en teden tresel in razmišljal, ko si čakal "kaj neki si naredil", zapravil si en kup denarčkov in dal v album z malo sreče 5 fotk  Grin...... računalniki doma so "glihkr neki bili", "photoshop je bil "znanost" ..... če si hotel te fotke videti na računalniku si skeniral do onemoglosti in se čudil, kam je šla tista "ostrina, ki je na foto papirju"  Huh
...Pa je bilo lušno in uspela je marsikatera fotka tudi, če so zverince migale;) in tudi brez današnje tehnologije  Wink

....fotke sem prefotografirala zelo na hitro, v resnici na fotopapirju, so "čiste in ostre kot solza" Wink






....Res je, da se danes da naredit marsikaj, če znaš in če imaš "taprave stvari v rokah" in to je super, saj svet gre naprej, kajne Smiley?

Da se seveda da tudi prikrit in skrit Wink... ampak, kaj imaš pa potem od tega  Huh?

Pa ne se sekirat, tu smo zato, da se imamo lušno, ne pa da gremo "kdo bo koga" ... tekmovalnost je ok vrlina, dokler se v njej uživa in ne prekorači svojih meja Tongue

Samo poglejte kakšne lepe spomine in naše prekrasne kužone smo do sedaj shranili zaradi "fotonatečajev" .... To šteje  Cheesy Cheesy Cheesy

Jana, komaj že čakam na tvoj naslednji "izziv" Kiss
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #191 : nedelja, 11.01.2009 : 09:25:55 »

Nanda se popolnoma strinjam z zadnjim delom napisanega (za prvega sem malo premlada, da bi vedela.. Cheesy )

Je pa tvoja punca na prvi slikici krasnaa.. Kiss Kiss Pa saj je na vseh  Wink  Cool

Jana, komaj že čakam na tvoj naslednji "izziv" Kiss

Jaz tudi... tooliko jih je že bilo.. zdaj pa me zanima kaj si se spomnila.. Roll Eyes  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #192 : nedelja, 11.01.2009 : 13:29:13 »

Z marsicem od napisanega se strinjam, z marsicem pa ne. Predvsem se ne da izhajati samo "iz sebe" in svojega pogleda na tale foto natecaj (ali katerikoli drug), kot tudi ne samo iz svojega "sistema" ocenjevanja slik.

Prepricana sem, da so slike v formatu, kot jih "preliminarno" objavljam, povsem dovolj, da vsak lahko vidi, kaj "je ze prislo pred ali za njim". Na to, kako ocenjujejo posamezniki, nimam vpliva in ga ne zelim imeti. Ce se nekdo odloci ze po predhodno objavljenih fotkah, ce pri glasovanju ne klikne na fotko in si ne ogleda "velikega formata", ga ne morem prisiliti ne v primeru, da objavim veliko fotko takoj in ne kdaj kasneje. Mi je pa jasno, da bi se klikalo na fotke "kar tako" 3 mesece, ce bi bile gor. Smisel? Ga ne vidim. Efekt? Fotke so eden vecjih problemov za dostopnost neke strani, za tezave s streznikom ... Na mojpes.netu jih je samo v galeriji 21.300, na forumu je 10.000 tem in zagotovo ima vsaka vsaj eno sliko (hehe, ce verjamete), poleg tega pa so tukaj se druge rubrike, predvsem "pasme" in "o psih", ki nosijo mnozico fotk, pa puzzle, pa ... Torej, se enkrat, tale in vsak drug foto natecaj je ena od zabavnih zadev na tem portalu in mu je namenjeno enako veliko prostora (oz, glede na nekaj mega velikih fotk se celo veliko veliko vec kot cemurkoli drugemu), kot kaksni drugi dejavnosti, ki se jo gremo. Na fotkah, ki jih objavljam pred glasovanjem, je vidno vse, kar je za nek ozji izbor treba videti nekemu laiku, ljubitelju psov in cloveku, ki rad pogleda pse na fotkah. Da se ne gremo vsakokrat istega stosa, si izmisljujem teme; da spodbujam k fotkanju, postavljam casovne omejitve; da imajo "najboljsi" kaj od tega, najdem sponzorje ali zadevo sponzoriram sama. Pod "najboljsi" niso misljeni tisti, ki si bi dali luknjo v koleno zvrtat za to, da bodo pri objavljenih rezultatih na prvem mestu, temvec tisti, ki so se jim posrecile sirsim mnozicam vsecne fotke. Kaj so vsecne fotke? Hja, smo razlicni. Meni je nekaj vsec, nekomu drugemu nekaj drugega ... Zbir teh nasih pogledov se odrazi potem na stevilkah na koncu glasovanja. Te stevilke niso nikakor povezane s cistostjo nekega smrcka na fotki, kot tudi ne s sencami, ki jih je nekdo narisal kasneje, da fotka izgleda bolj profi. Ta zbir stevilk se nabere tako, da eni glasujejo "po srcu", eni "z ocmi", eni "po trenutnem nagibu", eni "samo zase", ne glede na stevilo glasov, ki jih lahko oddajo, eni "za prijatelje", eni "za "pasjo zgodbo", ki je v ozadju neke fotke ..., samo nekaj res zelo malega glasovalcev se odloca po sencah in jasninah.
Za strokovno ocenjevanje so na voljo tavelike fotke. Strokovno ocenjuje Vida Klenovsek.
Velike fotke so tudi v pomoc vsem, ki se odlocajo na podlagi detajlov.

Najbrz si sploh ne predstavljate, s kaksnim veseljem pripravljam vsak natecaj (ne samo foto). Nic mi ni odvec, ceprav vzame komplet izvedba ogromno casa. Vecina vas ze ves cas misli, da sem prf....., ko pisem litanije, pravila za vsako malenkost ... Ne predstavljate pa si, da je bilo namesto 200 mailov (kolikor slik je skupaj s tistimi za izven) samo za ta natecaj prebranih in napisanih kaksnih 600 ali vec, ker veliko ljudi ne zna brati. Ce ne bi bilo sodelovanje omejeno na clane s paketi, bi bilo slik sigurno 400. Vsaj toliko jih imam na mailu za ta natecaj. Ljudje se razburjajo, so jezni, ko posljejo sliko in jih prosim za podatke, ceprav je treba iz pravil samo skopirati formo in vpisati dve ali tri zadeve (s komentarjem ali brez). So jezni, ko napisem, da potrebujem original. So jezni, ko napisem, da ni pravi termin fotke. Na koncu pa se jaz pocutim svinjsko slabo. Posebej zdaj, ko mi ni jasno, kaj narediti z nekaterimi fotkami. V prvi vrsti verjamem ljudem, da je vse ok. Comp mi govori drugace. Strokovnjak nisem, da bi poznala vse moznosti, tudi to, ali je mogoce, da exif kaze datum izpred treh let za fotko, ki je pofotkana vceraj. Lahko bi spregledala datume. Lahko bi se naredila, da jih ne vidim. Pa nisem, ker vem, da se vas je vecina trudila fotkati tocno takrat, kot smo rekli, ceprav imate zagotovo fotke od prej, ki so morda "boljse" ali pa ste boljse naredili kasneje, ko je bil vas fond fotk v natecaju ze poln. In ker "pogledati stran" ni prav. In ker ne vidim za ekran, bom nekomu morala narediti krivico. Ali tistim, ki pravijo, da je vse ok, ali tistim, ki sploh vpleteni niste, ki vam dela fotkic "po reglcih" ali pa sploh ne veste za kaj gre, ker vam je kompjuter in delo s fotkami spanska vas, se pa trudite vse narediti tako, kot se zmenimo.

Ok, bom nehala jambrat Smiley. Do zvecer se bom odlocila in objavila glasovanje.
Takoj, ko bom spisala vsa natancna Tongue Grin navodila za posiljanje fotk, bo objavljen tudi nov natecaj. Bomo za tega glasovali, za novega pa ze gruntali, kako se lotiti fotkanja. Zagotovo bo tezak in imeli bomo vmesno skupinsko komisijsko odlocanje, ali fotka sploh ustreza za konkurenco Wink. Pa manj fotk bo moznih. Roll Eyes

Ne morem pa, da ne bi se nekaj vprasala Wink Smiley.
Zgoraj je Nanda objavila tri fotke. Nekaj takega, kot si predlagal, Lhun & Co., 720 x cca 480 pikslov
Sem jih "po moje" (500 x ? pikslov) uredila in jih objavljam tukaj.
Dobro poglejte vsako od teh, spodnjih:







Razvrstite jih, katera vam je bolj vsec, kot bi slo za glasovanje (prva, druga, tretja). Sele po razvrstitvi preberite, kaj pise pod crto Smiley

Ko ste jih razvrstili, poglejte tiste, ki jih je objavila Nanda in mi povejte, ali se je vasa odlocitev o vrstnem redu, kot ste ga postavili po mojih fotkah, kaj spremenila zaradi velikosti fotk? Ce se je, zakaj?
Logiran

Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #193 : nedelja, 11.01.2009 : 17:55:01 »

Jaz bi vprašala... zakaj se fotk pod fotografije 4 ne da povečat?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #194 : nedelja, 11.01.2009 : 18:07:31 »

Se že da Wink
Ne bit prestrogi, ker se ni pripravljeno in se ni precekirano, kaj vse dela in kaj ne.
Ce se kaj najdete, bom vesela, ce boste javili napake.
Logiran

Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "pes v gibanju"  |  Tema: foto natečaj "pes v gibanju" - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines