mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 12:13:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pasje igrišče
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasje igrišče  (Prebrano 31234 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« : sreda, 22.10.2008 : 12:26:10 »

 A bi se dalo narediti kako pasje igrišče, tako kot je to v tujini? Ker v Tivoliju strašno pogrešamo to, v "tivolskem klancu" bi se dalo narediti ograjo in bi bilo pasje igrišče?
Sem že razmišljala, da bi pismo naslovila g. Jankoviču...sam ne vem koliko bi me uslišal  Undecided
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1 : sreda, 22.10.2008 : 12:34:24 »

Piši, a boš ugotovila. Župan je bil vsaj včasih zelo dovzeten za različne predloge.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #2 : sreda, 22.10.2008 : 12:35:00 »

Če bi idejo izdelali, kako bi naj zgledalo konkretno - kje, kako veliko, s čem ograjeno,.... - in tudi stroškovno opredelili, koliko bi koštalo, bi verjetno bila pozitivno sprejeta.
Še bolj učinkovito pa bi bilo, če bi to speljali preko četrtne skupnosti Center. Od tam je po mojem veliko število sprehajalcev v Tivoliju. Če bi četrtna skupnost tak predlog povzela za svojega, bi bila zadeva najhitreje uresničena, saj ima tudi četrtna skupnost določena sredstva na voljo.
To je pač bolj "minoren" projekt/problem, zato it direktno k glavi mogoče ne bo prineslo uresničitve ali pa bo to trajalo. Če bi pa to hotela prevzeti četrtna skupnost, bi bilo po mojem hitrejše.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #3 : sreda, 22.10.2008 : 12:38:23 »

Kar napiši, mogoče pa rata. To bi bilo res zakon...
Ko je bil še v najboljšem sosedu, sem mu enkrat glede enega otroškega igrišča pisala kar direkt na mail (nisem vedela kdo je pristojen pri njih za to) in je bilo v parih dneh vse poštimano, ženske zadolžene za tisto stvar pa čist preč, ker je baje vse dal v postroj, kako slabo da skrbijo za urejenost igrišč v njihovih centrih.
Mogoče se ga še kaj drži od takrat, res pa je, da gre v tvojem primeru za finančni zalogaj in nekaj prostorske ureditve, kar pri meni pač ni bil primer... Je že miskica spodaj razložila.
Šlo je za manjše (finančno) zadeve pač.
Moje načelo pri takih prošnjah je - več kot ne mi itak ne more rečt in kar upalim...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 22.10.2008 : 12:39:23 »

Menim, da ni nobenih zadrzkov za kaksno tako pasje igrisce v Ljubljani (ali v Celju, Mariboru ...). Evropskega denarja je vsepovsod toliko, da ga ne moremo porabit in gre nazaj v Bruselj, pa ni hudic, da se v kaksnem razpisu ne bi nasel nacin, da se tak projekt izvede. Zal jih na KZS to ocitno ne briga, morda bo pa res brigalo Jankovica Smiley. Bolj je najbrz problem zemlja in interes.
Na obcinah imajo ljudi, ki se ukvarjajo samo z evropskimi razpisi in znajo najt pravega, v katerega bi stlacili taksen park.

Vsekakor pa je treba pri takem igriscu misliti na moment varovanja. Glede na stanje otroskih igrisc v Sloveniji lahko z gotovostjo recem, da bo pasje igrisce brez ustreznega varovanja v razsulu, se preden bo narejeno.
Zal ne samo zaradi huliganov, temvec zaradi nas samih. Nismo vsi lastniki psov taki, ki pobiramo svinjarijo za seboj, ki pazimo na "skupno" ali tujo lastnino in podobno. Pa tudi nivo osvescenosti lastnikov o vzgoji lastnega psa je v Sloveniji na precej nizki ravni, kar se deloma vidi tudi po izjavah vas samih, kako po mestih (in vaseh) srecujete neprivezane "napadalne" in tecne pse. V takem parku bo vsak, ki bo vstopil vanj, ŠEF. In lahko se vam zgodi, da boste brez ustreznega nacrta, kako bo potekalo "zivljenje" v njem, hitro ostali brez njega in ga prepustili "mocnejsim".
Logiran

kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5 : sreda, 22.10.2008 : 12:41:51 »

Eh malo čudno se bere moj zgornji post Undecided...Miskica je razložila kakšen način urejanja te prošnje bi bil najboljši, sem mislila povedat.
Miskica nima nobene veze z mojim primerom, da ne bo pomote.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : sreda, 22.10.2008 : 12:49:18 »

Meni na tem konkretnem mestu ne bi bilo všeč gledati ograjo. Poleg tega so manjši ograjeni prostori v katerih se nabaše pse iz vseh koncev silno nevarni zaradi pretepov. Veliko bolje bi bilo določiti območja, kjer so psi lahko spuščeni. Brez ograj. Itak morajo imeti narejen odpoklic, pa še kaj drugega zraven, če jih hočeš spustiti v ograjen prostor.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #7 : sreda, 22.10.2008 : 12:59:46 »

Lanabela, to pri naši zakonodaji pa ne bi šlo. Psi morajo biti na vrvici.
Kolikor sem poučena, se ljubljanski mestni redarji ravno izobražujejo, saj imajo zdaj pooblastila tudi za izdajanje glob lastnikom neprivezanih psov. In v pripravi je tudi mestni odlok, ki bo za LJ predpisal višino glob. Kolikor mi pravijo, so predvidene globe hudičevo zasoljene (tako so mi rekli, konkretnih številk mi niso povedali).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : sreda, 22.10.2008 : 13:13:02 »

Ja. Ker se pustimo. Če bi določili območja kjer je dovoljeno pse spuščati, bi pa tam ne kasirali, a ne. Zakon je kakršen je, kar ne pomeni, da se ga ne da spremeniti. Ampak dokler bodo lastniki psov vsi po vrsti za to, da morajo biti vsi psi (razen njihovega seveda) privezani, toliko časa s tem ne bo nič.
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #9 : sreda, 22.10.2008 : 13:31:30 »

Hmmmm...saj vem, da je to zelo kompleksna zadeva, vendar bi nam morali zagotoviti prostor kjer naj bi bilo pasjim lastnikom omogočeno v urbanem naselju igranje z drugimi kužki, res ne vem...treba bi bilo razmisliti koliko sredstev bi bilo potrebnih, da se projekt idealizira...
Potem, dejansko ne bi ovirali nikogar Wink res pa je da so nujni tudi ukrepi znotraj pasjega igrišča...
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #10 : sreda, 22.10.2008 : 19:25:32 »

Jaz sem danes zvedela na sprehodu psa, da bodo dejansko postavili pasji park pri žalah ob šmartinki - tam kjer so bili včasih vrtički, zdaj pa je "park". Upam, da to niso le govorice, saj živim zelo blizu:) Čeprav se psi lahko po tistem "parku" mirno sprehajajo, pa upam, da bo zaradi pasjega parka kaj več psov!

lp
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #11 : četrtek, 23.10.2008 : 06:13:11 »

Juhu, do tja nimam daleč Smiley to bi blo super, saj tudi to Tivolija imam enako Wink
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #12 : četrtek, 23.10.2008 : 07:07:10 »

Sem proti pasjim parkom,ker so eno samo sranje. Predvsem č eso po evropsem modelu to ene male ogradice v velikosti večjeg avrta, ne pa re večji predel v parku ali gozdu.
Obenem podpiram predlog za območja,kjer bi bili psi lahko spuščeni.
Za eno in drugo, pa bi koristilo dolgoročno tudi licenca, brez katere pes ne bi mel teh ugodnosti- pa ne BBH ampak nekakšen preiskus značaja in odpoklica.
Stane pa vse skupaj ne dosti- samo ograja in koši za drekce kot minimum ( običajno dober meter visoka). Boljše ograde imajo tudi osvetlitev  in klopce.
Kot vzdrževanje pa košnja- kar j eitak v vsakem primeru in peskanje preveč potacanih območij- vhodi, ob ograji in kjer se pač izkaže za potrebno.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #13 : četrtek, 23.10.2008 : 07:13:34 »

Jaz sem tak predlog že pred časom podala upavo arboretuma Volčji potok, pa niso bili navdušeni. Tam sem namreč vedno srečala veliko psov, nekateri so tudi spuščeni, prostor je, vse je... Seveda bi moral vsak vodnik plačati simbolično ceno, pospraviti za svojim psom itd. Ja, bilo bi fino, sploh za pse, katerih ne moremo spuščati na travnikih.
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #14 : četrtek, 23.10.2008 : 09:07:56 »

V arboretumu jaz svoje še nisem mela spuščene, prav zaradi rac in veveric, ker se kar zakadi v te boge živalce Sad, simbolična taksa je lahko 1€, ne pa nekaj ful....

Deteljica kak 3 mesečni kuža še ne zna čisto odpoklica jaz sem mislila da bi bilo dostopno vsem, ki vključijo pse v igro in ne da se teror nek zganja nad tem...kdo kaj zna in koliko, namreč vsak lastnik pozna značaj svojega psa, vendar še nisem srečala primera na Tivolskem klancu (tam se mi zbiramo skoraj vsak dan), da psi ne bi ubogali ali pa da bi prihajali do kakih hujših ukrepov...tam smo fajna družba in pogrešamo take stvari...saj se človek mora nprestano se umikati tekačem, ki so vse številnejši, nordijcem vsem ostalim športnikom...pač imamo željo se umakniti za ogrado, da ne bi ovirali nikogar, dostkrat smo se pošalili na račun, da si bomo sred travnika naredili pasjega jurčka katerim pasjim lastnikom bi ponudili nekaj za pit in kužkom...zakaj se ne bi razvili, saj odpoklic lahko kadarkoli še tako šolanemu psu odpove Wink jaz mislim, da psi potrebujejo enako kot šolanje tudi socializacijo in tega prostora ni nikjer v Ljubljani, zato si želimo tak prostor imeti.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pasje igrišče
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines