mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:25:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pasje igrišče
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasje igrišče  (Prebrano 31294 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : petek, 24.10.2008 : 14:14:04 »

meni bi se zdelo pametnje namestiti igrišča-vadišča pod okriljem klubov zelo pogosto prostorsko. Občine bi pač morale dat neko malenkost prostora na razpolago in kaj primaknit za vzdrževanje. Pa seveda čist brez članarine ne bi šlo. Izvajali naj bi pasji športi (raznorazni: RO, freesby, coursing, "breiten sport",) več poligonov za cousring in hrtovsko dirkanje- na rekreacijskem nivoju in po treningih se pač lahko še spusti pse za 15 minut,da se poigrajo med sabo.

Hm, a nimamo tole ze po celi Sloveniji? Kaj pa so potem drustveni poligoni? Ce se ne motim, jih je veliko takih, kjer so pomagale obcine.
Osebno sem sicer takoj za kaksen pasji park, vendar s celim kupom zadrzkov, o katerih sem ze pisala. Ni mi pa jasno, zakaj zelja po parku, ko pa je skoraj v vsaki vasi KD, vecinoma s krasnimi poligoni, vecinoma tudi ograjenimi, vendar samevajo, oz. samevajo takrat, ko ni gor sole za pse, ki jo izvaja KD.
Zanima me tudi, kako so po KD-jih zainteresirani za pridobivanje novih clanov se za kaj drugega, kot za pobrat clanarino in mu cez bbh spravit psa? Recimo, za organizacijo free urice enkrat na teden, magari da je treba neclanom placat vsakokrat kaksen euro? Pa recimo za druzaben punkt?

Na Finskem imajo poleg parkov tudi sicer precej drugace zorganizirano kinolosko sceno. Ne vem, ce bi bila KZS za to, da se vmesajo v njihovo delovanje tudi mestne in drzavne oblasti. Ali pa Wink.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #31 : petek, 24.10.2008 : 14:57:29 »

kar se KDjev tiče: za druge ne vem, pri nas ne bi bili prav nič navdušeni nad tem, da se vadbišče spremeni v igrišče za vse ki se jim do tam ljubi priti. Člani pa itak lahko pridejo, kadar ni zasedeno (= med tednom dopoldne) če hočejo. K sreči vadbišče ni v celoti ograjeno pa še ceste so okrog in okrog, tako da za tiste z najbolj nevzgojenimi psi, ki jih ne upajo spustiti nikjer drugje, ni preveč vabljivo. Za tistimi, ki se vseeno hodijo dopoldne tja na črno zabavat pa ostajajo dreki (tudi človeški), skopane luknje v travi, ostanki segrizenih palic in raztresena hrana. Aja, da bi morali organizirati prostovoljce, da bi dežurali in skrbeli za red in mir. Ja pa ja de. Ni šans. Kdo pa ima čas postopati cele dopoldneve po poligonu paziti na naključne obiskovalce. Da o tem, da takrat, ko se eni prosto podijo po poligonu ne more s psom delati nihče, ne govorim. Če bi bilo treba plačati vstonino ali članarino in se lepo vesti, potem pa obiskovalcev ne bi bilo
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : petek, 24.10.2008 : 15:42:14 »

Hehehehe, Lanabela, si povzela ves point cvetja in bede prihodnosti parka Cheesy Wink

Mislim, da so KDji cist super zadeva, ki nam je vsem ze na voljo, clanarina mora bit, ker zastonj se se pes ne pos.... Mislim celo, da bi morali biti poligoni KD-jev trdno ograjeni in tudi trdno zaklenjeni (tam, kjer se niso, hehe), pa kot pravil Lanabela - na voljo clanom.

Lahko si pa ob tvojem postu vsi tisti, ki so zeljni parka, plasticno predstavljajo, kako bi izgledal. Da bi pa dalo mesto se cuvaja v treh izmenah ...?  Grin Cheesy Grin Cheesy

Sama vidim, da en cez drugega jambrajo(te), kako ni kje spustit psa, kako ni to, kako ni ono in da vas vsepovsod preganjajo ...
Ze nekajkrat smo imeli divjanja, celo dve leti enkrat na teden celo poletje v Ljubljani, hm ... Na prste ene roke lahko prestejem vse, ki so prisli vsaj enkrat. Tudi zdaj, ko imamo obcasno divjanja v Celju, ni nic drugace.
Logiran

Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #33 : petek, 24.10.2008 : 15:52:32 »

Morda je res še premalo ljudi osveščenih kako skrbeti za higieno v parkih, pa če bi se res držali pravil kot mi člani KD-ja....ne vem, res ena velika uganka je to....

V bistvu niti pomislila nisem, kaj so lahko posledice vsega tega, ker probam s svojim psom delati kar je v  moji moči in da je družba s psičko prijetna...tako zame kot za njo.

Kar se pasjih kakcev tiče pa res ne vem zakaj je to nekaterim tak problem pobirati za psom Wink
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #34 : sobota, 25.10.2008 : 15:16:28 »

Sedaj sem slišala po TV da bodo oglobili tiste, ki ne pobirajo "kakcev" za 40€ ali ni to malo premajhna kazen?
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #35 : sobota, 25.10.2008 : 16:26:18 »

Če bodo izvajali, bo tudi zaleglo, se mi zdi. Jaz si npr. ne morem privoščit dat 40 eur za en nepobran kakec  Cheesy Zato pa vedno šumim z vrečkami  Tongue
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #36 : sobota, 25.10.2008 : 18:49:03 »

Upam, da bo res zaleglo, kajti meni se zamalo zdi, kadar poberem za svojo psičko in stopim v tujega grrrrr....
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #37 : torek, 28.10.2008 : 14:02:41 »

Pravzaprav ne rabimo ograjenih gartelčkov za pse, prav tako ne ograjenih sprehajalnih poti samo za lastnike psov, v katere tekači pa veverice in otročički ne bi imeli vstopa, še sploh pa ne rabimo zakonov, ki so tako neživljenski in skregani z vsako logiko, da jih nihče ne upošteva, ne glede na višino zagrožene kazni. Ki jo itak plačajo samo redki nesrečniki, ki se ob napačnem času znajdejo na napačnem kraju. Pri čemer najhujši kršitelji mirno terorizirajo svojo okolico, pa jim kao nihče nič ne more.
A veste kaj rabimo? Samo nekaj strpnosti in veliko več kulture kot jo premoremo.

Pred kratkim se je sin vrnil iz Dresdna. Mesto poleg prečudovite arhitekture zaznamujejo tudi prostrani, skrbno negovani parki. V katerih so cvetlične grede, cele vojske udomačenih veveric, vseh mogočih rac, labodi, množice turistov in domačinov. In množice pasjih sprehajalcev.  Velika večina psov je spuščenih. In nihče nikogar ne moti. tudi pasjega dreka ni bilo nobenega, čeprav bi se ga na sveže pokošeni travi videlo že od daleč. Da o tem, da so bili psi z lastniki vse povsod, na avtobusih, tramvajih, po restavracijah...ne govorim.

Aja, v Nemčiji imajo en paranoiden zakon o nevarnih pasmah, pa obveznih nagobčnikih za vse kar je težje od 10kil, pa kaj jaz vem kaj še vse. Očitno ne povsod. In zanimivo - največ težav imajo tam, kjer imajo najbolj butaste zakone.
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #38 : sreda, 29.10.2008 : 10:49:30 »

Ja res je Lanabela, se strinjam, da vsi na svetu bi morali biti strpni do vseh....vendar temu nikoli ne bo tako popolnoma v celoti. Zmeraj se najde nekdo od izjem...lahko pa vsak pri sebi posamezno naredimo veliko.

Saj ne bi nit pomislila na pasje igrišče, če ne bi od mimoidočih poslušala vse možne opazke, pripombe in marsikaj imajo za povedati čez pasje lastnike...upravičeno ali ne, samo pri sebi pa ne vidijo nič...da ljudje "serjejo" po parkih, smetijo in še marsikaj hujšega počno od enega bogega kužka, ki hoče imeti na nek način svoje možgančke malo na OFF.

Sem pač pomislila s tega zornega kota, da bi se ti pasji lastniki umaknili na "ljubo" narodu, ker imajo toliko za pripomniti čez pse...

Butastih zakonov je pa že tako ali drugače preveč in dvomim, da s to kaznijo, ki so jo sedaj naumili za 40€ ne bodo kej dosegli....če je temu tako, potem tudi po poti do Rožnika ti policaji, ki sprehajajo konje morajo imeti te vrečke za iztrebke....če gremo strogo po zakonu in ljudje, ki "serjejo" sredi Tivolija.

Dvomim v ta zakon, zato ne bo nič manj kakcev po parkih in drugih javnih površinah....čeprav meni bi blo fajn, da jih ne bi bilo.


Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #39 : sreda, 29.10.2008 : 13:27:15 »

Ja, drekci ne izginejo iz javnih površin zaradi kazni - pač pogledaš okrog sebe če te kdo vidi. Če je "zrak čist", se narediš neumnega in zgineš. Kakci zginejo takrat, ko se lastniku psa zdi enako "grdo" in nespodobno pustiti pasji drek na urejeni površini, kot bi mu bilo nespodobno spustiti hlače in počepniti na sredi sprehajalne poti.
In če se bo lastniku zdelo škoda polomiti rože in uničiti travo na javni površini vsaj toliko, kot bi mu bilo žal njegovih lastnih, potem zagotovo ne bo pustil svojemu psu tacati po rožah in kopati luknje v travo.

Zgovarjanje na to, da nikoli ne bodo vsi strpni in vzgojeni itd je navadno sprenevedanje. Jasno, da vedno obstaja en določen procent brezobzirnih ljudi, ki se ne držijo nobenega pravila, napisanega ali nenapisanega. Ampak takih nepopravljivih je pravzaprav zelo malo. Velikanska večina je dojemljiva za prijazno besedo, še bolj pa za dober zgled.
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #40 : ponedeljek, 03.11.2008 : 10:33:49 »

Sem dobla odgovor od podžupana, predlog se jim zdi zanimiv...ga bodo vzeli v obdelavo kaj bo pa iz tega se icimilo bomo pa videli.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #41 : torek, 28.04.2009 : 22:21:48 »

Mal za obcutek, kako imajo zadeve urejene drugje, kjer so drugacni ljudje (ne velja za cele ZDA, zagotovo pa za podrocje, od koder so fotke) in kjer imajo stvari drugace popredalckane. A je postavljanje pravil prav vsepovsod in glede vsega dobro ali ne, ne bom tukaj sodila, zagotovo pa so stvari na voljo za koriscenje vsem, brez bojazni, da jih ob naslednjem obisku ne bo vec.
Cistijo in vzdrzujejo parke razni prometni in drugi prekrskarji. V Kaliforniji lahko na rdeci luci zavijas desno, ce nikogar ne oviras in povsem nov predpis narekuje, da je treba pocakati 3 sekunde, preden zapeljes v krizisce. Ker vecina tega ne ve, imajo pa kamere na mnogih kriziscih, jih mnogo dobijo pri prekrskih, za kar je denarna kazen ali za 60 ur ciscenje javnih lokalnih parkov.

Slikano v enem od lokalnih parkov v Elk Growu, predmestju Sacramenta v Kaliforniji. Taki (vecji ali manjsi) parki so v vsakem naselju (nekaj ulic).

Podrocje je ogromno, velikanski lepo urejen travnik obkrozajo poti, igrala in drugo, na enem koncu je lepo urejen in ograjen park za pse, vse okrog so individualne hise - park je sredi naselja, kot tudi vsi ostali.




za ograjo je pasji park











Pa se, kako izgleda ostali del parka:





















Logiran

ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #42 : sreda, 29.04.2009 : 06:32:24 »

Uauuuuuuuuuuuu!.Ful dobro. Me ma da bi se kar preselila.Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #43 : sreda, 29.04.2009 : 08:58:25 »

Uauuuuuuuuuuuu!.Ful dobro. Me ma da bi se kar preselila.Smiley

Hvala enako  Wink
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #44 : sreda, 29.04.2009 : 09:02:52 »

Sanje svinje o koruzi... Cheesy  Ne kaž'te teh slik svojim psom! Wink
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pasje igrišče
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines