mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:08:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Vec psic v hisi
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vec psic v hisi  (Prebrano 6610 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« : četrtek, 09.12.2004 : 12:36:34 »


Zanimajo me vase izkusnje z vec psicami v hisi. Ali se obnasajo kot bi se obnasale v tropu ali so izgubile svoje nagone ?

Moja trenutna izkusnja, s katero se ubadam prav zdaj je naslednja:
11-letna Phoebe se je nazadnje gonila septembra. Ciklus ima pa nekako na 6 mesecev. Do prihoda Tax pred dobrimi 4 leti, je imela ciklus na 9 mesecev.

Uglavnem prejsnji teden me je cisto vrglo, ker se je Phoebe spet zacela gonit. Moj sklep je bil, da se ji je pac malo porusil hormonski sistem, leta pa to.
Naslednji sok je bil, ko se je zacela prav vztrajno nastavljati nasemu 11-mesecniku. Glede na to, da je prej vsakega samca bila sposobna tudi ugrizniti, ce jo je samo povohal.

Nooo, danes pa zjutraj totalno presenecenje. Goniti se je zacela se Tax (morala bi se januarja).

Sklep? Phoebe se je "borila" za alfa pozicijo in je prehitela Tax v zacetku gonitve. Torej je bil njen naravni nagon mocnejsi od naravnega ciklusa. Vztrajno nastavljanje psu pa si razlagam s tem, da je sicer prehitela Tax, ampak hoce imeti se prva tamale.

No ja, zelja se ji sicer ne bo uresnicila, ampak zanimivo kako psice obdrzijo svoje naravne nagone ceprav so poclovecene na en nacin.

Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1 : četrtek, 09.12.2004 : 13:19:29 »

moje so se vedno gonile "sinhrono"... Roll Eyes
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #2 : sobota, 11.12.2004 : 22:44:15 »

V tej smeri pa nisem nikoli razmisljala - rangiranje!

Ce bi se nadaljevalo tako kot se je zacelo, preden sem dobila Aiko, bi se gonili na tri mesece ... najprej Lina, potem cez tri mesece Aika, nato spet Lina ...

No, pa se je prejsno Aikino gonitev (se pravi njena tretja) vse postavilo na glavo ... no, ja ... meni je kar odgovarjalo ... Lina se je zacela gonit med Aikino gonitvijo ... se pravi dobra dva meseca prekmalu! Ampak, v redu, sem mislila, da se bosta pac gonili skupaj! No, pa tokrat ni bilo tako ... Lina (ki je seveda seveda na alfa poziciji) je prehitela Aiko ... in sele sedaj (ko sem brala tole) mi je kapnilo, da bi to lahko bilo rangiranje ... sicer jo je prehitela le za 2 tedna, ampak vseeno!

No, upam, da se bosta sedaj, po tej "uskladitvi", gonili istocasno ... vsaj priblizno!

Kar se pa tamalih tice pa ne vem ... Lina nikomur ne pusti naskakovanja (pes psico  Wink ), se pravi tudi drugim ne naskakovanje Aike ... ne glede na gonitev ... ko pa je ona v tistih "vrocih" dneh pa ni problema ... akcija  Wink ! Mozno je tudi to, da bi rada imela prva mladice ... kaj pa vem ... res o tem nisem razmisljala!

Pa tudi mene zanima kako je kaj pri drugih!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #3 : nedelja, 12.12.2004 : 09:35:30 »

LP!
Sirtaki, super so tvoje ugotovitve. Sama imam šele kratek čas dve psici pri hiši pa že opažam spremembe. Zoya se mi je začela predčasno goniti. Kljub temu, da je bila naša prejšnja gonitev prvega avgusta in je trajala do zadnjega v mesecu. No, sedaj smo tudi začeli prvega decembra. Mogoče pa je to samo posledica tega, ker jo je Betka neumorno vlekla za seske Huh Kako bo z malo Betty Blue pa bom poročala. Sicer pa je tudi Betka začela z rangiranjem. Od prvega dneva je začela markirati po dnevni, tudi za prazen nič. Tako, da podpiram tvojo teorijo o rangiranju. Tudi za "sinhrono gonitev" sem že slišala in mislim, da je to kar super, če resnično drži. Obe psici naenkrat pa imaš mir za pol leta Cool
LP, Miša
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #4 : nedelja, 12.12.2004 : 12:03:39 »

Pri nas trenutno cakamo ali se bo katera res gonila ali ne! Roll Eyes Bagi je pred dobrim tednom zacela zunaj markirati, pa psi so jo precej ovohavali. Le nekaj dni za njo se je Kaja zacela zunaj igrati s psi, kar je njen tipicen znak za zacetek gonitve. Vendar skoraj dva meseca prezgodaj. In zdaj cakamo....... Huh lp
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #5 : ponedeljek, 13.12.2004 : 10:49:26 »

Jp, pri nas je že bilo tako, da se je najprej prvič pojala Jutu, takoj za njo je bila pa Brina na vrsti in je s tem svoje redno devetmesečje prestavila na šest mesecev. Zdaj pričakujem, da bo hotla "prehitet" Jutu (zgleda da jo mala, taprvič "presenetila"), ker že nekaj sprememb v vedenju opažam. Še kak mesec pa bomo tam, lol. Brina enmalček tečna postaja -spet  Grin Grin
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #6 : četrtek, 16.12.2004 : 01:12:04 »

Pri nas sta se gonile vedno priblizno hkrati, ceprav se nikakor ne morem spomnit, katera je prva zacela sram

Zanimivo pa se mi zdi predvsem to, da odkar je mlajsa sterilizirana, zadnji 2 leti, se starejsa ni gonila... pa baje psice ne pridejo v menopavzo Huh
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #7 : četrtek, 03.11.2005 : 21:48:21 »

Sicer je že stara tema, ampak vseeno.
Pri nas je definitivno alfa psica Pina in ona svoje gonitve ni premaknila, še vedno se goni na 9-10 mesecev. Ko sem dobila Eni se je gonila prvič pri 7 mesecih in nato na 7 mesecev, pač se je uskladila nekako s Pino (da se je začela gonit za Pino kakšnih par dni). Ko pa sem dobila Gra, se je Eni začela gonit ko se je Gra začela in ji je to premaknilo ciklus za 2 mesecea, sedaj pa se obe mlajši psički gonita na 6 mesecev. Pina pa ostaja neomajna in se goni na 9-10 mesecev.



Lp, Ivana
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Vec psic v hisi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines