mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 16:51:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški in Ameriški koker španjel  (Prebrano 248358 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ondi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1



« Odgovor #60 : petek, 20.02.2004 : 14:31:18 »

Kolikšna je povprečna življenska doba koker španjela? Naša ljubica ima sedaj 12 let. Sicer nekoliko slabše vidi, sliši še zelo malo (bila je že operirana), vendar je še vedno zelo živahna. Sprašujem pa zato, ker sem se zadnjič pogovarjala z nekim gospodom, ki je imel tudi koker španjela in je rekel, da je pri tej pasmi vsako leto po 14. letu podarjeno.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #61 : nedelja, 22.02.2004 : 23:14:17 »

Citat
Karakter: španjelčki so resnično precej simpatične in neizmerno luštkane živalce - vsaj tako jih vidi večina ljudi; vendar pa je verjetno prav španjel pasma, pri kateri je videz, kar zadeva karakter, precej varljiv. Španjel zna biti precej svojeglav in trmast ter je (takih je kar veliko) tudi precej oster pes, ki nujno rabi veliko doslednosti tako pri socializaciji kot tudi pri šolanju, drugače se zna lastniku povzpeti nad glavo. Tak pes pa postane nevaren tako domačim kot tujim ljudem (na prvem in neslavnem mestu po ugrizih so pri veterinarjih prav španjeli). Niso sicer vsi španjeli tako naporni (na vso srečo), ampak večina zahteva od lastnika veliko dela, doslednosti in potrpežljivosti. Vse prevečkrat si ljudje omislijo španjela zato, ker je na videz tako simpatičen in nenevaren kuža - na žalost tako razmišljanje pogosto vodi v žalosten konec, za španjela seveda, ker ga lastniki niso več sposobni 'krotiti'. (Tudi moja sestrična si je pred leti omislila španjela, ki pa je pri starosti enega leta bil napadalen tako do lastnice kot njenega fanta - med hranjenjem sta npr. morala zapustiti kuhinjo itd. - dokler ni bilo incidentov že toliko, da je šel kuža na uspavanje, žal. Poznam tudi nekega gospoda, ki je svojemu španjelu pred česanjem obvezno moral nadeti nagobčnik; v kolikor pa se je temu psu približal tujec, je le-ta tvegal pot na urgenco po par šivov.) Nekateri španjeli tudi ne marajo majhnih otrok (taka je bila tudi moja Kala - vsaj v njenih mladih letih smo morali paziti, da ni bila v kontaktu z otroki brez nadzora, ker namreč ni bila čisto nič tolerantna do raznih potegov za rep in cukanja za uhlje - pa ravno španjeli imajo taka fina ušesa, nadvse primerna za vlečenje, a ne).


Ob takihle postih mi gredo pa kar lasje pokonci!!! Koker španjeli NISO nevarni, napadalni, agresivni in ne vem kaj še vse in NE SMEJO BITI! To velja tako KOT PRI VSEH DRUGIH PASMAH za nezaželjeno in za hibo. Vse take pse se IZLOČA iz nadalne vzreje. Prosim Kirka, ne mi s takimi….
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #62 : sreda, 10.03.2004 : 14:46:06 »

V zavetiscu Zonzani se je znasel tudi rjav kokerspanjel, pravzaprav spanjelka, stara 1 leto!
http://users.volja.net/lenko469/zavetisce.html
Logiran

jagoda_
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #63 : petek, 12.03.2004 : 17:39:40 »

bi mi mogoče lahko kdo povedal kaj več o bolezni ušes slišala sem namreč da imajo lahko pogoste težave z ušesi ???Kako pa je s tačkam in striženjem?Prosim za čimveč informacij kje si lahko prebrem vse pomembno o kokeršpanjelu,dobila ga bom čez 2 mesca in hočem da bi se imeu pri meni čimm bolje,da bi čimbolje skrbela zanj.to ni moj 1.pes,nekaj let nazaj sem že imela psa-shihi tzu(šicuja). hvala za use info. lp Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #64 : sobota, 13.03.2004 : 16:09:06 »

Jagoda- poglej zgoraj desno na forumu, kjer ti piše: imaš x sporočil, x je novih  Wink
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #65 : sobota, 13.03.2004 : 21:15:00 »

Da ne bo tema dolgocasna vam predstavljam 10 mesecnega kokra Korija.  Kiss

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/nase_pasje_krdelo/midi_dsc00584.jpg

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/nase_pasje_krdelo/midi_dsc00574.jpg


In pa mojo "wannabe" spanjelcico tik preden smo jo resili iz snega  Grin

http://foto.volja.net/user_galleries/kaja00/nase_pasje_krdelo/midi_dsc00802.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran

jagoda_
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #66 : sobota, 13.03.2004 : 21:27:06 »

 ::)luštn kužk Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #67 : sobota, 13.03.2004 : 22:18:35 »

Kaja iz kje pa prihaja tale črnuhec Wink
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #68 : nedelja, 14.03.2004 : 08:49:57 »

Pozabila sem kako se vzreditelj pise, nekej iz Gozda Martuljka ali okolice je! lp
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #69 : nedelja, 14.03.2004 : 13:17:37 »

Izpod Špika od g. Nevenke in Jožeta?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #70 : nedelja, 14.03.2004 : 15:49:10 »

Jap, mislim, da bo pravi. Rodovnisko ime ima (spet nisem ziher sram) Felix izpod Špika! Poznas vzreditelja?
Mimogrede kako pa kaj tvoj nakup? Smiley
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #71 : nedelja, 14.03.2004 : 16:36:04 »

Ja poznam vzreditelja ja. Sicer pri njih v psarni še nisem bil, tako, da ne morem povedati nič konkretnega, kar se psov in ostalega tiče, sem pa spoznal dva mladička stara 7 mesecev, enega rjavega od nekoga iz Ljubljane in črnega, ki so ga vzreditelji obdržali zase. No ja, karakter nekam hladen, vsaj tisto, kar sem jaz spoznal, drugače pa ok. Na začetku sem tudi sam imel namen mladička vzeti pri njih, vendar sem se potem premislil, nekako so mi blue roan, orange roan in te kombinacije bolj všeč, in jih v Sloveniji ni ali pa niso iz kvalitetne vzreje.
Spoznal se tudi nekaj nekvalitetnih in slabih psarn iz tujine in to takih, ki so KAO dobre in se imajo za ne vem kaj, vendar na žalost slabo skrbijo. Podal sem se tudi na Hrvaško, kjer sem spoznal izvrstno vzrediteljico, ki jih vzreja (in tudi ve zakaj izbere določenega plemenjaka za parjenje, ne tako kot pri nas nekateri ane Roll Eyes ), bil tudi pri njih na obisku in mi je bilo zelo všeč. Videl vse kokre (20), izvrstni so tako po zunanjosti kot po karakterju in pa tudi eno leglo že oddanih mladičkov. Samo nekako se mi zdi, da lastnica, ki je tudi kinološka sodnica, vzreja bolj zase pa za ostale vzreditelje, s katerimi si izmenjuje pse in bolj za hrvaške kupce, tako da ne vem še nič konkretnega, namreč na emaile ne odgovarja več. Zapletlo se je namreč, ko se nisem strinjal z predplačilom (ja človek malo 'cvika' ane, slišijo se razne zgodbe iz tujine….) in pa tudi pri vprašanju, zakaj bom imel psa. Odgovor je bil da za razstave. Namreč, moram povedat, da že celo življenje živim psom, vendar z bivšim, ki je bil tudi koker nisem obiskoval razstav, ko se je pojavila želja pa je bil prestar. Njen odgovor je bil, da lahko na takšnega ustreznega mladička čakam tudi 2 leti Roll Eyes, ker njenih psov, ki naj ne bi bili izbrani za razstave, tja ne bi vodili. Malo kasneje po tej izjavi pa sem bil osebno priča, ko je neki starejši gospod prišel po mladička in mu je rekla, da je mladiček lep in da lahko gre tudi na kakšno razstavo Roll Eyes Vendar se je videlo, da ni preveč zainteresiran :p . Jo moram še po telefonu poklicati in vprašati kako in kaj, če je dobila mejle in tako. 'Fehtat' jo ravno ne mislim Wink . Drugače pa imam dobre stike še z dvema dobrima vzrediteljema iz tujine, ki pa legla ne bosta imela vsaj še 1 leto. Precej me vleče v Italijo, tja v tisto psarno v Firenze, ampak malo daleč je Sad Nimam ravno sreče, zaenkrat toliko.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #72 : četrtek, 18.03.2004 : 17:30:39 »

Je tukaj kdo, ki ohranja kvaliteto te pasme in je s svojim kokrom opravil delovni izpit?

Zanima me, kako to poteka – od začetka, ko se odločiš za šolanje, do treningov, do samega izpita. Koga skontaktiraš? Lovce?

Sam sem videl prvi stik 2 mesečnega mladička s fazanom. Vzrediteljica mu je dala konec odstrižene fazanje perutničke in pustila, da je nosil okoli. Kako ste vi psa navajali na perjad in kje ste jo dobili? Kaj pa strelomirnost in sledenje? Je bilo težko opraviti izpit?
Logiran
ninen
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #73 : četrtek, 18.03.2004 : 20:58:21 »

Najpred lep pozdrav vsem!
sem ponosna lastnica kokerspajelke, ki se je znasla v zavetiscu zonzani.

Sena je pri nas ze stiri dni in se je tako navezala na nas, da bi jo ze skoraj lahko klicali senca Wink

vecinoma se nikoli ne polula v stanovanju, vcasih pa le.. in takrat zelo zelo smrdi. ravno tako njena dlaka pri luliki, in jo je treba potem posteno umiti. ali je mozno, da je kaj narobe z njenim mehurjem? vcasih se tudi vlece po riti.. tko s prvimi tackami se vlece.. zakaj to pocne?

opazili smo tudi, da slabse slisi.. ali je mozno pri veterinarju sprzti usesa in ce je, ali kdo ve, koliko to stane?

zaenkrat hvala vsem, ki boste pomagali z odgovori!

pa pozdravcek od mene in nase Sene.Smiley
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #74 : četrtek, 18.03.2004 : 21:46:03 »

Pravite da se vaša psička driča z ritjo po tleh. Ali se tudi grize pod repom? Morda gre za vnetje analnih vrečk. Odpeljite ga k veterinarju, mu zaupajte problem in pokazal vam bo kako se jih prazni, da boste to delali sami, če gre za omenjen problem in si psička tega ne more več delati sama, ker ima oslabljene analne mišice. lp

p.s. Kaj pa pomeni 'sprzti' ušesa Huh
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines