mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 09:17:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: kri v blatu  (Prebrano 60422 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
cvrle
novinec
*
Sporočil: 4


« : sreda, 04.02.2004 : 14:30:13 »

novega pasa smo dobili in je star 9 tednov, pred kratkim je mel drisko par dni ampak se je driska ustavila in je ok, pred kratkim sem opazil da po kakanju spusti par kapljic krvi pa me zanima kaj bi to bilo? kako da pomagam..veterinar je rekel da ga mu se enkrat dam tableto za parazite in cakam par dni...ce negdo ma podobne iskusnje..prosim. Hvala!!
Logiran
cvrle
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #1 : sreda, 04.02.2004 : 15:30:55 »

Je ameriška staffordska terierka...Drugače izgleda popolnoma zdrava, tudi energije ima ogromno in je prav vse kar lahko...ali potrebuje kakšne tablete in ali jo je nujno peljati k veterinarju...ne bi jo hoteli peljati, ker je še precej mlada...
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #2 : sreda, 04.02.2004 : 15:59:22 »

Oj...
Jaz sem imela s svojo enake težave, peljala sem jo pa v Lesce k Zlati Čop. Menda je šlo za neko bakterijsko okužbo, dobila je antibiotike Primotren in enteroferment (prašek za uravnavanje črevesne flore). Zdravljenje je prvič trajalo 8 dni, potem se je zadeva ponovila, tako je bila še 10 dni na antibiotikih. Ti pa vsekakor priporočam, da jo čimprej odpelješ k veterinarju, ker je razlogov za pojavljanje krvi veliko...lahko je kaj nedolžnega, lahko pa je stvar tudi zelo resna.

LP, Eva
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : petek, 20.02.2004 : 19:03:57 »

No, pri nas je tudi kri v blatu, oz. je bil danes celo krepek izliv krvi namesto blata. Pa niso paraziti, temvec kronicno vnetje crevesja, kar je Luna prinesla s seboj, vendar je ocitno ob prevzemu in se nadalnji mesec, kolikor je pri nas, zadeva "spala".

Ravnokar smo prisli od veterinarja, kjer smo naredili vse mogoce preiskave, dobili dve injekciji "necesa", tablete Sulfasalazin in Flagyl za domov in vreco dietne hrane. Zdaj smo tri tedne na super strogi dieti. V ponedeljek porocamo veterinarju, kako nam gre.
Nam pa mora biti ze zdaj jasno, da bo frajla potrebovala najskrbnejso prehrano celo svoje zivljenje.

Polagam na srce vsem lastnikom kuzkov, ki opazijo kri v blatu (cetudi samo kaksno kapljo), naj ne jemljejo tega kot nekaj, kar bo preslo samo od sebe, temvec naj takoj preverijo pri veterinarju, za kaj gre. S tem lahko preprecijo zaplete in prehod bolezni v kronicne oblike.

Je kdo ze imel psa s temi tezavami?
Logiran

Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #4 : petek, 20.02.2004 : 19:28:33 »

Jana, tale novica pa ni lepa. Cry Cry

Jaz ti mocno svetujem isto kot sem na zalost prepozno Yo; na internet, poiskat cim vec ljudi (razne mailing liste ipd.), ki imajo izkusnje s tem.

Dobro se rihtajte in drzimo pesti in tacke,
Mojca
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : petek, 20.02.2004 : 19:50:01 »

Zivjo Peibie,

hvala ti za dobre zelje. Res jih bomo najbrz zelo potrebni, pa vse mogoce nasvete bomo preiskali.
Naj napisem se malo o tem, kako so se stvari pri nas do danes odvijale.

Prisla je k nam pri sestih mesecih starosti. Zaenkrat je bilo videti vse normalno, tudi prvi pregled pri veterinarju ni odkril nicesar - celo pohvaljeni smo bili, kako smo videti zdravi in zadovoljni. Vendar so se ze na zacetku pojavile manjse tezave s prehrano. Hrane, ki smo jo prinesli od prejsnje lastnice (z zagotovilom, da je jedla ves cas prav to), ni hotela niti povohati. Hitro smo sli po drugo, njeni starosti in velikosti primerno. Sla je v slast nekaj dni. Tudi kuhan riz in meso sta bila dobra samo enkrat ali dvakrat, potem raje nismo jedli. Skuta je bila vcasih v redu, drugic pa ne. No, vse sorte smo poskusili. Cudno pri vsem je bilo veliko kakanja, ne glede na to, koliko in kaj smo jedli. Blato sicer mehko, pa vendar ne tako, da bi bila potrebna pretirana skrb. Kaksnih drugih tezav, bruhanja, krvi... ni bilo. Zivahnost je bila od jutra do vecera, igrali bi se kar naprej, divjali tudi... Redili pa smo se bolj malo.
Vceraj in danes zjutraj smo bruhnili malo sluzi (hja, drugega ni bilo, saj se je cez noc zelodcek spraznil). Dopoldan smo preziveli normalno, po kosilu pa se je zacela driska. Najprej samo blato, na koncu sama kri. Z veliko naglico smo odsli v Topolsico, ostalo pa itak ze veste. Zadeva je kronicna in nikakor ni od danes. Punca pa je stara komaj sedem mesecev.
Prav zanima me, kako je z ostalimi kuzki istih starsev.
Logiran

Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #6 : petek, 20.02.2004 : 20:26:25 »

Ekola, mailing lista na yahoogroups.com:
http://groups.yahoo.com/group/IBDogs/.

Pa njihova stran:
http://www.geocities.com/ibdogsintl/.

Pa se:
http://www.pressenter.com/~dvmvis/canInflammbowel.htm
http://www.holisticvetpetcare.com/pdf/inflammatory-bowel-disease.pdf
http://curezone.com/dis/1.asp?C0=197
http://curezone.com/dis/1.asp?C0=846

Za zacetek, recimo.

Lp, Mojca
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #7 : petek, 20.02.2004 : 20:59:54 »

Ojla Jana,

nasa Oli je imela podobne tezave ko je jedla tablete, ki so "mirile" raka. Flagyl je bil zakon in ji je pomagal, prav tako skrivnostne injekcije (verjetno antibiotiki), ki jih veterinarji dajo.
So mi pa fantje v belem dale se en "kmecki" recept za popravo crevesne flore - probioticni jogurt z LCA kolturami. Z njegovo pomocjo se sluznica hitreje obnavlja. Jaz sem testirala in je bilo OK. Seveda ne pretiravati - jaz sem dajala 1/2 jogurta na dan.
In tudi sedaj, ce je kaksen od kuzov malce bolj "redek", dobi LCA.

Upam, da bo s tvojo ta malo vse v redu.

Pozdravcek od nas 5-ih  Smiley
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : petek, 20.02.2004 : 21:12:34 »

Hvala obema.
Ta trenutek sva z Veroniko v fazi, da pozirava vse, kar kje najdeva, printava, podcrtujeva, primerjava s stanjem pri nas (prej in zdajle) in gruntava, kako naprej.

Luna pa spi. Silno je utrujena Sad
Logiran

smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #9 : sobota, 21.02.2004 : 10:20:22 »

Jana pri umirjanju zadeve po mojih izkusnjah zelo pomaga borovnicev caj, ki pa naj bo sladkan, da ga bo psicka rajsi popila.
Caj bo preprecil dehidracijo, pomaga pri driski in vsebuje nekaj vitamina C, ki ga kuzika sedaj nujno potrebuje, da se lazje spopada z infekcijo.
Izogibajta se mastni hrani torej klasika riz in piscanec ali puran, prav pa bi ji gotovo prisla tudi kaksna krepcilna kokosja juhica (lahko solis in poberi mascobo, ko se ohladi), ki bo psicki povrnila tekocino in jo oskrbela z minerali.
Drugace pa drzite se !!
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #10 : ponedeljek, 23.02.2004 : 08:33:19 »

Jaz sem imela z Mišo precejšne težave, ko je bila majhna, vendar nič tako izrazitega kot pri Luni.
Miša je bila navajena jesti kar vse, vendar pa je imela ves čas malo premehko blato. Opazila sem tudi, da zelo slabo prebavlja. Zelo pogosto je tudi bruhala - vendar je ponavadi izbruhala kakšne nenavadne stvari ki jih je jedla - npr. koščki lesa ali pa kosti, ali pa tudi brikete. Zelo kmalu pa sem tudi opazila kri v blatu.
Veterinar je naredil nekaj preiskav in naju dal na dietno hrano. Moram reči, da sem se kar malo bala, saj je bila Miša takrat stara tri, štiri mesece, torej ravno v fazi rasti.
Dobila je tudi nek prašek, ki pa ji v bistvu ni pomagal, je pa pomagala dietna hrana. Jedla jo je sicer skoraj dva meseca, potem smo šli pa zelo počasi na ostalo.

Hvala bogu nismo imeli nobenih hujših posledic. Ima pa Miša še danes zelo občutljiv želodec in zelo hitro zbruha razne trše dele hrane. Kar pa je v bistvu dobro, saj nam je naprimer lumpa kradla slive in jih pojedla kar cele s peški ven. Potem pa je čez kakšno uro ali dve izbruhala peške, kar je gotovo bolje, kot da bi šle čez cel prebavni trak.

Sicer to ni to, kar ima Luna, morda pa se je kdo drug srečal s podobno težavo.

Jaz sem podobno opazila tudi pri naši muci - kri v blatu in bolj mehko blato. Vendar pri njej ni bilo težav. Dobila je samo pasto za izboljšanje črevesne flore in stvar se je v parih dneh popravila.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : ponedeljek, 23.02.2004 : 09:08:25 »

Tako, govorili smo z veterinarjem in z nami vred je silno vesel, da je stanje trenutno v mejah normale. Luna kaka normalno, ne bruha in je normalno razpolozena (beri: boksersko Grin) ter zaenkrat z veseljem je dietne brikete.
Po koncani dieti, seveda ce bo vse v redu, lahko pocaaaaaasi dodajamo kaj "bolj normalnega", vendar moramo paziti na vsako spremembo.
Ce ob prehodu cesa ne bo prenesla, oz. se bodo tezave ponovile, bomo morali kuhati izkljucno izbrane jedi in kombinirati z dietnimi briketi.
Toliko za sedaj o stanju pri nas. Veseli smo vsakega dne, ko ni tezav Smiley.
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #12 : ponedeljek, 23.02.2004 : 09:19:58 »

Oj Jana! Prav zal mi je za vas! Pa tako sem vam prisvoscila eno zdravo boksersko scene (ce nima nad 40 kg je namrec scene Grin). Drzimo pesti, da bo stanje ostalo taksno kot je zdaj.  Kiss
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : ponedeljek, 23.02.2004 : 09:26:38 »

Hvala, kaja in ostali, za dobre zelje.
Ta trenutek nas najbolj muci to, da ni priboljskov, ni nagrad Undecided Cry, ker se nikakor ne smemo pregresit. Pa tudi Zmajeva in Marsova hrana bolje disi, kot dietna... Kar nekaj organizacijskih sprememb v bajti je potrebnih, da sibajo stvari tako, kot morajo Wink
Logiran

simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #14 : ponedeljek, 23.02.2004 : 09:45:06 »

 Jaz sem te pa ravno hotela pri temi, kjer iščeš Lunine sorodnike vprašati, če je kaj narobe Angry. In hudiča, odpret to temo in berem.. Shocked

Jana iz vsega srca ti želim, da se bo Luna pozdravila in bo lahko po končani terapiji jedla vse.

Misim nate in na Lunco  Kiss
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines