mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 29.05.2024 : 02:30:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Moja sreča na vrvici-FLIP, Rokijeva muca-MIŠA in glasni panter-MURI
Strani: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 474   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moja sreča na vrvici-FLIP, Rokijeva muca-MIŠA in glasni panter-MURI  (Prebrano 972787 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5175 : petek, 25.03.2011 : 13:49:45 »

Zdaj pa resno, a ste si ve poročene ženske od vedno želele poroko?
Jaz do takrat, ko sem začela z mojim, o tem sploh nisem razmišljala. Tudi pri prejšnjih tipih ne Wink. Nikoli tudi nisem sanjarila o poroki, pa o belih oblekah ipd, niti kot mala punčka, niti kasneje. Zame so bili bulerji, kavbojke in khm, no žur na hard.
In glej ga vraga, kot da mi je kamen padu na glavo - kar naenkrat je bil naslednji logični korak poroka, kar tako... Sploh nikoli nisem bila proti poroki, ali pa za. Enostavno to ni bila tema, o kateri bi se zgubljal čas s premišljevanjem. Da ne govorim o tem, da sem prvega otroka držala v naročju svojega novorojenčka. Tudi otroci so bili nekaj, kar greš pač mimo in ne gledaš in se z njimi ne ukvarjaš. Še vedno se v tuje otroke skoraj ne vtikam sram, mislim na tisti buci guci cuci način...  stop
In po poroki je bil naslednji logični korak otrok. Samo nekaj sem takrat vedela - da ne želim biti mama prvič pri 35 +. Čim prej imaš, prej si potem frej Roll Eyes.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #5176 : petek, 25.03.2011 : 13:50:13 »

king-roy...pri meni je bilo nekaj časa kar konkretno pritiskanje in teženje, kdaj pa se bosta poročila, pa otroci pa to... no, pa se še vedno nisem in pa tudi ... otrok ni (po mojih željah) je pa en maček več  Wink aja, pa tudi vedno manj sem si jih želela videt zaradi lastnega miru  Tongue Evil
Potem pa se je zgodila veliko in grozna ločitev moje sestrične (približno istih let sva) in potem sem dobivala same pohvale, da sem se pravilno odločila in kakšna sreča, da se nisem še poročila.... Lips Sealed Tongue Roll Eyes

Nauk: Žlahti nikoli ne boš ustregla  Evil, zato uživaj in delaj tako, kot ti srce in pamet pravita, žlahto pa čez ramo, pa boš prec vedela, kaj želiš v življenju, je zgoraj moon zelo dobro napisala...  Cheesy Cheesy Smiley
Logiran
an-ja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 255


« Odgovor #5177 : petek, 25.03.2011 : 13:51:50 »

Kjub temu, da sem v mladosti mislila podobno - moškega pa res ne rabim!!, sem se poročila. Z edinim, ki je zdržal ob meni več kot 2 leti. Mi pomival šipe, pobiral oprano perilo, se odrekel nedeljski goveji juhici pri svoji mami, da me je lahko peljal na izlet. Pa sprehajal psa v dežju, če se meni ni ljubilo. Predvsem mi je bilo pomembno  to, da je ob meni če ga potrebujem, in izpuhti, ko bi bila rada sama.
Poročena 13 let, ena dečva, stara 11.
Vreme je spremenljivo. Včasih najprej zagrmi, in potem je vse spokojno. Včasih pa najprej nastopi obdobje tišine, potem pa pride ploha. Ampak potem je spet lepo vreme...
Ob vsem tem rastemo in se krepimo..
Dobila sva pravico do bivanja v pol bajte, ampak nama je kar malo žal, da sva pravico izkoristila. Preveč košta.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #5178 : petek, 25.03.2011 : 13:57:09 »

Kdaj potem če si premisliš? A pol ko si že poročen Wink? Včasih si že skoraj ja, ampak potem se ti ponavadi rata spomnit, zakaj si skupaj in v vsem besu na hitrco kritično pogledaš če so tisti razlogi še približno na svojem mestu. In če so, in to kljub temu da si trenutno tik pred razpočenjem, je to še kar fajn znak in si ne premisliš, drugač pa ... no, tega pa na srečo ne vem Evil. Ampak po moje da nisi hotla tega vprašat Wink.

Mene osebno ne moti življenje na koruzi, ampak mi to predstavlja nekaj bolj začasnega, kot en korak vmes (nisem pa o poroki nikoli 'sanjala'). Jasno, če bi imel partner razlog, mi tudi ne poročit se ne bi bil tak problem, je pa res, da če bi blo to kar tko, brez razloga, mi pa ne bi bilo preveč všeč. Ne gre za to, da je poroka ne vem kaj mističnega, saj se jo da tudi razdret, ampak je pa dejansko neka odločitev, potrditev da misliš se trudit in gurat naprej tudi takrat ko ni čist simpl - seveda pod pogojem, da jo oba tako razumeta in da potem ne rine samo eden, ta drugi pa nekam vstran vleče. Pri Moon itak ni šanse za to zadnjo varjanto, meni zgledata kot da bi tole že kakih deset let trajalo... čist prilagojena in usozvočena... onadva res morata imet kakšno problematično žival, če ne bi umirala od dolgčasa Wink.


Glede otrok pa - ne vem, če se trudiš živet en prijeten stil življenja, če imaš s partnerjem vse pošlihtano, si človek potem zaželi, da bi še kdo užival v tem in si misliš, da bi blo tako še lepše. To recimo je bil moj razlog. Kar tako ker se jih mora imet, jih ne bi imela, mi je pa dejansko lepo z njimi, čeprav je prekleto naporno včasih in po eni strani prav čakaš, da vsaj malo zrastejo. Pa je kljub temu fajn, če le ne jemlješ vsega preveč na hard, bolj si na easy, bolj gre vse na easy... Je pa življenje z majhnimi otroci v bistvu dokaj podobno kot pri majhnih kužkih - veseliš se z njimi malih reči, ko lajajo na vrečko, ki jo prevrača veter, ti cufajo vezalke, otroci v bistvu počnejo zelo podobne reči... in končno imaš razlog bit en mal otročji, čeprav si že velik in bi moral bit resen Wink. In pol gledaš, kako ti uspeva jim vcepit svoj pogled na svet, ko postajajo sočutni, se učijo ločit pozitivne in negativne stvari... včasih si prav ponosen, kako ti uspeva jih 'izšolat' in si rečeš - ni varjante, da iz vsega tega truda ne rata nekaj boljšega kot je en povprečen hlod, ki jih srečujem na tone...

Jaz ne vem, moram rečt, da me vse to veseli in da me tudi oni dosti naučijo, ne samo jaz njih. Zase ne bi mogla rečt, da 'gojim' nove davkoplačevalce ali kaj podobnega... imam jih en mal sebično, ker se imamo fajn skupaj, hkrati pa upam, da bo kaj dobrega iz njih (s pomočjo konkretne vzgoje in pozitivnih vtisov iz otroštva) in delam v to smer. In mi je fino tko. Ni pa varjante, da bi imela otroke, če me ne bi veselilo, me ne prisili nikakršen družbeni pritisk. In tudi tebi ni treba da te, edino fajn je, da se oba strinjata, da ni pol pri 40tih presenečenj, ko eden kar naenkrat odpre oči in ugotovi, da nima izpolnjenih želja. Žlahta pa Evil, rajš ne tega poslušat, tko ko pravi luna7, nikol jim ni prav, zapovrh pa bi še pol žlahte tako, pol pa drugače, pol jim pa ustrezi, če moreš Roll Eyes.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #5179 : petek, 25.03.2011 : 13:58:17 »

Anja in rava, ful se strinjam, če ni glih čudeža posredi, je bit na svojem nujen pogoj za ne znoret, bit odrasel in ob tem še kolkor tolko srečen.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5180 : petek, 25.03.2011 : 14:03:06 »

Jaz pa ne vidim razlike med razhodom poročenega in neporočenega para, ki npr. že isto število let živi skupaj. Je drugačna papirologija, boli pa enako.

Mi tudi ne živimo sami in ima to svoje pluse in minuse.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #5181 : petek, 25.03.2011 : 14:07:48 »

 Wink aja, pa tudi vedno manj sem si jih želela videt zaradi lastnega miru  Tongue Evil

Tole ni letelo na otroke, ki so mi čisto fajn, ampak na žlahtnike s pritiskanjem name...  Roll Eyes
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #5182 : petek, 25.03.2011 : 14:12:53 »

Kocka, res je, da je čist odvisno kako in zakaj...
Še mal zahec (pa spet ne čisto) Evil - jaz pa moram priznat, znam bit potrpežljiva povsod drugod, razen doma se včasih zgodi, da se spremenim v pošast Wink..., tako da me poroka nekak ščiti. Zvečer še trgam glave, zjutraj ko pa moj glih hoče it vložit ločitev, sem pa že spet tolk luštna in normalna, da se mu zazdi predeleč do sodišča. Tko da je razlika v razhajanju je, ja.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #5183 : petek, 25.03.2011 : 14:15:10 »

Ok, kaj imaš v glavi pred dvajsetim letom oz.do resne zveze,.....to je eno poglavje.

Jaz sem na pragu tridesetih, 6 let v zvezi, v lastnem stanovanju in nobene želje po poroki, kaj šele, da bi imela lastne otroke. Bi pa čez nekaj let z veseljem posvojila kakšno sirotico z drugega kontinenta.
Me zanima, če je bil kdo v podobnem položaju in se je potem po tridesetem popolnoma premislil.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #5184 : petek, 25.03.2011 : 14:17:20 »

Hm, s posvojenim je ko ga enkrat imaš čisto enako dela in vse... a pol te ukvarjanje z otroci, s tem povezana sprememba življenja, pomanjkanje cajta zase itd. v bistvu sploh ne moti?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5185 : petek, 25.03.2011 : 14:18:55 »

Me zanima, če je bil kdo v podobnem položaju in se je potem po tridesetem popolnoma premislil.

Hahaha, upanje umira zadnje, ane? A veš kaj, saj niso bistvena leta, kdaj ti ti pade v glavo, ali pa sploh ne...
Važno je, da narediš tako, kot ti v tistem trenutku ustreza, čeprav ti je potem lahko včasih tudi žal. Meni pa naprimer na kraj pameti ne bi prišlo, da ne bi poizkusila imeti svojega otroka in bi najprej razmišljala kar o posvojitvi. Res smo različni, ni kaj.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #5186 : petek, 25.03.2011 : 14:28:50 »

Hm, s posvojenim je ko ga enkrat imaš čisto enako dela in vse... a pol te ukvarjanje z otroci, s tem povezana sprememba življenja, pomanjkanje cajta zase itd. v bistvu sploh ne moti?

V bistvu nisem najbolj navdušena nad otroki, sem se pa veliko ukvarjala (in se še vedno) z mojimi nečaki.
Ni me strah spremembe v življenju, si bom eno fejst spremembo še letos sama zrihtala, ker jo res potrebujem. Smiley
Razmišljam vedno o enem otroku, nikoli pa o tem, da bi bil moj biološki.
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #5187 : petek, 25.03.2011 : 14:37:04 »

Moon, najprej se enkrat cestitke. Kiss

Citat
Zdaj pa resno, a ste si ve poročene ženske od vedno želele poroko

Tukaj ena koruznica, ki ni nikoli sanjala o ohceti. Sploh pa ne o kaksni kicasti beli obleki. Tongue

Citat
Me zanima, če je bil kdo v podobnem položaju in se je potem po tridesetem popolnoma premislil.

In ne, niti po tridesetem se vedno ne sanjam o ohceti. Wink Wink

In sem imela prej resno zvezo 8 let in jo imam zdaj 2 leti. Ves ta cajt bolj ali manj na svojem. In se vedno je edina varianta, da se porocim, let v Las Vegas, najem fake Elvisa in tadaaaam! Cool In moj se cist strinja. Smiley Cool
Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #5188 : petek, 25.03.2011 : 14:43:01 »

Zdaj pa resno, a ste si ve poročene ženske od vedno želele poroko?

Ne, niti pod točko razno. Vedno sem trdila, da se ne bom poročila, da bom samska tetka in da bodo tečne otroke k meni na počitnice in prevzgojo pošiljali  Evil

Pa sem se na koncu poročila. Tudi jaz brez ohceti, brez svatov, kravjih procesij in meni skrajno odvratnih ohcetarskih for, ki se prakticirajo v naši familiji. Samo midva in dve priči za vikend na morju.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5189 : petek, 25.03.2011 : 14:44:55 »

Jah, a veš eni smo nepoboljšljivi organizatorji po duši. Mene najbolj vleče sama organizacija poroke in adrenalin, povezan z zapleti in potem opazovanje namazanega kolesja, kako teče (če se kaj ne zalomi seveda Roll Eyes). In potem še žuuuurka Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 474   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Moja sreča na vrvici-FLIP, Rokijeva muca-MIŠA in glasni panter-MURI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines