mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 17:38:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Ruski terier
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ruski terier  (Prebrano 23175 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
altervita
gost
« : torek, 16.07.2002 : 23:57:51 »

Saj niti ne vem, če je to točno ime (mogoče je Črni ruski terier Huh), tak srednje velik (ali se celo med velike šteje) črn pes je. Spada v drugo fci skupino.
Lahko kdo kaj več napiše o tej pasmi. Je kaj primerkov pri nas? Je primeren za šolanje ipd. ... Vizualno mi je zelo všeč, kolikor sem videl po slikah. Kakšen je pa kaj karakterno?
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #1 : sreda, 17.07.2002 : 00:53:03 »


Ruski črni terierji so tudi že v SLoveniji, spadajo pa med službene pasme (tudi v matični domovini, nastali pa so s križanjem airdalcov, rottijev itd...uglavnem precej pasem, na katere ne bi pomislil). V Rusiji so pasmo ustvarili za potrebe vojske in policije, ki sta nad vzrejo držali celo primat. V enemu od letošnjih izvodov revije Moj pes, je bil napisan sestavek o tej pasmi, mislim pa da je bila tudi že enkrat predstavljena.
Kdo v Sloveniji ima te pse in jih vzreja ti bo pa pomoje najbolje povedala Nati. Trenutno mi je ime "ušlo" iz glave (pozna ura, pa še dežuram ob psički, ki je nekaj bolana).


Logiran
altervita
gost
« Odgovor #2 : sreda, 17.07.2002 : 11:01:17 »

res so lepotci, zanimivo tole glede tega kako so postali priznana pasma... Za neavtohtone pse iz rusije pa veljajo druga pravila, ne? Nekje sem bral, da ima tam vzrejo in standarde čez ministrstvo, ne kinološka zveza. In da so njihovi psi izven standardov predvsem glede velikosti, ker imajo večje...samo kot medklic: 70 cm bokser??? Uf, ja  Cheesy Cheesy Cheesy

Se je sedaj ko ni več SZ tudi na tem področju kaj spremenilo?
Berem na strani od slovenske sekcije za molose, da so v moskvi dražji kot v sibiriji, verjetno so pa v evropi še bolj, ker vidim, da jih v resnici ni toliko v  primerjavi z drugimi.

Ni mi čisto jasno kaj naj bi pomenilo to, da je "terierskost značajska hiba"

Mene je izgled najprej spomnil na skyskega terierja(samo, da orjaškega  Grin, potem pa sem pomislil na buvier des flandres in snavcerja....da je rotweiler notri in airdalec ter novofundlandec, pa niti pod razno nisem pomislil. Za psihično stabilnost je tu definitivno novofundlandec prispeval gene, hehe. Airdale je baje odličen služben pes, šnavciji so pa faloti, meni osebno se zdijo na nek malo drugačen način podobni bokserjem (vihravi, samosvoji), rotveilerjev pa po vseh srečanjih z njimi ne morem in ne morem popredalčkat (po eni strani me odbijajo do konca, po drugi bi pa tako rad nekoč imel enega, hehe).
Je pa zanimiva statistika na prej omenjeni strani, z eno samo napako: tudi sama demografija sibirije je podobna, da je več žensk kot moških, a vseeno se mi zdijo zanimivi še ostali parametri in rezultati. Me zanima kako bi izgledala raziskava v ostalih državah po svetu.
Logiran
Tea
gost
« Odgovor #3 : sreda, 17.07.2002 : 11:24:04 »

Lep pozdrav!

Pri nas v Trbovljah ima ena družina lep primer te pasme. Če te zanima priimek in tel.št. mi piši.

Tea
Logiran
XveganX
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 18


« Odgovor #4 : sobota, 08.11.2003 : 12:12:23 »

Lastniki, vzreditelji  Huh ( kolikor je meni znano jih v slo niti ni), ter ljubitelji te psame.. Osebo so mi ti psi zelo všeč, ampak več kaj kot to kako izgledajo nimam pojma, zato bi bila vesela kakršnegakoli odgovora.. Wink
LP
Logiran
XveganX
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 18


« Odgovor #5 : ponedeljek, 10.11.2003 : 21:42:01 »

Hvala za premik teme, prej nisem opazila sploh da že obstaja.
 
Sem pa dobila nekaj informacije ki sem jih iskala pri gospe Nataliji. Ampak kakšen komentar lastnikov te pasme, bi prišel prav  Wink
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #6 : ponedeljek, 17.11.2003 : 17:07:01 »

hehe, ja rusov je zelo malo, v rodovno knjigo mislim da (ne me vleč za jezik) jih je vpisano okoli 70.
Za vse infote pa res raje kontaktiraj go. Natalijo Kolenc, ki vodi sekcijo za RČTje pri SKVPM. Sam sem jo kontaktiral po tem, ko tule ni bilo odziva na temo. Veliko mi je razložila in odgovorila na vprašanja o pasmi.
Od mene pa za prvo rundo dobiš nekaj linkov k najboljšim stramem o RČTjih:

******

Logiran
tisssa
gost
« Odgovor #7 : nedelja, 22.08.2004 : 21:58:10 »

To je super pasma!! Lastniku se popolnoma podredi, ga priznava kot gospodarja pod pogojem, da njega obravnavamo kot sebi enakega. Do zdaj se nismo imeli bolj cartljivega psa kot je ravno nas teriercek. vecina sicer misli, da je snavcer, a ga fotr takoj popravi da je to orozs fekete terier (fotru se ful fajn zdi,da pozna rusko ime.. jao,vcasih me je kr sram zraven njega Wink). Je ful mirna pasma,sam pokaze svoj znacaj, ce je treba lastnika branit. Vecino casa polezava, ce dobimo obiske sicer laja, sam pomoje bi vsakega kr notr pustu,ker je res ful prijazn. Pa zna znacaje `brat`. Ve komu lohk zaupa,pa komu ne.

Tole ne znam opisat,pa bom kr na primeru pokazala. Par let je moja najboljsa prijatlca hodla k men, ce sm sla vn, sm psa zraven vzela,in pes jo je absolutno obozeval. Letos sma se totalno skregale,pa jo pol 1x slucajn srecam,ko sma sla s psom glih na sprehod. Nism je pozdravla,ona pa seveda pokliče psa, ki se prvo sploh ni odzval. Tecna kot je, ga zacne klicat na veliko,on se ustavi,jo gleda, dvigne greben in zacne rencat. Nism mogla verjet! Pa sm mu rekla nej bo tih,pa ga raje primla,on se pa fuuul zazene v njo. Ce ga ne bi drzala,bi jo najbrz pojedu Smiley

Al pa doma lezi,pa ga ne briga za cist nc druzga. kokeršpanjelka je firbčna kot sam hudic,karkoli recem, me gleda,ker jo ful zanima kaj je.. On pa ne bo nc naredu,dokler ga ne pokličem po imenu.
Ko se mu pa carta,ga mors pa cartat,drgac bi kr zlezu v mene. ce sm pa slabe volje,se pa usede zraven mene,polozi glavo na mene,pa je pridn.. pa ker je tak do mene,ga kr morm pobozat,pol sm pa itak da boljs volje..
zdej pa ze nakladam Tongue

super pasma,ni kej..
Logiran
tisssa
gost
« Odgovor #8 : sobota, 25.09.2004 : 18:12:52 »

ali mogoce kdo ve ce ima lila takacz-mislim da se priimek tako napise /vzrediteljica ruskih terierjev na madzarskem) kaksno spletno stran. Na razlicnih iskalnikih sem vse preiskala, nikjer ni.. mogoce pa kdo od vas le ve.

hvala
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #9 : sobota, 03.03.2007 : 18:51:13 »

Če mogoče kdo išče..na hrvaškem že kar nekaj časa nov dom išče Ruski črni terier, samec.
Logiran
digging
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 01.07.2009 : 11:05:39 »

Pozdav svima na forumu.
Ovo mi je prvi post pa bih na pocetku da pozdravim sve i da se predstavim. Iako mi je nick Digging to je ime mog najstarijeg psa a moje ime je Ana. Inace ja i suprug imamo 2 Ruska terijera, Digging, zvani Dag i Vladislavu Slovenska Dusha, zvanu Slava, i rado bih se prikljucila vasim diskusijama na ovu temu. Pored 'Rusa'  imamo i jednu zenku rotvajlera, Ramona.

Videh da ste u ranijim postovima razgovarali o nastanku rase i o standardu. Postoji jedan zvanican FCI standard i drugi ruski standard koji se razlikuje samo u velicini ovih pasa. Imam ih oba ali su na engleskom jeziku. Ako nece nikome da smeta postavicu ih na forum. Zvanicno je aktuelan standard FCI ali se na izlozbama sve vise pojavljuju psi koji vise lice na pse iz ruskog standarda. Tako da na izlozbama imamo muzjake koji su visoki i do 76cm iako FCI standard kaze da su muzjaci visoki 72cm a zenke 70cm. Rasa je dosta mlada i jos uvek se dosta menja.
Takodje i istoriju nastanka rase imam samo na engleskom jeziku.

Inace ja sam do 2004. godine cuvala Erdel terijere. Nesretnim slucajem sam ostala bez njih i resila da uzmem nesto drugo. Izbor je pao na Crne Ruske Terijere. I nisam se pokajala. To su stvarno izvaredni psi. U sebi imaju samo ono najbolje od svih rasa koje se nalaze u njima. Inteligentni, radni, dresirljivi, prvrzeni vlasniku, srcani, ne boje se nicega, ostri ali i uravnotezeni, odlicni cuvari. Sa decom su kao male mace, deci dozvoljavaju apsolutno sve. Sve u svemu to su kompletne licnosti.

A ovo smo ja i Slava na izlozbi pre dve nedelje


Pozdrav svima
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #11 : sreda, 01.07.2009 : 11:17:28 »

Pozdravljena Ana  Wink

So pa to res najboljši psi izmed vseh, pri nas so se nam tako zasidrali v srce, da bo rus vedno naš stalni spremljevalec  Kiss

Pa še dve mojga najdražjega

Logiran
digging
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #12 : sreda, 01.07.2009 : 13:04:21 »

Pozdrav i tebi Zoia  Smiley

Pas ti je predivan! Kako se zove i od kojih pasa potice?
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #13 : sreda, 01.07.2009 : 13:30:26 »

Hvala  Wink Je pa tudi pri nas bila v ožjem izboru "vaša" psarna, takrat je bil Korus očka. Fajn pes  Smiley

Moj pes je Buda (Budha-Baks Carpathian black pearl) iz Ukrajine in je resnično črni biser.. Mama je Anna Yaroslavna iz Knježjeg grada, oče pa Appolon Tchiorny prints.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #14 : sreda, 01.07.2009 : 14:10:50 »

Joj krasen je  Smiley
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #15 : sreda, 01.07.2009 : 19:17:51 »

Hvala moonbeam  Smiley

Moja dva mucka  Roll Eyes
http://www.dropshots.com/Nika#date/2008-12-07/21:12:43 (slaba kvaliteta, sam men sta tako dobra  Cheesy)
Logiran
digging
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #16 : četrtek, 02.07.2009 : 10:50:29 »

Citat: Zoia
Hvala   Je pa tudi pri nas bila v ožjem izboru "vaša" psarna, takrat je bil Korus očka. Fajn pes

Korus je brat od strica mom mužjaku. Jelste lep pas ali njih dvojica su stara varijanta CRT-a. Vladislava koja je na slici je iz iste odgajivacnice koja ima i Korusa, ***. Ona je iz dobre kombinacije pasa. Mama je Korusova ćerka, Vassilisa-Victoria iz Angarskoi Jemchujiny, a tata je iz odgajivačnice ***, Gremmy Garold Nord Pride.

Ona trenutno čeka bebe ali ja ne mogu ovde da pronadjem oglase. Da li bi mogla da mi pomognes oko toga. Gde se postavljaju oglasi i legla?

Citat: Zoia
Moj pes je Buda (Budha-Baks Carpathian black pearl) iz Ukrajine in je resnično črni biser.. Mama je Anna Yaroslavna iz Knježjeg grada, oče pa Appolon Tchiorny prints.

Mamu, Anna Yaroslavna, sam vec videla na slikama sa ruskih izložbi, lep pas, za oca nisam sigurna da sam ga videla.
Ja sam inače iz Niša, i 2007 je na CACIB-u u Nišu bilo dosta Rusa i Ukrajinaca. Ukrajinci imaju prelepe pse. Čak su mi se više svidjali nego psi iz Rusije.

p.s. predhodni post je bio greška. izvinjavam se. Slučajno sam pritisnula "Poslati" umesto "Pregledati"  sram

Pozdrav
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #17 : petek, 03.07.2009 : 08:20:39 »

Tu lahko oglašujejo le vzreditelji s primernim paketom  Wink

Pravila mojpes.neta http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html
Logiran
digging
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 01.10.2009 : 14:44:26 »

Tu lahko oglašujejo le vzreditelji s primernim paketom  Wink

Pravila mojpes.neta http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html

Ja ne znam koji paket imam i dali mogu da ostavljam oglase ili ne. U registracionom mail-u nisam dobila nikakav podatak o tome.


Moja dva mucka  Roll Eyes
http://www.dropshots.com/Nika#date/2008-12-07/21:12:43 (slaba kvaliteta, sam men sta tako dobra  Cheesy)

A ovo je treci clan copora  Cheesy


Macka Dunda koja je odrasla sa 2 CRT-a i misli da je terijer
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 01.10.2009 : 14:56:20 »

digging, ob odobritvi registracije si dobila mail, v katerem je pisalo, da na mojpes.netu ne mores oglasevati nobene vzreje, ce nimas ustreznega uporabniskega paketa za vzreditelje, dodani so bili tudi linki, kje kaj pise in kje kaj najdes. Poleg tega zahteva registracija strinjanje s pogoji uporabe mojpes.neta, kjer so sestavni del tudi vsa ostala pravila, ki na mojpes.netu veljajo, torej tudi oglasevanje prodaje mladicev.

Dokler si tukaj samo registriran uporabnik, ne bo objavljeno nic, kar je povezano s tvojo vzrejo. Ce zelis biti vzrediteljica na mojpes.netu, potem potrebujes uporabniski paket maksi (vse o njem najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29265.0.html, stane pa za eno leto 70 €). Pred morebitnim narocilom zelim na mailu jana@mojpes.net predstavitev tvoje vzreje (ime psarne, imena trenutnih psov v vzreji, naslov ...), ker tvoje vzreje ne poznam, nove vzreditelje pa pred vclanitvijo preverjamo.
Logiran

Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #20 : četrtek, 15.10.2009 : 12:44:41 »

Moj bumbar





Dejmo mal zaružit   Cheesy




Buda najdu kost  Tongue




Počitek  Smiley


In Sveta trojica  Cool

Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #21 : četrtek, 15.10.2009 : 12:48:09 »

 Smiley

Jaz sem zadnjič Rusa zamenjala za velikega Šnavcerja  Tongue
Imajo Rusi ušesa dol? Kaj pa šnavcerji, vsi gor?
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #22 : četrtek, 15.10.2009 : 13:01:12 »

To se vsem dogaja  Smiley Buda je največkrat zamenjan za šnavcerja, velikokrat za briarda, v celem enem primeru pa se mi je zgodilo "a je to rus?", pa še to sam zato ker je bil človek včasih lastnik rusa. Sej so si res podobni, sploh če so na mal krajš postriženi, pa tud zaradi dejstva, da se zdaj šnavcerjev praviloma ne kupira več in imajo oboji cel rep in spuščena ušesa. Mi je pa zadnjič vrzeditelj ene tretje pasme povedal, da so rusi z repom (njim so kupirali le repe) nikakvi, ničemur podobni in se pasme sploh ne da več definirat. Dobr no  Roll Eyes
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #23 : četrtek, 15.10.2009 : 13:07:42 »

Meni so z repi prav simpatični. Sicer pasme ne poznam toliko, sem pa za šnavcerji od nekdaj pogledovala,predvsem velikimi in tile tudi niso daleč od mojih oči  Smiley

Kako so pa kaj gibčni tile? Mislim tko po karakterju, so leni in radi poležavajo ali pa so pripravljeni na akcijo, dolge sprehode? Berem, da so zelo delovni.

Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #24 : četrtek, 15.10.2009 : 14:08:58 »

Ja, rep je zakon. Sama se ga občasno poslužujem namesto povodca, Buda ga pridno uporablja za pospravljanje mize, poleg tega pa je super občutek, ko recimo v postelji zgolj zamenjaš položaj oz. spustiš kakršenkoli zvok in v tistem trenutku začne nekaj nenormalno bobnat po tleh  Grin Ima pa drugače Buda mal predolg rep, praviloma naj bi segal nekje do kolena, njemu je pa malo čez. V glavnem, ponavadi so krajši, ker pa do pred kratkim ni bilo neke selekcije, so repi zdaj raznoraznih dolžin, debelin, nekateri so zaviti čez hrbet.. Psi so res mal bolj markantni s kratkim repom, sam karakter odtehta tud nekupiranga  Wink

Rus je nekako rotvajler z dolgo dlako, ker sta si karakterno zelo podobna. Dolge sprehode imam jaz zaradi  kondicije, sam jim je pa strašno dolgčas, če je sprehod namenjen le vohljanju in opazovanju okolice. Res je pomembno delat z njimi, ker znajo bit v nasprotnem primeru res naporni. Poslušnost, iskanje, triki, igra.. Če Buda gledaš na sprehodu, zgleda len, nezainteresiran pes brez volje do česarkoli. Res se vleče kot megla, sploh mu ni do kakega divjanja, sam ko primeš pa frizbi v roko.. Popoln preobrat  Afro Na frizbi je popolnoma ubrisan, sledi flaša, pol pa vse ostale igrače  Smiley Ko se gre delat, je to čist drug pes. Okreten, hiter, fizično izjemno zmogljiv kljub svoji velikosti. Za doma je pa rus velikokrat opisan kot kos pohištva, čeprav to pri nas ne drži, ker se me drži kot klop. Kamor grem, gre on in se trudi, da bi se še ja mal ukvarjala z njim  Wink Zunaj se igra pa čuvaja, ponavadi leži na kakem svojem mestu, se dela da spi ali pa opazuje okolico

Za tapravo delo se ga bolj kot ne ne uporablja več, v preteklosti so imeli probleme predvsem s tem, da se izjemno naveže na lastnika, kar pa v vojski, kjer so vodnike menjali na 2 leti, ni ravno zaželjena lastnost. Na ipo področju sploh slovenski lastniki nismo ravno pridni, sicer en vzreditelj (no ja, sej je nasploh sam en v sloveniji  Tongue) ma s svojo psico narejen ipo1, njegov sin s svojo psico tekmuje po bbh programu in bo pomoje šel še višje, za druge pa niti ne vem.. Rus je v glavnem zelo dober družinski pes, res se je pa treba z njim ukvarjat, predvsem delat, ne sam česat pa božat, ker drugače lahko postane neobvladljiv.  Recimo naša družina je do zdaj vedno menjala pasme, nikoli nismo imeli dveh enakih, a odkar smo spoznali rusa, ga ne zamenjamo več. Je čist preveč krasen  Wink
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #25 : četrtek, 15.10.2009 : 14:46:03 »

A tisti sin, ki tekmuje, slučajno trenira v Celju? Ker zadnjič je en treniral enega poslušnost in dela kot ura  Afro  V bistvu sem takrat prvič videla Rusa v živo  Smiley 
Mislim, da ima Rusa/e moja učiteljica likovnega pouka iz osnovne šole. Sem jo videla razstavljati.

Hvala za opis. Bi kar rekla, da če so brez dela, zgledajo leno. Res so mi taki zanimivi psi, karakterno in po izgledu. Mi je všeč, ko pri opisu piše, da je lastnik njegov svet. Pa seveda širok hrbet.

Je malo večja pasma, pa si ga skoraj ne bi upala imeti, da ga ne bi preveč terala, zaradi njegove konstitucije. Verjetno ne smeš preveč pretiravati glede divjanja in kondicijskih dirk. Čeprav je fizično zmogljiv. Kaj pa vem, pri večjih pasmah imam občutek, da moraš na marsikaj pazit kot recimo pri manjših, s plečno 50 cm. Vsaj kar se fizične obremenitve tiče.

Drugače so pa res krasni. Na razstavah jih vedno občudujem   Wink
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #26 : četrtek, 15.10.2009 : 15:04:58 »

No, ta sin vzreditelja, ki trenira v Celju je hkrati sin tvoje učiteljice likovnega pouka  Grin So se pa s pasmo prvič srečali pri nas doma, čiiiist zaljubili v pasmo in imajo zdaj doma psarno. Sem imela enkrat na "čuvanju" eno njihovo mladičko, pa je bila tako krasna. Je čudovit občutek imet rusa, še boljš pa je met dva  Cheesy

Ja, lasnik je res njegov cel svet, midva sva čist zaljubljena  Smiley  Se tudi velikokrat zgodi, da Buda sploh noče it na sprehod s kom drugim in raje počaka, da imam jaz čas.

Hm, mi smo mu čist preventivno dali slikat kolke in komolce pred dopolnjenim prvim letom in ker je blo vse kul, ga ne pazim kej preveč. V mladosti sem ga itak, tist čist za vsak slučaj, zdaj pa edino pri frizbiju pazim kako ga vržem, da  pes ne skoči previsoko in z vso svojo težo butne nazaj v tla. Z njim sem tudi kolesarila, sam se mi zdi pešakanje bolj zanimivo. Tuki ima pa tak tempo kot jaz, ker se le redko oddaljuje za več kot 10m. Niti ni kaj posebnega za pazit, tud s psi se ne igra (prejšnji isto), ker sem po njegovo jaz partner za igro, v tazaresne hribe ne hodimo, poznamo sam okoliške griče, ki pa tud ne predstavljajo problema.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #27 : četrtek, 15.10.2009 : 16:49:27 »

He he, se mi je zdelo, da je pa mogoče le nekaj v žlahti Smiley

Super, potem ste pa tapravi za skupaj. Res je fajn prebrat, da sta tako povezana. Jaz jih bom pa kar na daleč občudovala. Tko je, ni vedno to, kar si želiš, tudi to, kar potrebuješ  Tongue   Čeprav, meni so res krasni  Tongue
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #28 : torek, 05.01.2010 : 15:19:05 »

Buda dobil žogo. Buda srečen. Buda fentu žogo.

http://www.dropshots.com/Nika#date/2010-01-05/15:02:06
http://www.dropshots.com/Nika#date/2010-01-05/15:02:21

Na srečo ma H**** akcijo, so tele žoge čist poceni. Priporočam Wink

Pa še uživanje 31.12.


                 

                  
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Ruski terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines