mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 12:00:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Kastracija - da ali ne
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kastracija - da ali ne  (Prebrano 24040 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #30 : sobota, 13.12.2008 : 10:02:43 »

Ubogi Galček! Kiss Smo še naprej v mislih skoz z njim.
- Teli naši yorkiji so sicer luškani za požrt, ampak so res eni mali degenerirančki. Zdajšnjim lastnikom se maščuje  stoletno načrtno parjenje z vedno manjšimi primerki, zdaj pa imamo male smotane miniaturice s celim kupom zdravstvenih težav.

Sherry si je spraskala desno uho do krvi - smo že porihtali,  vzroka pa nismo našli. Vet. je rekla, da je čisto možno, da je to naredila zanalašč, ker me dva dni ni bilo in je čutila, da je nekaj narobe. Da jo je skrbelo zame, ker psi zelo dobro vejo, kdaj je lastnik bolan. (Srčica mala zmešana.)

GAL, DRŽI SE! Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #31 : četrtek, 18.12.2008 : 08:51:55 »

Gal je uredu. Včeraj smo bili zadnjič na infuziji in injekciji antibiotika in zdaj upam, da bomo imeli nekaj časa mir. No, edino malo ga ritka boli, ker je bil tolikokrat špikan.

Pepsi, vi ste uredu ali se še praskate?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #32 : četrtek, 18.12.2008 : 09:34:35 »

Mi smo v redu, hvala. Se je takoj naslednji dan nehala praskati - je bilo res zgleda samo na psihični osnovi, kdo bi si mislil.
 
Und wir senden Gal viele Küsse! Tongue

 Kiss Kiss Kiss
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #33 : četrtek, 18.12.2008 : 09:52:21 »

Sasenka, sem šele zdaj tole vse skupaj prebrala... zdaj bo šlo samo še na gor. Smiley Najhuje je za vami Wink
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #34 : četrtek, 18.12.2008 : 09:56:14 »

Ko sem šla jaz na službeno pot za dva dni je mami rekla, da je mislila da si bo Gal tace požrl. Pa jedel seveda nič ni ampak to že itak ne počne rad. No, samo da ste uredu.

Tudi mi pošiljamo lupčke!

(sem prav razumela, a ne)

Mel hvala, saj zdaj je skoraj kot nov. Zaradi tega tudi še nismo uspeli do trgovinice priti ampak obljubljamo, da se oglasimo čimprej.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #35 : četrtek, 18.12.2008 : 10:04:33 »

Vi se sam porihtajte ... Smiley Za nas bo že še čas Wink

A še vedno razmišljaš o kastraciji (za kasneje), ali ne, glede na to, kako Gal slabo narkozo prenaša? Jaz sem ti želela sicer takoj, ko sem naslov prebrala definitivno svetovat kastracijo, zdaj pa ne vem. Sama imam z nekastracijo tako zelo, zelo slabe izkušnje, da sem apriori za kastracijo, ampak nisem pa več tako zelo prepričana, ko gre za psa, ki ne prenaša ok narkoze.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #36 : četrtek, 18.12.2008 : 10:29:34 »

Gal je bil do sedaj že 3x v narkozi. Prvič in drugič jo je prenesel kar uredu in ni bilo kakšnih posebnih problemov zdaj pa...tole zadnjo je pa res slabo prenesel. Definitvno nekaj časa ne bo šel spet pod narkozo razen, če bo res nujno potrebno. Tudi veterinar pravi, da raje ne če ni potrebno.

Imam pa na sumu, da so že sedaj imeli probleme z zbujanjem Gala. Prvič je trajalo nenormalno dolgo, da so mi sporočili, da je vse uredu in da je Gal zbujen, vztrajali so da ga pridem čimkasneje iskati in da mora biti na opazovanju, ko sem ga prišla malo prej iskat so se vsi nekaj čudno obnašali in stikali glave, naslednji dan ko sem se vrnila, ker je driskal in bruhal in bil čisto bogi pa je bilo tako kot da so vedeli, da bom prišla nazaj. Tista veterinarka, ki je bila tudi v petek zraven, ko sem prišla po Gala je delala tudi v soboto je takoj vedela zakaj sem nazaj in kaj je potrebno narediti, kot da bi imela navodila, čeprav ga ni ona operirala. Ampak lahko da sem res samo panična in potem pomislim na vse najslabše.

Čeprav veterianarju, ki ga je operiral zaupam in sem lahko samo vesela, da je on opravljal poseg in bil tam.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #37 : četrtek, 18.12.2008 : 11:35:33 »

to me pa res čudi, da se je dolgo zbujal...je veterinar kaj rekel glede tega? moja najstarejša je imela že hm 4 narkoze Huh pa se je vedno zelo hitro zbudila...
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #38 : četrtek, 18.12.2008 : 11:58:57 »

Tole zbujanje je zelo odvisno od vsakega posameznega psa od vrste narkoze, ki jo dobi, pa od strokovne usposobljenosti veterinarja in tistih, ki so zraven. Ponavadi je zraven veterinarski tehnik, kar pa ni isto, kot če sodeluje pravi anestezist, ki zadevo čisto drugače spremlja.  Jasno tega nimajo na vseh klinikah, pa pri vseh operacijah niso zraven itd. itn.

Pa še ob vsem naštetem je lahko vsakič drugače - glede na splošno stanje zdravstveno psa pred operacijo, koliko časa porabijo za poseg...pa najbrž še cela vrsta dejavnikov, na katere niti ne pomislimo. Nekateri lastniki tudi rajši nič ne vejo - jaz spadam med tiste, ki hočejo vedet čimveč in kar ne neham spraševat.  Jasno tudi veterinarju pomaga, če ima od nas čimveč podatkov, saj prav mi njegovega pacienta najbolj poznamo.  Preiskave pred posegom so drage (kri, včasih rentgen) - ampak je vedno bolje, da veterinar čim več ve. In za naše zverine itak damo tudi zadnji cent, tako da tukaj še posebej nimamo kaj šparat.

Ne glede na vse napisano moram povedat, da kadar je katera od moji psičk v narkozi, se jaz spremenim v živčno razvalino in sem do konca histerična. Delam kroge okol klinike in me ni za prenašat, dokler me ne obvestijo, da je zbujena. Tud zraven sem že sedela potem, ko je bila še infuzija...skratka, totalen paničar.  Tongue  Zbujale so se pa zelo različno - enkrat takoj, drugič malo kasneje, enkrat smo bruhali, drugič nismo - zato se mi zdi, da res ni pravila. Največ je vredno, da zaupaš tistemu, ki poseg opravi.

Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #39 : četrtek, 18.12.2008 : 12:36:13 »

Saj ne vem, če se je dolgo zbujal. V bistvu niti ne vem, če imam prav, lahko da se motim in sem samo panik. So mi pa takoj povedali, da je "slabše" presenel narkozo.

Če pes 1x prenese narkozo brez problemov to še ne pomeni, da bo tudi vse ostale do konca življenja prenesel brez problemov. Gal je prvo in drugo tudi prenesel brez težav zdaj so pa bile. Tako, Teja da super da je tvoja psica prenesla 4 narkoze brez problemov Blagor ti. Jaz bi tudi raje videla, da bi bilo tako. Poleg tega je Gal drobižek s komaj 1,8 kg kar sigurno ne moreš primerjati z večjo psico. Tako kot je pri starejših psih bolj tvegano. Poleg tega je pri manjših psih veliko večja nevarnost podhladitve in jih zato še posebej ogrevajo.

Skratka teh stvari ne moreš primerjati, ker je res odvisno od večih faktorjev. Jaz pa samo razmišljam in primerjam s prejšnjimi Galovimi narkozami, lahko pa da se motim. Anestezistka je bila, preiskave tudi, veterinarju zaupam, vseeno pa ga ne bom spet kmalu dala v narkozo in bomo s kastracijo malo počakali.

Pepsi, saj hodiva na isto kliniko tako, da če jim ti, histeričen paničar, zaupaš potem je uredu. Važno, da je moj Galček uredu.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642


« Odgovor #40 : četrtek, 18.12.2008 : 19:46:29 »

Jaz sem dala tudi mojega Nachota kastrirat, iz istih razlogov kot ti, Sasenka.. Tudi on je mislil da je vse njegovo, vse je moral pomarkirat (in to v stanovanju!), ko je Jolly malce zadisala je bla pa itak cela zurka.. Upam da se bo to zdaj umirilo. Trenutno pociva v boxu, upam da bo cimprej okreval in ne bo nobenih zapletov cez praznike.
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #41 : petek, 19.12.2008 : 18:27:06 »

Don Juan brez jajc  Grin To pa moram prit pogledat, da vidim, kako zgleda  Tongue
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #42 : nedelja, 01.02.2009 : 09:38:04 »

Lep pozdrav vsem skupaj. Imam eno vprasanje glede kastracije psa. V cetrtek je imel moj pes kastracijo, in takoj v petek, ko sem mu dala prvic jesti- brikete, sem ugotovila, da kot da bi tezje požiral. Zanima me, če pse med kastracijo intubirajo in ali je možno, da ima to od tubusa. No naj se povem, da me pri veterinarju o tem nihče ni opozoril,...Skratka zanima me, ce ima kdo s tem izkusnje in hvala za odgovore.
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #43 : nedelja, 01.02.2009 : 09:51:14 »

No sedaj sem se spomnil se nekaj vprasanj glede kastracije: ali je lahko rana kar odprta, brez obliža, da se vidijo šivi? Pa se to pes ima okoli rane in skoraj do trebuha hematom- mu mazem s hepan kremo. Hematom je nastal pri veterinarju, ker je baje pri zbujanju iz narkoze skočil pokonci in potem hematom. Ali se vam ne zdi, da je pri zbujanju psa iz narkoze pac treba paziti nanj, saj zato ga imajo pa na opazovanju. u glavnem ne zelim pljuvati po veterinarjih ampak, ko vidis  psa ti je na koncu zal, da ga nisi pustil nekastriranega. In zato da je ves zmrcvarjen še krepko plačaš. pa lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #44 : nedelja, 01.02.2009 : 13:43:42 »

Kako se pa sicer počuti pes?
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Kastracija - da ali ne
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines