mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 11:22:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Posesivnost / ljubosumnost
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Posesivnost / ljubosumnost  (Prebrano 14243 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« : petek, 31.03.2006 : 13:38:18 »

Imam vprašanje glede vedenja pisčke, ki se mi bo pridružila v kratkem.
Gre za manjšo psičko mešanko, ki ima v sebi gotovo nekaj pekinezerja, staro cca 6 let (leto gor/dol), ki je bila rešena iz Peruna.
Skratka, pri meni je bila na vikendu in bila je res pridkana...no, vsaj do mene.  Smiley
V petek je bilo še vse ok, v soboto pa je že začela kazati znake ljubosumja. Če se mi je kdo približal, ali pa se me bognedaj dotaknil, je začela renčati in lajati kot zmešana. Če sem ležala na postelji, se mi nihče ni smel približati, ker je bil cel direndaj.
Meni je pustila vse - hrano sem ji komot vzela izpred nosa, ko je grizla kost, se ni branila, da sem jo potegnila iz gobčka. Ubogala me je, ko sem rekla "ne", ampak potem je šlo spet vse od začetka, ko se mi je kdo preveč približal.
Psička je šla včeraj nazaj k začasni skrbnici, ki se je vrnila z vikenda, sedaj pa me zanima le, kaj se da (poleg odločnosti seveda) narediti za to, da bi se odvadila tega.
Bi kakšna šola sploh še prišla v poštev?
Do drugih psov je prijazna, sicer sprva malce porenči, ampak predvsem zato, ker se ji približujejo psi, 5x večji od nje .
Mojo mačko je malce preganjala, ampak, spet, če je šla proti meni, če je šla le mimo, ni bilo problema.
Na dolgo in široko sem opisala problem, ampak me res zanima, kako reagirati v taki situaciji, ko pes očitno kaže znake posesivnosti.
Ali pa je to kaj drugega?

Hvala za pomoč!

Pika
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #1 : sobota, 01.04.2006 : 20:46:36 »

V KD Krim imajo šolo za azilaše, pa ti bo tam Xena povedala kako moraš delati z njo. Podoben problem ima tudi pes mojega od mojega strica, in mu gre s pomočjo šole za azilaše in lastnice azila Horjul resnično na bolje. Zato nikar ne obupaj in čimprej poišči pomoč, da ti bodo pokazali kako moraš delati s psom.
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #2 : sobota, 01.04.2006 : 21:04:15 »

Saj sem itak nameravala vpisati malo frajlo h Xeni...vem, da dela čudeže....
Rada preberem to, da šola pomaga, kajti nekateri so me že začeli strašiti, da je psička prestara in da ne bo mogoče popraviti tega njenega vedenja.

Hvala!

Pika
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #3 : nedelja, 02.04.2006 : 11:41:27 »

Moj pes bo septembra star 6 let, pa vseeno obiskujeva tecaj pri Xeni in napreduje. So pa tudi mene na zaetku vsi po vrsti zabijali, da z njim ne morem ni doseci. Tudi v šoli v Naklu so me zavrnili Roll Eyes. Ampak midva se ne dava Wink.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #4 : četrtek, 03.05.2007 : 21:10:03 »

Sedaj pa se jaz ubadan z nekim problemom in sploh ne vem kako se ga naj lotim. Moj kužon se je nenadoma odločil, da se bo grebel za igračke. Ko je v pasji družbi je največji cuker do momenta, ko pride kakšna igrača vmes ali kdo deli priboljške. Takrat ga morem vedno odpoklicat in distancirat ali mu zagrozit, da se lepo obnaša, drugače se stepe(nekaj po luftu grize)...sicer ni to neki hudi ravs, ampak dovolj, da ni prijetno in se mi zdi, da z vsako zmago si še bolj utrjuje to vedenje.

zanimivo je, ker doma je v podrejenem položaju z drugim psom, ki mu lahko vzame vsako igračo, vsako kost skratka vse in se mi včasih zazdi, kot da zdravi komplekse na drugih psih.

Probavala sem odpravljat že s klikerjem (recimo sem vedno kliknila, ko je lepo prenesel prihod psa z igračko) in ni uspelo, v trenutku ko zazna, da nimam popolnega nadzora, naredi neumnost. Potem sem probala s kaznovanjem na vrvici, mu tudi ne potegne....mlatit ga pa nimam namena, tako da zbiram ideje za odpravo tega problema.

Trenutno se izogibava takšnim situacijam, samo kaj ko pa se drugi ne in se vedno najde kakšen pes, ki prileti od ne vem kje in slučajno pridirja do moje taškice s priboljški, pa je že ravs (ker svoje priboljške more on čuvat).

Raje bi ga odvadila, kot pa da se je treba soočat s situacijami, tako da ideje na plano!Bi bili vsi zelo hvaležni!
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #5 : petek, 04.05.2007 : 09:28:38 »

Mislim, da je kazen popolnoma nepotrebna.
Kot prvo prepreci, da bi mu drugi pes jemal igracke. To je slo pri nas zelo enostavno. Drugemu psu sem vzela kar je "ukradel" in vrnila prvemu psu. Ko se igramo mecem zogico najprej enemu, medtem mora drugi pes sedeti ob meni in obratno. Jasno, to zdaj ne pomeni, da eden neprestano leta za zogico, drugi pa mora sedeti, temvec se izmenjujeta.
Psa sta sprejela, da sem jaz tisti pravicnik  Wink , ki uredi tako, da je prav. Posledicno eden drugemu nosita igrace, kar pomeni: "Igraj se z menoj". Seveda je za to potreben cas in se nic ne uredi z danes na jutri.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #6 : petek, 04.05.2007 : 09:52:42 »

Med njima je vse ok...ju ni potrebno ločevat in tudi do prepirov ne pride, še skledi za hrano imata skupaj in ne jesta drug od drugega, skupaj se igrata z istimi igračkami, tudi kosti skupaj glodata, vsak na svojem koncu ......edino, da je mali na višjem položaju in si pač včasih vse prisvoji in tavelik ne naredi scene zaradi tega, ampak zraven gleda, dokler ne bo spet dobil. Meni pa tudi ni skozi za njima lazit in delit igračke in kosti med njima, sta se že tako med seboj poštimala in ne prihaja do problemov med njima.

Problem je z drugimi psmi, na sprehodu, kjer pa se nihče ne sme niti približat taškici za pribolške ali bog ne daj, da ima drugi pes pri sebi igračo...takrat pa je ravs, če nisem dovolj hitra ali pozorna. Tukaj me zanima kako naj odreagiram , sprobala sem že marsikaj...zadnje čase se izogibam takšnim situacijam, je pa bilo ravno včeraj, ko je do mene prišel spuščen kuža, direkt k taškici z nosom in je že bil ravs. Na ukaz sicer takoj preneha z neumnostmi in je potem mir tisti dan, ampak me vseeno zanima kako odpravit to vedenje.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #7 : petek, 25.01.2008 : 11:24:47 »

Moja 4 letna psička (posvojena iz zavetišča pred 2-3 meseci) je pričela uničevati moje stvari-copate, posteljnino. To počne samo, kadar sem doma. Imamo še 4 mačke, ki jih vedno odvrača od mene, sama pa se sili v ospredje. Sicer ima mačke rada in bi se z njimi igrala, pa se mačke nočejo.

Kadar sedim, mi sname copate in jih trga, danes, ko sem se odpravljala v službo in so bile mačke na moji postelji (jaz ne!) je pograbila rjuho in jo strgala. Zraven prijazno maha z repom!

Kaj naj naredim?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #8 : petek, 25.01.2008 : 11:51:14 »

Kaj pa ce ji je dolgcas???

Zamotit bi jo bilo potrebno z njenimi igrackami, kako kostjo ali priboljskom.

Kaj pa naredite vi, ko ona to pocne?

Lp, Ursa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #9 : petek, 25.01.2008 : 11:55:07 »

Ah, prehitro sem oddala. Isce vaso pozornost mislim s tem, ce ji je "dolgcas". Ce bi slo samo za dolgcas, bi unicevala tudi, ko vas ni doma.

En manjsi namig ... ko macke spijo, ji ne posvecajte pozornosti in ko se macke z vami igrajo ali crkljajo, naj ima tudi ona vaso pozornost (malo tezje pri tolikih zivalih, ampak poskusite). S tem bo dojela, da je zabavno samo takrat, ko ste vsi skupaj, ne da je ona oh in sploh in da je najbolje, da mack ni zraven.

Lp, Ursa
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #10 : sobota, 26.01.2008 : 19:57:29 »

To mi je jasno, da išče mojo pozornost. V bistvu bi me imela rada čisto zase. Proti mačkam nima sicer nič, če le niso deležne več pozornosti kot ona.

Zdaj poskušam narediti tako, da ko božam mačko, z drugo roko božam še Ajo. Rada pa bi videla, da bi se Aja zadovoljila z najnižjim mestom v krdelu in ne bi rinila v ospredje. V bistvu se mi ne zdi prav, da bi morala vedno božati tudi Ajo, ampak bi morala ona počakati na vrsto. Ker se ji mačke umikajo, Aja s tem leze po hierarhični lestvici navzgor, kar pa se mi ne zdi prav, ker je k hiši prišla zadnja. Pri hrani pazim, da vedno dobijo mačke prej, pri ležanju na naših posteljah pa ne morem, ker se mačke same umaknejo.

Ko jo zalotim pri grizenju, ji copat takoj vzamem z odločnim NE in ji tudi ponudim kaj njenega, vendar jo drugo sploh ne zanima.

Razumem vaš namig, da bi jo bilo dobro zaplesti v skupno crkljanje z mačkami, samo žal, kot sem rekla, mačke ne sodelujejo...
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #11 : ponedeljek, 08.12.2008 : 18:07:22 »

Citat
The Vienna-based researchers showed that dogs will stop doing a simple task when not rewarded if another dog, which continues to be rewarded, is present.

Več (+ fotke): http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7771259.stm.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #12 : ponedeljek, 08.12.2008 : 18:21:32 »

Lepo prosim, da ob povezavah pisete komentarje, saj tole res ni iskalnik za zbiranje povezav.
Hvala.
Logiran

kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #13 : ponedeljek, 08.12.2008 : 18:49:55 »

V vednost vsem, ki jih to utegne zanimati.
Če ni zanimivo, prosim za moderatorski izbris celotne teme.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 08.12.2008 : 19:00:41 »

kejt, moja prosnja nima nic z zanimivostjo vsebine na linku, temvec s tem, da samo link na neko spletno stran, clanek ... ne more biti sporocilo na tem forumu, nic drugega. Neko menje o napisanem najbrz imas, ce menis, da ga morajo prebrati tudi drugi?

Nima veze, link z vsem ostalim je v tej temi zaradi naslova teme. Clanka se nisem brala, zato ni komentarja in lahko, da ne pase sem ...
Logiran

Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Posesivnost / ljubosumnost
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines