mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:38:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Novoletna noč - POMIRJEVALA!
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novoletna noč - POMIRJEVALA!  (Prebrano 28537 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #60 : sreda, 31.12.2008 : 01:22:21 »

spet gre tu glede na osebke. moja psica ki ima aortno stenozo grade 2 je doslej dvakrat prestala sedacijo brez problemov in se je celo za razliko od ostalih prej opomogla, po sedaciji. pa ni dobila manjše doze.

Se popolnoma strinjam.

To, da se v literaturi (in tudi praksi) reče, da je neka pasma občutljiva na npr. acepromazin (ali kaj drugega - kot zasledimo pri kolijih, avstralcih,...) ne pomeni, da so vsi primerki občutljivi. Gre pač za določen procent predstavnikov te pasme, ki je pač za določeno vrednost večji od procenta občutljivih pri drugih pasmah.

V praksi to pomeni, da si pri uporabi takega preparata pač previden oz. če imaš možnost uporabiti drug preparat, za dosego primernega učinka, potem se poslužiš tega. Je pa odločitev veterinarja (zdravnika pri ljudeh) osnovana na pacientu, ki ga ima pred sabo in kaj se pričakuje glede na stanje pacienta (starost, kondicijo, pridružene težave, itd...).


Nek pes bo pač odreagiral v skladu s pričakovanji, drugi ne. Vsekakor ni odveč previdnost pri določenih pasmah in določenih psih, Če pa super odreagirajo kljub nevarnostim, toliko boljše.

Mojemu so tudi lani novembra napovedali 3-4 mesece življenja (po statistiki) pa je še vedno živ (hvala bogu ali komurkoli že) - in to brez vidnih metastaz (na UZ). Pa pri predzadnji anesteziji so ga oživljali, pri tazadnji pa je šlo kot po maslu. Narava pač ni nujno predvidljiva in to moramo vzeti v zakup.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #61 : sreda, 31.12.2008 : 01:23:31 »

Nič ni 100%.



Kar je včasih prav fajn....  Wink
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #62 : sreda, 31.12.2008 : 01:43:19 »

aja, fortuna: o teh tabletih ne menim nič ker nikoli nisem dajal pomiril razen ko smo celo leglo dvomesečnih gavnarjev z mamo vred peljali iz francije v slovenijo na novoletne počitnice, so dobili vsi persen (mislim da je bil persen) da so dali mir tistih 12 ur vožnje. ko smo jih vmes dajali na lulanje so pa skakali kot da ni nič naokoli in zganjali bedarije. te je bil pa edini primer ko sem videl da je pes dobil neko pomirilo.
Danes sem imel spet primer, ko smo imeli žur za novo leto in je ena mala mešanka "kao jazbečar" zatravmirana in je njen lastnik dobil neke tablete. On je super zadovoljen, moj foter ki je dohtar in jaz ki sem anti dohtar, sva pa družno planila nanj naj ne serje. in gre jutri psica jepo k fotru ki je v bolj mirnem okolišu na čuvanje, da jo ne bodo giftali.

moj odgovor o tem kaj mislim o nekem pomirilu je torej ta, da ne mislim nič drugega kot  da je nepotrebno, neglede na ime ali znamko. ampak to je že iz prejšnjih postov jasno, vsaj mislim da je.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #63 : sreda, 31.12.2008 : 01:50:01 »

teski, pa verjetno bo čez par let, tvoj postavil svetovni rekord v izogibanju veterinarskim napovedim (močno upam) glede napovedanega življenja.
jaz osebno sem vseeno malo podlegel tem stokovnim napovedim "pasemskih strokovnjakov" naj bom po 7 letu hvaležen za vsak mesec, pa bosta prva dva po predvidevanjih živela še dooolgo. sicer grda ampak vsaj zdrava in dolgoživa. ja, res je, dej bog, al pa kdorkoli že. zaenkrat pa dobro kaže- da mi bosta težila še enkrat tolko kot sta mi dosedaj. pa za ostale imam enako prognozo. guinesov rekord najmanj:)
Logiran
spelcy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 102


« Odgovor #64 : četrtek, 24.12.2009 : 20:12:01 »

Lep pozdrav
doma imamo psičko, ki se strašno boji pokanja, grmenja... Vsaj za novo leto, ko bo pokanje najhujše, bi ji radi stvar malo omilili, zato me zanima, če morda kdo pozna kakšno učinkovito pomirjevalo na zeliščni bazi. Psička je imela lansko leto težko operacijo na želodcu, zato po mojem mnenju kakšna druga pomirjevala niso ravno priporočljiva. Veterinarka nam je kljub temu priporočila navadno pomirjevalo, pred tem pa zaščito želodca, vendar ni znala zagotovo povedati, če bo to imelo kakšen učinek na želodec, zato sama raje ne bi šla v to smer.
Nekdo je sicer predlagal premagovanje strahu s pozitivno motivacijo, vendar je ta trenutek to žal prepozno pa tudi dvomim, da bi pri naši to pomagalo, saj ob najmanjšem poku začne cviliti, se tresti, globoko dihati... Ne pomaga ne igra, ne hrana, nič. Pomiritev pa traja do naslednjega dne.
Torej, če ima kdo kakšne pozitivne izkušnje s kakšnimi "bolj naravnimi" pomirjevali, bi prosila za pomoč.
Hvala
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Novoletna noč - POMIRJEVALA!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines